📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝再访Hugo’s! 半世纪历史·人气高级排房🥩Lunch有齐Signature菜式·头盘/甜品Trolley😍👏🏻❞年几前男友生日黎过一次dinner 当时以staycation package包埋食佢地既seasonal menu~但试唔到signature dish如牛排/龙虾 都冇头盘/甜品trolley🥹今次黎食weekday lunch menu!🤩有齐牛排/龙虾 + 期待以久既头盘/甜品trolley😍✌🏻仲比dinner抵食好多~🍴𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝟑-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 (4.5/5)有5款不同既Mains主菜拣 各有不同价钱💰最平$488最贵$728~先来餐前面包🍞面包车推出黎有3️⃣款拣 Baguette🥖, Garlic Bread🧄同Onion Roll🧅我拣左后2款既咸面包 暖暖地 软熟惹味! Garlic Bread偏咸~▪️𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐇𝐨𝐫𝐬 𝐝'𝐨𝐞𝐮𝐯𝐫𝐞 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲再来头盘转转车😍店员推到枱前一边转一边逐一介绍 款式每日不同✨可以同店员讲你想要/唔想要边款 佢会夹好一碟比你~我选
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝再访Hugo’s! 半世纪历史·人气高级排房🥩

面包篮

自选头盘

再来头盘转转车😍店员推到枱前一边转一边逐一介绍 款式每日不同✨可以同店员讲你想要/唔想要边款 佢会夹好一碟比你~我选择困难+样样都想试 除左沙甸鱼之外咩都要d!😝✌🏻

自选头盘

我觉得几特别既有牛舌, 冻肉肝酱卷, 猪肉卷😚另外仲有烟三文鱼, Ham, 哈蜜瓜, 辣肉肠, 冻虾🦐蔬菜沙律款有蘑菇, 翠玉瓜, 红菜头, 南瓜, 薯仔, 青瓜, 芒果虾, 三色椒虾🥗全部都好岩我食😋款式丰富唔会闷~

烧牛肉

▪️𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛 𝐨𝐟 𝐁𝐞𝐞𝐟 $728
Prime Rib系呢度既signature!😍🐮当然要试🥳记得要提早预留‼️Chef recommend 3成熟😚席前银车切片🔥软腍重牛香 系一块好食既Prime Rib❤️😝牛排边有黑椒 酱汁亦香口唔过咸 另可配不同款式既mustard芥末酱💛(店员会拎住个木架比你拣)✌🏻

On the Side有Yorkshire Pudding酥皮面包🍞边位脆口 底部沾满牛扒汁😋仲有焗薯同蔬菜🥔店员会即席加sour cream, 烟肉碎同葱碎😆

⭐️同样系signature +需要预留既主菜仲有𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐥-𝐚𝐮-𝐯𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐧𝐝 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐥𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 ($688) 烧龙虾同龙虾酥盒🦞卖相都好吸引🤤

甜品

▪️𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲
最后到甜品车 有6️⃣款咁多✨仲有水果同朱古力🍫店员建议选2款甜品+水果✨我拣左Mille Feuille拿破仑同车厘子挞🍒一定要拣拿破仑好好食!!🤤✌🏻酥脆得黎cream带淡淡果香😳草莓tiramisu都好食!🍓当日其他甜品仲有chocolate cake, mango mousse cake, 同blueberry cheesecake~

餐后coffee/tea☕️会配一块蝴蝶酥😋完美句号🥳🤰🏻真系饱到个晚都唔洗食饭haha🤣

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Hugo’s 希戈餐厅
尖沙咀河内道18号香港尖沙咀凯悦酒店大堂

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_finedine #joys_steak #joys_法国菜
面包篮
烧牛肉