2021-07-28
今日同老公去荃灣行街 經過大鴻輝見到姐姐派傳單 順手接咗一張 17樓安平燒肉 我哋見咁耐冇食過燒肉 一於就食呢間啦放題形式 有分唔同價錢嘅類別 見咁耐冇二人世界 一於食個好啲嘅餐 最終我哋揀咗可以任食m5和牛嗰款 除咗有和牛仲有其他牛肉嘅部位 亦有大量台灣小食 豬肉、雞肉、海鮮等類別任食M5和牛真係要喪點喪食 在云云牛之中佢嘅雪花係分佈得最細膩最平均 網燒過後 牛脂滲出 有入口即溶效果其餘牛嘅部位 整體非常高質 肉片是新鮮的 色澤紅潤新鮮 旁邊亦有紙牌說明那款肉是哪個部位 非常貼心另外大蝦必食 我同老公兩個人食咗勁多隻 隻隻都大過手板 蝦肉勁彈牙 仲好鮮甜個人覺得燒年糕幾特別 燒完之後年糕會變到脹卜卜 外皮有點焦脆 帶點軟熟黏口 點煉奶食 甜甜地 幾得意烤豬肉乾夠特別 現成嘅就食得多 即場烤嘅豬肉乾就好少食物 即場烤熱辣辣又甜甜地 香味撲鼻小食方面充滿台灣特色 鴨舌必食 原條鴨舌真係買少見少 鹵得很入味炸蕃薯條食到我停唔到口 番薯好甜好軟熟 外皮脆漿夠脆又唔油 推介最後每人仲有一杯雪糕食 今餐真係豐富又美味
最後每人仲有一杯雪糕食 今餐真係豐富又美味