今晚試左一間日式小店,好有日本🇯🇵風情,位置係尖沙咀棉登徑,店舖面積雖然不算大,但整體感覺好似去咗日本咁🤗特別係裏面環境令人好Relax,二、三知己放工飲下嘢,吹下水,好好feel 😍我地一行四人,坐低之後,先Order一啲特式小食,呢個紫薯🍠沙律$80,上面有大大粒魚籽,而日本紫薯,搓成蓉狀混和適量醋汁,開胃又健康👍🏻蟹肉忌廉薯餅$50,甘香好味,蟹味夠,沾上沙律醬酸酸娓娓,好醒胃😋月見松葉蟹甲羅燒$90,送上時已經燒好,好香蟹膏味,加上蛋黃和葱花等配料香味,非常邪惡又滋味,正👍🏻海鹽燒牛舌芯(2串)$90,爽口味美,直情聽到索索聲,唔係度度有得食架😋芝士蔥蛋餅$60,喜歡芝士的客人一定要試,有芝士加上蛋香,上面鋪滿紫菜碎,份量十足👍🏻味噌桶蠔🦪$220,原煲上,熱辣辣,香噴噴,桶蠔大大隻,鮮甜美味,蔥花和味噌湯入口味濃而不涸,無得頂👍🏻👍🏻👍🏻再加多二款串燒,燒華味鳥雞肝、雞腎各二串$80,還有燒華味鳥雞翼$60,送酒佳餚😋三文魚子胡麻冷麵$80,喏哂我,胡麻醬配冷麵,涼涼地開胃飽肚又健康😊火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼$190,重量級製作,帆立貝鮮味飽滿肉厚,一串二粒,夠四個人分
火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼$190,重量級製作,帆立貝鮮味飽滿肉厚,一串二粒,夠四個人分享,好滿足架😋😋😋
仲有呢個必食推介鹽燒鯖魚丼$120,燒得啱啱好,唔會太燶,而且咸味適中,好入味,配上日本靚米飯,足夠幾個朋友share,肉厚皮香又嫰滑😍
埋單人均消費三、四百元左右,已經嘆咁多好野,仲有幾杯乳酸梳打,好多味道選擇,今晚食得好開心又滿足👍🏻🌈
2019-11-06 42 浏览
約咗幾個就大學同學食日本居酒屋,仲可以暢飲一番.日本居酒屋就梗係叫日本清酒啦,叫一枝日本酒720ml, 送燒喜之次!抵!居酒屋嘅座位唔算太多,建議一定要book位。小食亦都唔錯!前菜:紫薯沙律、魷魚漬、蟹肉忌廉薯餅。蟹肉忌廉薯餅好食,紫薯沙律幾特別!主菜:芝士蔥餅、牛肉大阪燒、串燒雞翼、串燒牛舌、炸雞軟骨、雞肝、甲羅燒、燒鯖魚。串燒牛舌最好味、好香。口感亦都唔錯。大阪燒用咗肥牛,同平時食嘅有少少分別,用咗肥牛大阪燒好似仲香。一支清酒四個人好快飲晒,最後加多幾杯特飲,荔枝特飲同埋士多啤梨特飲。非酒精飲品亦都唔錯
前菜:紫薯沙律、魷魚漬、蟹肉忌廉薯餅。
蟹肉忌廉薯餅好食,紫薯沙律幾特別!

