2019-05-05
星期日的小曼谷坐無虛席,人氣依舊爆燈,最好預先訂位!芒果沙冰 $36來到小曼谷必點的芒果沙冰!賣相好靚呀!上面有新鮮芒果粒,下面的沙冰打得非常細滑。最重要係芒果味超級香濃!飲完透心涼,超級好飲!十分推介!青檸菠蘿沙冰 $36清新的青檸和菠蘿味,酸酸甜甜夠醒胃,味道充滿著泰式的感覺,正!明爐香檸汁蒸桂花魚$248上碟時好震撼,因為條桂花魚真的好大條!下面用酒精膏Heat住,慢慢食都可以Keep住熱辣辣!桂花魚食得出係新鮮貨,肉質嫩滑,魚湯夠酸夠辣夠鮮之餘,又唔會搶去魚味,令人食指大動!配搭蒜蓉、香茅、南薑、辣椒、芫荽及青檸等材料煮成的酸辣魚湯,湯底香濃惹味,淨飲都覺得好正!大滿足呀!鐵板豬頸肉馬拉盞通菜 $89泰式通菜炒得夠獲氣!有辣椒,蒜粒等作調味,鹹香中帶少少辣,十分惹味!豬頸肉燒至外層微微焦脆,內裏充滿肉汁香,油香四溢!鐵板上菜可以令菜保持溫度!泰王咖喱炒海鮮 $238有兩隻巨型虎蝦、青口、鮮魷和大蜆,鮮甜美味!而且咖哩非常出色,椰漿和咖喱的比例調得剛好,更能夠提升海鮮鮮味,真的一流!
芒果沙冰 $36
青檸菠蘿沙冰 $36