2019-02-26
一年一度年宵花市開,當然想來熱鬧下,所以來左銅鑼灣揾地方食飯,突然想食啲刺激嘅嘢,所以朋友揾左呢間四川嘢,見到都覺得辣,未食都覺得刺激,哈。我地一早就上左來,所以有好多位可以選擇,裝飾得都不錯喔。 有種高級嘅感覺睇下有咩食先,個餐牌好大好紅。 好多嘢食,都好吸引咁叫左個我至愛的四季豆,雖然簡單,不過真係好好食,每條豆都好入味,香口好惹味,送飯一流,夾住一點點麻辣香,超正。我獨自叫左個蟲草花燉烏雞超甜,蟲草同鳥雞超夾,飲完暖暖的,感覺好保身咁。 俾個圖吸引住,叫左呢個酸菜桂魚,好大碗呀,酸酸辣辣的,令人好開胃,桂魚好滑本人係出面試過炒土絲之後,就愛上左,又係一款好簡單的菜式,不過原來咁樣炒,係好好食,配四川麻辣一齊,超惹味,送飯必叫。 最後仲叫左個甜品,超有驚喜,高力流心香芋,外面鬆軟,一咬所有香芋都流出黎,超香,好似食緊香芋雪糕咁,超好味最後還有水果送上,真貼心。 食飽飽,滿足地去行年宵lu 。
一年一度年宵花市開,當然想來熱鬧下,
睇下有咩食先,個餐牌好大好紅。
好多嘢食,都好吸引咁
我獨自叫左個蟲草花燉烏雞
超甜,蟲草同鳥雞超夾,飲完暖暖的,感覺好保身咁。
最後還有水果送上,真貼心。
食飽飽,滿足地去行年宵lu 。