2023-02-26
觀塘Gathering 好去處!改咗名之後試業, 之前都黎過飲茶,最signature 就係門口呢張Bar枱✅ 黃金鍋巴($52)呢份前菜好得!鍋巴又暖又脆,唔油膩。再加埋咸蛋黃嘅味道,唔會太重手太咸,好食🥳✅ 椒鹽牛舌($72)牛舌炸得好香口,因為係椒鹽味唔會腥,牛舌好嫩唔韌,唔錯架✅ 北京烤鴨兩食($448+$138)好耐冇食過北京填鴨係你面前切,連x京樓都冇咗呢個service. 係面前切起碼會睇到係完整嘅鴨,唔會拎d 食唔哂嘅肉黎fill 個碟。鴨片得幾均勻,肥瘦適中,個皮幾脆。第二食嘅生菜包,鴨就炒得太水汪汪,夠味嘅,如果可以收一收汁重正。✅艷影蝦球($198)呢個好好食,上枱時估唔到係整到咁大個球。要咁大個球炸粉係厚嘅,會整到好脆口同熱辣辣。有檸檬汁令到更開胃🤗✅張公子牛肋排($398)呢個菜係侍應力推!賣相勁大碟,勁多蔥花。牛肋排整到好淋,入口即溶好唔錯!我應為係全晚最好食嘅菜😃✅蔥燒羊肉($188)呢份比較細份,蔥味夠,羊肉唔蘇嘅,醬油味重,可以一試
✅ 黃金鍋巴($52)
✅ 椒鹽牛舌($72)
牛舌炸得好香口,因為係椒鹽味唔會腥,牛舌好嫩唔韌,唔錯架
✅ 北京烤鴨兩食($448+$138)
✅艷影蝦球($198)
✅張公子牛肋排($398)
✅蔥燒羊肉($188)
呢份比較細份,蔥味夠,羊肉唔蘇嘅,醬油味重,可以一試