餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2023-06-03 31 浏览
🍲呢排成日同男朋被講好想食烤魚🐟講左咁耐 今日佢話頂我唔順帶左我食🤪🍍爆醬鳳梨香辣豆花海鱸魚 $308+$18因為我太鍾意食鳳梨既關係 所以加左18蚊要呢個爆醬鳳梨香辣豆花口味既烤魚🤩呢個鍋有好多舊鳳梨 辣辣地又甜甜酸酸成件事好新奇 但亦都好好味🥹側邊既豆花亦都好軟滑 食到尾好入味另外烤魚勁大條 條魚好肥😝充滿油香味 煮耐左亦都唔會好鞋口另外我地仲加錢叫左d配料有牛胸爽 土豆片 金菇當然仲有食烤魚唔可以冇既薯粉加埋入烤魚到一齊煮 食到尾勁入味勁好食🥳整體黎講性價比都幾高 亦都好好味係指定時間黎食仲有75折😛有興趣既朋友可以經OpenRice訂位📍 小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
🍲

加埋入烤魚到一齊煮 食到尾勁入味勁好食🥳

整體黎講性價比都幾高 亦都好好味
係指定時間黎食仲有75折😛
有興趣既朋友可以經OpenRice訂位

📍 小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
2023-06-02 23 浏览
同FD行尖沙咀,又想食辣,見到哩間店鋪唔錯,咁試試。店鋪裝修得好有特色,晚市都幾旺下。可樂,搭配埋冰塊,有誠意,解辣一流。蒜香牛油燒扇貝,一份有2隻,蒜蓉比得好多,搭配埋牛油一齊燒好香。扇貝肉質飽滿,食落好鮮甜。燒牛舌心串,勁大一份,差唔多20CM長,牛舌仲要厚切,搭配埋孜然同辣椒一齊燒,食到停唔落口。鹽燒牛胸爽,一份差唔多有20片牛胸爽,牛胸爽食落好重牛奶味,同埋好彈牙,好味。酸辣土豆絲,土豆絲切得好幼,每一條都差唔多大細,刀工唔錯。成份炒得好有鑊氣,食落酸辣可口,仲落埋大量香菜,豐富咗味道添。毛血旺鍋,哩份係今日主菜,配料勁豐富,有魷魚,毛肚,鴨血,萵筍和薯粉等。毛肚全部都是厚切同埋大件,搭配埋魷魚勁開心,唔似出面落咗好多午餐肉呃分量,全部食曬真系勁飽肚。估唔到哩間餐廳都幾辣下,食得真係好過癮。

可樂,搭配埋冰塊,有誠意,解辣一流

估唔到哩間餐廳都幾辣下,食得真係好過癮
2023-06-01
  • 燒牛舌心串
  • 酸辣土豆絲
  • 鹽燒牛胸爽
2023-06-01 29 浏览
今次要介紹俾大家嘅餐廳係主要食雞煲同烤魚,但應該2019年之後大家都唔會再返大陸食野㗎啦,唔通仲食咩探魚咩,所以就要幫大家搵啲類似嘅餐廳😎😎,呢間分別有兩間分店一間係尖沙咀/將軍澳,餐廳種類多選擇款式又多價錢又唔貴,值得大家一試😝😝,佢哋好似仲有啲午市套餐都幾抵食,留返下次有機會再試下先,想知我食咗咩再留意下面啦👇👇—————————————-————👅 重慶雞煲 (半隻) $168雞煲份量睇落好似唔係好多但食落都幾飽喎,雞煲好惹味,但注意‼️食得辣嘅人記住要叫中辣或以上,因為今次叫咗小辣但唔夠辣,店員即刻好貼心俾咗啲辣椒乾我哋🥰,整體來講成個雞煲都幾好食值得一試👍👍,食雞煲梗係要叫啲吸味嘅嘢食啦😚😚 —————————————-————👅 炸午餐肉粒 $68炸午餐肉都可以整得唔好食嘅話可以即刻執笠😂😂,咁就梗係好食啦,份量都唔少炸得好香脆—————————————-————👅 冰豆腐 $28都係正常冰豆腐無乜特別嘢介紹,不過食雞煲一定要叫囉🤣🤣,吸晒裏便啲湯底勁正😝😝—————————————-————👅 黑毛豬腩片 $108正常豬肉片無乜特別,勝在份量多—————————————-—
👅 重慶雞煲 (半隻) $168

