位於尖沙咀的棉登徑有不少餐廳,朋友在尖沙咀番工見到有間新開店的餐廳食日本菜,我們就去左食啦😊環境雖小,都很舒適,服務都很好👍🏻巨峰提子乳酸梳打去到先點左飲品,巨峰提子很香口,味道調較得岩岩好😋😋😋八香果乳酸梳打另外一杯八香果酸酸甜甜的味道很開胃,送起食物來增添味道👍🏻👍🏻👍🏻燒阿波酢橘雞肝燒上來好香口滋味,唔會有腥的味道,即點即燒熱辣辣出黎,口感香脆美味十足!黑松露鹿兒島牛肉丼用左日本鹿兒島去煮成的丼飯十分滋味,再配上黑松露更加香口美味可口!

巨峰提子乳酸梳打
去到先點左飲品,巨峰提子很香口,味道調較得岩岩好😋😋😋

八香果乳酸梳打

燒阿波酢橘雞肝

黑松露鹿兒島牛肉丼
2019-08-05 71 浏览
尖沙咀📍高質 #日式居酒屋小店 🇯🇵 位置直情喺一蘭拉麵隔離!非常之易搵! 大概容納到20個人, 真係好小品經營~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟紫薯沙律🍠 首先上面嘅 #三文魚子 同 #紫薯蓉 嘅味道非常融洽! 同埋亦都好有飽肚感😆 絕對有驚喜嘅一個 #沙律 ㊙️~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟芝士蔥蛋餅🧀🥚 #芝士控 嘅朋友一定要點嚟食! 非常重芝士味,同時個 #蛋餅亦都唔厚 ! 加埋好多 #怱 簡直係錦上添花🈵 同埋個蛋邊煎得好香脆💯~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟三重芝士火山鰻魚丼🔥 #鰻魚好 厚肉,燒得非常香💜個醬汁調非常濃味!同埋芝士味好濃郁!🧀🧀~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟燒雞肝🐔 估唔到咁好食!粒粒都好大舊!不過就冇醬汁配合,對有啲人來講可能會比較乾身!但係我就非常喜歡啦💢~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟百香果乳酸梳打➕荔枝乳酸梳打🥤 飲品來講覺得有少少偏甜,又好奇怪點解佢就冇酒飲,原來下星期先有酒牌🍶環境絕對適合暢飲嘅地方 📍~*~*~*~*~*~*~*~*~*🌟overall scores: 9
~*~*~*~*~*~*~*~*~*
🌟overall scores: 9/10
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
👍🏻店員服務態度非常之好!
2019-08-02 979 浏览
今晚同同事黎尖沙咀happy hour,知道棉登徑有好多餐廳,同事一早做定功課話要黎呢間新開既餐廳。黎到棉登徑搵左陣,原來要係街尾轉個彎先見到。好在我地訂左位,星期五晚原來呢度全場滿座架,walk-in應該都無得食。我地首先叫左兩個飯。<三重芝士火山鰻魚丼>($118),第一次芝士配鰻魚,原來味道都幾特別啊,鰻魚味道依然出眾,芝士令口感更豐富。<海量蔥月見牛肉丼>($78)將流心蛋同啲飯撈起,再同上面大大塊牛一齊食,口味非常豐富啊。另外叫左啲小食。<紫薯沙律>($80)呢個撈左醋同沙律醬既紫薯沙律,入面有啖啖紫薯,上面仲有鹹鹹既三文魚籽。<芝士蔥油餅>($60)既係芝士蛋餅,黎到仲係熱辣辣架,望住啲芝士起泡,飄來陣陣蛋香。<唐揚魷魚圈>($60)大大粒,夠曬脆口,點啲沙律醬,風味非凡。<草莓乳酸梳打>($48),幾有士多啤梨味,跟左一支梳打水,唔夠喉可以加,或者覺得甜都可以加水溝淡。<巨峰提子乳酸梳打>($48),朋友呢杯顏色好靚,佢都大讚夠曬refreshing!呢度舖頭細

我地首先叫左兩個飯。

<海量蔥月見牛肉丼>($78)

另外叫左啲小食。

<紫薯沙律>($80)

<芝士蔥油餅>($60)

