餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2023-06-20 18 浏览
📍 小魚兒 Little Fish🌍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓 1/F, Kam Ma Building, 16 Cameron Road, Tsim Sha Tsui📝整體評分:/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝先揀魚,再揀口味,最後加配料。⤫ 活火山泡椒剁椒豆花江團魚 ⤫ $348香味迫人,麻勁十足,辣味澎湃!食得辣先至好嗌!只係得中辣同大辣選擇,真係好辣,成盤紅通通辣椒同花椒覆蓋哂,但係又好過癮~~~江團魚肉質肥美,勁厚肉!經油炸過再塗上燒烤粉係表面,令到魚皮勁香脆惹味!配菜豆花、寬粉、芽菜,黑木耳、芫茜⤫ 滑牛 ⤫ $88滑牛愈煮愈入味又唔怕好易老,勁多肉汁,仲厚厚實實咁大塊,咁先過癮!⤫ 薯粉 ⤫ $識食一定會加份薯粉或者寬粉,煙煙韌韌!完全食唔哂,成2大碗!2個人食,烤魚加滑牛too much,呢到啲野份量好多,下次要多啲人黎食,我仲要食埋鴨血同金菇,仲要試哂其他口味!!!
📍 小魚兒 Little Fish

🌍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

📝整體評分:/10

先揀魚,再揀口味,最後加配料。

⤫ 活火山泡椒剁椒豆花江團魚 ⤫ $348
江團魚肉質肥美,勁厚肉!
經油炸過再塗上燒烤粉係表面,令到魚皮勁香脆惹味!
配菜豆花、寬粉、芽菜,黑木耳、芫茜

⤫ 滑牛 ⤫ $88

⤫ 薯粉 ⤫ $

· 小魚兒 ·終於到星期日可以休息~適逢父親節約埋屋企人去食下好西🫧呢間餐廳位置好方便🏃‍♀️一岀mtr幾分鐘就到🥰ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍碳火風味烤魚(海鱸魚) $308烤魚有四款魚可以選擇:海鱸魚、江團魚、凌波魚、荀殼魚今次揀左海鱸魚配老壇酸菜魚豆花口味✅BB麻BB辣🤭唔食得辣嘅我覺得岩岩好😉酸菜魚食得多~但酸菜魚湯底嘅烤魚就真係未試過🐟上枱2-3分鐘已經滾 可以開吃😋魚上鋪咗大量嘅酸菜😋滿足到好鍾意食酸嘅我(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)魚肉結實骨少👍🏻可以大啖大啖食魚肉😙個底仲有寬粉!唔洗驚唔夠飽🤤值得一提嘅係食落唔會好口渴~同埋餐廳仲主動提供水添🤭🤍寬粉 $36雖然烤魚原本已經有寬粉🤣但好鍾意食粉類嘅我地又加多左一份😋🤍川式口水雞 $68呢到嘅口水雞唔同出面一般餐廳用紅油 反而選用左麻醬做底😍所以食落並唔會成口油(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)亦唔算辣~岩岩好~份量仲好大🐥$68可以做到出面餐廳2份嘅份量😍 超級抵食!🤍草莓乳酸爆珠梳打 $38食烤魚真係一定要嗌野飲🤣士多啤梨味唔藥水🍓爆爆珠用黎加強口感~ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆(5個🔆為滿分;🔅
· 小魚兒 ·

終於到星期日可以休息~
適逢父親節約埋屋企人去食下好西🫧
呢間餐廳位置好方便🏃‍♀️一岀mtr幾分鐘就到🥰

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤍碳火風味烤魚(海鱸魚) $308
烤魚有四款魚可以選擇:海鱸魚、江團魚、凌波魚、荀殼魚
今次揀左海鱸魚
配老壇酸菜魚豆花口味✅
BB麻BB辣🤭
唔食得辣嘅我覺得岩岩好😉
酸菜魚食得多~但酸菜魚湯底嘅烤魚就真係未試過🐟
上枱2-3分鐘已經滾 可以開吃😋
魚上鋪咗大量嘅酸菜😋
滿足到好鍾意食酸嘅我(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
魚肉結實骨少👍🏻可以大啖大啖食魚肉😙
個底仲有寬粉!唔洗驚唔夠飽🤤
值得一提嘅係食落唔會好口渴~
同埋餐廳仲主動提供水添🤭