👅 炸午餐肉粒 $68

👅 冰豆腐 $28

👅 黑毛豬腩片 $108

正常豬肉片無乜特別,勝在份量多
👅 椒鹽魷魚鬚 $98

呢個份量好多‼️第一眼睇$98嗰隻貴 睇完個份量OK wor☺️可以試吓 幾惹味
—————————————-————
環境 - 環境整體都好舒服,以呢啲食雞煲烤魚嘅地方來講,食呢啲最緊要一班朋友一齊分享㗎啦,都完全無問題冷氣夠晒凍燈光都OK
2023-06-01 26 浏览
尖沙咀食烤魚嘅餐廳,一直都好想去試,今次行完街終於去左☺️除左烤魚仲有雞煲同串燒食,都係D重口味野我地一心想食烤魚 當然就係揀烤魚啦,不過一條都幾大條下,兩個魚仔食,再叫少少配菜/串烤都夠飽烤魚我地揀左海鱸魚 配 鳳梨香辣豆花湯叫左BB辣但原來都唔簡單,不過湯底就偏鹹,魚肉OK. 我地呢個湯底加咗鳳梨,酸酸甜甜,咁又可以解辣都唔錯另外烤魚本身仲有啲配菜,有寬粉、豆腐、青瓜等等,不過唔算好多都仲可以叫下其他配菜另外佢嘅蒜香牛油燒扇貝都幾抵食,蒜蓉牛油好多好豐富,扇貝口感都唔錯

烤魚我地揀左海鱸魚 配 鳳梨香辣豆花湯

2023-06-01 20 浏览
🌟港鐵尖沙咀/尖東站N2出口 3分鐘路程烤魚呢幾年 愈來愈受歡迎係尖沙咀都有一間 雖然係平日 但去到夜晚7點幾ge 時間 呢間烤魚餐廳都坐無虛席電話落單 好方便👍🏻先揀魚ge種類 見到厚實 又話有骨膠原 就揀左 江團魚 $348跟住就揀 湯底有好多款可以揀🤔🤔 花多眼亂🤣但吸引到我ge 係 爆醬鳳梨香辣豆花(+$18)可以同水果夾埋一齊做湯底 之前係未試過架 鳳梨本身都好甜 夾埋烤魚食 又幾清新😋可以揀辣度 麻度 成盤烤魚本身仲有好多唔同配料 eg. 青瓜 豆芽 寬粉 木耳 芫茜 等等江團魚有先煎香左 再放落烤盤 所以到食ge時候 魚皮仲好脆👍🏻👍🏻 而且魚肉仲好滑本身有好多辣椒 花椒 放左係魚身上面 如果想再惹味d 可以將佢地放入湯底入面 🤭🤭另外 仲叫左一份 白蘿蔔片 $36份量算多呀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🍹白桃紅茶 $42🍹金桔檸檬百香果茶 $42味道幾好 可以揀少冰 甜度!好解辣呀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
🌟港鐵尖沙咀/尖東站N2出口 3分鐘路程