2019-11-05 44 浏览
今晚約左幾個朋友去尖沙咀食飯,就揀左呢間喺K11附近嘅日本餐廳— 平成。店員話呢排做緊個Promotion,叫一枝720ml 純米大吟嚷,送燒喜之次,即係燒魚$150,我地覺得都ok,所以叫左枝。蟹肉忌廉薯餅:即叫即炸,都食到啖啖蟹肉,配埋忌廉好夾。紫薯沙律:落左啲醋,感覺清新。瑩光魷魚漬:幾特別,味道唔錯。牛肉大阪燒:大阪燒配埋牛肉喺底,第一次食到,大阪燒吸收左牛肉嘅味道,更惹味。芝士䓤蛋餅:唔會太膩,味道幾夾。燒喜之次:感覺似燒魷魚嘅味,魚嘅肉好嫩,幾好食。海鹽燒牛舌芯:牛舌唔會燒得太韌,剛剛好,海鹽可以帶出牛嘅味道。月見松葉蟹甲羅燒:蟹蓋入面有流心蛋一齊燒,入面有好多膏,唔錯。燒華味鳥雞翼:燒得乾左少少,味道正常。雞軟骨、燒華味雞腎、燒華味雞肝:味道Ok。鹽燒鯖魚丼:鯖魚燒得好食,唔會太多骨。我地仲叫左幾杯乳酸梳打,我飲左巨峰提子梳打,都幾好飲,唔會太甜。

蟹肉忌廉薯餅:即叫即炸,都食到啖啖蟹肉,配埋忌廉好夾。

紫薯沙律:落左啲醋,感覺清新。

瑩光魷魚漬:幾特別,味道唔錯。

芝士䓤蛋餅:唔會太膩,味道幾夾。

燒喜之次:感覺似燒魷魚嘅味,魚嘅肉好嫩,幾好食。

燒華味鳥雞翼:燒得乾左少少,味道正常。

雞軟骨、燒華味雞腎、燒華味雞肝:味道Ok。

鹽燒鯖魚丼:鯖魚燒得好食,唔會太多骨。

2019-11-05
2019-10-28 62 浏览
今次食燒物嘅隱世小店,香港有好多日本菜,但有大阪燒食嘅地方好似唔多,雖然好多人好介意,話大阪燒係d碳水化合物加d材料堆埋一齊煎,但我又覺得大阪燒味道好豐富,一啖咬落去食到好多味道又有唔同口感,而且呢牛肉肉汁香濃,係重口味之選除咗大阪燒,呢度仲有芝士蔥蛋餅,好邪惡嘅香濃芝士,仲有香蔥同蛋香另外叫咗燒阿波酢橘雞皮同燒阿波酢橘雞翼,雞皮好味又脆,已經將體重置之道外,雞翼有皮又有d肉,口感豐富d,個汁酸酸甜甜好滋味好醒神配合埋梳打可以消熱氣,可以大口大口咁食,食得好滋味,飲完梳打成個人爽晒,食完呢餐好滿足😋

2019-10-27 32 浏览
見到「平成」呢個店名,所以去試下,諗住可以懷緬下「平成」😂 (其實應該沒有)雖然係小店,不過都幾多選擇,而且都幾特別,其實我地都係望住佢推介嚟叫,同外面日本菜比,好多特色菜式試咗個芝士蔥蛋餅,估唔到幾好味,芝士雖然好濃郁,但又滲出蔥蛋香另外黑松露和牛丼呢個配搭都幾特別,平時都係食炒蛋或者意粉,不過黑松露同和牛都幾夾,味道好豐富🐂紫薯沙律都幾好食,原來諗住會好膩,但都幾甜幾清新呢餐嘅味覺都幾豐富,一晚食咗好多唔同味道嘅食物,下次再嚟試下其實菜式

