2021-04-23 1031 浏览
見到咁文青既設計,仲以為係新開cafe😜唔講唔知,峇里堂原來係香港既老字號🇭🇰開左40幾年啦🙆🏻‍♀️印尼菜平時都比較少食裝修好靚啊好有特色!仲要有落地玻璃✨好有驚喜💛推介大家要支持高質黃店🤤價錢好抵食啊!!峇里式豬肋骨飯 $56 🐷豬肋骨肉質唔鞋幾腍身😎 重點一定係個醬汁😍真係好濃烈既印尼香料味😙香甜得黎又帶點酸酸辣辣,辣度只係好輕微! 但絕對係惹味到令你會鯨呑成碗飯🍚😗仲有2條秋葵同車厘茄拌碟😘 +$8仲可以轉做金貝飯✨即係黃薑飯啊😗巴東牛肉牛角包 $50 🥐呢個必須吃必須吃🙆🏻‍♀️ 睇落唔算大件但真係其貌不揚!食落餡料好足💛 無捻到巴東牛肉同牛角包可以咁match😝 仲有少少青瓜減低油膩感🥒牛角包仲要超級脆😎 巴東牛肉好腍身勁惹味🤪峇里堂珍多公雞冰冰 $42 🍨用公雞碗好有特色😝 碗裝珍多冰仲可以+$9要一球海鹽/椰子味既雪糕🍦 揀左藍色既海鹽雪糕好味👍🏻 配料仲有紅豆、菠蘿、綠色粉條✨ 整體好重椰奶味🥥 紅豆都幾香甜綿密🤪印尼樽仔花茶 +$13 ☕️嘩呢個真係唔係人人接受到🌝 飲落似涼茶🥲又有d似大自然既味道😂建議大家揀Iced Rose Latte +$18 🌹賣相超靚✨成杯la
見到咁文青既設計,仲以為係新開cafe😜
裝修好靚啊好有特色!仲要有落地玻璃✨

好有驚喜💛推介大家要支持高質黃店🤤
價錢好抵食啊!!

峇里式豬肋骨飯 $56 🐷

巴東牛肉牛角包 $50 🥐

峇里堂珍多公雞冰冰 $42 🍨

印尼樽仔花茶 +$13 ☕️
嘩呢個真係唔係人人接受到🌝
飲落似涼茶🥲又有d似大自然既味道😂
建議大家揀Iced Rose Latte +$18 🌹
賣相超靚✨成杯latte漸變色🥰
帶淡淡既玫瑰香氣,甜而不膩💕

Menu:

📍峇里堂 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
2021-04-19
  • 峇里式豬肋骨飯
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
  • 巴東牛肉A.O.P.牛角包
2021-04-22 720 浏览
實在很久、很久沒吃過印尼菜了,直到最近,終於,終於來到這間位於九龍公園對面的印尼餐廳,吃了一頓印尼午餐。其實這間名叫「峇里堂」的印尼餐廳,前身名叫「峇里餐廳」,早於一九七五年開業,歷史悠久,在舊店結業,搬到現址後就改成現時這個名字。「加多加多」($65)這道我十分喜歡的印尼沙律,這裡做得有板有眼,芽菜、青瓜、薯仔、豆角、雞蛋,還有蝦片,配以這沙律獨有的沙嗲花生醬汁,開胃可口。「峇里式燒豬汁比高」($53)的比高包,早已切成兩半,方便客人食用。口感煙韌的比高包,材料除了醬汁香甜的燒豬肉絲外,還有洋蔥和青瓜,味道是好的,不過就不夠大個,我只吃了半個,就不太夠喉。據餐牌中的資料介紹,「特式峇里式串」($44)用的是魚肉和蝦肉,這串燒口感柔軟,無疑是較有特色的,不過就不算特別好吃。「雞肉串」($30)比較普通,蘸以香甜的沙嗲醬,還算好吃。「凍峇里之天堂茶」($28)與「凍藍花伯爵茶」($28)是我與老婆仔的飲品選擇,她的伯爵茶我沒有喝,就不評價了。我的天堂茶喝來應有薄荷成份,又好像帶點兒雲尼拿的味道,我覺得很不錯呢!這印尼餐廳不像以往光顧的印尼餐廳那樣通常只得昏暗的光線以營造異國的情調,而是充
這印尼餐廳不像以往光顧的印尼餐廳那樣通常只得昏暗的光線以營造異國的情調,而是充滿陽光氣息,玻璃窗可看見外面的街景,彩色的吊燈就為這餐廳添上亮麗的色彩,坐在這裡吃東西,感覺挺舒服的,怪不得這天到訪,會看見這麼多年輕男女光顧。
  • 加多加多
  • 凍峇里之天堂茶
印尼菜非香港主流飲食文化,餐廳「峇里堂」在港經營四十餘載,推廣了不少被低估的印尼美食。昔日在佐敦南京街的峇里餐廳老店重生,現時在山林道樓上舖就可以找回那種經典滋味。店舖呈狹長形狀,明亮的窗戶前放置一列開揚的餐枱。周遭佈置著印尼彩色玻璃吊燈及印尼特色雕像,感受到當地風情。🚩 巴東牛肉飯 🌶 $66✣  巴東牛肉可謂是印尼菜的靈魂代表,以十多種印尼香料烹煮,醬汁有少少椰香以及獨特辛辣感。米飯用上珍珠香飯,配合牛肉入口即融,的確非常有驚喜。🚩  雙色咖央多士 $34✣ 店家告知咖央多士配色會定期轉變,烤多士綠黃色彩配搭頗為搶眼,以厚牛油及咖央做夾心,食落非常有口感。峇里堂巴東牛肉飯的確是水準水上,途經尖沙咀不妨一試。

