公主近期愛上Melody,趁放假一於去 富山麵家 打下咭。入到去,都可以揾到Melody 既蹤影。黃金蟹膏牛奶沾麵 好適合夏天食,湯與麵條分開上,湯底係濃郁得黎帶點忌廉香的牛乳湯,店家仲加入了一點牛油🧈,更香。不要忘了麵上的蟹膏,可以就甘食又得,撈勻一起食又得。冠軍黑醬油拉麵🍜 黑醬油湯底好正,唔會太鹹,但又好香濃,有用多種食材熬製,如鮮魚,雞骨,豬骨等。絕對值得試👍🏻沾麵同拉麵的拉麵底真係不得了,係東京拉麵秀五連冠🏆‼️煙韌彈牙,煮的時間剛好,不會過硬過淋。二碗麵都有兩塊叉燒同半粒溏心蛋,薄薄的叉燒帶有少少肥,好軟冧😋淨係食拉麵好似有啲dry,所以我哋揀咗兩個小食。 肉汁滿滿餃子🥟同 煙燻三文魚沙律🥗。餃子好juicy,皮薄餡靚。個碟係melody樣,好可愛呀~一人叫左杯飲品,打咭岩晒既士多啤梨🍓外型靚靚嘅 涷鮮泡蜂蜜綠茶,仲有 波子汽水。餐廳近期仲有優惠🆓:2人同行➡️每人送一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抺茶布甸

餐廳近期仲有優惠🆓:
2人同行➡️每人送一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抺茶布甸

2022-06-29 13 浏览
@ramenirohahk 牛奶沾麵到底有無伏?黃金蟹膏牛奶沾麵 $95好奇很耐牛奶沾麵到底有無伏食落都幾正常無想象中奇怪唯可惜湯汁不算好熱亦較稀 麵條不算挂汁但加了牛油的沾麵湯聞落幾香 飲落滑順蟹膏直接拌麵食味道不錯不過沾埋汁就略被奶味蓋過 味道就變得不太明顯整體味道還好但搭配特別 欣賞店家創意冠軍黑醬油拉麵 $95 (大滿足)溏心蛋完美半熟 好味湯底望落好濃超深色,不過實際味道比睇落去清淡幾正常嘅醬油魚介味湯底鹹度適中,味道不過不失 食完會覺得幾健康(●'◡'●)烟熏三文魚沙律 $48 :雖然係拉麵店但沙律菜出乎意料爽脆和新鮮,要表揚~!串燒雞軟骨 $38 凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15日本巨峰提子碳酸飲品$18📝碗碟可愛好少女心,值得一提鋪頭有提供到素食拉麵和素餃,隔離台係素食者都可以有選擇同埋幾意外鋪頭提供好多折扣應該係想招攬多D新客XD本身2人同行已經會送每人一客沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抺茶布甸而4人同行就送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸仲要經Openrice訂座有85折🤣
@ramenirohahk 牛奶沾麵到底有無伏?

黃金蟹膏牛奶沾麵 $95

好奇很耐牛奶沾麵到底有無伏
食落都幾正常無想象中奇怪
唯可惜湯汁不算好熱亦較稀 麵條不算挂汁
但加了牛油的沾麵湯聞落幾香 飲落滑順
蟹膏直接拌麵食味道不錯
不過沾埋汁就略被奶味蓋過 味道就變得不太明顯
整體味道還好但搭配特別 欣賞店家創意

冠軍黑醬油拉麵 $95 (大滿足)

溏心蛋完美半熟 好味
湯底望落好濃超深色,
不過實際味道比睇落去清淡
幾正常嘅醬油魚介味湯底
鹹度適中,味道不過不失 食完會覺得幾健康(●'◡'●)

