2023-06-17 729 浏览
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今年牛媽情人節去咗喺度慶祝!呢度啲牛扒,係牛媽嘅至愛!亦都係必食之一!牛扒煎得恰到好處!100分!!!必點菜式之一!配搭著餐廳推介嘅紅酒,更加能夠突出牛扒嘅滋味!生蠔亦都非常鮮甜美味,牛媽亦都非常喜歡食田螺!餐廳氣氛亦都非常之浪漫
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今年牛媽情人節去咗喺度慶祝!

配搭著餐廳推介嘅紅酒,更加能夠突出牛扒嘅滋味!

生蠔亦都非常鮮甜美味,牛媽亦都非常喜歡食田螺!

餐廳氣氛亦都非常之浪漫

2023-02-14
庆祝纪念
情人节
2023-06-02 1038 浏览
一個月前訂座❤️終於試到啦環境舒適帶有古典美服務一流整體食物都唔錯龍蝦湯亦非常濃郁但係如果你話全部最驚喜嘅,應該係甜品部分佢係成架車推出嚟仲要可以揀兩件cake…好有滿足感❤️❤️
一個月前訂座❤️
終於試到啦
環境舒適
帶有古典美
服務一流
整體食物都唔錯
龍蝦湯亦非常濃郁
但係如果你話全部最驚喜嘅,應該係甜品部分
佢係成架車推出嚟
仲要可以揀兩件cake…好有滿足感❤️❤️
2023-05-01 5083 浏览
Hyatt previously had a presale discount so the total price is around $1200 per person(regular price would be $1500)The bread basket was already amazing and my favorite was the onion roll. When we finished it, we were offered a refill and we chose the onion rolls as they were so good.The oysters were fresh and tasted just like the sea.The snails were cooked just right without being hard. The garlic butter and herbs were seasoned perfectly without being too strong.The lobster bisque was spectacula

The lobster bisque was spectacular to look at when prepared in front of us.
There were plenty of lobster chunks in the bisque and the bisque itself was really rich, almost like tasting the lobster itself.
The steak was really tender, even for my friend's medium. The peppery sauce was not too spicy but I felt there was a bit too much added directly on the steak. I think they can serve in on the side or at least less directly on top of the steak. They can let the customer decide how much to add onto the steak.
The chocolate souffle was really airy and not too sweet. Definitely love the sauce so you can add more of it.
Their petit four was icecream coated with chocolate which was a perfect ending for the meal. Despite not mentioned in the menu, there is a complimentary coffee/tea, which paired perfectly with the desserts.
2023-04-27
希戈餐廳是低調而華麗的氛圍,帶着年代的歲月感,如今已是買少見少。點好菜後,侍應端來熱烘烘的Bread basket,特別喜歡蒜蓉包,好鬆軟好有蒜蓉味, 小法包🥖也好吃。生蠔是Hyatt Cafe 的水準。🦪🦪🦪前菜:法式焗田螺半打好香牛油及香草味,田螺肉鮮,焗得剛好,不死實,上到枱仲有滋滋聲,令人食指大動鮮甜的龍蝦湯可是餐廳的Signature。🦞🦞🦞必食呢度菜系有師傅係席前烹調,用忌廉,白蘭地酒再混入龍蝦熬製嘅湯底,香味撲鼻。熱辣辣的龍蝦湯好creamy 好濃郁好鮮味!法式黑胡椒牛柳🥩🥩🥩牛柳佈满黑胡椒碎,肉質嫩滑,牛味濃郁最後甜品可以選芝士拼盤,又或者朱古力梳乎厘𝘚𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 "𝘓𝘦𝘴 𝘍𝘳𝘦𝘳𝘦𝘴 𝘔𝘢𝘳𝘤𝘩𝘢𝘯𝘥" 𝘈𝘳𝘵𝘪𝘴𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 | 精選法國手工芝士Staff 會推成架trolley車過黎 有5款芝士staff會逐款介紹 再揀3款😌揀左款hard cheese, soft cheese同一款帶鹹辣既 配自家製既orange jam🍑朱古力梳乎厘朱古力梳乎厘即叫即焗,口感軟熟綿密,入口絲滑輕盈,富空氣感。梳乎厘面層和底部都有甘香幼滑的朱古力最後有餐廳送