巴東牛肉飯

🚩 巴東牛肉飯 🌶 $66
雙色咖央多士

🚩  雙色咖央多士 $34

峇里堂巴東牛肉飯的確是水準水上,途經尖沙咀不妨一試。
巴東牛肉飯
2021-04-21 450 浏览
今日約咗朋友嚟食呢一個印尼菜一開門就被店內的顏色及空間感驚艷到非常喜歡他們店的設計多面玻璃窗 陽光充足 很清新下雨天的時候也可以在這裡觀雨飲水機為自助式💜推薦:峇厘式豬肋骨飯$5️⃣6️⃣豬肋骨肉質嫩滑醬汁比較似甜甜地既咖哩😆用嚟撈飯一流仲有埋秋葵添💜雙色咖央多士$3️⃣4️⃣被顏色驚艷到了,黃色加綠色看起來很像菜瓜布😂非常可愛💕裏面有放一塊奶油咖央味道不濃不甜 ❤️蝦醬炒空心菜$5️⃣6️⃣蝦醬味濃郁好似屋企媽媽煮嗰種家庭式蝦醬炒通菜味☺️💕推薦-椰汁紅豆冰跟餐$2️⃣4️⃣/ 原價$3️⃣8️⃣呢杯真係超好飲!椰汁超濃郁,加埋紅豆好完美唔知係本身佢冇冰定係叫左少冰但係我哋杯野就係冇冰但係杯野係冰凍嘅總括而言,這裡的東西價錢很大眾化,嘢食種類不多但夠特別,而且入面所有的東西都很舒服窗外的風景也很漂亮, 是一間讓人感覺到很舒服的餐廳☺️👍
今日約咗朋友嚟食呢一個印尼菜

❤️蝦醬炒空心菜$5️⃣6️⃣
蝦醬味濃郁
好似屋企媽媽煮嗰種家庭式蝦醬炒通菜味☺️

💕推薦-椰汁紅豆冰跟餐$2️⃣4️⃣/ 原價$3️⃣8️⃣
呢杯真係超好飲!
椰汁超濃郁,加埋紅豆好完美
唔知係本身佢冇冰定係叫左少冰
但係我哋杯野就係冇冰
但係杯野係冰凍嘅

• 椰汁紅豆冰
  • 峇里式豬肋骨飯
  • 雙色咖央多士
  • 蝦醬炒通菜
Located on the 3/F of the Nate, Bali Town is an Indonesian restaurant that serves delicious and affordable Indonesian gourmet.My friend and I got a bowl of rice and some skewers to share. This Indonesian Stir Fried Satay Pork with Rice (Nasi Tumis Sate Babi) was so delicious! I like this Indonesian style of sweet satay. And the Nasi Kuning (turmeric rice) was supreme! It matched with the sweet satay a lot. The flavored pork stripes were very enjoyable too!The skewers were all so good. Highly rec
Nasi Tumis Sate Babi — Indonesian Stir Fried Satay Pork with Rice
Top to bottom: Cuttlefish Balls (Bakso Cumi, HKD$33), Mutton (Kambing, HKD$36), Chicken (Ayam, HKD$30)
The skewers were all so good. Highly recommend you to try it. They were already very delicious without the dip, so we almost forgot its existence…