烟熏三文魚沙律 $48 :
雖然係拉麵店但沙律菜出乎意料爽脆和新鮮,要表揚~!
串燒雞軟骨 $38

仲要經Openrice訂座有85折🤣
2022-06-27
  • 煙燻三文魚沙律
2022-06-27 10 浏览
至尊級東京拉麵秀曾連續五年冠軍的拉麵冠軍黑醬油拉麵為主打是次選了沾麵,也是黑醬油風味的《魚介黑醬油沾麵》$90黑醬油另上的,黑醬油超級濃郁,香味勁重,喜歡濃濃的黑醬油必定愛上這個湯底。《札幌味噌拉麵》$100這是大滿足的份量,拉麵是195g,不想去黑醬油的可以選擇這個味噌湯底,味噌味清香。小食方面,《富山雞翼》$48雞翼炸得很美,外表脆脆的,加上芝麻,日式的呢!《熟芥末章魚》$38刺激味蕾的辣味章魚。食結:黑醬油拉麵為賣點。
至尊級東京拉麵秀

曾連續五年冠軍的拉麵

冠軍黑醬油拉麵為主打

是次選了沾麵,也是黑醬油風味的
《魚介黑醬油沾麵》$90
愛上這個湯底。

《札幌味噌拉麵》$100

小食方面,
《富山雞翼》$48
雞翼炸得很美,外表脆脆的,加上芝麻,日式的呢!

《熟芥末章魚》$38
刺激味蕾的辣味章魚。

食結:黑醬油拉麵為賣點。
以前間唔中經過呢間拉麵店但都冇入過去食,年頭有2個月仲要係My Melody 主題,成間店都係My Melody 囉靚到呢... 不過我miss咗冇去到打卡 😢但見之後都keep住唔少人幫襯,睇嚟應該唔錯。原來富山麵家曾經連續5年喺東京拉麵show獲得冠軍,所以質素一定唔會差得去邊 👍有晚就約朋友一齊去試下,睇下係咪咁正先 😃呢度叫拉麵或沾麵會有2個size:標準同大滿足可衡量個人胃口去落單 🙂同埋麵有2款可供選擇:可以揀直麵或曲麵我同朋友都係眼闊肚窄嘅人嚟,叫個標準試下就算 😂標準個碗都幾大,麵嘅份量都唔算少架。至於麵種,我哋全部都係揀曲麵。🍜 魚介黑醬油沾麵 (標準)我諗住叫沾麵以為係碟載d麵,醬汁就細碗d咁樣,食一啖就浸一啖麵落碗仔度。點知嚟成個兜咁大嘅!😧基本上成碟麵倒落去浸慢慢食都得 🤣黑醬油味道比較濃郁而不油膩,又唔係好鹹 👍反而呢度d豚肉比較驚喜!🤩食落去同自己喺出面嘅拉麵店食嘅味道有點唔同,呢度食落去係比較香口,有種crossover 食港式叉燒嘅感覺,好好味!❤️嚟呢度一定要試佢d豚肉啊 😃😋🍜 富山灣白鹽蝦拉麵 (標準)朋友叫嘅。我對蝦唔係話好大興趣 (刺身除外) ,
但見之後都keep住唔少人幫襯,睇嚟應該唔錯。

有晚就約朋友一齊去試下,睇下係咪咁正先 😃

呢度叫拉麵或沾麵會有2個size:標準同大滿足
可衡量個人胃口去落單 🙂
同埋麵有2款可供選擇:可以揀直麵或曲麵

我同朋友都係眼闊肚窄嘅人嚟,叫個標準試下就算 😂
標準個碗都幾大,麵嘅份量都唔算少架。
至於麵種,我哋全部都係揀曲麵。

🍜 魚介黑醬油沾麵 (標準)
我諗住叫沾麵以為係碟載d麵,醬汁就細碗d咁樣,
食一啖就浸一啖麵落碗仔度。
點知嚟成個兜咁大嘅!😧
基本上成碟麵倒落去浸慢慢食都得 🤣
黑醬油味道比較濃郁而不油膩,又唔係好鹹 👍

反而呢度d豚肉比較驚喜!🤩
食落去同自己喺出面嘅拉麵店食嘅味道有點唔同,
嚟呢度一定要試佢d豚肉啊 😃😋

🍜 富山灣白鹽蝦拉麵 (標準)
朋友叫嘅。我對蝦唔係話好大興趣 (刺身除外) ,
不過呢個麵嘅湯底又係吸引!
比我想像中好飲,因為自己本身有d怕蝦米果類細小嘅蝦,唔鍾意果陣味,
但呢度又冇呢個感覺,我仲食埋d白鹽蝦仔添!
個湯底配埋白鹽蝦,鮮甜仲帶少少鹹香 😋