🤍寬粉 $36
雖然烤魚原本已經有寬粉🤣
但好鍾意食粉類嘅我地又加多左一份😋

🤍川式口水雞 $68
呢到嘅口水雞唔同出面一般餐廳用紅油 反而選用左麻醬做底😍
所以食落並唔會成口油(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
亦唔算辣~岩岩好~
份量仲好大🐥
$68可以做到出面餐廳2份嘅份量😍
超級抵食!
川式口水雞

🤍草莓乳酸爆珠梳打 $38
食烤魚真係一定要嗌野飲🤣
士多啤梨味唔藥水🍓
爆爆珠用黎加強口感~

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)
川式口水雞
2023-06-17 32 浏览
好耐冇食烤魚啦!經過尖沙咀金馬倫道,啊!又見到「小魚兒」!再睇吓 Openrice 喺指定時間有優惠 75 折,另外社交平台預約都有優惠!真係太開心啦!餐廳好方便用 Q R code 落單👍🏻上次食過海鱸魚,今次改食江團魚烤鍋 $348,性價比都算OK,係值得!唔食得辣嘅人,餐廳有唔辣至大辣任君選擇,唔洗怕辣嘅辣妹子都可以嚟試下啦!再加上 $18 嘅爆醬鳳梨香辣豆腐,真係好好味啊!銬鍋內已經有闊條水晶粉、青瓜、紫洋蔥同豆芽,江團魚肥美肉滑唔腥,麻辣剛剛好,越滾越好味。菠蘿新鮮甜美,水晶粉煙煙靭靭,豆腐好滑,其他配料都已索曬味,勁好食啊,真係大讚👍🏻!仲有川式口水雞下飯($41 午餐價),包括飲品和白飯。雞肉嫩滑花生醬味濃唔會太辣,再加上飲品同白飯,好飽身又滿足呢!真係好想食返啦!

2023-06-16 25 浏览
無論咩季節,雞煲邊爐同串燒都係我抵擋唔到嘅美食😂。今次食咗尖沙咀呢一間川菜烤魚串燒雞煲專門店,真係幾唔錯!店入面裝修得好有貼地好有煙火氣,冷氣又好足,冷氣下面仲有風扇幫手散味,食得好舒服!🌕 呢度嘅烤魚係招牌,但因為早幾日先食完,所以今次就嗌左雞煲(半隻)。就算係半隻,份量都好足,啲雞肉好滑,湯底又濃郁,因為我嗌左小麻,煲入面加咗啲花椒八角提味,好正😋食完啲雞加左湯打邊爐,啲安格斯肥牛真係好出色,一定要試!每一塊都好厚身,油花分明,涮起嚟超嫩滑一啲都唔會韌🥰👍🏻🌖 除左雞煲邊爐,今次仲食左燒茄子、燒牛舌心串(孜然味)、金銀蒜燒黃花魚春同埋鹽燒牛胸爽。全部都好惹味,如果唔係太飽,我超想試埋佢其他招牌串燒🤤👌🏻📍 小魚兒尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓🧧人均消費$300@hea4_food

📍 小魚兒
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
🧧人均消費$300

@hea4_food
2023-06-16 44 浏览
自己對烤魚情有獨鍾🐟鍾意食辣,但係又唔係好食得辣但成日想食🌶️麻辣烤魚🤣 所以今次點左老壇酸菜魚食,小辣帶酸,過癮得來非常開胃✨ 烤魚🐟肉質好嫩滑 酸菜都係主角之一 ,鍋中仲有薯粉芽菜同豆花🤤 所有配菜都非常入味👍🏻👍🏻另外點左椒鹽炸金菇🍄 好特別,炸得非常酥脆🤤 重口味人士必點😎 呢度仲有酒類可以叫,佢送啤酒一流✨香蒜燒茄子🧄🍆蒜頭炸得香脆,喂鮮榨咗蒜頭,然後再再放喺上邊烤,茄子燒得啱啱好✨呢個非常之有水準燒牛舌心🐃 好香孜然香味 食完嘩一聲,外層燒得焦香,咬落去爽口得來,仲要有好多肉汁食啲咁惹味嘅嘢,點少得返杯野飲🍹 白桃紅茶 同 Hoegattden rosee x Passion fruit 👈🏻甜甜地,唔會有啤酒嘅苦澀味,啱晒女仔飲🍹