The cuttlefish balls were very fresh with chunks of cuttlefish. The lamb had a nice gamey flavour. And the chicken was very tender and meaty.
2021-04-16
見到推介上對呢間餐廳嘅好評,抱着與其他對美食有一定要求的好友們一起來品嚐⋯⋯結果,大失所望。就算食物質素算不錯。但服務如果如此的惡劣,相信更好的美食,都易會令顧客感覺惡劣。我們從網上訂位系統,預訂下午四時入席,到達時候,有👩🏻‍🦳(一位較年長的姨姨),已多番提醒下午5:00會落場, 4:30會截單。所以,我們已經盡快落單,但當去到下午5:05的時候,而我其中一位朋友,當時碗裏還剩幾口印尼炒飯,👩🏻‍🦳(她)卻過來用很差的語氣說:「我哋而家要落閘啦,你哋再唔走唔理你啦。」搞到我哋要喺2分鐘⏱之內,用極速趕住返工模式🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️扒飯,同豪飲還剩大半杯的🌹玫瑰及杏仁latte☕️🍵進口。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻感覺非常十分之惡劣,因為那位👩🏻‍🦳姨姨,還用一個很鄙視👺的眼神給怨恨😡😡😡的眼神,凝視着我們兼口唸唸🤬🤬🤬有詞的,希望我們快點🪑離開🪑座位。這間餐廳雖然設計環境感覺不錯,但這種服務態度,選個在這10年來最差的一間。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2021-04-19
庆祝纪念
生日
2021-04-19 90 浏览
除了印尼撈麵下,真的鮮有機會品嚐印尼🇮🇩菜,這次專程來到去年末開張,重新打做40年品牌的印尼餐廳嚐嚐看 @bali_townhk1975印尼沙嗲炒豬肉飯(配珍珠香飯)$55(轉金貝飯 +$8)這個完全是大愛❤️份量可以說是一人份,男士的話或智略嫌少一點先說配送的飯,可選珍珠香飯或金貝飯,後者以香茅、檸檬🍋葉、薑黃等香料,加入椰汁🥥花上6個小時以製成,有興趣不妨一試不過這次沒點這個,因為怕味道豐富的醬汁和豬肉會吃不出金貝飯本身的味道醃好我🐖豬肉肉質軟糯有咬口,味道如想像中多層次,還有洋蔥🧅結伴炒熟,沙嗲醬偏重甜味,香口惹味不過鹹,怕膩的還有車厘茄和青瓜絲拌勻入口,完全讓人吃不停口🤤印尼風味串燒 - 雞軟骨(2串)$28雞軟骨已有調味,沒有一陣雪味這個要點讚👍🏻 店家把雞軟骨燒得甘香,爽脆之餘不會太乾身再拈上充滿花生🥜香且帶有甜甜香味的沙嗲醬,非常惹味😋吃不停口 · 巴東牛肉A.O.P牛角包 $48Crossover的食法,濃味的巴東牛肉搭配香口的牛角包🥐比想像中還要好店家的巴東牛肉是signature food之一牛肉採用牛𦟌部位,以印尼香料醃製,燜得入味香濃惹味,軟腍且鬆化搭配牛角包又有

印尼沙嗲炒豬肉飯(配珍珠香飯)$55(轉金貝飯 +$8)
這個完全是大愛❤️
份量可以說是一人份,男士的話或智略嫌少一點

印尼風味串燒 - 雞軟骨(2串)$28
雞軟骨已有調味,沒有一陣雪味這個要點讚👍🏻
店家把雞軟骨燒得甘香,爽脆之餘不會太乾身
再拈上充滿花生🥜香且帶有甜甜香味的沙嗲醬,非常惹味😋

吃不停口 · 巴東牛肉A.O.P牛角包 $48
店家的巴東牛肉是signature food之一
搭配牛角包又有另一種口感

雙色咖央多士 $32
有別於傳統的賣相,以雙色登場加強視覺效果亦令賣相更美觀和驚喜
之前說過暫時仍未吃過一家店的咖央多士是好吃的
這店的斑蘭味比較重一點,牛油🧈偏硬身,麵包🍞不夠熱,味道算中上,不死甜
作為前菜剛剛好