烤魚呢幾年 愈來愈受歡迎

電話落單 好方便👍🏻

先揀魚ge種類
見到厚實 又話有骨膠原 就揀左 江團魚 $348

跟住就揀 湯底
有好多款可以揀🤔🤔 花多眼亂🤣
但吸引到我ge 係 爆醬鳳梨香辣豆花(+$18)
可以同水果夾埋一齊做湯底 之前係未試過架

味道幾好 可以揀少冰 甜度!好解辣呀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

2023-05-31
  • 寬粉
  • 江團魚
朋友話好耐無食雞煲,今日好想食,左搵右搵,就比我搵到呢間餐廳。餐廳環境潔淨、牆上均掛上畫及魚魚魚……。餐廳食物選擇種類很多,除了烤魚、雞煲,還有很多不同種類嘅食物可供選擇,如果有偏食習慣嘅朋友,都唔使擔心無嘢岩食。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣極品鮑魚雞煲(半隻) 🔸4隻鮑魚🍽鮑魚爽口,亦尚夠鮮味。雞煲選了半隻雞,但仍然份量十足,還可自由選擇辣度及麻度。雞煲熱辣辣、香噴噴,調味岩岩好。2️⃣焦糖燒菠蘿 🍽菠蘿切成小塊,菠蘿表面有燒到脆脆嘅焦糖,菠蘿酸甜多汁,食完會令人更開胃。3️⃣蒜香牛油燒扇貝(2隻)🍽扇貝唔會燒到乾身,滿滿嘅蒜蓉,加上散發著香香的牛油味,也不會蓋過扇貝嘅鮮味。4️⃣金桔檸檬百香果茶🍽酸酸甜甜、又大杯,食雞煲配上金桔檸檬百香果茶,真係好正。5️⃣熱韓國生薑蜜🍽唔喜歡飲凍飲都唔使擔心,餐廳也有熱飲選擇,韓國生薑蜜,甜甜地、有少少生薑嘅辣,很適合唔飲凍飲嘅朋友。
餐廳環境潔淨、牆上均掛上畫及魚魚魚……。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣極品鮑魚雞煲(半隻)
🔸4隻鮑魚

2️⃣焦糖燒菠蘿

3️⃣蒜香牛油燒扇貝(2隻)

4️⃣金桔檸檬百香果茶
🍽酸酸甜甜、又大杯,食雞煲配上金桔檸檬百香果茶,真係好正。

5️⃣熱韓國生薑蜜
2023-05-28
午餐
2023-05-26 43 浏览
同朋友行街行到咁上下就俾呢間店既周年優惠吸引住!!!只要點上烤魚或者雞煲就可以用一蚊加配一份肥牛/豬腩肉片😍😍除咗雞煲之外,我哋仲點咗啲小食同串燒添~✨薑蔥涼拌魚皮✨魚皮超爽口,食落一啲都唔腥~搭配青瓜絲一齊食,感覺清爽開胃💕✨重慶雞煲✨要左半隻份量,點左走辣小麻~麻香味重,雞件嫩香,食得過癮!!✨美國肥牛✨只係一蚊就有呢份肥牛小山丘真係好抵~所以差唔多每檯都有一份🤣🤣✨寬粉✨寬粉口感Q彈,索埋麻香十足既雞煲精華食到我哋舐舐脷😚😚✨燒白鱔✨白鱔超大一片又厚身~鱔肉肉質鮮嫩😛😛✨燒牛舌心✨牛舌心同樣超長既一串~食落肉質彈嫩,惹味👍👍呢度既飲品價錢都唔貴,所以我哋都每人要咗杯爽歪歪既肥仔水🍹🍹🤗
同朋友行街行到咁上下就俾呢間店既周年優惠吸引住!!!

