每次想放开个胃食,又唔想出咁远,就会去寿司郎!总有一间系左近!每次见佢出新嘢,又会心郁郁想去试🤣🎄12月限定✨黑鲔吞拿鱼鲛腩(极稀有部份) $27 👍🏻👍🏻👍🏻佢嘅油份好足,都好均匀😋好食到令唔食吞拿鱼嘅我都食晒成旧🤣✨三文鱼蓉拌海鲜军舰 $12 👍🏻👍🏻全口都系绵密嘅三文鱼🥰不过我就唔系好食得出其他海鲜✨绵绵脂海鳗 $17👍🏻👍🏻👍🏻为咗试吓绵绵脂海鳗同普通鳗鱼嘅分别,特登点左原条海鳗比较下。一试真系好软好绵~🤤比较厚身,呢个口感好食过普通鳗鱼!✨浓厚练乳布甸 $22👍🏻👍🏻好香好超浓郁!☺️不过系偏甜咗少少,同埋佢面头嘅士多啤梨酱系有啲假𠮶种🤣但都无阻我哋飞快食晒成个!✨栗子蒙布朗蛋糕 $22👍🏻呢一个麻麻哋,都系比较甜~栗子味唔算太出!🙈⭐️必食推介✨ 炙烧盐味三文鱼 $12👍🏻👍🏻👍🏻香港人最钟意食嘅三文鱼一定唔少得🥰呢个系我食过咁多款三文鱼入边我最钟意嘅味道!佢保留左三文鱼本身嘅鲜味,但又有炙烧嘅味道。仲要佢嘅肉质系介乎于生同熟之间😍表面食咗少少但系入面都系超级滑同软!再加埋少少嘅海盐味,完全唔使点豉油食返佢本身嘅鲜味已经好好食!✨茶碗蒸 $19 👍🏻👍🏻👍🏻每次必点!寿司郎全

🎄12月限定

黑鲔吞拿鱼鲛腩(极稀有部份)

✨黑鲔吞拿鱼鲛腩(极稀有部份) $27 👍🏻👍🏻👍🏻
佢嘅油份好足,都好均匀😋好食到令唔食吞拿鱼嘅我都食晒成旧🤣

三文鱼蓉拌海鲜军舰

浓厚练乳布甸

✨浓厚练乳布甸 $22👍🏻👍🏻

栗子蒙布朗蛋糕

✨栗子蒙布朗蛋糕 $22👍🏻
呢一个麻麻哋,都系比较甜~栗子味唔算太出!🙈

⭐️必食推介

炙烧盐味三文鱼

✨ 炙烧盐味三文鱼 $12👍🏻👍🏻👍🏻

茶碗蒸

✨茶碗蒸 $19 👍🏻👍🏻👍🏻
每次必点!寿司郎全部都系啲生冷嘢,食得多都想暖一暖个胃!入边都超足料,香菇、少少鱼肉、仲有大大粒帆立贝😋

酱烤鲽鱼鳍边

✨ 酱烤鲽鱼鳍边 $12 👍🏻👍🏻👍🏻
佢姐系比目鱼,酱烤之后表面微焦,超有油脂香味🤤

日本产帆立贝

✨日本产帆立贝 $17👍🏻👍🏻
超大粒而且好鲜甜!😍

茄子田乐味增

✨茄子田乐味增 $12 👍🏻👍🏻
日本人系超钟意点呢一个食!基本上系每次必食!不过作为香港人嘅我成日都觉得呢个好似唔系好抵🤣点佢不如点旧肉⋯但系我错了!佢系真系烧得几好食!几香口,系非一般嘅茄子🤣大家可以都试吓!

牛奶味软雪榚

✨ 牛奶味软雪榚 $17👍🏻👍🏻👍🏻
超级钟意食呢个雪糕!牛奶味超重又唔会太甜~一个雪糕三种食法:先试下个牛奶原味🥛,然后我会搣碎块曲奇,变咗麦旋风味🍪,跟住再会到啲抹茶粉落去,变咗浓浓嘅抹茶味雪糕🍵
原条海鳗
黑鲔吞拿鱼鲛腩(极稀有部份)
三文鱼蓉拌海鲜军舰
绵绵脂海鳗