2019-10-18
配男友買電腦配件,去到深水埗,買完野當然要醫下肚啦~平時都中意食餃子架啦,路過見到呢間餃子店好多人幫襯,就緊係要入去啦。 手工湯餃 $35/8隻湯餃既湯底可以選擇牛骨湯、豬骨湯或者是日例湯,我地就要左今日既例湯赤小豆粉葛豬骨湯,估唔到超級有驚喜~ 湯底感覺冇味精,而且味道香醇,好似飲緊媽媽煲既湯咁足料,認真出色。餃子都好大粒,皮薄陷多,雲耳椰菜、菠菜豬肉餡都不錯,豬肉新鮮冇騷味! 煎餃 $38/8隻餃子的外皮炸到非常香脆,但內裡仲好juicy!洋蔥同韭菜都好好食,如果一定要我係四款出色既餃子揀一款最好食,就一定係洋蔥!!洋蔥味道非常清甜,同豬肉餃子真係好夾而且出面比較少有餃子店有洋蔥陷,所以真係必食! 招牌牛雜面$39呢度既牛雜並唔係內臟, 係牛腩\牛肚\牛筋\牛展,就算怕食傳統牛雜既人都可以試下。牛雜都幾入味,其中最好食係牛筋,稍稍軟角質豐富!面我地揀左菠菜面,菠菜味唔算突出,但質感不錯,好彈牙。個湯底同想像中不同,本以為係濃郁深色既牛雜湯底,估唔到係牛味濃厚既清燉牛骨湯!呢個湯越飲越上癮,很不錯。 秘制炸雞翼$25因為我真係太想食雞翼,就叫左。估唔到餃子店既炸雞都會咁出
手工湯餃 $35/8隻
煎餃 $38/8隻
招牌牛雜面$39
秘制炸雞翼$25
因為我真係太想食雞翼,就叫左。估唔到餃子店既炸雞都會咁出色!外皮好脆,又唔會乾,推薦!
北海道牛奶布丁
牛奶味香濃,質感軟滑,真係好唔錯!
今次真係好開心,覺得無意中揾到間好餐廳!雖然係餃子店,但佢無論餃子定係其他小食都好出色,真係好正!