同埋個拉麵碗仲有My Melody 公仔喺度,好開心😁💕🙊

🥟 肉汁滿滿餃子
餡料夠,煎到小小燶剛好+香口 😚
外皮脆,肉汁多 😋👍

🍗 富山雞翼
呢個推介👍 好味啊😋💕
呢碟俾我食哂咁滯,朋友好似食咗一隻咋 🤣🤪
因為帶點芝麻粒好香口,又唔會整到d蜜糖汁過多過甜,咬落去又juicy,食咗一隻又即刻接住食第2隻 😆😁

🍵 凍鮮泡蜂蜜綠茶
用咗得意嘅士多啤梨杯嚟裝,夠哂打卡able!內裡都放咗一個茶葉包,可惜飲落去嘅感覺同我想像中有少少出入,不太有蜂蜜味,還有點過甜 🙈😅
2022-06-17
  • 富山雞翼
  • 肉汁滿滿餃子
  • 富山灣白鹽蝦拉麵
呢間「富山拉麵」以前係一間melody主題拉麵店,所以店內依然有啲melody嘅物品存在~唔講唔知,原來佢地已經攞左5年嘅東京拉麵show冠軍,超勁🥇冠軍黑醬油拉麵$95/大滿足🍜係餐牌咁大隻寫住「冠軍」兩個字,嗌左就相等於「到此一遊」嘅感覺。個湯底好濃味,但又唔算太鹹。叉燒好稔,入口即溶🥳北海道牛奶拉麵$90/標準🥛牛奶湯底好特別,食落好似carbonara煮成湯咁,好西式好fushion嘅料理方法🫢富山雞翼$48/5隻🍗作為雞翼控,一般來講見到餐牌有雞翼就會即嗌😂肉質唔鞋口,味道夠濃~肉汁滿滿餃子$42/5隻🥟食拉麵梗要嗌個小食嘅😂餃子點汁後會令你更開胃架~凍鮮泡蜂蜜綠茶$15🍯個杯吸晴👀到好難唔嗌杯試下😂剩係嗌來打卡都已經夠曬sweet🍓日本蜜瓜碳酸飲料$18🍈夏天飲佢真係爽🥳味道好似有氣嘅蜜瓜味雪糕咁🍦*而家2人同行或以上,仲每人送一客沖繩入口嘅豬軟骨,又或者布丁🍮(有士多啤梨/抹茶味)

冠軍黑醬油拉麵$95/大滿足🍜

北海道牛奶拉麵$90/標準🥛

富山雞翼$48/5隻🍗

肉汁滿滿餃子$42/5隻🥟
食拉麵梗要嗌個小食嘅😂餃子點汁後會令你更開胃架~

凍鮮泡蜂蜜綠茶$15🍯

日本蜜瓜碳酸飲料$18🍈
夏天飲佢真係爽🥳味道好似有氣嘅蜜瓜味雪糕咁🍦

2022-06-27 353 浏览
有冇試過連續五年考第一? 我唔係學霸🥲真係未試過…. 而要做得到五年冠軍亦都係唔簡單~ 今日我就去咗喺東京拉麵秀拎咗連續五年冠軍嘅✨富山麵家🍜!呢度嘅拉麵款式主要有五款,份量方面有標準同埋大滿足😜仲有大胃王拉麵!啱晒鍾意加麵底嘅朋友呀! 我同朋友一人一款拉麵、仲嗌咗兩款小食同飲品~ 食飽飽真係好滿足啦😆▪️札幌味噌拉麵由於對味噌嘅味道情有獨鍾😆所以係不同拉麵店第一次食嘅拉麵都會係味噌~ 湯底濃郁好味、叉燒肥瘦適中、麵條不會過腍,溏心蛋整得好好食呀!▪️魚介黑醬油沾麵唔好俾個醬油黑蚊蚊嚇親以為好鹹呀~ 濃淡剛剛好~ 配料跟拉麵差不多,留意番沾麵醬汁比較偏油少少ga~ 食沾麵最好快手啲如果唔係醬汁凍咗~上面啲油就會「瓊」左㗎啦~▪️煙熏三文魚沙律份量多~沙律菜新鮮好味!可以自行添加胡麻醬落去~ 唔好意思我落晒呢~ 呵呵!▪️富山雞翼外皮炸到金黃色脆卜卜~ 帶有微微芝麻香~ 外皮加了特製醬油去炸~ 味道好特別、甜甜咸咸咁~▪️波子汽水、熱白桃綠茶小朋友到而家都咁鍾意嘅波子汽水,忍唔住都要叫支飲下😆喺呢度感覺就好似去返日本食拉麵咁🥺下次過嚟試埋佢個黑醬油拉麵先😜