蓉味, 小法包🥖也好吃。

生蠔是Hyatt Cafe 的水準。🦪🦪🦪
前菜:法式焗田螺半打
好香牛油及香草味,田螺肉鮮,焗得剛好,不死實
,上到枱仲有滋滋聲,令人食指大動

鮮甜的龍蝦湯可是餐廳的Signature。🦞🦞🦞
必食
creamy 好濃郁好鮮味!

法式黑胡椒牛柳🥩🥩🥩
牛柳佈满黑胡椒碎,肉質嫩滑,牛味濃郁

最後甜品可以選芝士拼盤,又或者朱古力梳乎厘

朱古力梳乎厘

最後有餐廳送嘅朱古力雲呢拿球,有乾冰嘅煙霧瀰漫效果,幾得意
另外值得一提嘅係服務好好,server好主動serve我地
2023-04-26
用餐优惠
信用卡優惠
  • lobster bisque
  • 麵包籃
2023-04-23 1492 浏览
由於我老公生日,所以幾個月前已訂定位(因為真係好難訂位),其實所有食物都高質,例如煙三文魚,蘑菇湯,甜品拿破侖,飲品番石榴汁不錯,牛扒,生蠔都有水準,但我心目中未有一樣食物好突出。服務一流,環境亦寧靜舒適。
2023-04-22
庆祝纪念
生日
2023-04-20 1205 浏览
餐廳樓底好高,裝修設計都好有古典風味頭盤同甜品都係自助形式,冷盤有龍蝦、凍蝦、蟹鉗、生蠔同Avruga仿魚子醬,另有煙三文魚、生牛肉他他同各款沙津龍蝦新鮮肉質又彈牙😍佢地自家製嘅煙三文魚幾肥美,牛肉他他反而有啲失望😢醃料好似用黎掩飾佢唔係好新鮮咁 主菜揀咗Roasted US Prime Rib ,勁大份又厚😂肉質好粉嫩而且冇血水,食落重肉味又柔軟,邊邊位都唔會鞋🥹yorkshire pudding加埋肉汁真係好夾 每份餐都會送上hazelnut soufflé ,熱辣辣入口即融又有空氣感🤤面頭嘅hazelnut醬又唔會太甜 另外出去自助區揀幾款甜品,拿破崙外皮鬆脆,質素中上但吉士唔算好濃,macaron夠鬆軟,覺得最好食係雲呢拿雪糕🥹超多雲呢拿籽好香又好滑,飽住都食咗兩球🥹由頭盤、主菜到甜品都好出色有水準,會回訪❤️
餐廳樓底好高,裝修設計都好有古典風味

由頭盤、主菜到甜品都好出色有水準,會回訪❤️
2星期前book位,好容易book到,不過就要提早畀左錢先,走果時職員會問你有冇儲開k dollar,會幫大家儲埋半自助餐,主菜響menu度揀,如果要食牛,最好訂枱果時講左先。因為如果冇講,職員好大機會同你講--我地冇晒啦,預左剛剛好(睇落去就唔似,見佢切完最後果枱果舊牛都仲有好多,可能留黎做dinner掛)主菜我地2個人用餐,預留左一牛一龍蝦牛--佢知道我地share,會幫我地分2碟上,好好不過我地叫5成,但唔知點解,佢拎出黎切果時,切另一邊畀我地,果度大約7成熟有職員會走黎問d野食o ng ok,我地同佢講番,佢地即時拎番份5成熟過黎,服務都好好龍蝦--雖然本身出面都有得任拎,但呢個主菜比出面果d更好食最後ge疏乎厘都好好食主菜同麵包食唔晒ge話,可以take away,所以唔好掛住食d麵包,可以留肚食出面ge生蠔,龍蝦,甜品