香蒜茄子
燒牛舌心

香蒜茄子
燒牛舌心
心心念念與朋友第二次回訪吃美味的烤魚😋餐廳以霓虹燈為主的裝修風格💈主打川菜有烤魚,雞煲,酸菜魚及串燒🤤用手機掃描QR code落單方便又快捷📱烤魚有4款種類及9款口味🤩辣度麻度亦可按照個人喜好選擇😍爆醬鳳梨香辣豆花江團魚 (BB麻BB辣)🐟🍍🥔🧅🌶️這次烤魚點了江團魚🐟配爆醬鳳梨香辣豆花🍍,一上枱看見大大條魚開邊放在烤盤上,本身已經微微煎香,在鍋裡多滾3分鐘就可以吃,肉質厚肉肥美,油份較重,重點是含膠原蛋白,非常適合女孩子滋補養顏🧏,表面鋪上12件菠蘿🍍,而鍋底配菜有少量寬粉,豆花,木耳,大豆芽菜,洋蔥🧅及芫荽等,因為是BB辣關係,一開始吃覺得還可以不算辣,但越吃越濃味且辣得過癮🌶️,即時吃件菠蘿酸酸甜甜就能中和辣味,再追加其他配料有寬粉,土豆🥔及萵荀,寬粉口感滑溜煙韌,土豆及萵荀熟透軟腍,容易吸收湯汁精華超入味😋是我每次必點🤭椒鹽金菇🥙超大份🤩,每條金菇炸得香脆惹味,只不過椒鹽味道略為鹹,蘸上醋汁一起吃能中和鹹度😂,感覺好適合當佐酒小吃🍻炸雙皮奶🥠飯後甜品,外皮香脆,內裡軟滑加上少許紅豆蓉🫘,蘸上沙律醬更加滋味,為晚餐劃上完美句號🥰西柚乳酸爆珠梳打🍹喝到粒粒西柚肉,有很多乳酸爆珠增添口感
心心念念與朋友第二次回訪吃美味的烤魚😋
餐廳以霓虹燈為主的裝修風格💈
主打川菜有烤魚,雞煲,酸菜魚及串燒🤤
用手機掃描QR code落單方便又快捷📱
烤魚有4款種類及9款口味🤩
辣度麻度亦可按照個人喜好選擇😍