店家前身其實是在1975年已經開業的峇里餐,擁有超過40年烹調印尼菜的經驗
因餐廳,因租務關係停業年多
現時由第二代接手經營,推陳出新,將餐廳打造成能吸引到年輕人👱‍♀️👱光顧的餐廳
裝潢偏向現時流行的Cafe佈局,採光度非常高,環境非常舒適
同時擺放保存得非常完整的舊店擺設,更有特色之餘感覺特別
餐牌選擇未如想像中多🤔,說是店家在重新開業前再審視一下過往菜單,只挑受歡迎的作為新店菜單,又加入新元素加強風味
要在傳統之中找到傳承,的確很需要新一代的智慧和上一輩的幫忙,在這家店裡的而且確找到這種很好的平衡點
2021-02-20
2021-04-10 115 浏览
我們一直都很喜歡印尼菜,經常都有機會試,這店是第二代經營所以菜式、裝修都改革了!這店位置非常方便,而且店內窗戶很多所以令客戶比較舒適沒有太大壓迫感!好啦!到點餐了~我們點了香濃惹味醬照燒雞髀飯、印尼沙嗲炒豬肉飯、峇里之天堂茶、杏仁鮮奶咖啡~雞髀飯我哋特別叫佢加咗少少辣所以比較惹味👍🏻而且雞髀肉都好滑,反而印尼沙嗲豬肉我覺得個汁似加多加多醬!天堂茶味道好特別的味道,濃味但順口,杏仁鮮奶咖啡好重杏仁味我覺得好好飲👍🏻整體這間店味道都不錯服務也很到位!

整體這間店味道都不錯服務也很到位!
香濃惹味醬燒雞脾
印尼沙嗲炒豬肉飯
香濃惹味醬燒雞脾
2021-04-10 176 浏览
2O21年4月9號同朋友去試呢間印尼菜,先唔講味道,一盤牛仔骨入面搵極只有兩細塊,其他都係薯仔同辣椒,我哋三個人有一個冇得食牛仔骨。飯後嗌飲料“珍多冰”,當時見餐牌只有碗裝珍多冰,裡面有紅豆、珍多同黄色果粒,我哋就問可唔可以要杯裝珍多冰,最後真係端上兩杯珍多冰,但杯裝分量比碗裝嘅少得多,如果價錢平返啲都合理,點知埋單時發現碗裝同杯裝係一樣價錢,我問侍應點解事先唔解釋清楚?侍應只係講咗聲唔好意思就當無事!我第一次寫食評分享我嘅遭遇就係不想有其他消費者中招,講真單論食物質素呢家印尼菜都唔係好地道,並唔好食,我朋友係印尼華僑試完都話唔正宗。

2021-04-09
2021-04-10 72 浏览
今日約咗啲舊朋友出去食飯,揀咗一間有特色嘅印尼餐廳。我哋嗌咗三款唔同嘅飯(雞髀飯,豬肋骨飯埋炒豬肉飯), 一個嘴刁小食同一條魚。 嘴刁小食嘅份量比較少,而且食物都冇咩特別,所以吾系太建議叫。我覺得最好食嘅係雞髀飯同炒豬肉飯, 雞髀好大,啲肉唔會乾身,上面有啲汁好好味,送飯一流。 而炒豬肉飯,如果本身鍾意食香料嘅人, 一定會好鍾意,因為佢落咗唔同嘅香料,好夠味。最後就係條魚啦, 第一下聞到條魚嘅時候會覺得佢有少少臭, 但係食落就會發覺好好味,條魚炸得好脆,啲醬汁又鹹香鹹香甘,不過條魚啲肉吾多,四個人完全唔夠分呀~嘢飲方面,就冇咩特別,我試咗杯青檸梳打,感覺一般般,完全係得梳打水嘅味道冇青檸味亦都唔甜。
今日約咗啲舊朋友出去食飯,揀咗一間有特色嘅印尼餐廳。

2021-04-06
  • 印尼沙爹炒豬肉飯
  • 醬燒雞髀飯
2021-04-06 59 浏览
巴東牛飯及牛角包🥐超好味。只是員工有漏單及未食完(冇問是否食物到齊)就叫客去前台結賬,欠些尊業。甜品珍多冰好好味,值得一試。炒蜆味ok,但有沙。店內環境乾淨企理。