<唐揚魷魚圈>($60)
大大粒,夠曬脆口,點啲沙律醬,風味非凡。

呢度舖頭細細,五張枱左右,感覺非常cozy,牆上都掛滿日式餐牌,係幾有心思既小店。
2019-08-02
2019-08-02 124 浏览
今晚去尖沙咀搵食,見到呢間新開既日式居酒屋,時間尚早,未開始現人龍,就同朋友二話不說入左去。餐牌一目了然,好多野都想食啊。冰鎮秋葵($60),首先黎個前菜開開胃,擺得幾靚。食落涼浸浸,下面啲胡麻醬完全將秋葵任何草青味蓋過,超正。叫左牛肉大阪燒($90),好大份,上面係拉絲芝士,牛肉超多,仲有超多紫菜同木魚絲。一定要趁熱食啊。黎居酒屋點可以唔食燒物。我地點左啲最熟悉既。燒免治雞肉棒($50),跟一碗生蛋,第一次咁食。將免治雞肉棒蓋滿蛋液,入口味道真係好特別啊,係好濃烈既蛋味,入面既雞肉都好彈牙,仲食到雞軟骨添。唐揚阿波雞軟骨($60),落啲檸檬汁酸酸地,超有咬口,而且又唔係好油。味噌茄子($60),燒茄子超香,食落夠曬軟綿綿。燒物驚唔飽就叫左兩個飯。黑松露月見鰻魚丼($138),揀左半條鰻魚,第一次食落左松露既飯,撈埋啲蛋液原來超夾超好食。鰻魚有三串,同朋友分享幾方便。三重芝士火山燒咖哩牛肉丼($90),芝士超多,仲可以拉絲!芝士同咖喱牛永遠係絕配,同時係我既favourite,夠曬重口味,啱曬我!飲品我叫左巨峰提子乳酸梳打($48),朋友叫左百香果乳酸梳打($48)。夠曬冰涼滲透,而且

餐牌一目了然,好多野都想食啊。

黎居酒屋點可以唔食燒物。我地點左啲最熟悉既。

味噌茄子($60),燒茄子超香,食落夠曬軟綿綿。

燒物驚唔飽就叫左兩個飯。

夠曬冰涼滲透,而且顏色都超靚,味道又唔會死甜。
2019-08-02
2019-08-02 39 浏览
今晚相左朋友去左棉登徑,上網睇到新開左間食日本菜的餐廳,朋友想食我們就入左去啦😊😊😊紫薯沙律店員推薦左呢個紫薯沙律,咁我地就點左黎食,果然係好繡味,打到好似薯蓉咁,上面再加上三文魚子,增添滋味。牛肉大阪燒以日本牛肉去整既,而大阪燒個醬汁調得很好味,而且餅底唔會整得太厚身,食落很有口感!😋😋😋明太子雞翼雞翼係兩隻一碟,脆香的外表,明太子釀入雞翼內,十分足料,明太子沒有腥味,整得不錯👍🏻👍🏻三重芝士火山燒咖哩豚肉丼點左個丼飯,有三重芝士,芝士味好濃郁,咖哩味剛剛好,豚肉都很林,掌握得非常好👍🏻👍🏻

紫薯沙律

明太子雞翼

三重芝士火山燒咖哩豚肉丼
呢間日本餐廳係新開 係尖沙咀一蘭隔離餐廳環境唔算太大 大概可以容納到20個人左右裝修到好似日本嘅居酒屋🏮.紫薯沙律 $80呢款冷盤竟然係最好食嘅😂真心有驚喜紫薯蓉好滑👍🏻唔會太過爛 配三文魚籽食口感幾豐富😻甜甜地.芝士蔥蛋餅 $60蛋漿加入芝士煎 令到蛋餅有拉芝效果🤩口感都幾煙韌喎🤪有別一般傳統煎蛋芝士唔算落得太多 所以唔會食到好滯.三重芝士火山燒咖哩豚肉丼 $90份量好大碗 適合2至3人share一齊食👯‍♀️咖哩加咗芝士炙燒 味道冇咁單一🤔由於加咗芝士 咖哩汁唔會太稀不過豚肉係冇炙燒過 沾芝士咖哩汁會比較好食.三重芝士火山燒牛舌丼 $100飯既份量都好多 如果加少少牛肉嘅燒汁會更惹味🤔飯嘅旁邊位加左少少芝士而且炙燒過 牛舌燒到好香 調味剛剛好😋唔會太咸但係略嫌太過韌 冇爽口既感覺.串燒方面比較出色👍🏻燒阿波酢橘雞翼 $25 雞翼有醃過先燒 幾香口 唔錯😋燒阿波酢橘雞皮 $25唔算太油膩 食落脆脆地🤪
呢間日本餐廳係新開 係尖沙咀一蘭隔離