▪️札幌味噌拉麵

▪️魚介黑醬油沾麵
魚介黑醬油沾麵

▪️煙熏三文魚沙律
份量多~沙律菜新鮮好味!可以自行添加胡麻醬落去~
唔好意思我落晒呢~ 呵呵!

▪️富山雞翼
味道好特別、甜甜咸咸咁~
富山雞翼

▪️波子汽水、熱白桃綠茶
小朋友到而家都咁鍾意嘅波子汽水,忍唔住都要叫支飲下😆

喺呢度感覺就好似去返日本食拉麵咁🥺
下次過嚟試埋佢個黑醬油拉麵先😜

2022-06-14
魚介黑醬油沾麵
富山雞翼
2022-06-26 10 浏览
今日同朋友黎到呢間人氣拉麵店分別點咗一黑一白兩碗拉麵同沾麵冠軍黑醬油拉麵 ($95)招牌嘅黑醬油拉麵係榮獲拉麵秀冠軍烏卒卒嘅濃湯 係用咗醬油做基底再加入雞骨 豬骨 鮮魚熬製而成味道相當獨特 鹹鮮味有層次感黄金蟹糕牛奶沾麵 ($105)呢款湯底好似忌廉湯 再加上牛油香味黄金蟹膏令到個湯底更加令人上癮特別鍾意佢個麵質 煙韌有嚼勁肉汁滿滿餃子 ($42)餃子內餡好豐富 亦都好多汁如果個底煎得脆啲 就更完美喇富山雞翼 ($48)炸雞翼烤得皮脆肉嫩 好高質上面再加上一層芝麻燒汁 甜甜地咁涷鮮泡蜂蜜綠茶 ($15)個士多啤梨杯真係好少女 好適合打卡蜂蜜綠茶甜味同茶味調配得岩岩好
今日同朋友黎到呢間人氣拉麵店
分別點咗一黑一白兩碗拉麵同沾麵
冠軍黑醬油拉麵 ($95)
招牌嘅黑醬油拉麵係榮獲拉麵秀冠軍
烏卒卒嘅濃湯 係用咗醬油做基底
再加入雞骨 豬骨 鮮魚熬製而成
味道相當獨特 鹹鮮味有層次感
黄金蟹糕牛奶沾麵 ($105)
呢款湯底好似忌廉湯 再加上牛油香味
黄金蟹膏令到個湯底更加令人上癮
特別鍾意佢個麵質 煙韌有嚼勁
肉汁滿滿餃子 ($42)
餃子內餡好豐富 亦都好多汁
如果個底煎得脆啲 就更完美喇
富山雞翼 ($48)
炸雞翼烤得皮脆肉嫩 好高質
上面再加上一層芝麻燒汁 甜甜地咁
涷鮮泡蜂蜜綠茶 ($15)
個士多啤梨杯真係好少女 好適合打卡
蜂蜜綠茶甜味同茶味調配得岩岩好
2022-06-25
2022-06-26 6 浏览
食店: 富山麵家張梁點餐👦🏻👧🏻1)$85《冠軍黑醬油拉麵(標準)》評分(10分滿分):7️⃣食評💬:湯底濃濃,唔會唔夠味!有兩塊叉燒響面,仲有一堆筍,半隻流心蛋,呢個拉麵係人氣推介,食完都唔會覺得好口渴✌🏻2)$95《黃金蟹糕牛奶沾麵(標準)》評分(10分滿分):7️⃣食評💬:呢個沾麵比起平時嗰啲冇咁鹹亦都冇咁濃味,唔會太杰身,好重嘅牛奶香味,味道唔會太濃亦唔會太淡👏🏻配菜一樣係有叉燒同流心蛋同筍✌🏻略嫌唔夠熱,如果熱少少應該會再好味啲3)$38《芥辣八爪魚》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢個小食比想像之中出色🤣個芥辣味調得啱啱好,唔會食到流鼻水,一啖即一啖好想繼續食落去🤣口感類似食緊菜甫,食落索索聲,幾好咬口4)$28《海鹽薯條》評分(10分滿分):7⃣食評💬:薯條夠熱夠脆,海鹽囉嘅份量啱啱好唔會太鹹,唔係啲咩好特別嘅小食,不過都幾好味,我哋自己仲專登加左啲七味粉落去,咩都試吓,個味道又OK🤣
食店: 富山麵家

