2019-06-19
同朋友一行六人想搵間泰國野食,咁岩成日坐車經九龍城,見到門口有個人仔郁郁下,好似呼喚緊我入去食咁,所以今晚就入去試,果然食泰國野真係特別開心,特別惹味。間野特別在有室外室內,室外佈置得幾靚既竹棚咁,好有泰國地道小食感覺。我地叫左七八樣野左右,其中個泰式蠔餅真係好好食,唔粉之餘,仲加左些泰式香料,出面係食唔到既。呢味雞翼有避風塘風味得來又小小辣,唔似出面淨係食越式牛油雞翼。叫左個炒飯同炒河,炒飯就大路野啦,個炒河就幾有驚喜,好鬼香,食完仲開胃左,唔係係咪放左罌粟。個豬頸肉燒得好香好好味!仲要大大片!啲肉汁鎖到係每片肉度,連炒飯食,個炒飯都多埋豬油,香左頸多!食泰國野循例都要叫我最中意食既生菜包,辣肉碎加埋新鮮既生菜一齊食,清新得黎又有辣既惹味,真係好正呀!椰汁冰大大杯又幾好飲
我地叫左七八樣野左右,
椰汁冰大大杯又幾好飲