依间火锅店好值得推介比有养宠物既朋友,可以带埋宠物🐶🐱一齐黎烚下烚下你话几咁幸福呢❤️!虽然我依家无养毛孩,咁带小孩黎一样食得开心😂 位于尖沙咀山林道既尚上下夏 - 养生鸡煲火锅主打鸡煲火锅🥘,如果系芫茜控更加要试☘️,因为新推出芫茜汤底同多款芫茜配料,都几特别。我哋先食鸡煲🐔,佢有剩鸡胸或鸡髀肉拣,无骨啖啖肉小朋友食岩晒,因为要就阿囡就拣辣酱另上。即使唔辣既鸡煲本身已经好惹味😋,个汁浓稠度岩岩好,我地拣鸡髀肉无骨食得好爽,鸡煲内仲有猪皮,索左啲汁劲好味。店长知我嗜辣🌶,专登比左碟地狱辣酱比我,哗!唔讲得少,真系喷火🔥,不过又好过瘾!建议柯打埋冰冻自家制洛神花茶🥤, 酸酸甜甜,解辣解腻岩晒👍。食完鸡煲加汤底做火锅,今次拣咗鸳鸯汤底,分别系 #龙虾汤🦞 和 #美颜豆腐牛奶汤。不得不赞龙虾汤真系好香浓,就咁饮都已经好好味🤩;豆腐汤就清啲,加落鸡煲就啱啱好啦!配料必食推介系 #芫荽牛肉卷,即使唔食芫荽嘅老公都大赞配搭清新💚,轻轻一灼,牛肉嫩滑芫茜爽嫩,绝对系成餐饭既亮点#黑豚肉 🐷都好唔错,无牛肉咁肥,有口感唔会韧又够肉味。丸类都好有新鲜感 #甜心墨鱼丸🦑,原来入边系 #美禄流心🍫,咸甜交替,真

#黑豚肉 🐷都好唔错,无牛肉咁肥,有口感唔会韧又够肉味。

丸类都好有新鲜感 #甜心墨鱼丸🦑,原来入边系 #美禄流心🍫,咸甜交替,真系好特别;仲有咖啡墨鱼丸都好想试呀!

其他值得一试嘅仲有 #虾胶让鲜冬菇🍄 #千叶冰豆腐,加埋 #韩国年糕 索埋啲汤再食,烟烟韧韧真系好满足🥰。

2021-03-31
用餐时段