紫薯沙律都幾好食,原來諗住會好膩,但都幾甜幾清新

2019-10-24 137 浏览
今日放工約左朋友食飯,朋友提議食日本菜,但係平時壽司燒肉已經食得多,於是我地嘗試搵一啲比較特別既餐廳,發現原來係出名拉麵店隔離就有間居酒屋!見啲野食好似都幾吸引,就去試下啦!門面充滿左日式風情,一開門,發現真係好有日式小店感覺,感覺樸實,另外店家提供衣架比客人掛衫,唔需要拎住哂啲野食飯,非常貼心!睇下餐牌先,選擇都唔少,我地幾個餓鬼見到好多樣都好想食首先係紫薯沙律,賣相好得意,成座山咁,上面有魚子,好新鮮,唔會好腥,下面既紫薯沙律都好清新,唔會乾,酸酸甜甜好開胃。牛肉大阪燒:大阪燒食過幾次,但係有牛肉既就真係第一次,份量好足,好厚實,唔會一夾就散哂!黎居酒屋又點少得串燒呢!我地叫左燒華味鳥雞皮、燒華味鳥雞肝同雞肉脆骨棒同燒華味鳥雞翼。雞皮冇炸到乾爭爭,雞肝有濃郁肝味,而雞肉脆骨棒都好食!最推介係個雞翼!雞皮香脆,雞肉嫩滑,仲有淡淡鹽香食到咁上下覺得口渴,於是叫左梳打飲,我地每人叫既款式都唔一樣,由左至右:熱情果乳酸梳打、巨峰提子乳酸梳打、草莓乳酸梳打、荔枝乳酸梳打。飲品大大杯,抵飲!我飲熱情果乳酸梳打,酸酸甜甜好開胃,配野食好夾!仲試左朋友杯荔枝乳酸梳打,荔枝味都好出,相對比較甜。蒲燒
今日放工約左朋友食飯,
朋友提議食日本菜,
但係平時壽司燒肉已經食得多,
於是我地嘗試搵一啲比較特別既餐廳,
發現原來係出名拉麵店隔離就有間居酒屋!
見啲野食好似都幾吸引,
就去試下啦!
門面充滿左日式風情,
一開門,發現真係好有日式小店感覺,
感覺樸實,另外店家提供衣架比客人掛衫,
唔需要拎住哂啲野食飯,非常貼心!

睇下餐牌先,選擇都唔少,
我地幾個餓鬼見到好多樣都好想食

首先係紫薯沙律,
賣相好得意,成座山咁,
上面有魚子,好新鮮,唔會好腥,
下面既紫薯沙律都好清新,
唔會乾,酸酸甜甜好開胃。

牛肉大阪燒:
大阪燒食過幾次,但係有牛肉既就真係第一次,
份量好足,好厚實,唔會一夾就散哂!

黎居酒屋又點少得串燒呢!
燒華味鳥雞皮

燒華味鳥雞肝及雞肉脆骨棒
燒華味鳥雞翼(2串)

雞皮冇炸到乾爭爭,雞肝有濃郁肝味,而雞肉脆骨棒都好食!
最推介係個雞翼!雞皮香脆,雞肉嫩滑,仲有淡淡鹽香

梳打

食到咁上下覺得口渴,於是叫左梳打飲,
我地每人叫既款式都唔一樣,
飲品大大杯,抵飲!
我飲熱情果乳酸梳打,酸酸甜甜好開胃,配野食好夾!
仲試左朋友杯荔枝乳酸梳打,荔枝味都好出,相對比較甜。

蒲燒鰻魚丼一尾

蒲燒鰻魚丼一尾:

我本身唔算係鰻魚愛好者,但好多朋友都鐘意食,
所以今次又有機會試喇

我好怕鰻魚唔新鮮同唔夠熱,

但呢度既蒲燒鰻魚完全唔會!好好食!
唔會燒到變柴皮之餘仲每啖都有好香燒汁味

好岩送飯食!

芝士蔥蛋餅:
蛋餅放係pan上面,上菜時熱辣辣!店員仲提醒我地唔好辣親添!
芝士同蛋係最佳拍檔!
滑蛋融合奶味香濃芝士,
我地都好鐘意!想encore,
但又想試多d款式,
於是叫左個 火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼。
火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼

