2024-07-11
夏天熱辣辣,最好梗係食日本野~ 同朋友搵到呢間丼飯勁吸引,仲有好正嘅串燒~我地分別Order o左中本鮪魚腩丼同特選海鮮丼~先講中本鮪魚腩丼,伴上吞拿魚茸~另有6大片中本鮪魚腩,蓋滿飯碗,而且色澤均勻,非常肥美,入口油脂溢出,甘香豐膩~ 丼飯加少少錢仲可以轉為定食set添~特選海鮮丼不負其名,有齊牡丹蝦、油甘魚、三文魚腩、赤身、海膽、三文魚子、赤貝、鮑魚、仲有大拖羅!!款款新鮮味美,個人特別喜愛海膽、鮑魚同大拖羅,海膽鮮甜味甘,鮑魚彈牙爽甜,大拖羅油脂爆燈~一個丼飯有齊蝦、魚類、貝類等生魚片,真係啖啖滿足~另外極推阿波尾酢橘半熟雞肝串,超級好食。傻傻嘅我地無留意菜式係半熟,到食物上枱時仲問返店員點解係未熟?點知有個好好笑容嘅女侍應同我地解釋呢款雞肝係刺身級,所以半熟絕對無問題~~入口雞肝半化,肝味出而且又夾著串燒香氣,ICHIBAN!另外雞皮餃子又係必點!簿脆雞皮內包滿軟嫩多汁嘅雞肉、蔬菜同香菇等餡料,加上雞油香氣,令人食得十分滿足!!更更更吸引嘅係有幾款啤酒做緊Promotion, 晚上6點後$3x就有500ml大大杯,入口清爽,配串燒一流,唔叫真係對唔住自己!!呢間居酒屋真心高質,
丼飯加少少錢仲可以轉為定食set添~
呢間居酒屋真心高質,而且侍應真心有禮,又主動添茶,會行多一步,回頭值高!