2021-09-16
朋友話想食燒肉又唔知食邊間好都係燒肉放題最抵食今日同佢去左荃灣大鴻輝中心上面既安平燒肉食晚市放題 (120分鐘)晚市套餐有四款 (由平至貴): 原住民鹽燒豬肉吃到飽、安格斯嫩牛吃到飽、SRF極黑牛吃到飽、澳洲M5和牛吃到飽價錢由$208 至 $398不等我地叫左最貴個款M5和牛放題 (星期六、日及公眾假期每位加$20)澳洲M5和牛有81款食物店員首先會放低一客兩件既牛舌芯之後就可以用QR code自助下單我地今餐主要想食牛肉同海鮮牛肉方面我地叫左澳洲M5和牛、安格斯牛小排、厚切上選牛腹肉同鹽燒牛舌澳洲M5和牛入口即溶好正調味料亦都有好多款,包括: 辣椒醬、安平黃金醬、玫瑰岩鹽、特調醬油同檸檬汁用黎點牛肉就最好不過海鮮類我地試左爽彈虎蝦、烤帆立貝同安平私房烤青口虎蝦好大隻燒到剛剛好夠爽口帆立貝加左片牛油係旁邊帶子吸收哂牛油汁好香朋友提議試埋佢個安平私房雞翼開頭叫左四件試下先預先醃好左既單骨雞翼再放係燒烤網燒朋友話好食過米線連鎖店既招牌雞翼喎結果我地就係咁點澳洲和牛同雞翼除左牛肉、豬肉、雞肉同海鮮之外安平燒肉仲提供台灣夜市小吃例如章魚卷、鹽酥雞、涼拌小黃瓜、花枝排等等我地叫左章魚卷同花枝排
朋友話想食燒肉又唔知食邊間好
之後就可以用QR code自助下單
我地今餐主要想食牛肉同海鮮
澳洲M5和牛入口即溶好正
用黎點牛肉就最好不過
海鮮類我地試左爽彈虎蝦、烤帆立貝同安平私房烤青口
虎蝦好大隻燒到剛剛好夠爽口
帆立貝加左片牛油係旁邊
帶子吸收哂牛油汁好香
朋友提議試埋佢個安平私房雞翼
開頭叫左四件試下先
預先醃好左既單骨雞翼再放係燒烤網燒
朋友話好食過米線連鎖店既招牌雞翼喎
結果我地就係咁點澳洲和牛同雞翼
除左牛肉、豬肉、雞肉同海鮮之外
安平燒肉仲提供台灣夜市小吃
例如章魚卷、鹽酥雞、涼拌小黃瓜、花枝排等等
我地叫左章魚卷同花枝排試下
兩款都好彈牙好有咬口