飯上面有大大粒帆立貝,燒到剛剛好熟,
三重芝士蛋餅同芝士蔥蛋餅一樣咁好食,
而丼飯份量都好夠。

炸物大拼盤

仲有巨無霸-->炸物大拼盤!!
呢個拼盤真係食到我地捧住個肚走

有炸廣島蠔、炸蟹肉忌廉薯餅同炸豬扒,
全部都好脆,唔會油淋淋

味噌蔬菜鍋

最後叫左個味噌蔬菜鍋,主要有茄子同南瓜,
我地試左個湯底,偏咸,
但係茄子同南瓜吸收左D味噌味道又剛剛好!
好食!
2019-10-23
燒華味鳥雞皮
燒華味鳥雞肝及雞肉脆骨棒
燒華味鳥雞翼(2串)
梳打
蒲燒鰻魚丼一尾
味噌蔬菜鍋
2019-10-24 46 浏览
難得四位好友相聚,約在尖沙咀方便大家,朋友試過這間餐廳,認為很識合聚會聊天,於是大家相約到此。紫薯沙律甜甜帶微酸的紫薯蓉配鹹鹹的魚子,味道有層次感。蒲燒鰻魚丼鰻魚燒得很香,鰻魚肉很厚,蘸上鰻魚汁,最適合配白飯一起吃。牛肉大阪燒面層是平常吃到的椰菜,底層是煎香了的片片牛肉,香口惹味。芝士葱蛋餅用鐵板上,薄薄一層的煎蛋充滿芝士及蛋香。火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼帆立貝微微用火炙過,鮮甜中帶點香口,配上三重芝士蛋餅,鮮甜鹹香,質感豐富。炸物大拼盤份量很多,有兩塊炸豬排,四塊忌廉薯餅及四粒炸蠔,金部都炸得金黃,外皮香脆不油膩。燒華味鳥雞皮、雞翼雞皮燒得香脆,不覺油膩,雞翼外脆內嫩。雞肉脆骨棒、雞肝雞肉混合雞軟骨棒,燒得外皮香脆,蘸上蛋汁吃,更添嫩滑質感。雞肝香口稍為偏乾。味噌疏菜鍋味增味濃郁,加入茄子、南瓜、洋蔥、生菜等蔬菜一起煮,鮮甜中帶着味噌的鹹香味。另外每人選了一杯乳酸梳打,分別有巨峰提子、百香果、士多啤梨及荔枝味。

紫薯沙律
甜甜帶微酸的紫薯蓉配鹹鹹的魚子,味道有層次感。

蒲燒鰻魚丼
鰻魚燒得很香,鰻魚肉很厚,蘸上鰻魚汁,最適合配白飯一起吃。

牛肉大阪燒
面層是平常吃到的椰菜,底層是煎香了的片片牛肉,香口惹味。

芝士葱蛋餅
用鐵板上,薄薄一層的煎蛋充滿芝士及蛋香。

燒華味鳥雞皮、雞翼
雞皮燒得香脆,不覺油膩,雞翼外脆內嫩。

雞肉脆骨棒、雞肝

味噌疏菜鍋

2019-10-23 48 浏览
今日放工過黎尖沙咀搵日本野食, 尖咀好多選擇, 為左方便泊車, 我地揀左呢間日本小店,呢度其中一樣出名係紫薯沙律配上魚子, 以為係甜, 但原來係酸酸的, 加埋魚子就帶點咸味, 之後係鰻魚飯, 日本傳統以方盒上, 呢度就用碗上, 飯就唔係太黏, 鰻魚汁都偏少, 不過鰻魚都好好味, 大板燒都係想試既野, 食落好足料, 啖啖牛肉, 好正, 仲有叫串燒, 包括雞翼, 雞肉棒, 雞肝, 雞肉棒配生蛋醬, 好惹味, 配埋杯premium malt's,呢餐飽到一個點。
2019-10-22 1269 浏览
聽說棉登徑有一間日本居酒屋小店的美食非常有特式及好吃今晚便相約了三五知己來到這裡,嚐嚐日本美食。這裹裝修獨特,日本傳統居酒屋風格食物款式選擇都很多我地共叫了五款美食及4杯飲料我先試芝士蔥蛋餅,因我是蛋怪,無蛋不歡的, 非常香口的芝士蛋, 份量超級足夠,食了一點也飽飽而牛肉大板燒分了四份,每份大板燒都在底層配上很多日本牛肉,再在上層加上醬汁,真的不錯啊三重芝士火山鰻魚丼, 呢個係用日本的鰻魚燒後再加上一層芝士,用串燒型式串起再放在日本飯上, 簡直係正還有燒串燒叫全雞宴有雞皮、雞翼、雞腎及雞胸肉,滿足愛吃雞的我們最後我再食黑松露鹿兒島和牛丼,呢個丼的和牛是入口即溶再有致愛黑松露,令到我食不停口,每一樣食品的份量也不少。這裡還有不同特式飲品及啤酒, 我當然是飲我最喜歡的啤酒,作樂一下, 今次認真要大力推介,食物真的很不錯,我們人人也吃到飽飽滿足地回家。
聽說棉登徑有一間日本居酒屋小店的美食非常有特式及好吃
今晚便相約了三五知己來到這裡,嚐嚐日本美食。