評分(10分滿分):8️⃣

4)$28《海鹽薯條》
評分(10分滿分):7⃣
2022-06-25 10 浏览
📍 富山麵家 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街7號地下👀同朋友黎銅鑼灣經過呢間拉麵店,其實都好似好耐無食拉麵,所以就入去食😂➡️冠軍黑醬油拉麵👅黑醬油湯底幾特別,香濃醬油味但唔會好鹹,麵煙煙韌韌,有口感,叉燒嫩滑,糖心蛋好食😋💰$85➡️北海道牛奶拉麵👅牛奶湯底好有牛奶甜味,好奶滑同香,麵質地彈牙😋💰$90➡️富山雞翼👅雞翼炸到外脆內軟,加埋面頭嘅芝麻粒同秘製醬汁,口味惹味💰$48➡️海鹽芝士味薯條👅薯條炸得金黃鬆脆,芝士碎配搭唔錯💰$28➡️凍鮮泡蜂蜜綠茶👅唔會好甜,幾好飲🌟推薦指數❤️❤️❤️❤️❤️
📍 富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下

➡️冠軍黑醬油拉麵
💰$85

➡️北海道牛奶拉麵
👅牛奶湯底好有牛奶甜味,好奶滑同香,麵質地彈牙😋
💰$90

➡️富山雞翼
👅雞翼炸到外脆內軟,加埋面頭嘅芝麻粒同秘製醬汁,口味惹味
💰$48

➡️海鹽芝士味薯條
👅薯條炸得金黃鬆脆,芝士碎配搭唔錯
💰$28

➡️凍鮮泡蜂蜜綠茶
👅唔會好甜,幾好飲

🌟推薦指數❤️❤️❤️❤️❤️
2022-06-25 46 浏览
富山麵家〰@ramenirohahk來自偏遠的富山縣,賣的是較少有的黑醬油♟來自日本富山縣嘅過江龍,曾獲得日本東京拉麵Show5年冠軍🏆以小店格局坐落喺銅鑼灣嘅內街,以木材元素為主嘅裝修🪵 主打拉麵,亦供應沾麵同小食🍜 好貼心咁提供左「標準」同「大滿足」嘅份量選擇📭今次試左個拉麵黑白配🔲冠軍黑醬油拉麵🥇原味湯底|標準130g採用獨家研製的魚醬以長時間烹調而成的黑醬油。濃厚新鮮素材風味集日本拉麵的頂點於一身。富山黑拉麵係富山知名的美食⭐️ 醬油湯底嘅味道同顏色如其名,係比較厚重嘅🖤 但唔會死鹹,飲多幾啖都唔會話好口渴。拉麵比較粗,口感好有嚼勁🥢 好鍾意黏稠膏狀嘅流心蛋🥚 叉燒香軟入味,不過得兩塊就唔係好夠喉🙈大胃王拉麵 🚛北海道牛奶|大滿足麵量195g原本想試「白鹽蝦」,不過落單嘅時候店員建議我哋試吓北海道牛奶🫢 嗰下個諗法係「下!牛奶唔係飲架咩?點可以做湯底? 拉麵同牛奶點會夾!」但望下周圍,原來都幾多人食緊牛奶拉麵😂 所以決定一試!湯底係好靚嘅乳白色,口感 creamy,濃郁香醇,又帶點微微牛奶香,但完全冇牛奶嘅臊味🤍 飲落其實同豚骨湯有少少似,不過就多咗一點點甜味🍼餐廳仲不時會推出期
富山麵家〰
@ramenirohahk
來自偏遠的富山縣,賣的是較少有的黑醬油♟