只要點上烤魚或者雞煲就可以用一蚊加配一份肥牛/豬腩肉片😍😍

除咗雞煲之外,我哋仲點咗啲小食同串燒添~

✨薑蔥涼拌魚皮✨

魚皮超爽口,食落一啲都唔腥~
搭配青瓜絲一齊食,感覺清爽開胃💕
✨重慶雞煲

要左半隻份量,點左走辣小麻~

麻香味重,雞件嫩香,食得過癮!!
✨美國肥牛✨

只係一蚊就有呢份肥牛小山丘真係好抵~

所以差唔多每檯都有一份🤣🤣
✨寬粉✨

寬粉口感Q彈,索埋麻香十足既雞煲精華食到我哋舐舐脷😚😚
✨燒白鱔✨

白鱔超大一片又厚身~
鱔肉肉質鮮嫩😛😛
✨燒牛舌心✨

牛舌心同樣超長既一串~
食落肉質彈嫩,惹味👍👍

2023-05-25 28 浏览
如果你是一個愛吃辣食的人,那麼你一定聽過「小魚兒」❤️‍🔥今晚去了愛辣朋友大推的「小魚兒」他們的烤魚火鍋真是讓人垂涎欲滴。~烤魚火鍋🍲~♠︎ 海鱸魚($𝟑𝟎𝟖)鮮花椒𝐁𝐁豆花-𝐁𝐁辣•𝐁𝐁麻-♠︎ 滑牛肉($𝟖𝟖)♠︎ 椒鹽豆腐 ($𝟔𝟖)♠︎ 竹蔗茅根 ($𝟑𝟖)首先介紹一下他們的招牌菜烤魚火鍋,我們選擇了海鱸魚🩵🐟這道菜品的賣相十分吸引,每份量十足,原條海鱸魚先經過油炸後再放進湯底,讓魚肉嫩滑厚實🌶️每一口都帶著陣陣花椒味,𝐁𝐁辣和𝐁𝐁麻,對我來說已經十分麻辣辣勁十足,令人回味無窮␟␏(ɲ˃ ˈ̫̮ ˂ɳ)␟␏ෆ🍜此外這道菜的湯底很足料,有豆腐、薯粉、洋蔥、芽菜⋯⋯(❛ัॢᵕ❛ั ॢ)✩*ೃ.⋆薯粉索滿湯汁,口感煙煙韌韌,超鍾意🥰除此之外,他們的🥩滑牛肉也是非常值得一試的,質地柔軟,口感滑嫩,煮沸搭配湯底一起食用更是美味。ヽ(o♡o)/更想不到的是他們的椒鹽豆腐💛也很出色新鮮熱辣炸起,外皮脆脆的,內裡卻是軟滑的,味道十分惹味。(◑.◑)✨無論你是愛辣還是不愛辣,都能在這裡找到適合自己口味的菜品~特別推介給愛辣愛烤魚的📍 小魚兒 (尖沙咀)🐰: 𝟒.𝟏/𝟓#eatwithkeikei #尖沙咀#小魚兒 #sw

如果你是一個愛吃辣食的人,那麼你一定聽過「小魚兒」
❤️‍🔥今晚去了愛辣朋友大推的「小魚兒」
他們的烤魚火鍋真是讓人垂涎欲滴。

~烤魚火鍋🍲~
♠︎ 海鱸魚($𝟑𝟎𝟖)
鮮花椒𝐁𝐁豆花
-𝐁𝐁辣•𝐁𝐁麻-

♠︎ 滑牛肉($𝟖𝟖)

♠︎ 椒鹽豆腐 ($𝟔𝟖)

♠︎ 竹蔗茅根 ($𝟑𝟖)

首先介紹一下他們的招牌菜烤魚火鍋,我們選擇了海鱸魚🩵
🐟這道菜品的賣相十分吸引,每份量十足,原條海鱸魚
先經過油炸後再放進湯底,讓魚肉嫩滑厚實
辣勁十足,令人回味無窮␟␏(ɲ˃ ˈ̫̮ ˂ɳ)␟␏ෆ

薯粉索滿湯汁,口感煙煙韌韌,超鍾意🥰

更想不到的是他們的椒鹽豆腐💛也很出色

📍 小魚兒 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓

#eatwithkeikei #尖沙咀#小魚兒
#sweetiedaily_tst

• 寬粉
  • 椒鹽豆腐
  • 老壇酸菜豆花海鱸魚
2023-05-23 2708 浏览
餐廳位於尖沙咀,距離地鐵站都係5分鐘左右,超級方便! ed小分享:烤魚是發源於重慶嘅巫山,烹調過程着重於融合醃、烤、燉三種烹飪工藝技術,再配合食材新鮮度及麻辣等調味而成。今次我哋試咗:鹽燒牛胸爽 ($38):即叫即炸,上枱嘅時候好熱,牛胸爽燒到脆卜卜, 襯埋少少油脂香,越食越正,送酒一流🍻金銀蒜燒黃花魚春 ($88):上枱嘅時候唔講都唔知係魚春🤣我哋以為係燒茄子。魚春份量充足,一啲都唔腥🥹襯埋蒜蓉及炸蒜一齊食,好好味江團魚($348):烤魚有四款魚揀,包括:海鱸魚($308)、凌波魚($378)及筍殼魚($438) 我哋揀江團魚係因為肉質相對較肥、油份重,而且含膠原蛋白🤤 而辣度我哋就揀咗小辣,而麻度就中麻。而且我哋仲揀咗咗鳳梨香辣豆花(+18),貪菠蘿可以解辣呀嘛🤣 上枱嘅時候見到份量好足,材料有青瓜、闊條水晶粉、芫荽、紫洋蔥、豆腐等,好鬼足料,食極唔完👍🏻 而且面頭鋪咗好多菠蘿🍍 ,菠蘿嘅鮮甜可以吊起到魚肉嘅鮮味,同時亦有少少中和辣度嘅效果,香、麻、辣嘅調味都恰到好處,襯托埋江團魚嘅油脂,肉質鮮嫩,一啲都唔老,好正🤤 我哋加咗炸響鈴($48)、鮮淮山片($48),正正常喇,份量充足

