2019-04-04
男朋友呢日帶我食泰國菜☺️呢間《小曼谷海鮮燒烤屋》係我成日撘車經過九龍城都會見到👀就係有個吹氣人形公仔不停向你招手嗰間💁🏻♂️餐廳環境原來好闊落,有室內室外座位,有駐場泰國歌手唱live,仲唱得幾好聽!氣氛舒適好relax🙆🏻Menu選擇多!樣樣睇落都好吸引😍⭐️椰青波波 HKD$45全個椰青完整起肉去皮去殼,插枝飲管就飲得,椰青水好清甜!滋潤解渴仲可以清熱,啱哂一陣準備食熱氣嘢嘅我地😂飲完仲可以直接食埋個椰肉👍🏻⭐️榴槤沙冰 HKD$45沙冰打得好幼細順滑,唔會飲到有冰粒,好creamy😋榴槤味好香濃,仲有啲榴槤肉喺面🤤⭐️極上燒安格斯西冷牛小排 HKD$228一上枱已經聞到好香嘅燒牛肉味,燒嘅火喉掌握得好,肉質保持嫩滑有彈性,入口油脂味甘香。⭐️泰王咖喱法包軟殼蟹 HKD$198咖哩味濃香,聞到都流哂口水,食落只有少少辣,怕辣嘅人都啱食。軟殼蟹份量唔少,炸得外脆內軟。法包鬆軟綿身,沾滿咖哩好惹味🤤⭐️蟹肉雞絲魚肚羹 HKD$112好足料嘅魚肚羹!味道有啲似碗仔翅👍🏻入面有大量肉絲,魚肚同蟹肉,落埋紅醋,更加鮮味!
Menu選擇多!樣樣睇落都好吸引😍
⭐️椰青波波 HKD$45
⭐️榴槤沙冰 HKD$45
沙冰打得好幼細順滑,唔會飲到有冰粒,好creamy😋
⭐️極上燒安格斯西冷牛小排 HKD$228
⭐️泰王咖喱法包軟殼蟹 HKD$198