爆醬鳳梨香辣豆花江團魚 (BB麻BB辣)🐟🍍🥔🧅🌶️
爆醬鳳梨香辣豆花江團魚 (BB麻BB辣)
寬粉
土豆
萵荀

椒鹽金菇🥙

炸雙皮奶🥠

西柚乳酸爆珠梳打🍹
喝到粒粒西柚肉,有很多乳酸爆珠增添口感,解辣一流💯
西柚乳酸爆珠梳打

好多餐廳都有烤魚,但要做到好吃🐟小魚兒是我數一數二喜歡的👍,烤魚仍然保持水準,職員服務態度很好,不時留意每張枱需要及主動走近幫手添加湯底,用餐時間限90分鐘,但上菜速度很快,餐廳長期滿座,建議大家先提早預約☎️
2023-06-13
爆醬鳳梨香辣豆花江團魚 (BB麻BB辣)
寬粉
土豆
萵荀
西柚乳酸爆珠梳打
2023-06-15 32 浏览
這間食肆叫小魚兒,顧名思義應該係主打食魚,但我哋見到餐牌寫住人氣雞煲,突然想食雞煲😂,所以今次叫咗雞煲(半隻)$168再加其他配料嚟食,雞煲可以揀不同辣度同麻度,亦都可以揀完全唔辣唔麻,我就叫咗BB辣同BB麻,因為我本身唔係幾食得辣,但又想有少少辣同麻吊下個味應該會更惹味,配料方面叫咗匙仁(牛肩胛骨証嫩肉)$168、油麥菜$38、日本扇貝(4隻)$68及稻庭烏冬$33,先上雞煲,見到滿滿嘅芫荽放在上面,服務員示意先滾起後再焗佢兩分鐘,一打開好香芫荽味,雞嘅肉質果然煮到剛剛好,雞皮香口帶少少焦香味,味道調校得剛剛好,麻辣味做得幾出色惹味,之後我哋加湯滾配料,匙仁這個名真係好特別,第一次聽,上網查「匙仁」原來係位於肩胛里脊的內層,被譽為嫩中之嫩嘅部位,果然無講錯,首先賣相已經吸睛👀,肉嘅厚度厚薄適中,肥瘦均勻,好快熟可以食得,重點係肉質鮮嫩,不錯👍🏻.烏冬滑身,雞煲啲汁入哂去無得輸,扇貝$68有4隻,幾抵下,而且size仲唔係細隻,鍾意食海鮮嘅朋友唔好錯過,服務方面幾好,環境裝修得幾有心思,洗手間內都有不少‘魚仔’的裝飾,整體來講不錯,值得支持.#小魚兒#雞煲#dinner#晚飯#烏冬#u
#小魚兒#雞煲#dinner#晚飯#烏冬#udon#うどん#尖沙咀#麻辣#扇貝#服務不錯#
2023-06-13 55 浏览
🐠 #尖沙咀 #小魚兒收工同朋友喺尖沙嘴食飯,我哋揀咗一間都有得食烤魚、雞煲、打邊爐、燒烤、小菜嘅餐廳,一次過滿足晒我哋嘅願望😆🐠 鮮花椒BB豆花烤海鱸魚 ($308)呢度有多種口味嘅烤魚揀,亦都可以揀幾種不同嘅魚(價錢不同),我哋先試咗價錢最相宜嘅海鱸魚😚 條魚一夾落就覺得超滑身!而且非常入味! 餐廳仲好細心將條魚切開兩邊先上添😋 烤魚盤內仲有寬粉、青瓜、豆腐、蔬菜等等🥰🐮 滑牛肉 ($88)我哋另外都叫咗啲牛肉加落鍋入面一齊食,牛肉配呢個辣湯底,唔洗沾醬都好夠味😋🐥 燒雞中翼($55/3隻)雞翼燒得非常香,我哋揀嘅孜然口味惹味得嚟仲有少少辣㗎😚
🐠 #尖沙咀 #小魚兒

🐠 鮮花椒BB豆花烤海鱸魚 ($308)

🐮 滑牛肉 ($88)