江團魚($348):烤魚有四款魚揀,包括:海鱸魚($308)、凌波魚($378)及筍殼魚($438) 我哋揀江團魚係因為肉質相對較肥、油份重,而且含膠原蛋白🤤 而辣度我哋就揀咗小辣,而麻度就中麻。而且我哋仲揀咗咗鳳梨香辣豆花(+18),貪菠蘿可以解辣呀嘛🤣 上枱嘅時候見到份量好足,材料有青瓜、闊條水晶粉、芫荽、紫洋蔥、豆腐等,好鬼足料,食極唔完👍🏻 而且面頭鋪咗好多菠蘿🍍 ,菠蘿嘅鮮甜可以吊起到魚肉嘅鮮味,同時亦有少少中和辣度嘅效果,香、麻、辣嘅調味都恰到好處,襯托埋江團魚嘅油脂,肉質鮮嫩,一啲都唔老,好正🤤 我哋加咗炸響鈴($48)、鮮淮山片($48),正正常喇,份量充足😍

有好嘢食,又點少得個甜品先😤我哋叫咗榴槤炸彈 ($48),總共有5粒,即叫即炸,大家要預番少少時間俾餐廳準備呀☝🏻一咬落去,表面嘅脆、中間一層類似湯丸皮、最後係榴槤,而且係流心㗎😍 味道和口感都恰到好處,唔會太甜或者陣榴槤味太化學,榴槤腔必食🥹

平時喺坊間食完烤魚,好多時食完之後都好口渴,而呢間餐廳我哋食完都無咩不適,證明餐廳無乜點用味精。大家去開尖沙咀,不妨去試下呢間餐廳,佢哋個烤魚真係唔錯㗎👍🏻
2023-05-23 43 浏览
📍小魚兒(尖沙咀)諗緊食雞煲定烤魚好,最尾都係食烤魚。呢到嘅烤魚有好多種口味可以簡,我哋簡左個平時烤魚店少見啲嘅味😆▫️鳳梨香辣豆花烤魚 bb辣 叫左海爐魚,肉質細嫩,唔會有腥味。bb辣開頭食無咁辣,但越煮越辣🤣職員都貼心幫我地加返啲湯令佢減輕辣度🌶️烤魚配料已經有寬粉、雲耳、芽菜等等食烤魚最鍾意配寬粉 呢到嘅寬粉好彈牙😋▫️黃金組合有土豆、金針菇、蓮藕、海帶 擺落去吸下啲湯汁好好食又入味▫️冰火魷魚食落好入味同彈牙 凍食的 一啖接一啖就食曬🥰❣️用openrice訂座仲有折扣~抵食好多
📍小魚兒(尖沙咀)
諗緊食雞煲定烤魚好,最尾都係食烤魚。
▫️鳳梨香辣豆花烤魚 bb辣
烤魚配料已經有寬粉、雲耳、芽菜等等
食烤魚最鍾意配寬粉 呢到嘅寬粉好彈牙😋