以小店格局坐落喺銅鑼灣嘅內街,以木材元素為主嘅裝修🪵

今次試左個拉麵黑白配🔲

冠軍黑醬油拉麵🥇
原味湯底|標準130g

冠軍黑醬油拉麵

大胃王拉麵 🚛
北海道牛奶|大滿足麵量195g

大胃王拉麵 北海道牛奶

餐廳仲不時會推出期間限定店,同熱門嘅卡通人物Crossover,包括蠟筆小新、加菲貓、柯柏文同My Melody👾 以卡通人物為主題佈置餐廳,推出限定菜式,連筷子同拉麵碗都會以新面貌示人🎊

食完先見到Openrice book枱同買coupon都有折!唯有save定等下次再食🥲
冠軍黑醬油拉麵
大胃王拉麵 北海道牛奶
2022-06-25 4 浏览
呢間富山麵家一直都bookmark咗聽講係東京拉麵秀拿過5年冠軍所以一直想try try 之前裝修係聯成my melody 而完門面變返日系拉麵🍜店食落更有格調北海道牛奶拉麵🍜 $95牛奶湯底香濃細滑配有兩大塊肥瘦適中嘅日式叉燒及半隻溏心蛋 溏心蛋流心蛋黃 非常好味😋激辛味噌拉麵🍜 $95揀咗大辣 但日本拉麵本身最辣都吾會好辣反而係用辣味令湯底更香口配菜亦有兩大塊肥瘦適中嘅日式叉燒及半隻溏心蛋 小食揀咗肉汁滿滿餃子🥟 $42有5隻 肉汁真係多 好juicy且皮薄餡靚 富山雞翼 $48炸得恰到好處 味道香甜味 好香亦好開胃冷泡蜂蜜綠茶 $15清甜解渴 飲落舒服😌
呢間富山麵家一直都bookmark咗

好香亦好開胃

冷泡蜂蜜綠茶 $15
清甜解渴 飲落舒服😌
2022-06-25 3 浏览
✨北海道牛奶拉麵牛奶湯底 質地唔算厚身口感順滑味道偏淡 帶淡淡奶香 幾特別拉麵 係粗身直麵 軟硬適中口感彈牙叉燒 肥瘦相間 滿滿油脂香 口感軟嫩另有半隻糖心蛋 蛋香唔錯 但可以再流心啲✨冠軍黑醬油拉麵黑醬油湯底 望落清澈 唔算好油膩味道啱啱好 唔會太鹹 比想像中清爽拉麵 係粗身直麵 口感爽口彈牙叉燒 半肥瘦 帶油脂香 口感腍滑配料另有半隻糖心蛋 筍 紫菜✨富山雞翼雞翼 表面撒左啲芝麻幾香口外脆內嫩 仲有少少肉汁 味道帶甜 幾惹味✨肉汁滿滿餃子餃子 皮薄 餡料幾飽滿 有肉汁 ✨凍鮮泡蜂蜜綠茶味道清香 帶微甜 夠晒解渴✨波子汽水而家餐廳做緊優惠 二人同行 餐廳每人送一客豬軟骨或布甸四人同行 餐廳每人送一客豬軟骨及布甸
✨北海道牛奶拉麵

而家餐廳做緊優惠
二人同行 餐廳每人送一客豬軟骨或布甸
四人同行 餐廳每人送一客豬軟骨及布甸
2022-06-24 12 浏览
🌏富山麵家 (銅鑼灣)都好耐冇食過拉麵啦,今日去左間Melody 主題日本餐廳,d碟同杯都有melody 好cute ! 拉麵湯底唔錯,一d都唔油膩,好啱清淡口味既朋友!▫️魚介黑醬油沾麵-大滿足$100圓條拉麵口感彈牙 煙煙韌韌 大滿足分量十足,兩個麵以上 黑醬湯底有香濃魚介味 味道清淡 唔會油膩 ▫️富山灣白鹽蝦拉麵$78鹹度適中 湯底一d都唔油膩 仲帶有蝦米🦐既香 ,食落去拉麵彈牙 唔會軟身 口感唔錯!▫️凍鮮泡蜂蜜綠茶$15炎熱天氣最啱啱涼浸浸飲品,飲品清新解渴,用左士多啤梨🍓樽黎裝,可以打下卡tim ▫️串燒鵝軟骨$38必點既一款小食 表面灑左椒鹽粉 惹味香口 食完一粒又一粒 停唔到口 💵消費:$246✨環境:8/10 🙋🏻‍♀️推介:7.5/10📍銅鑼灣希雲街7號地下
🌏富山麵家 (銅鑼灣)

