2025-06-05
平時食壽司郎都覺得水準好穩定,今日悶悶地,做完嘢就去食返個tea見到有新嘢就試吓,因為我不嬲食開 炙燒三文魚、鹽燒三文魚腩、三文魚籽軍艦、炙燒左口魚裙邊,炙燒雙螺,同埋茶碗蒸🤭先嚟北極岩魚$17 ,冇魚味冇魚油香佢其實係食咗個零呀! 😂之後就係三文魚半敲燒,其實都係啲巧立名目嘅嘢!就係烤三文魚,但係乾身少少🤭睇圖都知冇乜魚油 $17/2舊,比起普通嘅三文魚貴咗$5,但佢依家好似做緊promo $10一碟生既三文魚🍣(我唔食生既三文魚,所以可能記錯)之後就到象拔蚌,一件係生,另一件係烤嘅,用鼻聞過唔臭,無炙燒味👀兼唔覺得新鮮因為食落冇乜爽口感,但係肉質清甜!$17有兩舊算係咁~我覺得新款真係唔及舊款,因為舊款性價比高,又好味啲,三文魚、左口魚裙邊又有魚油香,雙螺爽口又炙燒味好出,大推三文魚子軍艦,$22有兩舊,好味😋
北極岩魚
三文魚半敲燒