▫️黃金組合
有土豆、金針菇、蓮藕、海帶 擺落去吸下啲湯汁好好食又入味

▫️冰火魷魚
食落好入味同彈牙 凍食的 一啖接一啖就食曬🥰

❣️用openrice訂座仲有折扣~抵食好多
2023-05-21 55 浏览
我本人姓余🐟魚🐟⋯⋯見到小魚兒店就上去食,望到樓梯已畫滿好多魚。我同朋友揀選 烤魚種類我哋選擇👉江團魚$348爐內放左:青瓜片、芫荽、洋蔥,令到滾魚嘅湯底味道更正。呢條魚厚肉,只有一條大骨,冇乜細骨,啱晒我呢啲唔識食魚嘅人。選烤魚囗味爆醬鳳梨香辣豆花 鳳梨好開胃。豆花就算滾住好耐,都重係好滑。我地選(小辣)(小麻)我地再追加:萵筍、肥牛。萵筍爽脆、肥牛好食。特飲Corona Extra x Lime Soda 飲青檸Soda好清新。Hoegarrden Rosee x Passion Fruit 百香果又係好香,呢杯味道比soda濃,但都係好好飲。
我本人姓余🐟魚🐟⋯⋯
見到小魚兒店就上去食,望到樓梯已畫滿好多魚。
我同朋友揀選 烤魚種類
我哋選擇👉江團魚$348
爐內放左:青瓜片、芫荽、洋蔥,令到滾魚嘅湯底味道更正。
選烤魚囗味
爆醬鳳梨香辣豆花
鳳梨好開胃。
豆花就算滾住好耐,都重係好滑。
我地選(小辣)(小麻)

我地再追加:萵筍、肥牛。
萵筍爽脆、肥牛好食。
特飲
Corona Extra x Lime Soda
飲青檸Soda好清新。
百香果又係好香,呢杯味道比soda濃,但都係好好飲。
💭天口慶就好想食辣野,呢日去尖沙嘴就黎試下呢間專食烤魚雞煲既小魚兒試下好唔好味先😋😋😋 間餐廳係樓上既,今日見到都係full house,食落真係有驚喜,質素不錯,下次黎開尖沙嘴dinner 都會想encore 的😍😍😍🌸重慶雞煲(半隻)(hkd 168)🌟🌟🌟🌟🌟d 雞肉好肥美!見到d 雞肉都係白雪雪的,d 貨幾新鮮🥰🥰🥰🥰今次揀左小辣,覺得都夠惹味😍😍😍小辣得黎都夠麻😍唔好👀得半隻雞,但都好多件肉,細食d 既朋友仔食可能已經半飽😚食完雞煲之後就加湯打邊爐👍🏻👍🏻👍🏻🌸土豆(hkd 36)🌟🌟🌟🌟🌟首先就落定d 🥔薯仔落去煮,煮到淋pat pat 就perfect!個薯仔吸左d 湯汁+ 口感真心好正!大推!🌸寬粉(hkd36)🌟🌟🌟🌟🌟平時打邊爐有得叫寬粉我都會叫寬粉既,因為煮淋左之後個種煙韌真係無得輸!呢個都係必點!🌸豆花(hkd33)🌟🌟🌟🌟🌟雖然淋豆腐好容易整散,但係不得不說呢間餐廳既豆腐真係好重豆味!好香濃😝😝😝呢個都係超級推薦🤪🌸唐生菜(hkd38)🌟🌟🌟生菜份量都ok,打邊爐叫d 菜減輕罪惡感是必須的😜🌸魚腐(hkd48)🌟🌟🌟🌟一份魚腐有8粒,有d 多,但勝在魚腐有魚味

🌸重慶雞煲(半隻)(hkd 168)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸土豆(hkd 36)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸寬粉(hkd36)🌟🌟🌟🌟🌟
寬粉

🌸豆花(hkd33)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸唐生菜(hkd38)🌟🌟🌟

生菜份量都ok,打邊爐叫d 菜減輕罪惡感是必須的😜

🌸魚腐(hkd48)🌟🌟🌟🌟
魚腐

一份魚腐有8粒,有d 多,但勝在魚腐有魚味,值得推薦😍

🌸滑牛肉(hkd88)🌟🌟🌟🌟
本身以為份牛肉唔會好大份,點知原來一份滑牛肉都好多下,d 肉好好味!打邊爐點都要有d 牛肉,推!

2023-05-18
寬粉
魚腐
  • 豆花
2023-05-19 50 浏览
📍 @little.fish.hk in Tsim Sha TsuiChineseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $500Favourite:💖 Poached grilled mandarin fish fillets in chili broth------------------------------✅ Located at Cameron Road, takes only 2 minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Sichuan cuisine choices including chili broth, hot and sour soup, bbq etc.✅ Our favourite is poached mandarin fish fillets in chili
Chinese

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $500

✅ Our favourite is poached mandarin fish fillets in chili broth, you can choose different spicy levels.