🐥 燒雞中翼($55/3隻)
雞翼燒得非常香,我哋揀嘅孜然口味惹味得嚟仲有少少辣㗎😚
2023-06-12 22 浏览
主打川菜🌶️烤魚🐟雞煲🥘店內環境乾淨企理,以霓虹燈為主的裝潢,枱櫈間足夠闊落☺️店主自家提煉辣油,以辣椒、花椒、豆蔻、香葉、八角等香料熬製數小時。香料十足😁雞煲味道香濃,雞件大大件,辣度麻度適中,醬汁夠晒惹味😙還有多款優質火鍋配料,肥牛🐂肉質鮮嫩,入口即溶😃黑毛豬🐖也肥瘦剛剛好🤤也有很多燒烤海鮮種類🔥🦀🦪燒扇貝、燒生蠔,大量蒜蓉是我的最喜愛😍食物多元化,有辣有唔辣,任君選擇😙
主打川菜🌶️烤魚🐟雞煲🥘
店內環境乾淨企理,
以霓虹燈為主的裝潢,
枱櫈間足夠闊落☺️
店主自家提煉辣油,
以辣椒、花椒、豆蔻、香葉、
八角等香料熬製數小時。
香料十足😁
雞煲味道香濃,雞件大大件,
辣度麻度適中,
醬汁夠晒惹味😙
還有多款優質火鍋配料,
肥牛🐂肉質鮮嫩,入口即溶😃
黑毛豬🐖也肥瘦剛剛好🤤
也有很多燒烤海鮮種類🔥🦀🦪
燒扇貝、燒生蠔,
大量蒜蓉是我的最喜愛😍
食物多元化,有辣有唔辣,任君選擇😙
  • 蒜香牛油燒扇貝
  • 黑毛豬腩片
  • 重慶雞煲
  • 安格斯肥牛
  • 香蒜燒生蠔
2023-06-11 81 浏览
餐廳位於一樓,樓梯牆上有魚圖案和霓虹燈,而餐廳內有魚和氣泡造型的霓虹燈,🐟生動可愛~餐廳有烤魚、雞煲和麻辣香鍋等提供,除了烤魚種類可以挑選外,還有很多特色的烤魚口味,例如養生花膠筒蟲草和爆醬鳳梨香辣豆花等。♡黃金特濃蒜香豆花 配海鱸魚$308有數款魚可供挑選,而餐單也貼心寫了各種魚的口感味道,可依喜好更容易作出選擇啊!我們點了肉細嫩厚實的海鱸魚,魚大條多肉,我們兩人吃都足夠有餘呢~內裡還有芫荽、青瓜、洋蔥、豆腐、蒜蓉、芽菜、雲耳、寬粉。 ♡薑蔥爽魚皮$68魚皮厚身,口感爽口,有薑、蔥油、青瓜絲、花生,味道清新。♡鹽燒牛胸爽$38 🥢必點🥢份量比想像中多,燒的牛胸爽比起火鍋的油脂味更重呢~口感爽脆,味道十分香口,吃下帶有牛的油脂香味和帶少許肉汁。♡炸雙皮奶$43 🥢必點🥢很少餐廳有售賣,所以看到立即點啊!表面有少許芝麻粒,內裡還有紅豆,外脆內軟,下單時可免費加剔配沙律醬,不過我覺得不沾沙律醬,奶會比較出味,單吃就已經很好吃了呢~✔️餐廳設加一服務費

餐廳位於一樓,樓梯牆上有魚圖案和霓虹燈,
而餐廳內有魚和氣泡造型的霓虹燈,
🐟生動可愛~

餐廳有烤魚、雞煲和麻辣香鍋等提供,
除了烤魚種類可以挑選外,
還有很多特色的烤魚口味,
例如養生花膠筒蟲草和爆醬鳳梨香辣豆花等。

♡黃金特濃蒜香豆花 配海鱸魚$308
有數款魚可供挑選,而餐單也貼心寫了各種魚的口感味道,
可依喜好更容易作出選擇啊!
我們點了肉細嫩厚實的海鱸魚,
魚大條多肉,我們兩人吃都足夠有餘呢~
內裡還有芫荽、青瓜、洋蔥、豆腐、蒜蓉、芽菜、雲耳、寬粉。

薑蔥爽魚皮

♡薑蔥爽魚皮$68
魚皮厚身,口感爽口,
有薑、蔥油、青瓜絲、花生,味道清新。

鹽燒牛胸爽

♡鹽燒牛胸爽$38 🥢必點🥢
份量比想像中多,
燒的牛胸爽比起火鍋的油脂味更重呢~
口感爽脆,味道十分香口,
吃下帶有牛的油脂香味和帶少許肉汁。

♡炸雙皮奶$43 🥢必點🥢
很少餐廳有售賣,所以看到立即點啊!
表面有少許芝麻粒,內裡還有紅豆,
外脆內軟,
下單時可免費加剔配沙律醬,
不過我覺得不沾沙律醬,奶會比較出味,
單吃就已經很好吃了呢~