這裹裝修獨特,日本傳統居酒屋風格
食物款式選擇都很多
我地共叫了五款美食及4杯飲料
2019-10-22
  • 牛肉大阪燒
2019-10-21 659 浏览
今日來到尖沙咀的隱世居酒屋呢度員工非常有禮,招呼一流呢間裝修都很有日式風格走傳統日式居酒屋路線牆上亦掛住可以供客人掛衣服因為室外剛下完雨所以我亦把衣服掛起來牆上用各式各樣的日式酒去點綴每日精選都會寫在牆上的紙上供客人參考再配上柔和的燈光同朋友來傾心事飲番2杯一流!睇下個餐牌都好多選擇淨係串燒都超過30款啊我哋都揀咗唔少款仲有二人餐可以選擇我地選擇了幾款主食飲料選擇都唔小而我就選擇了巨峰提子乳酸梳打和荔枝乳酸梳打感覺好清新亦非常之特別另外兩個朋友選擇啤啤Suntory Draft Beer先講一講呢個三重芝士火山鰻魚丼非常驚喜的一道菜鰻魚處於剛剛熟的狀態火候控制非常得宜食落感覺滿足濃郁鮮甜加埋一大碗白飯仲要採用了日本的珍珠米食到飽飽至於黑松露鹿兒島和牛丼不上枱呢個黑松露嘅香味已經泊個鼻到啦同樣採用了日本的珍珠米牛肉向來都是看廚師功力的一道菜若串燒的話更考其功夫這個簡直係回味無窮芝士蔥蛋餅呢個類似韓國料理但係今次用咗日式嘅芝士啲芝士熱辣辣咁想拉絲咁長好正呀再配上蒽非常香口啊牛肉大阪燒第一次食到大阪燒仲有啲牛肉喺下面一齊夾住食正呀仲有啲串都好正啊全部都是雞嘅系列有燒雞翼燒雞皮雞腎雞肉四個人食
今日來到尖沙咀的隱世居酒屋

呢度員工非常有禮,招呼一流
呢間裝修都很有日式風格

走傳統日式居酒屋路線
牆上亦掛住可以供客人掛衣服

因為室外剛下完雨
所以我亦把衣服掛起來

牆上用各式各樣的日式酒去點綴

每日精選都會寫在牆上的紙上供客人參考
再配上柔和的燈光

同朋友來傾心事飲番2杯一流!

睇下個餐牌都好多選擇

有燒雞翼燒雞皮雞腎雞肉
四個人食最後埋單都係$1000咋好抵食呀
  • 芝士蔥蛋餅
2019-10-21 35 浏览
今日去咗尖沙咀食晏😀黎到一間叫平成既日本餐廳食野😋間野既門口設計得幾特別,係條大街到特別耀眼入到去座位唔算多,二十個左右,有唔同嘅餐牌掛咗喺牆度,都幾有日式feel。😚叫左兩個lunch set:一個係蒲燒饅魚丼(半尾)🍱一個係咖哩吉列海陸丼。🍛lunch set都有飲品送,有唔同嘅乳酸飲品飲品叫咗百香果乳酸,另一杯就荔枝乳酸。🍹飲品偏少少甜,不過好香乳酸味,我幾鍾意😚蒲燒饅魚丼(半尾)(4/5)$88 :🍱饅魚無骨,日本米再配香甜既鰻魚汁,相當唔錯,如果鰻魚表面再脆d就100分。🥳咖哩溫泉蛋吉列海陸丼(4/5)$95 :🍛日式甜咖哩,再配日本米,炸物有炸豬排同埋炸蠔。炸蠔好juicy,唔腥,不過炸豬排如果再juicy d就滿分,炸物全部都好脆,好好食😋埋單唔洗二百蚊,尖沙咀地區食到呢個價錢質素都算唔錯☺🌟🌟🌟🌟🌟整體:4/5味道:4/5價錢:4.5/5服務:4/5環境:4/5
今日去咗尖沙咀食晏😀黎到一間叫平成既日本餐廳食野😋