2021-04-06
庆祝纪念
生日
  • 不變·招牌巴東牛展肉飯
  • 巴東牛肉A.O.P.牛角包
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
Hong Kong chill place 💚 Cozy Bali Town💫..估唔到尖沙咀都有一間地方光猛闊落,設計時尚走工業風既印尼餐廳🇮🇩。於1975年就係香港創立,已經有45年歷史好犀利啊😳,店內有印尼家庭式小菜、沙嗲串燒🍢、沙東牛肉🥘🥥,有別於一般印尼菜,食落都幾清新又正宗呢。.ll $32Kaya Toastll $69Indonesian Semur Stewed Short Ribsll $69Snack Platter (蝦丸、魚餅、素春卷)ll $28Rose Chinese Tea Blend (Decaf).呢個下午陽光普照☀️,約左朋友黎食個tea,菜式精美都值得一試💕。而且坐位寬敞 完全沒有壓迫感,係度食個飯、傾下計,一大幅玻璃望到窗外綠油油景致,感覺都真係唔錯。其中Kaya Toast 🍞好美,味道甜甜💛 當茶點不錯。印尼既甚摩汁牛仔骨🐮 亦有別於一般口味,味道偏甜而濃郁,跟粉絲同吃很惹味呢。印尼小食都夠特色。..呢個下午🍃 過左一個悠悠閒既味覺印尼🇮🇩 之旅。..×××××ש尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓..

l[雙色咖央多士]l $32
Kaya Toast

l[甚摩汁牛仔骨]l $69

l[嘴刁小食拼盤]l $69
Snack Platter (蝦丸、魚餅、素春卷)

l[玫瑰之香普洱]l $28

印尼小食都夠特色。

呢個下午🍃 過左一個悠悠閒既味覺印尼🇮🇩 之旅。
×××[峇里堂 -BaliTown]×××
©尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
-{黃店💛尖沙咀印尼菜🇮🇩}好耐之前已經bookmark左依間!嗰日原本食意粉嘅突然跳制想食印尼野😂🙌多謝友人嘅包容🥰🤤峇里式豬肋骨飯🤤 ($63)豬肋骨啲肉勁淋😍骨唔算多 不過醃得好入味😚配埋個醬同黃薑飯好香口!飯粒比較硬身 秋葵就咁食好新鮮😝唯一挑剔嘅係份量少左啲😂👖褲評: 8.3/10🤤巴東牛肉A.O.P.牛角包🤤($48)個餡有啲豬肉碎同青瓜片😜個醬再多啲同潔身嘅係香料味再重啲🧐牛角包偏細 不過fusion得黎幾特別~👖褲評: 7.5/10🤤雙色咖央多士🤤($32)係烤過嘅多士 麵包有綠配黃或者粉紅配黑配牛油同kaya醬 不過冇乜椰香味 反而係食倒小小朱古力味(?)食到問曬號😂👖褲評: 4/10🤤Tiramisu🤤($32)最近食過勁多Tiramisu依個係蛋糕切餅樣 質地偏硬少少😗中間食到有少少雪藏嗰啲冰粒咁 但蛋糕夠濕潤有少少酒香 正正常常喇👀👖褲評: 5/10總括嚟講印尼菜嘅菜式係幾好食🤩但個多士同蛋糕就唔太推薦🥺下次想試埋個雞脾飯😋順帶一提佢係服務同埋環境都唔錯 有得揀位嘅話坐窗邊都幾chill 而且門口嗰兩隻狗狗超可愛😍😍😍附照片一張哈哈 臨走前都
{黃店💛尖沙咀印尼菜🇮🇩}

🤤峇里式豬肋骨飯🤤 ($63)

👖褲評: 8.3/10

🤤巴東牛肉A.O.P.牛角包🤤($48)

👖褲評: 7.5/10

🤤雙色咖央多士🤤($32)

👖褲評: 4/10

🤤Tiramisu🤤($32)

👖褲評: 5/10

總括嚟講印尼菜嘅菜式係幾好食🤩但個多士同蛋糕就唔太推薦🥺下次想試埋個雞脾飯😋順帶一提佢係服務同埋環境都唔錯 有得揀位嘅話坐窗邊都幾chill 而且門口嗰兩隻狗狗超可愛😍😍😍附照片一張哈哈 臨走前都挽左一陣🥰