✔️餐廳設加一服務費
午餐
薑蔥爽魚皮
鹽燒牛胸爽
2023-06-09 27 浏览
🐟碳火風味烤魚香港可以食到烤魚的地方不算多,而好食兼有質素的更少之又少。位於尖沙咀金馬大廈的小魚兒,滿足你想食烤魚和雞煲既願望🔮🍴黃金特濃蒜香豆花烤江團魚每次嚟親都會食豆花烤魚,今次揀左「江團魚」。烤魚整條上枱,肉質比較肥美,油脂重,食落去好滑嫩好似好多膠原蛋白咁。記得魚皮都吾好錯過,焦香可口!餐單上有多種口味可以選擇,鐘意滋補的可以揀「養生花膠茼蟲草花」;喜愛甜口的可以揀「爆細鳳梨🍍」,而我地今次揀左「黃金特濃蒜香豆花」,蒜頭整粒鋪滿係魚上面,勁重香蒜味,大愛😍烤魚本身配菜都多,有豆花、豆芽、青瓜、木耳、寬粉和香菜等,我就最鍾意豆花和寬粉,好入味又夠滑。如果食到後面仲有胃口,不防加多個公仔面,索哂湯汁既精華😋🍴香蒜燒茄子多汁軟嫩的茄子🍆搭配濃濃的蒜蓉,食完想再encore
🐟碳火風味烤魚

🍴黃金特濃蒜香豆花烤江團魚

🍴香蒜燒茄子
多汁軟嫩的茄子🍆搭配濃濃的蒜蓉,食完想再encore
2023-06-08 29 浏览
👧🏻又到雞煲時間了~ 呢排好中意食雞煲🤣-🍴極品鮑魚雞煲 (半隻) $278所有既辣度同麻度都可以簡 因為👧🏻唔食辣🤭所以就簡左唔辣同BB麻 雞煲好入味 份量剛剛好😋仲有4隻鮑魚 鮑魚唔會好硬👍🏻幾好咬口~🍴燒茄子 $48好中意食燒茄子😍💕茄子上面佈滿左蒜泥同蔥 好惹味✨推薦大家食🍴炸雙皮奶 $43原本擔心會好飽 特登跟配沙律醬 諗住轉換口味 但原來唔需要🤣雙皮奶既甜度剛剛好 外表唔會太厚粉 仲有d芝麻 增加口感😋🍹荔枝乳酸爆珠梳打 $38比較特別 好少見配料係爆珠🤭可以一試🍹熱韓國柚子蜜 $28味道正正常常 係養生之選☺️📍小魚兒@尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
👧🏻又到雞煲時間了~ 呢排好中意食雞煲🤣

🍹熱韓國柚子蜜 $28
味道正正常常 係養生之選☺️

📍小魚兒@尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
2023-06-06 44 浏览
位於尖沙咀金馬倫道烤魚雞煲餐廳--- 小魚兒餐廳招牌菜主打川菜烤魚、雞煲麻辣香鍋、燒白鱔、串燒等選擇。專用新鮮魚的餐廳有烤魚、雞煲、串燒同客飯都算特別。好耐冇食😋帶2 隻馬騮仔過來試下,餐廳以QR code 下單,相當方便烤魚有四款選擇,包括江團魚、海鱸魚、凌波魚及筍殼魚 🐟#烤魚 可選辣度,由不辣到大辣都有,今次試食江團魚 (寫明膠原蛋白)🦷❥江團魚:肉質較為肥美、油份重,而且含膠原蛋白,烤魚口味可選擇配搭以下一款-花膠蟲草香辣豆花-麻辣魚春魚卜豆花-鳳梨香辣豆花-鮮花椒BB 豆花-活火山泡椒豆花-毛血旺香辣-老壇酸菜豆花-黃金蒜香魚 (不辣的)👈🏻今次揀左哩隻-豆品三重奏醬香豆花 ❥安格斯肥牛:新鮮肉質薄切口感豐富,融入烤魚湯汁味道相當特別總括來講:有辣有吾辣,一家或朋友聚會岩哂
位於尖沙咀金馬倫道烤魚雞煲餐廳--- 小魚兒

