2019-04-11 63 浏览
今晚同男朋友去咗九龍城嘅小曼谷食晚餐,相信好多人都唔陌生,但係今次去嘅系小曼谷海鮮燒烤店。入面同一般之前去過嘅小曼谷好唔同,佢嘅感覺會再年輕少少,因為佢入面有一個位係可以比一啲樂隊去表演。入正題講嘢食啦,叫咗個豬手,其實係純粹因為佢都講到話好脆,咁就即管試吓,估唔到真係非常香脆,就算擺咗好耐,食咗其他嘢先,再食佢,都仲係好脆, 好似食緊厚切嘅薯片咁,不過我哋兩個人食真係太大份啦,結果都唔係好食得晒。我哋仲叫咗一個青檸蒸桂花魚, 因為平時成日食烏頭,今次想試吓呢個桂花魚,個青檸汁真係非常開胃,條魚好嫩好滑,真係好值得試吓!最後我哋仲叫咗一個安格斯牛小排,但係估唔到一個咁西式嘅菜式,佢可以煮到咁有泰國風味,我覺得完全係因為個醬汁, 因為佢個醬汁係酸酸甜甜又有少少辣辣地,令到成個牛小排都好有泰國嘅感覺!非常值得推介!整體來講服務態度都好好,我哋買單嘅時候嗰個人仲問我地覺得啲嘢好唔好食,有冇咩要改善都可以講,其實我真係覺得好好食,同埋位置都坐得好舒服唔會逼,只要佢哋保持而家咁樣我覺得已經好美好啦!
入正題講嘢食啦,叫咗個豬手,
豬手
我哋仲叫咗一個青檸蒸桂花魚,
青檸蒸桂花魚
最後我哋仲叫咗一個安格斯牛小排,
牛小排

2019-04-10