2014-05-18
今日考完試,要搵個地方好好放鬆一下緊張己久的心情~咁啱寶貝有時間,所以黎左呢到食個下午茶!!幸好冇咩人~所以一入去就有位,服務員哥仔為我地帶位,沿路明明仲有好多吉枱,但服務員哥仔仍指示我地坐喺人群之中...我地要求希望想坐得鬆動一D,但服務員哥仔回應話呢個位置最適合可能佢地要預留位置,迎接兩小時後的晚巿...見佢咁堅持,我地都冇強人所難.就坐了張二人枱了一坐下就拿拿林點菜~因為都餓了明太子玉子 - 用左燒紅的鉄板上枱,服務員小姐仲細心地叮囑我地小心熱,經寶貝測試,唔算係好熱~蛋卷上加左明太子醬~香香地味道唔錯~燒餅 - 同樣係唔太熱的鉄板上的燒餅~粉醬唔係太厚~中間夾住炒雜菜,有少少肉絲~加上沙律醬同醬油,感覺唔錯~只係可以熱一D就好了~墨魚丸 - 賣相唔錯~只係少左D紫菜,出品好似係街邊小食~上枱時已經唔熱唔脆~裡面的墨魚粒太細~要用心感受~!盛上壽司拼 -反卷上加三文魚熟蝦同帶子的壽司,再加少少青菜做裝飾~擺放精緻!帶子唔係咁新鮮~有少少腥,三文魚出品一般,可能去和民係唔應該食壽司~芥末八爪魚- 簡單但唔易做得好的小食!!出品夠味而且芥末撈起後搶鼻的感覺好強~令人忍唔住一食再食~魚
咁啱寶貝有時間,所以黎左呢到食個下午茶!!
幸好冇咩人~所以一入去就有位,服務員哥仔為我地帶位,
可能佢地要預留位置,迎接兩小時後的晚巿...
見佢咁堅持,我地都冇強人所難.就坐了張二人枱了
一坐下就拿拿林點菜~因為都餓了
魚子蒸蛋 -新出品當然要試~日式蒸蛋上加左層厚厚的魚子,兩者一齊入口的感覺好特別~
三文魚豆腐 -新出品當然要試!凍豆腐加上三文魚片~連同牛油果一齊入口~唔同質感的材料,創新的配搭令人感覺新鮮!!值得一試~
由於枱面積太小同碟數太多~我地希望服務員小姐可以拍埋隔離的吉枱比我地放野
服務員小姐居然叫我地食快少少,先清走一兩碟少放新的上枱~
噢~~令人意外的回應~點餸太多,真是我們的錯...
在坐下時, 己先放了一壺熱水在枱上,但我們用完後都再冇服務員來為我們加水了
傾左兩句,飲飽食醉, 總括黎講: 如果唔太介意10%服務費白白地付出的話~
這絕對是一個冇人理會,適合傾計及KILL TIME的好地方~