主菜
我地2個人用餐,預留左一牛一龍蝦

牛--佢知道我地share,會幫我地分2碟上,好好

龍蝦--雖然本身出面都有得任拎,但呢個主菜比出面果d更好食

最後ge疏乎厘都好好食
2023-04-01
$943.8 (午餐)
2023-03-14 5070 浏览
尖沙咀凱悅酒店係我其中一間比較想住而最後都無住到既酒店武肺期間曾經都有推過一千零一次既零房價優惠當時我係好有興趣既之不過因為book唔到最想食既hugo's brunch而放棄左而家自費去食餐hugo's既brunch乜折都無已經就黎兩千銀真係諗起都on居餐廳係酒店大堂話說兩間餐廳hugo's同cafe都只係係格離咁由我認識sunday brunch開始hugo's既半自助早午餐一直係全港最熱門既而且仲連L佛都大讚難book程度絕對係港麗之上當日零房價果時打過去問佢話直頭幾個月內都full晒仲未開始booking係再之後因為武肺禁晚市被迫做兩輪sunday brunch先好左少少不過去到22年下半年好似因為評價直線下跌又或者可能係要比全訂無任何折扣既原因係兩個月前網上就可以book我到然後大約係用餐前三個星期左右就會比link要你full pay即係話如果而家酒店就算再推零房價大概都用唔著了而家23年2月再試下直頭已經可以book到下星期了sunday brunch係星期六日由十一點半去到三點同上次去既theo mistral一樣唔洗做酒店check in當然快好多今次唔洗十二點就入到
尖沙咀凱悅酒店

同埋好快已經係前菜尾聲既火腿同辣肉腸
其實佢地長檯後面仲有d火爐
如果用黎焗pizza就應該好正

睇相已經見到同以前L佛食果隻煙燻三文魚差好遠
新鮮龍蝦, 大蝦, 魚子醬, Freshly Shucked Oyster, 希戈經典蝦咯嗲, 希戈經典生牛肉他他, 自家醃製三文魚, 36個月塞拉諾火腿
沙律選擇唔少

pop up野食就只有一碟蘑菇湯
呢樣係差少少既
但其實唔係話個湯差
已經係個好濃好杰身既湯
不過同上次食theo mistral可以任飲龍蝦湯就仲係差好遠

都食到差唔多一點半先上主菜
呢塊牛真係唔好食
完全唔可能同文華扒房相比
咬落係鞋口
唔係好明點解咁出名既一道菜都出事
可能已經擺左好耐?
因為上比我地果時已經切到一半

自助甜品就放得好的色
大部份放係三層架上面
望落好似少選擇
但其實都有超過十款選擇可以舖滿一隻碟
法式檸檬撻, 法式歌劇院蛋糕, 綠茶紅豆瑞士卷, 拿破崙, 特濃朱古力蛋糕, 麵包布甸, 馬卡龍, 酥皮條, 巴斯克芝士蛋糕
有法式檸檬撻

感覺有d cut cost feel
無想像同外面評價咁出色既
我自己就鍾意theo mistral好多了
2022-11-26
$921.8 (午餐)
新鮮龍蝦, Freshly Shucked Oyster
  • 特濃朱古力蛋糕
  • 麵包布甸
  • 馬卡龍
  • 酥皮條
Hugo’s係一間歷史悠久嘅餐廳,喺1969年開業,有半個世紀嘅歷史。呢個brunch屬於semi buffet,頭盤同甜品可以到buffet counter任攞任食,主菜就可以喺餐牌上揀一。食物貴精不貴多,服務態度亦都好好,主菜擺盤好靚,有種食fine dinning嘅感覺。🦞凍盤 - 生蠔,龍蝦,大蝦,仿魚子醬,生牛肉他他 🥗沙律 - 凱撒沙律,蝦沙律,紅菜頭沙律,雜菌沙律,吞拿魚沙律🥩主菜(任選一款)- 意式粟米糊燴野菌,香煎智利鱸魚,香煎伊比利亞豬排,燴羊小腿,龍蝦肉水煮蛋,希戈芝士芥末焗波士頓龍蝦半份,燒美國頂級牛肋骨肉🍨甜品- 希戈疏乎厘,甜品自助餐凍海鮮嘅嘢質素比平常自助餐食到嘅好! 生蠔飽滿creamy,有海水味。龍蝦彈牙,味道新鮮。👍🏻主菜一款揀咗芝士焗龍蝦,廚師起在龍蝦肉,用咗蘑菇芝士汁去煮, 好有驚喜 !👍🏻另外一款水煮蛋焗龍蝦,水煮蛋賣相好靚,蛋汁龍蝦肉一齊食好夾。甜品選擇雖然唔算多,但每一份都大大件,唔會過甜,最鍾意拿破崙,好鬆脆。每人有一個榛子果仁醬梳乎里。梳乎里在新鮮熱辣,質地輕盈,好有空氣感。整體來講都好滿意,八百幾蚊喺五星級酒店歷史悠久嘅餐廳用膳,任食

