2021-02-20
今日去尖沙咀行街,行到金馬倫道見到有間 叫小魚兒(麻辣大師),係出面都幾難發現這間餐廳,好在佢放左個牌出黎,價錢都比較抵食,不過選擇不算多,但見到有酸菜魚就入左去幫親。點左酸菜魚米線及薯粉,好酸但完全唔辣,又唔麻,仲叫自己做麻辣大師,有點那個。不過個湯都算好飲既,咁就問下服務員可唔可以加辣(其實係想試下,佢會唔會出番啲真功夫)。個手機落單無得簡辣度。問完後,係有點失望既,女服務員A 就叫我自己出去攞辣椒油,跟住就出去,出到去一直找不到,跟住女服務員B 就話放係廚房入面, 轉頭攞比我。但等左 10幾分鐘都未攞到黎,有點過份。跟住再出去搵,今次女服務員C 都係同一翻說話,不過過多3分鐘就送左辣椒油黎。其他方面魚肉都算厚肉,但都不少細骨(可接受),薯粉好食,米線都ok。
酸菜魚米線
辣油