2021-08-22 165 浏览
安平燒肉第一次食,好期待,5:00鐘可入座,兩個鐘任食,用qr code order 食物。#澳洲A5 和牛吃到飽 💰358呢間餐廳做得好既地方係每款牛都有標明名稱,食客試咗一次之後就會清楚知道邊款係好食啲。#安格斯牛小排幾好食,食落好重牛脂感,澳洲m5和牛更正,肉味濃,食物上菜速度都好快。牛舌薄切都幾好,仲有一定要食五花腩,有唔同既調味,真係勁正!另外,佢仲有啲小食,有乾拌麵、鹽酥雞、炸蕃薯條等等,等緊燒肉途中都可以食住先。飲品除咗有特色一樽樽既茶之外,仲有冬瓜茶、紅茶揀。值得一讚係staff夠主動,見你個爐有少少痴底,就會幫你換👍🏻最後仲有甜品食,真係食到勁飽好滿足啊!
安平燒肉

#澳洲A5 和牛吃到飽 💰358

飲品除咗有特色一樽樽既茶之外,仲有冬瓜茶、紅茶揀。

最後仲有甜品食,真係食到勁飽好滿足啊!
2021-08-18
2021-08-19 146 浏览
阿媽成日都心心念念想食燒肉,於是我帶佢去食呢間嘅澳洲M5和牛吃到飽套餐,19:30前離座就每位$358(未加一)。以下就精選一啲個人比較鍾意食嘅講下~牛類😋 澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑牛肩胛肉呢三款牛最好食,牛味非常濃郁,雪花又靚,而且encore之後上嘅牛質素一樣好💯台灣正港燒烤😋 雞泡魚干、台灣小枕頭(麻糬)、士林小香腸雞泡魚干又甜又有咬口;台灣小枕頭口感煙韌,配埋煉奶一齊食甜甜地;士林小香腸大大條,肥瘦參半,真係啖啖肉。台灣夜市小吃😋 南部章魚卷、懷念鹽酥雞要趁熱食,外皮酥脆,內裡肉質鮮美,推介!飲品😋 柳橙翠綠只要like/follow餐廳嘅social media,就可以每人一杯柳橙翠綠。估唔到好高質,有好幾片橙同埋椰果粒,解膩消滯一流。甜品😋 Haagen-Dazs雪糕食到尾聲可以揀雪糕或者檸檬愛玉~ 職員都好主動同熱心幫手,非常好嘅燒肉放題體驗💯

牛類
😋 澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑牛肩胛肉

台灣正港燒烤
😋 雞泡魚干、台灣小枕頭(麻糬)、士林小香腸

台灣夜市小吃
😋 南部章魚卷、懷念鹽酥雞
要趁熱食,外皮酥脆,內裡肉質鮮美,推介!

飲品
😋 柳橙翠綠

甜品
😋 Haagen-Dazs雪糕
食到尾聲可以揀雪糕或者檸檬愛玉~

職員都好主動同熱心幫手,非常好嘅燒肉放題體驗💯
2021-08-19 141 浏览
聽到牛大人開左佢嘅姊妹店安平燒肉, 即刻心郁郁想去試下,結果冇令到我失望。荃灣分店嘅鋪面十分闊落,唔會有迫夾夾,或者油淋淋嘅感覺,相信清潔方面落咗唔少功夫, 位置亦十分闊落,可以舒舒服服燒嘢食。店員服務亦都十分周到同友善。 1️⃣澳洲M5和牛120分鐘食到飽這個套餐包曬 靚嘅和牛,豬雞,仲有一啲海鮮, 例如蝦同帆立貝,適合咩都想試下嘅朋友。 新鮮虎蝦大大隻,有成隻手掌咁長, 帆立貝亦都絕不欺場,大個粒五蚊銀。牛肉方面十分之高質有唔同牛嘅部位可以選擇,例如 極品牛肩胛, 三角牛肩肉,牛小排,牛柳條,牛柳粒。我最鍾意嘅就係澳洲m5和牛, 油花均勻咁樣佈滿喺牛塊上,入口十分甘香, 回味十足。 鍾意重牛味嘅朋友就可以試下牛肋條同牛肩, 濃郁嘅牛味充滿口腔,揮之不去,諗返起都覺得正。 而且有120分鐘慢慢燒,時間絕對足夠, 仲可以出去自助區攞一d食物例如菠蘿自己燒, 飲品區亦都十分豐富, 有佢嘅自家冷泡茶,例如有,蕎麥茶同桂花烏龍, 最適合就可以去一去口入面嘅油膩感,飲完又可以食多幾舊牛啦。 餐單上都有一啲比較少見嘅材料,例如雞泡魚乾,烘起上嚟,海鮮獨有嘅鹹香味飄出嚟, 食落去香脆軟熟,加埋沙律

1️⃣澳洲M5和牛120分鐘食到飽
餐單上都有一啲比較少見嘅材料,例如雞泡魚乾,烘起上嚟,海鮮獨有嘅鹹香味飄出嚟, 食落去香脆軟熟,加埋沙律醬都幾特別。 當然仲有其他魚下巴, 燒魷魚,即食鴨舌,多春魚。