🦞凍盤 - 生蠔,龍蝦,大蝦,仿魚子醬,生牛肉他他
🍨甜品- 希戈疏乎厘,甜品自助餐

整體來講都好滿意,八百幾蚊喺五星級酒店歷史悠久嘅餐廳用膳,任食生蠔龍蝦,性價比都算高。
  • 生蠔
  • 芝士焗龍蝦
2023-02-17 1619 浏览
我的朋友仔大病初癒,現在已經康復了。 又怎可能不找個籍口食餐好的? 來到這古堡般佈置的餐廳, 燈光薰暗, 由職員帶領到座位。 細心的卡位設計, 可以旋轉的枱面, 令人可以舒服和容易就座。 一邊睇Menu, 職員就遞來香噴噴的法式餐包。 三款不同口味的餐包, 每樣都有驚喜。 最好食的是熱辣辣的蒜蓉包。職員好好客, 見我地食得開心, 主動問我地要唔要添。 咁我地就唔客氣啦~我們點了生蠔(雖然size不算大, 但海水味濃)、法式田螺(牛油和蒜蓉味好香)、兩種不同煮法的牛扒配龍蝦、 薯角同忌廉菠菜做伴菜和兩份甜品(橙酒crepe伴Vanilla雪糕/ 蘋果批配雪糕), 餐酒配有汽甜酒。 每樣食品都10分美味。 欣賞有廚師即席烹煮牛扒和甜品。 這份放火式的驚喜, 不論是二人世界浪漫主意, 還是一大班朋友傾計,都很有氣氛。 最後餐廳送上朱古力雪糕球甜品,用乾冰造成出煙效果既夢幻上碟方式, 非常特別,有心思。 生蠔雖然不算大隻, 但海水味濃,令人回味。12隻法式田螺,牛油味和蒜蓉味重。 餐廳主動為我們分碟上,不用把食物轉來轉去,喜歡的就是這份細心。放火呀~

法式餐包

生蠔

生蠔雖然不算大隻, 但海水味濃,令人回味。
法式田螺

side dishes
  • 餐前麵包
  • 甜品
2023-02-04 1872 浏览
等左成年,終於食到Hugo's! 當初係睇有碗話碗介紹,今年情人節就揀去呢度慶祝~整體都非常好味我地係食Hugo's brunch (每人$838 加一),形式係半自助餐,海鮮、頭盤、甜品等任食生蠔只有一款,屬於中等質素,師傅即拆,有海水味,龍蝦肉厚,以自助餐質素而言,算係唔錯生牛肉他他,加咗少少嘅洋蔥碎,偏酸,係呢度嘅招牌之一,但係我麻麻,反而有隻36個月既 serano ham有驚喜,香肉味。呢度嘅煙三文魚雖然都係自家製,但係煙燻味明顯不足,連我呢個三文魚愛好者都覺得唔好食麵包籃:強烈推薦要趁熱食,試一試蒜蓉包,其他食唔曬嘅包侍應會主動問客人需唔需要打包餐湯係蕃茄湯,暫時係我飲過最好味嘅蕃茄湯,好濃郁主菜燒美國頂級牛肋骨肉,要喺出席前事先預訂,基本上每枱都會嗌。食落覺得值回票價,肉質軟淋,會諗起飲牛尾湯嘅感覺,重牛味,不過就冇乜脂肪另一款係芝士芥末焗波士頓龍蝦,個汁真係好正,但係龍蝦肉就唔多🥺,都係比較推薦揀燒牛肉甜品每位都會包一個朱古力梳乎厘,唔錯,另外buffet甜品推介opera 蛋糕同雲呢拿雪糕(雲呢拿味好重,多籽),其他甜品通常太甜,唔中意最後都會包一杯餐茶,但係水準比其