燒阿波酢橘雞翼 $25
雞翼有醃過先燒 幾香口 唔錯😋
燒阿波酢橘雞皮 $25
唔算太油膩 食落脆脆地🤪
突然有陣風,就係「日本風」!!呢間餐廳設計好日本居酒屋咁~小店門面係日式木設計,溫馨舒服! menu三重芝士火山鰻魚丼鰻魚好吸引丫!! 嘩嘩!係成條鰻魚丫~真係估佢唔到~~用芝士燒,鰻魚燒得好香脆,JUICY多汁鰻魚表面既照燒汁唔會太濃,剛剛好,鰻魚食起嚟唔會口乾舌燥,配合埋照燒汁既珍珠米,連士,美味啊:芝士蔥蛋餅招牌菜式,啖啖芝士~煎pan上中間部份係半生熟嘅蛋,夾起仲yukyuk:!:yuk忍唔住啦!!~ted:大蔥雞翼串!來這裡必食!雞肉嫩滑,鬼精不貴多!yummy嘢飲特別推介: 味道清新回甘~
突然有陣風,就係「日本風」!!

menu

三重芝士火山鰻魚丼

鰻魚好吸引丫!!
嘩嘩!係成條鰻魚丫~真係估佢唔到~~

用芝士燒,鰻魚燒得好香脆,JUICY多汁

士,
美味啊:
芝士蔥蛋餅

招牌菜式,啖啖芝士~

煎pan上

中間部份係半生熟嘅蛋,夾起仲
yuk
yuk:!:yuk忍唔住啦!!~
ted:

大蔥雞翼串!

來這裡必食!雞肉嫩滑,鬼精不貴多!

yummy
嘢飲特別推介:

味道清新回甘~
  • 三重芝士火山鰻魚丼
  • 芝士蔥蛋餅
2019-07-31 102 浏览
跟朋友在尖沙咀吃午飯。找了一間吃丼飯的店,非常簡單。當然店家有很多其他的菜式, 但朋友說他真的要開始減量減重, 所以我們只各自點了一個丼飯。朋友愛吃蔥, 所以便點了海量蔥月見牛肉丼, 但見細蔥粒十分翠綠, 很新鮮很香。性價比頗高。朋友把七味粉往飯裡猛灑, 說一來喜歡七味粉的味道, 二來是可以中和細蔥點點的草青味,令飯更好吃。而我就點了三重芝士火山鮮蕃茄牛肉丼,鮮蕃茄煮熟, 配上大量芝士, 跟飯攪拌著吃, 味道濃郁, 飯裡的牛肉也同樣的多,牛肉的份量也算多, 切得不算薄, 咬落質感豐富。吃完很飽足。

吃完很飽足。

2019-07-31 120 浏览
今日經過先發現原來一蘭隔離開咗間古祖風嘅日式小店,所以放工決定入去試新野店舖雖然細細不過都坐得幾舒服😌我哋四個人叫咗三個丼再加三個小食share三重芝士火山鰻魚丼鰻魚口肉多汁,加埋咁香濃嘅芝士真係好好味。鰻魚一串串方便我哋分嚟食黑松露鹿兒島和牛丼黑松露配和牛雖然兩者都比較濃味,不過食落又出奇地夾。和牛質素唔錯,大大粒有兩大串。三重芝士火山燒咖喱牛肉丼咖喱配芝士真係好嘢未!仲非常邪惡添!日本咖喱送飯一流芝士蔥蛋餅芝士配蛋又香又有咬口又煙韌!加埋啲蔥花,唔知點解好有中式feel🤣牛肉大阪燒估唔到超大份!好彩入邊比較薄,唔算勁多粉漿,反而多牛肉,識落唔會太滯明太子釀雞翼正飲品選擇都幾多而且唔貴草莓乳酸梳打百香果乳酸梳打荔枝乳酸梳打巨峰提子乳酸梳打
店舖雖然細細不過都坐得幾舒服😌