▫️魚介黑醬油沾麵-大滿足$100

✨環境:8/10
🙋🏻‍♀️推介:7.5/10

📍銅鑼灣希雲街7號地下
2022-06-24 21 浏览
搭巴士經過銅鑼灣發現有間大有來頭嘅隱世拉麵店😳 佢哋嘅黑醬油拉麵已經連續五年榮獲東京拉麵秀嘅冠軍🏆咁出色當然要試吓佢啦👍🏻我同妹妹分別叫咗兩碗拉麵,兩個小食同兩杯飲品💕🍜冠軍黑醬醬油拉麵以黑醬醬油做湯底,味道自然醇香,口感濃郁,鹹度適中,配合埋雞骨,豬骨同埋鮮魚一齊熬製👍🏻令成個湯底口感好豐富❤️叉燒厚薄適中,油脂比例均勻💕🍜北海道牛奶拉麵換個湯底,試北海道牛奶味,牛奶湯底口感好順滑,同時飲到鰹魚湯嘅鮮味❤️好吸引🍜肉汁滿滿餃子名副其實嘅肉汁滿滿,每一啖都feel到肉汁嘅爆發💕🍜串燒雞軟骨雞軟骨軟硬度適中,而且燒得好香口又唔乾身,值得推薦👍🏻🍜凍鮮泡綠茶造型可愛,打卡一流💕🍜熱白桃綠茶陣陣撲鼻嘅白桃味,飲落好清新你哋都快啲試吓哩個冠軍嘅黑醬油拉麵啦💕

我同妹妹分別叫咗兩碗拉麵,兩個小食同兩杯飲品💕

🍜冠軍黑醬醬油拉麵

🍜北海道牛奶拉麵

🍜肉汁滿滿餃子
名副其實嘅肉汁滿滿,每一啖都feel到肉汁嘅爆發💕

🍜串燒雞軟骨
雞軟骨軟硬度適中,而且燒得好香口又唔乾身,值得推薦👍🏻

🍜凍鮮泡綠茶
造型可愛,打卡一流💕

🍜熱白桃綠茶
陣陣撲鼻嘅白桃味,飲落好清新

你哋都快啲試吓哩個冠軍嘅黑醬油拉麵啦💕
2022-06-22 14 浏览
之前有Melody主題嘅一間拉麵店,估唔到而家店內一啲小細節位都係仲有melody💕餐牌入邊嗰種拉麵都有分兩個大細,分別係130g同埋195g,唔使驚啲人就咁食一個麵唔飽~魚介黑醬油沾麵(大滿足$100)黑醬油嘅味道好濃郁,仲有魚油香味,個人幾推薦呢款,麵條亦都係比較粗身彈牙嘅一款~札幌味噌拉麵(標準$90)本身會驚啲味噌味好濃但係啱啱好😋叉燒脂肪同肉嘅分布適中,仲有粟米、木耳、糖心蛋做配料💁🏻‍♀️富山雞翼($48)雞翼有微脆嘅口感而且醃得好夠味,醬油味濃~肉汁滿滿餃子($42)雖然又未至於有汁滴落嚟但係都算juicy🥟煎到好焦香宜家有優惠2人同行, 每人送一客沖繩入口豬軟骨/士多啤梨/抺茶布甸😍

魚介黑醬油沾麵(大滿足$100)

札幌味噌拉麵(標準$90)

富山雞翼($48)
雞翼有微脆嘅口感而且醃得好夠味,醬油味濃~

肉汁滿滿餃子($42)
雖然又未至於有汁滴落嚟但係都算juicy🥟煎到好焦香