烤魚有四款選擇,包括江團魚、海鱸魚、凌波魚及筍殼魚 🐟

-花膠蟲草香辣豆花
-老壇酸菜豆花
-黃金蒜香魚 (不辣的)👈🏻今次揀左哩隻
-豆品三重奏醬香豆花

❥安格斯肥牛:
新鮮肉質薄切口感豐富,
融入烤魚湯汁味道相當特別

總括來講:有辣有吾辣,一家或朋友聚會岩哂
  • 江團魚
  • 安格斯肥牛
2023-06-06 28 浏览
位於尖沙咀的四川風味火鍋店,主打雞煲烤魚及多款小菜🔥 晚市時段好多人,餐廳氣氛熱鬧,最啱放工同朋友嚟食飯🍻 店員服務態度殷切,食物質素很不錯,好味有驚喜👍🏻晚市二人消費:$493(有加一費用)我哋叫咗半隻雞煲(小辣小麻) ($168)推薦!香味撲鼻,雞肉嫩滑又入味,食唔停口🤤 醬汁調味好出色!配上紫洋蔥、香蔥及芫荽,十分香濃惹味👍🏻 食完繼續打邊爐,好滋味🔥半隻份量好足夠2人食,小辣小麻剛剛好~🥩安格斯肥牛 ($168/小)✨肉質嫩滑 油花精緻,完全不會靭,推薦👍🏻另外仲叫咗魚皮 ($38)、寬粉 ($36)、竹蔗茅根 ($38),兩個人夠飽肚~

晚市二人消費:$493(有加一費用)

我哋叫咗半隻雞煲(小辣小麻) ($168)

🥩安格斯肥牛 ($168/小)✨
肉質嫩滑 油花精緻,完全不會靭,推薦👍🏻

2023-06-04 21 浏览
🍽️ 小魚兒 📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓-同男朋友屋企人一齊去食飯,佢地揀左一間尖沙咀既樓上鋪,唔錯唔錯😍😍💫蒜蓉燒生蠔 (三隻)($78)生蠔好大隻!蒜蓉份量夠多夠香😍最欣賞係佢啱啱燒完就即刻上枱,熱辣辣香噴噴完全冇腥味🥰🥰🥰好食到叫咗兩份!💫 燒牛舌心串-孜然($32)燒牛舌口感彈牙,好惹味!食咗呢個簡直開晒胃,準備食雞煲😍😍😍💫 極品鮑魚雞煲(半隻,鮑魚四隻)($278)由於長輩唔食辣,我哋嗌咗個原味雞煲,估佢唔到一樣咁惹味!雞嘅份量多,雞肉嫩滑有肉汁👍🏻重點係‼️鮑魚一啲都唔韌,仲要好入味😍😍😍由於我真係好鍾意食辣嘅關係,忍唔住叫店員比一碟辣椒醬試下味🤯🤯🤯嘩,試完決定下次要自己同男朋友兩個嚟食一次麻辣味!好惹味好香好過癮🤯🤯🤯💫黃金組合(蓮藕、土豆片、金菇、海帶結)($88)💫萵筍( $48 )食雞煲點可以唔叫啲蔬菜😤😤吸曬啲味先正🤩🤩每碟嘅份量唔少,正!💫炸雙皮奶( $43 )炸粉有少少厚,但係雙皮奶好滑!甜度適中!💫飲品方面,我哋叫咗檸檬可樂($25)、龍鳳可樂( $28 )、朝日啤酒( $68 )同埋草莓荔枝梳打( $36 )特別要讚下草莓荔枝梳打,好香荔枝味😍😍係
🍽️ 小魚兒
📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

💫蒜蓉燒生蠔 (三隻)($78)

💫 燒牛舌心串-孜然($32)

💫 極品鮑魚雞煲(半隻,鮑魚四隻)($278)

💫黃金組合(蓮藕、土豆片、金菇、海帶結)($88)
💫萵筍( $48 )

💫炸雙皮奶( $43 )
炸粉有少少厚,但係雙皮奶好滑!甜度適中!

特別要讚下草莓荔枝梳打,好香荔枝味😍😍係夏天嘅感覺

🌟 auntie uncle話佢哋之前已經試過呢一間,果然長輩都推介!真係唔差!
🌟每個餸都係熱辣辣🫶🏻🫶🏻份量足料👍🏻👍🏻👍🏻
🌟以為食雞煲、烤魚舖頭嘅廁所衛生一般,點知出奇地乾淨整齊!加分加分!

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #尖沙咀 #TsimShaTsui #小魚兒