間野既門口設計得幾特別,係條大街到特別耀眼

叫左兩個lunch set:一個係蒲燒饅魚丼(半尾)🍱
一個係咖哩吉列海陸丼。🍛
lunch set都有飲品送,有唔同嘅乳酸飲品
飲品叫咗百香果乳酸,另一杯就荔枝乳酸。🍹
飲品偏少少甜,不過好香乳酸味,我幾鍾意😚

蒲燒饅魚丼(半尾)(4/5)$88 :🍱

咖哩溫泉蛋吉列海陸丼(4/5)$95 :🍛
埋單唔洗二百蚊,尖沙咀地區食到呢個價錢質素都算唔錯☺

🌟🌟🌟🌟🌟
整體:4/5
味道:4/5
價錢:4.5/5
服務:4/5
環境:4/5
2019-10-20 33 浏览
..收早,行左過棉登徑果邊搵午餐食,知道果邊新開左好多唔同既餐廳😂終於唔係得一蘭同酒吧了😂.店家門口十分唔顯眼,但總之記住,一蘭隔離😂😆🙏🤲🏻一入去滿滿既周杰倫音樂❤️😂即刻坐低睇下餐牌先~.揀左個「三重芝士火山燒咖喱牛肉丼」唔食牛都可以要求轉豚肉的,這個舉動好貼心。🕺🏾👍.跟餐送乳酸飲品,揀左杯百香果乳酸。飲品黎到見到,入面仲有兩塊檸檬提味~但不得不說,乳酸飲品對我黎講屬於偏甜,如果店家有得配其他飲品如綠茶會更好😆😜.個丼飯令我好開心😂係有得拉絲既丼飯~店家有為芝士做火炙既效果,令芝士同咖喱熔合得更好😂風味更正~咖喱係日本式既咖喱,感覺唔辣,配合肥牛,南瓜,紅蘿蔔,成碗飯好快清底👍.P.S. 肥牛可唔可以考慮下剪剪佢😂一大塊有啲位好難咬斷🥴
收早,行左過棉登徑果邊搵午餐食,
知道果邊新開左好多唔同既餐廳😂
終於唔係得一蘭同酒吧了😂
店家門口十分唔顯眼,
但總之記住,一蘭隔離😂😆🙏🤲🏻
一入去滿滿既周杰倫音樂❤️😂
即刻坐低睇下餐牌先~
揀左個「三重芝士火山燒咖喱牛肉丼」
唔食牛都可以要求轉豚肉的,這個舉動好貼心。🕺🏾👍
跟餐送乳酸飲品,揀左杯百香果乳酸。
飲品黎到見到,入面仲有兩塊檸檬提味~
但不得不說,乳酸飲品對我黎講屬於偏甜,
如果店家有得配其他飲品如綠茶會更好😆😜
個丼飯令我好開心😂係有得拉絲既丼飯~
店家有為芝士做火炙既效果,
令芝士同咖喱熔合得更好😂風味更正~
咖喱係日本式既咖喱,感覺唔辣,
配合肥牛,南瓜,紅蘿蔔,
成碗飯好快清底👍
P.S. 肥牛可唔可以考慮下剪剪佢😂
一大塊有啲位好難咬斷🥴

2019-10-14 45 浏览
今日同朋友去開尖沙咀,去左呢個日本餐廳食午餐,貪佢有日本風味,又靜靜地,傾下偈都得。午餐比想象中抵食!仲跟埋一大杯野飲。三重芝士火山鰻魚丼芝士味好濃,鰻魚燒得好香黑松露海量蔥月見牛肉丼黑松露味超強!牛肉好嫩好香!月見咖喱吉列豬排丼月見即溫泉蛋,吉列豬扒好香好鬆脆,炸皮好薄,日本咖喱甜度剛好三重芝士火山燒咖喱牛肉丼芝士味超濃!非常惹味,牛肉好多!跟餐的士多啤梨乳酸,大大杯,幾好飲,唔會太甜,另外幾杯都評價唔錯!