性價比: 8/10

雙色咖央多士
Tiramisu
巴東牛肉A.O.P.牛角包
  • 雙色咖央多士
📍峇里堂呢間店位於尖沙咀一帶 主打印尼菜🤭 店內嘅環境佈置偏簡約風 環境都幾乾淨☺️佢哋除咗有賣各式各樣嘅印尼小食之外 仲有蛋糕切件賣🤤-峇里式豬肋骨飯 $56小編加左$8 將白飯轉左金貝飯🥰 金貝飯即係薑黃飯🤭 食落去飯粒粒分明 唔會太濕又唔會太乾😋 再配大大嚿豬肋骨😍 肉質都偏淋 汁都幾重口味🥰 鹹鹹地咁唔錯👍🏻 仲有兩粒蕃茄同秋葵做配菜 唔會咁單調😽峇里堂珍多公雞冰冰 $42小編另外再加左一個海鹽雪糕🤣 (+9)夏日炎炎梗係要食冰啦😆 冰再加雪糕配搭一流👍🏻再加上有紅豆、綠色煎蕊、菠蘿同椰奶😙食落甜甜地 有椰子味💛柚子梳打 +$16跟餐有好多柚子皮😍 喝落酸酸甜甜😙士多啤梨輕芝士蛋糕 $32上面有士多啤梨醬 中間係芝士蛋糕🍰食落去酸酸甜甜 有淡淡的芝士味🥰 食落食舊都唔覺得滯👍🏻士多啤梨天鵝絨慕絲蛋糕 $36呢個食落去口感順滑 呢個就比輕芝士蛋糕甜啲🤭個人比較喜歡食輕芝士蛋糕💛 酸酸甜甜幾開胃🥰-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies印尼菜想睇相關地區?!?🤤可以參考🙊⇊
📍峇里堂

金貝飯即係薑黃飯🤭 食落去飯粒粒分明 唔會太濕又唔會太乾😋
仲有兩粒蕃茄同秋葵做配菜 唔會咁單調😽
峇里堂珍多公雞冰冰 $42
峇里堂珍多公雞冰冰

小編另外再加左一個海鹽雪糕🤣 (+9)
夏日炎炎梗係要食冰啦😆 冰再加雪糕配搭一流👍🏻
再加上有紅豆、綠色煎蕊、菠蘿同椰奶😙
食落甜甜地 有椰子味💛

峇里堂珍多公雞冰冰
士多啤梨輕芝士蛋糕
士多啤梨天鵝絨慕絲蛋糕
2021-04-01 693 浏览
不想吃可是總要吃走著走著到了山林道看到整棟都是餐廳 便進去看看一樓滿座了 二樓休息中所以就到了三樓的峇里堂下午茶時份 只有幾枱客人不過還是有限制堂食時間每枱1.5小時應該沒問題吧先看看茶單很簡單 選的東西不多有選擇困難症的在下撰上了有辣椒🌶️標誌的招牌巴東牛展肉飯 $66其實今天對雞比較有興趣就別挑了 本日為求吃點東西牛肉嫩嫩的 不需要花力氣就能吃到白飯是普通的珍珠香正合在下意汁醬直撞淋在飯上有2條秋葵和一粒車厘茄對半切開賣相不錯耶就是少了該有的淡淡椰香味然後在下選上了峇里醬炒玉豆 $56上碟的步驟有點「邋遢」😶沒有做事後的好好修飾扣分峇里醬味道不錯啊豆豆的熟度很好 令顏色很漂亮爽口感十足然後點杯峇里天堂茶飲飲都忘掉在峇里時飲的感覺而現在就有淡淡煙草味道的錯覺奇怪..獨特的香味加上熱熱的觸感像是天堂的感覺嗎?坐了一陣再加點些串燒特製峇里式串$44羊肉串$36雞肉串$30雞軟骨$304款收款單回來時才發現原來一客2串的慘了😶串燒是即點即燒 會比較需要時間等待串燒上枱時在下也無語了一下到底誰是誰😯全都長一樣的(在下眼疾發作)只好直接吃吧味道很濃烈 當吃到羊時已經冷卻了在下還在怕羊的味道我受不
不想吃可是總要吃

都忘掉在峇里時飲的感覺
而現在就有淡淡煙草味道的錯覺
奇怪..
獨特的香味加上熱熱的觸感
像是天堂的感覺嗎?

坐了一陣再加點些串燒
慘了😶
串燒是即點即燒 會比較需要時間等待
串燒上枱時在下也無語了一下
到底誰是誰😯
全都長一樣的(在下眼疾發作)
只好直接吃吧
味道很濃烈 當吃到羊時已經冷卻了