荔枝乳酸梳打
巨峰提子乳酸梳打
2019-07-30
2019-07-29 82 浏览
經開尖沙咀,發覺有一間新開嘅日本餐廳, 佢哋門面行日式嘅古舊風,有意思!士多啤梨 / 荔枝 / 巨峰提子乳酸梳打~ 三個女仔一齊食嘢當然係要講下事非,一杯嘢飲係必須嘅! 比較感興趣嘅係乳酸梳打,當中有幾個唔同嘅味 ,我自己揀咗比較多女仔鍾意嘅士多啤梨味, 坊間有好多呢啲口味嘅飲品都會帶有藥水味, 好彩呢杯唔會,仲酸酸甜甜咁樣,好開胃!紫薯沙律~ 食餐飯都想叫個沙律,係Menu上面見到呢一個沙律,就覺得好得意,一個圓波波咁樣😂 喺出面真係未見過,凍凍的紫薯球再加上魚子,鮮甜得嚟又有薯香!芝士蔥蛋餅~ 重點推介!估唔到咁簡單嘅食材可以做到咁出色嘅效果, 芝士同蛋加埋煎成蛋餅,香口、特別!三重芝士火山燒牛舌丼~ 呢度嘅芝士唔係好似一般餐廳咁用嚟撈飯, 佢係將芝士放上飯之後用火槍輕輕燒過,帶出一點焦香就夠! 一啖飯去少少燒香嘅芝士,個感覺比較嶄新,我都好受落💕 牛舌都落咗一啲簡單嘅調味去燒! 我覺得呢個飯,冇主角配角之分, 兩個都咁出色!鰻魚飯(一尾)~ 鰻魚飯有分唔同size ,有分係半尾同一尾, 我哋三個人咁多,梗係嗌咗個一尾啦! 成個碗都鋪滿曬鰻魚,見到真係好療癒呀! 而且味道都好啱胃口

鰻魚飯(一尾)~ 鰻魚飯有分唔同size ,有分係半尾同一尾, 我哋三個人咁多,梗係嗌咗個一尾啦! 成個碗都鋪滿曬鰻魚,見到真係好療癒呀! 而且味道都好啱胃口,醬汁唔會太濃味, 咁先食到鰻魚本身嘅魚味!

味噌茄子~ 多數會喺一啲重慶嘅鋪頭見到呢個item,去到日本餐廳自然用番日本嘅烹調方法, 呢個都係一個非常好嘅配搭。

燒雞腎~ 我平時比較少食內臟,雞腎係喺咁多內臟當中,最鍾意食嘅一個,呢度將佢燒到好香口, 而且本身佢係帶有爽口嘅感覺!好味!

蟹肉忌廉薯餅~ 外脆內軟!裏面忌廉都好香滑而且太有蟹味,好特別!
2019-07-29 671 浏览
天氣熱爆, 週末完全沒有出街意欲🥵。但唔想太頹廢,所以勉強拉自己起身,約堆屋企人出尖沙咀食lunch。今日去呢間料理,一來是因為諗住食日本野清爽啲,輕身啲,二來係佢近K11, 所以地鐵過嚟唔使上地面行囉😆。咪講笑, 坐低即點幾杯凍飲涼快一下先!我地點左四款不同口味嘅乳酸梳打, 酸酸甜甜的, 最啱家陣呢個變狀況飲。我地四個人,說點了四樣食物, 因為佢主打食牛丼飯, 我地就叫了兩個。之後加個芝士蔥蛋餅,同一份大板燒。芝士蔥蛋餅都幾足芝士, 所以食落好creamy, 蛋餅煎得剛好,夠嫩, 原個鐵鑄pan上,熱辣辣👍。一下沒為意,點了幾味都忘了要走蔥, 所以弟婦不停😒。好彩個三重芝士火山鮮蕃茄牛肉丼,上面只灑了少許蔥粒,撥開就好, 而且蕃茄牛肉飯好味, 令佢登時專心埋首吃。海量蔥月見牛肉丼, 有大量細蔥粒,自己再加大量七味粉,又香又惹味。最後呢個牛肉大板燒, 媽咪至欣賞。。。上面嗰啲木魚絲😅。大阪燒都唔錯, 不過我反而嫌佢太多牛肉啫😁。天氣熱所以食得唔多, 食飽飽我地就走番去K11, 嘆住冷氣逛超市, 週末生活就是這麼簡單。

