2019-03-22
泰國菜當然要去九龍城食啦咁多選擇有排揀特別之後宋皇臺站開啟去嗰到仲更方便😻。🦀泰皇咖哩法包軟殼蟹 $198食泰菜點少得咖哩🥘一上枱就已經好香濃咖哩味 奶味較重🍼而且質地濃傑 沾麵包一流🍞麵包入面裝了滿滿的咖哩汁 軟殼蟹香脆 沾咖哩好夾💛這道菜小編很愛 但食曬成個包就好飽🤪。🐂燒安格斯西冷牛扒 $228泰菜食牛扒感覺好fusion😹西式但不失泰式風味🧡牛扒半生熟 口感唔錯 牛味好重 重點配埋泰式酸辣汁 味道好特別💓。🧀泰式炸芝士蝦丸 $94/3大大粒 呢個特別之處仲有芝士餡🧀🧀🧀但可能我地太心急切開 芝士仲未融得切 整體上ok。🥥椰皇沙冰 $32第一啖飲好難忘🤫超重椰子味⭐️成杯好冰涷 真係必叫 椰子愛好者勿錯過😻❤️。🥥椰青波波 $45椰青嘅進化版🤔唔需要咁麻煩係咁刮肉😸而家飲完入面嘅椰子水再食曬成個波波肉 得左👌🏻
🦀泰皇咖哩法包軟殼蟹 $198
🐂燒安格斯西冷牛扒 $228