2019-07-28
經過朋友極力介紹我哋呢間餃子店,店舖竟然位於深水埗買布的一條街裏面!佢就係樹立喺中間位置,對於我泊車來講就好方便拍街就得啦!店舖細細簡單裝修,加埋佢哋個名,相信都係埋家的味道!朋友介紹得一定冇錯㗎啦!餃子店當然一定係要是佢哋主打嘅餃子啦,他們都有差唔多成七八款餃子選擇,湯餃煎餃!淨餸或配麵食都可以有套餐!今次我就試咗3款餃子,餃子都係大大粒夠份量白菜豬肉湯餃,味道較為清甜,湯底可以選擇豬骨湯牛骨湯同埋是日例湯!今次就揀咗是日例湯,冬瓜薏米,味道非常之夾,而且清熱,他們真係有心思!韭菜豬肉煎餃,這個味道會比較突出, 韭菜味香,加埋煎餃出嚟嘅效果,口感味道都一流洋蔥豬肉煎餃,店員介紹!果然冇介紹錯,呢個係三個裏面最好味嘅一個!味道鮮甜!非常之香!除此之外他們亦都有牛腩牛雜粉麵選擇,我哋亦都叫咗碗牛展牛腩粉!味道也很不錯,非常入味!湯底也很清甜!搭埋佢哋嘅餃子好味!
今次我就試咗3款餃子,餃子都係大大粒夠份量