✅ The size is in huge portion and you can add more toppings if you pay extra.

✅ The food is very flavorful and has a good amount of spice. There's even some non spicy foods which are super tasty

✅ Amazing food for great value, and the seating is very spacious and comfortable. If you love spice, this is the must place to go

✅ Portions are generous
✅ All fresh ingredients
✅ The staff are always friendly
𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
2023-05-16 65 浏览
最近見佢哋有周年優惠,如果叫咗雞煲或者烤魚加一蚊就會有美國肥牛或黑毛豬南片一碟。朋友仔好鍾意食烤魚,最近我愛上咗食魚皮,見佢有咁嘅優惠,又滿足到我哋兩個,一定要試吓😍FB 訂座有優惠,唔同時段優惠都唔同,記得唔好錯過。麻辣涼拌魚皮最近朋友迷上食魚皮,見到呢道有點都要試一試,魚皮口感爽滑彈牙,配上麻辣汁,仲有好多蔥絲,花生,唔算太辣😋好惹味豆品三重奏秘制醬香豆花/BB辣揀咗海鱸魚,入面有豆卜、風琴豆腐、豆皮、豆腐、芫荽、洋蔥、寬薯。條魚一上枱色香味俱全,都好大條,口感肉實,一d都唔腥,仲有豆醬既味道,我地叫左bb辣,無咩辣味啱晒唔食得辣嘅人,2個人都真心食唔晒,豆品配菜都好多下,好豐富😻小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

FB 訂座有優惠,唔同時段優惠都唔同,記得唔好錯過。

麻辣涼拌魚皮
蔥絲,花生,唔算太辣😋好惹味

豆品三重奏秘制醬香豆花/BB辣

小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
2023-05-16 59 浏览
時下由流行食酸菜魚🐟,演變到去食魚片唔夠,要成條魚上先滿足🥰,再有唔同品種嘅魚比大家揀,講緊係屹立尖沙咀旺市中,本地同旅客都慕名而來嘅烤魚餐廳——✨小魚兒✨食魚最怕哽骨我好明白😔但自從跟過一次朋友出去食烤魚後,我對於成條魚上嘅舖頭,開始徹底改觀🤩!小魚兒嘅魚一啲都唔細,仲有好多款魚比大家揀,包括有海鱸魚、江圍魚、凌波魚、荀殼魚,價錢由$308至$438。而湯底一共有9款咁多,有辣有唔辣。而小妹今次就叫咗🤪肉質肥美,油份重,且含豐富骨膠原蛋白嘅江圍魚,配上黃金特濃蒜🧄香豆花湯底😋😋湯底有濃濃嘅炸蒜頭嘅香甜味,江圍魚肉厚鮮嫩,肉與魚皮之間魚油充足,放入口後會有一層魚油殘留係嘴唇上面,超正🫦❤️唔好以為剩係得烤魚,鍋上仲有其他配料都好好食,好似係圓薯粉,芽菜、豆腐咁,兩個人黎講份量好足夠💕但小妹食烤魚或者酸菜魚,好多時都會加埋海帶結($36),除咗吸收咗湯底好好味之外,仲清熱解毒,唉😮‍💨無計啦,想食好多好多熱氣野時就要搵位食下d 清熱野下吓火😜(自我感覺良好中…)另一樣係我覺得佢擺碟吸引而叫,我係完全無諗過黑毛豬腩片($108)會擺碟擺到咁😂其實餐廳可以考慮下改叫黑毛豬腩山喎😄既然都食咗下火

既然都食咗下火野🤣咁應該都食到碟椒鹽魷魚鬚($98)。魷魚鬚炸粉薄,魷魚肉都大條嘅,味道唔會話鹹到要狂搵野飲,我會推薦大家要試下❤️

都順便講下,因為通關關係,香港好多地方都熱鬧起黎,星期日嘅小魚兒一如已往舖頭開中午12點,但事前已經有人等緊位😥所以如大家都想去試試,最好就打電話book 咗個位先喇😉
江圍魚配上黃金特濃蒜香豆花
海帶結