2022-08-18
今次想主要評論三款食物,分別係叉燒壽司、心太軟同埋蜜瓜味雪芭。炙燒生姜醬叉燒 $12見到叉燒非常之多汁,放入口嘅時候因為多汁嘅關係唔會覺得塊叉燒太乾。雖然好多汁,但係唔會過鹹,鹹味啱啱恰到好處。醬汁嘅生薑味唔算非常之濃,比起生薑汁更加似日式叉燒汁。總言之係好味嘅。心太軟 $22一上枱就聞到好香嘅朱古力味,可能因為心太軟仲係暖嘅。傳來嘅朱古力味非常之誘人,令我都非常之想搶咗男朋友嘅心太軟嚟食。心太軟會附上一Pat忌廉,而呢一個忌廉奶味非常之重,係我非常之鍾意嘅味道。另外心太軟一切開係流心嘅,啲朱古力慢慢咁流出來。食起上嚟係非常之溫暖,而且濃朱古力味。只可惜份量太細。蜜瓜味雪芭 $12呢個雪芭非常之盞鬼,有一個蜜瓜造型嘅外殼。外殼入面有淺綠色嘅雪芭,雪芭有非常之香甜嘅蜜瓜味,感覺有啲似食緊蜜瓜糖。食完之後可以帶走個雪芭蜜瓜造型嘅外殼,非常可愛。
炙燒生姜醬叉燒 $12
心太軟 $22