2019-07-27
午餐
2019-07-29 39 浏览
又黎呢條街搵野食喇~ 呢到開症好多新野,仲有華嫂,但太多人排隊了。所以就入左呢間裝修都幾靚既日本餐廳- 平成入面雖然唔大,但都好舒適其實仲有幾個menu好多選擇,但po唔到出黎~《紫薯沙律》其實本來見到個樣係嚇親嘅,因為我以為成舊都係紫薯蓉,咁既話實在係太漏喇!但原來佢係有小量紫薯蓉加薯蓉,仲有小小配菜,整體係微酸,好開胃的!呢個好有驚喜🤩《胡麻秋葵》我本身已經係好中意凍食秋葵,所以呢個完全正中下懷!賣飛佛呀《魚肝》第一次食魚肝,一啲都唔腥,平時中意食內臟既朋友可以一試《鵝肝芝士石鍋飯》邪惡之選,鵝肝油份爆晒出黎,加埋芝士真係好肥,但衰鬼又真係好食到停唔到串燒《雞腎》好爽口,我平時唔食腎都覺得好正《京蔥牛肉卷》京蔥係主角,一咬落去爆汁,京蔥香超級突出《牛舌》極厚切,口感不錯,非常足料呢🐮《雞肝》油份高,入口即溶咁濟!《芝士蛋捲》本來以為係台式果種蛋捲,點知呢個係成個pan上咁特別!熱辣辣仲有得拉絲~《士多啤梨梳打》《奇異果梳打》兩個都好好飲,仲要係比埋梳打水你自己添!唔會幾啖就飲晒👍🏻另外順帶一提,店員都好nice好好傾~最岩係到hea下同佢地吹下水
所以就入左呢間裝修都幾靚既日本餐廳- 平成

入面雖然唔大,但都好舒適

其實仲有幾個menu好多選擇,但po唔到出黎~

《紫薯沙律》
呢個好有驚喜🤩

《胡麻秋葵》
我本身已經係好中意凍食秋葵,所以呢個完全正中下懷!賣飛佛呀

《魚肝》
第一次食魚肝,一啲都唔腥,平時中意食內臟既朋友可以一試

《鵝肝芝士石鍋飯》

串燒
《雞腎》好爽口,我平時唔食腎都覺得好正
《京蔥牛肉卷》京蔥係主角,一咬落去爆汁,京蔥香超級突出
《牛舌》極厚切,口感不錯,非常足料呢🐮

《雞肝》油份高,入口即溶咁濟!

《芝士蛋捲》

《士多啤梨梳打》《奇異果梳打》
兩個都好好飲,仲要係比埋梳打水你自己添!唔會幾啖就飲晒

2019-07-28 41 浏览
好耐都無同朋友食日本野,所以心血來潮同朋友去左尖沙咀平成度食dinner 地方唔算好大,但起碼坐得舒服,地方又乾淨。我幾鐘意佢簡約既裝修設計。燒阿波酢橘雞翼 (2串)燒雞翼燒得岩岩好,同埋又唔會咸。海鹽燒牛舌 (2串) 我覺得對於cool 緊牙既我比較難咬。😂唐揚阿波雞軟骨我覺得咸左d d , 不過可能我本身食野比較清,我朋友話覺得岩岩好。月見松葉蟹甲羅燒呢個必推!! 好多蟹膏而且估唔到蛋同蟹可以甘夾!! 食落好香好好味。鐘意海鮮既朋友必叫!!明太子雞翼 (2隻) 呢個雖然係明太子,但我唔覺得辣。 餐廳好細心分開4舊,甘就容易同朋友share. 芝士葱蛋餅呢個必叫!!好香芝士味。而且d 蛋好滑好送飯。所以我建議大家可以撈埋下面個兜鰻魚飯一齊食。 口感豐富好多!!三重芝士火山鰻魚丼除左鰻魚之外,芝士都有燒過,所以一上黎好香芝士同鰻魚味。芝士配鰻魚飯一齊食我都係第一次,但估唔到真係幾夾,我覺得有成功將鰻魚帶上另一個層次 - 更好味!!😍 必叫!左上:草莓乳酸梳打左下:百香果乳酸梳打右上:荔枝乳酸梳打右下:巨峰提子乳酸梳打我初頭以為好淡,但點知我未撈云杯野飲 haha~ 撈云左之後一d 都

