2019-04-02 81 浏览
由細到大都係九龍城讀書,同朋友聚會都好鍾意揀返呢度,因為好多嘢食,其中泰國菜當然係首選啦!小曼谷嘅本店都去過好多次,今次就試吓去新開嘅小曼谷海鮮燒烤屋,當日係星期日七點半入座,等左一陣就有位啦,我哋三個人買咗五樣嘢。原隻燒魷筒釀糯米飯,首先魷魚嘅size已經有返咁上下大隻,燒得好靚、乾身,釀喺入邊嘅糯米飯炒得夠香又夠棉,點埋佢比嘅酸辣汁真係好好食!另外一樣係安格斯燒西冷牛小排,去泰國菜地方就好少食牛扒,但佢都整得一樣出色,牛扒五成熟,肉質夠鮮嫩,仲有燒配菜鮮蕃茄同埋翠玉瓜。最後一樣係我嘅最愛秘製滷水豬手煲,佢隻豬手炆得好淋又夠入味,個滷水底非常之香,我嗌左個油飯再配埋啲菜,食差唔多食咗半煲。整體餐飯相當滿意,水準好穩定,場地方面座位坐得舒服過本店,而當晚咁啱有歌手駐場唱歌,氣氛好好,一定會再嚟!