午餐比想象中抵食!仲跟埋一大杯野飲。
三重芝士火山鰻魚丼
芝士味好濃,鰻魚燒得好香

黑松露海量蔥月見牛肉丼
黑松露味超強!牛肉好嫩好香!

月見咖喱吉列豬排丼

三重芝士火山燒咖喱牛肉丼
芝士味超濃!非常惹味,牛肉好多!

2019-10-07 50 浏览
三重芝士火山鰻魚丼一尾勁大塊鰻魚啊 仲要好鬼厚肉隔離仲要勁多芝士 食極都仲有華味鳥燒完仲係咁juicy芝士蛋餅勁多芝士係入邊食完都有啲罪疚哈哈不過梗係食咗先講啦草莓 百香果 巨峰提子 荔枝 (乳酸梳打)月見松葉蟹甲羅燒一人一個就啱啱好喇 夠晒滋味牛肉大阪燒淨係睇上面啲芝士沙律醬 已經夠晒興奮入邊仲要有好多牛肉燒免治雞肉棒呢個食法係傳統串燒店一定有好好食呀紫薯沙律夾埋魚籽 有幾特別喎一口炸雞話明一口就梗係一口啱啱好燒阿波酢橘雞翼海鹽燒牛舌芯兩樣都勁推介

三重芝士火山鰻魚丼一尾
勁大塊鰻魚啊 仲要好鬼厚肉
隔離仲要勁多芝士 食極都仲有

華味鳥
燒完仲係咁juicy

芝士蛋餅
勁多芝士係入邊食完都有啲罪疚哈哈
不過梗係食咗先講啦

草莓 百香果 巨峰提子 荔枝 (乳酸梳打)

月見松葉蟹甲羅燒

話明一口就梗係一口啱啱好

燒阿波酢橘雞翼
海鹽燒牛舌芯
兩樣都勁推介
繼續支持小店 今次介紹日式新餐廳小店名「平成」🇯🇵🗾 簡單易記三重芝士火山鰻魚丼一尾激厚鰻魚肉 整整一條鰻魚對摺係鋪頂快要滿瀉的橙黃色三重芝士好似從火山🌋湧出黎的熔岩 沾滿飯粒呢碗飯真係要開心share先得月見松葉蟹甲羅燒🦀🍳蛋黃半熟 撈勻蟹膏 味道剛剛好 每啖都食出腰果眼來燒阿波酢橘雞翼唔講唔知 所謂阿波酢橘雞 其實是日本德島縣名物這種雞脂肪含量少 味道濃郁 嫩滑多汁「燒雞翼我中意食」餸啤酒🍻一流牛肉大阪燒🥞🥓外表平平無奇的大阪燒中間切開入面勁多牛肉片 夠哂真材實料芝士蔥蛋餅🥞🧀由於用哂蔥 師傅用紫菜代替但蛋餅當然不減芝士食到拉哂絲 記住襯熱食啊華味鳥燒雞軟骨 口感特別 最外層脆脆的 咬到肉芯 又爽又滑海鹽燒牛舌芯🐃👅牛脷燒得剛剛好 肉質鮮嫩加上海鹽 非常惹味燒免治雞肉棒🍢🍯拌勻生蛋 將燒好的脆皮雞肉棒沾上蛋漿大大加強嫩滑度一口炸雞🍗完全無骨 啖啖都是外脆內嫩的滋味紫薯沙律🍠💜紫薯薯蓉中留有紫薯粒 滑溜中帶咬口

繼續支持小店 今次介紹日式新餐廳
小店名「平成」🇯🇵🗾 簡單易記