地方唔算好大,但起碼坐得舒服,地方又乾淨。

我幾鐘意佢簡約既裝修設計。

燒阿波酢橘雞翼 (2串)

燒雞翼燒得岩岩好,同埋又唔會咸。

海鹽燒牛舌 (2串)

我覺得對於cool 緊牙既我比較難咬。😂

唐揚阿波雞軟骨

月見松葉蟹甲羅燒

呢個必推!! 好多蟹膏而且估唔到蛋同蟹可以甘夾!!
食落好香好好味。鐘意海鮮既朋友必叫!!

明太子雞翼 (2隻)

呢個雖然係明太子,但我唔覺得辣。

餐廳好細心分開4舊,甘就容易同朋友share.

芝士葱蛋餅

呢個必叫!!好香芝士味。

而且d 蛋好滑好送飯。
所以我建議大家可以撈埋下面個兜鰻魚飯一齊食。
口感豐富好多!!

三重芝士火山鰻魚丼

除左鰻魚之外,芝士都有燒過,所以一上黎好香芝士同鰻魚味。

左上:草莓乳酸梳打
左下:百香果乳酸梳打
右上:荔枝乳酸梳打
右下:巨峰提子乳酸梳打

我初頭以為好淡,但點知我未撈云杯野飲 haha~ 撈云左之後一d 都唔淡但又唔會甜。
岩晒我呢d 怕甜既人 😁
  • 月見松葉蟹甲羅燒
  • 芝士葱蛋餅
  • 燒阿波酢橘雞翼
2019-07-28 18 浏览
喺尖沙咀想去chill啲靜啲嘅地方食飯?喺棉登徑8號有好多間日本餐廳 嗰次見呢間新開嘅 就入左黎試 野食唔錯又足料 性價比高! 試左芝士蛋餅🍳 而佢唔係好似台灣好薄嗰種 但係都煎得好脆 又滑 口感特別 可以用黎撈住佢地主打嘅拉芝牛肉飯食🧀 最後仲有我最鍾意既紫薯沙律🍠😻將紫薯泥搓成雪糕球咁賣相都好特別🍨
2019-07-28 93 浏览
去完K11行街,行左去對面嘅棉登徑睇吓有咩食,發現一蘭隔離開咗間日本野,見坐爆哂咁我地都入去試試。見到有鰻魚飯忍唔住又想食,揀咗三重芝士火山鰻魚丼。個飯本身冇汁,只有三串用芝士燒嘅鰻魚喺面頭,鰻魚燒得好香脆,但係入邊仍然好鮮嫩多汁,芝士味濃,整體幾好食,但如果個飯有汁會更好。個芝士蔥蛋餅似係招牌菜式,用原個煎pan上,可以keep住熱辣辣,蛋邊煎得脆,但中間部份係半生熟嘅狀態,夾起仲有啲芝士絲,食落好滑好正!煎蛋功夫屬高水準~必試~男胖子叫左月見松葉蟹甲羅燒,超多蟹膏,味道濃郁,推介!芥辣八爪魚,幾好食,會食上癮。燒雞腎同燒雞肝都唔錯,都係即燒。嘢飲叫咗荔枝同百香果乳酸,唔會太甜,good~~
見到有鰻魚飯忍唔住又想食,揀咗三重芝士火山鰻魚丼。
芝士蔥蛋餅
男胖子叫左月見松葉蟹甲羅燒,超多蟹膏,味道濃郁,推介!
月見松葉蟹甲羅燒
芥辣八爪魚,幾好食,會食上癮。
芥辣八爪魚
燒雞腎同燒雞肝都唔錯,都係即燒。
燒阿波酢橘雞肝
燒阿波酢橘雞腎
嘢飲叫咗荔枝同百香果乳酸,唔會太甜,good~~