餐湯係蕃茄湯,暫時係我飲過最好味嘅蕃茄湯,好濃郁

最後都會包一杯餐茶,但係水準比其他同星級酒店較遜
  • 燒美國頂級牛肋骨肉
  • 麵包籃
  • 生牛肉他他
2023-01-17 1908 浏览
通常一兩個月都會去一次午膳。今次覺得整體的食物質素的確退步了。 蒜蓉包不夠脆, 蒜蓉牛油塗得太多,牛扒的yorkshire pudding 十分硬,根本咬不落。 炸豬扒粉太多,豬扒太薄,吃不到肉的味道。 甜品車賣相也沒之前好,味道也偏甜。 負責甜品車的女侍應態度也不太好,還沒說完我要什麼就匆匆想離開,好像不想給我點朱古力,馬卡龍及水果。 整體用餐感覺跟以前不同
2023-01-16
2022-12-02 3021 浏览
Hugo’s brunch ,星期六日次次都要book 好耐,點知今日真係好好彩,所以要同大家分享吓。突然之間想食個靚Bunch , 咁啱會去尖沙咀行街,順便經過 Hyatt Regency, 就問下 Hugo’s walk in 有冇位,點知真係有位,超開心!Hugo’s 嘅裝修同埋 Service ,不嬲都冇得彈,食物都keep 住咁正。麵包籃仍然係有三種麵包(法包同埋蒜蓉包等)我哋嗌咗個招牌菜燒牛肉,牛肉鮮嫩仍然係咁好味。令一個就嗌咗煎魚,皮脆內軟,都好食。我最鍾意食就梗係甜品,我兩年前去食,啲甜品就係擺喺出邊,有個甜品buffet 吧,自己去攞,今次去就仲好,轉左一架甜品車,當我哋食完飯,侍應哥哥就會推架車出嚟,任我哋揀甜品,我梗係揀咗我最欣賞佢嘅芝士蛋糕同埋拿破崙,仲有疏乎厘😋
2022-11-26
2022-10-31 3213 浏览
✨麵包籃有三款麵包蒜蓉包 洋蔥包法包 熱辣辣上枱 好難唔好食當中以蒜蓉包最好食 好香好脆洋蔥包比較油膩 ✨自選頭盤職員會推餐車出黎問你想要咩今次每款都要少少 正常水平 ✨龍蝦湯龍蝦肉爽彈 龍蝦湯香濃鮮味 稀稠度適中但味道略鹹✨燒美國頂級牛肋骨肉廚師會推銀車出黎即席切片燒牛肉 都有啲厚度外圍鋪滿黑胡椒 香口帶微辣肉質粉嫩 肉味唔算好濃帶少少油脂香 都算唔錯約克郡布丁 質感鬆脆 帶微鹹配菜跟左焗薯同少量蔬菜✨原隻大西洋波士頓龍蝦拼盤酥皮盒及扒龍蝦有半邊焗龍蝦同龍蝦酥皮盒焗龍蝦 鮮甜 肉質爽彈龍蝦酥皮盒 酥皮盒酥脆中間放左龍蝦肉同菇菌 幾惹味整體可以 但冇乜驚喜 ✨自選甜品職員會推甜品車出黎 可自選兩款蛋糕 水果等我地揀左芒果烏龍茶蛋糕聖安娜蛋糕栗子卷同拿破崙整體質素中上 唔太甜當中以芒果烏龍茶蛋糕同栗子卷較為出色味道都算唔錯 但明顯退步咗 感覺冇以前咁好食環境正常 擺枱較密 座位空間感不足服務唔錯 價錢合理 但呢個價錢都有唔少選擇
✨麵包籃

