2023-03-26
3月係好月份,因為係我同閨蜜嘅生日月,每年我哋都會一齊慶生,今年我哋就揀咗拋夫棄女,齊齊去食餐飽吹陣水。揀呢到係因為之前去過尖沙咀分店覺得好食,知道灣仔開分店就即刻嚟朝聖!門口好型格好易認到。為咗唔洗慢慢諗食乜,就揀咗《必食2人餐》,有雞煲,又有得打邊爐,真係一次過滿足哂兩個願望。我哋先食雞煲 (半隻),加咗$20換煲,如果唔加錢換煲,就打完邊爐,將個雞煲倒埋落啲湯到再食。雞煲好正,因為可以揀雞髀肉,出面啲雞煲通常都有骨,最重要係可以揀走辣、bb辣、少辣⋯我哋揀咗bb辣,因為覺得雞煲都係有少少辣味先好食!食完雞煲就直落打邊爐,套餐包咗揀《特色湯底》,我哋就揀咗龍蝦湯底,未食前梗係飲返碗龍蝦湯先啦!打邊爐點少得肉,我哋就梗係食牛啦!揀咗《極品安格斯》,雪花分布好靚,入口又唔un,正呀。仲有店推薦《招牌手打四寶丸》,有墨魚丸、雞丸、蝦丸、豬肉丸,手打丸真係好好味。另外,打邊爐必備《響鈴》,浸3秒就剛剛好。海鮮可以揀蝦/鮑魚,我哋就揀咗鮑魚。打邊爐食啲菜係可以減少罪惡感。最後烏冬埋尾好滿足,以為食唔落,點知食下食下又食得哂。店入面嘅裝修都好靚好舒服,今次同閨蜜食得好開心,下次會考慮兩家人再嚟
門口好型格好易認到。
最後烏冬埋尾好滿足,以為食唔落,點知食下食下又食得哂。
店入面嘅裝修都好靚好舒服,今次同閨蜜食得好開心,下次會考慮兩家人再嚟幫襯。