感覺冇以前咁好食
環境正常 擺枱較密 座位空間感不足
服務唔錯 價錢合理
但呢個價錢都有唔少選擇
網上見到唔少關於Hugo’s 嘅好評,所以對呢次chef eric’s autumn tasting menu 好有期望,果然名副其實😙Set dinner 一共有五道菜 -🌰 Foie gras au torchon 鴨肝凍配糖風栗子軟多士唔知大家好唔好肝,我同🌱係典型怕羶味。好彩餐廳將鴨肝配一個解膩嘅啫哩sauce,整個口感即刻唔同咗,鴨肝變咗好似一個咸moose既存在,好味😋-🐚 Shell fish marinene 法式海鮮湯呢碗湯有Brittany clams 青口同埋白酒蔬菜,由侍應最後淋上雞湯。海鮮味濃(主要因為兩樣殼類海鮮都帶重海水味)但飲落清新。蘿蔔西芹洋蔥切成好細好細,吊味又唔搶蜆肉湯嘅味道。食完第一道菜之後飲海鮮湯感覺上剛剛開啟味蕾,可以迎接主菜😙-🐙Mediterranean octopus, pan seared king scallops fig salad 地中海八爪魚香煎皇帝帶子又係一度令人垂涎三尺嘅salad. 係,可能會諗點解仲未到主菜,但呢個就係tasting menu既精粹。Hugo’s做到每一道菜都令人抱有期待🥰 其中帶子配salsa ver
Set dinner 一共有五道菜 [french dinner 冇理解錯既應該有以下arrangenent. 1. hors d'oeuvre (savoury 開胃菜) - 2. Appetiser - 3. Salad - 4. Main - 5. Dessert; cheese platter 當另一個course]

🐚 Shell fish marinene 法式海鮮湯

又係一度令人垂涎三尺嘅salad. 係,可能會諗點解仲未到主菜,但呢個就係tasting menu既精粹。Hugo’s做到每一道菜都令人抱有期待🥰 其中帶子配salsa verde(墨西哥青醬) 同無花果味道好有層次,有牛油香、帶子汁嘅鮮甜、無花果嘅果甜; 八爪魚反而冇烤過既味,嚼勁為主。前菜凍、熱、凍咁食原來真係好過癮,仲可以試到廚師係每道菜之間嘅功夫,越食越開心😛😛😛

🥩 Roasted venison loin 烤黃麖柳
初時冇為意,原來主菜係鹿肉。雖然望落去似牛肉,但鹿肉既紋理都幾唔同,而且咬落去firm啲,冇牛咁多汁。🌱今次唔敢食太生叫左medium。始終幾乎冇食過鹿肉,比較唔到,但我覺得肉質比較un. 牛油麵條同埋接骨木汁同炒野菌形成一個好好嘅配搭,老實講如果唔係睇返Menu,幾乎解構唔到所食嘅味道😂 但呢個主菜一啲都冇令人失望,我相信鹿肉嘅烹調方式比牛更加難鑽研,放落tasting menu 真係大開眼界 😌

🍮 Apple tarte tatin Williams pear sorbet 法式焦糖蘋果撻 香梨果酒雪葩
😍😍😍😍令成餐飯再昇華既甜品. 有人會叫tarte tatin做一個倒轉咗嘅蘋果批,我覺得似係一個麵包布甸包住焦糖蘋果,暖笠笠,上面仲配埋雪葩😭 真係好好味!!飽到捧住個肚既我好後悔冇食晒.

餐廳到最後包左兩杯飲品同埋送咗朱古力(用乾冰上😂). 總括而言呢餐真係200分,100%好食兼有驚喜,鹿肉鴨肝呢啲唔係個個都啱胃口但最尾都食到lam lam脷😚😚😚 環境氣氛都不錯,有氣派得來唔似中環幾間法國餐廳咁拘謹/咁打卡😂😂 暫時係本年度最滿意最推薦嘅餐廳🥰🥰