2021-08-18
  • 澳洲M5和牛
  • 冷泡茶
2021-08-18 159 浏览
Lunch同同事次次都食粥粉麵飯,食到悶,但原來安平燒肉有lunch set,食足60分鐘,fit灑lunch time時間!黎得食燒肉當然食最貴個和牛$188,寧願其他支出上慳d,因為和牛真係好食好多好多!野飲一樣好多選擇,冷泡茶是必須的!後面見到原來like 社交平台會送柳橙翠綠,立即叫左兩杯,好飲wo,味道似橙汁加茶。肉類方面係固定左份量,lunch過下癮真係好夠,而且d和牛肉既油花分布好靚,一燒就好香,唔洗任何調味!是什麼神仙味道😍安格斯肉就肉味濃d,兩種都好中意!(每枱都有好多調味)而且一樣可以任食出邊嘅蔬菜類,我自己最鍾意燒翠玉瓜、菠蘿同台灣香腸。我去買生蒜頭食一流。唔使驚唔夠飽,因為仲可以食櫻花蝦拌飯,蛤蜊冬瓜湯,所以只有好飽沒有唔飽!返工以來,呢個lunch time最正!

野飲一樣好多選擇,冷泡茶是必須的!

(每枱都有好多調味)

2021-08-17 2764 浏览
餐廳裝修相當雅緻, 座位舒適 ,主打高質日本燒肉放題, 120分鐘燒肉吃到飽, 令人大飽口福。澳洲M5和牛吃到飽(每位)$378先吃點台式小食, 梅山酥炸薯、懷念鹽酥雞, 炸薯香甜 綿糯加上酸酸甜甜的梅粉, 挺惹味, 鹽酥雞炸到香脆可口, 雞肉嫩滑 , 好令人懷念的台式夜市小食。套餐包括一客薄切的牛舌芯, 口感爽滑,油香味濃。 牛肉選擇豐富 , 有極黑牛霜降牛肉眼、澳洲M5和牛、安格斯牛小排、極黑牛肩肉胛肉、安格斯牛板腱、SRF極黑一口牛等, 每一碟牛肉,都有紙牌介紹牛肉的部位 , 夠曬 貼心。澳洲M5和牛、極黑牛霜降牛肉眼, 雪花滿佈的牛肉, 特別吸引, 燒烤時, 香氣十足,表面烤成漂亮的網紋,肉質軟嫰, 充滿肉汁, 再沾上黃金醬汁, 十分搭配 ,讓人回味。安格斯牛小排, 滿佈天然的大理雲石紋 , 色澤鮮紅, 豐盛的油脂, 燒起來, 香氣四溢, 入口軟腍細緻, 滿口油香。飽滿連殼的帆立貝, 表面放上牛油, 入口十分鮮味, 與熱溶了牛油汁一起吃, 別有一番滋味 。燒烤後虎蝦, 表面有 微微焦香,蝦肉彈牙, 鮮味 十足。 屏東燒魚腹、 多春魚, 魚肉挺鮮甜嫩滑,帶來驚喜。必點雞泡魚乾、士

澳洲M5和牛吃到飽(每位)$378

必點雞泡魚乾、士林小香腸、台灣小枕頭(麻薯), 雞泡魚乾, 鮮甜帶嚼勁,最啱送啤酒 小食。士林小香腸, 外皮煙韌, 肉腸軟嫩帶蜜味的肉汁, 好有台式風味 。 燒熟後,脹卜卜的台灣麻薯,感煙煙韌韌, 沾上香甜的煉奶, 滋味吸引。

每款蔬菜新鮮翠綠, 用上塑膠盒分別盛載在冷藏櫃裏,夠曬衛生, 食得安心。

我最喜歡飲樽裝冷泡茶, 冰涼解渴又解膩。最後每人可享用 一杯 Haagen Dazs 雪糕或台式愛玉甜品,為今日燒肉放題 帶來冰冰涼涼的感覺, 完美 美作結。

2021-08-14 282 浏览
之前食完牛XX之後覺得好伏,但仍然抱住一個良好心態去試呢間安平燒肉果然 是有落差的 所有小食都食凍冰冰&淋晒. 唔熱唔脆唔香唔好食簡左M5既牛肉SET,全部牛都係未溶雪,硬綁綁,仲係冰既狀態上台.牛只係第一ROUND既M5同埋牛腹肉好食, 其他都係好UN同埋無味牛舌心好好食. 蝦同埋扇貝都很好的! 但其他就真係不敢恭維仲有掠拌青瓜係出晒水.唔知擺左幾耐.出之前可唔可以倒一倒咁D水先好似水浸咁. 不過鴨舌係幾好食, 幾入味.
牛舌心好好食. 蝦同埋扇貝都很好的! 但其他就真係不敢恭維
好似水浸咁. 不過鴨舌係幾好食, 幾入味.
2021-08-09
2021-08-11 193 浏览
澳洲M5和牛好好食上次食過荃灣安平燒肉後,心思思想再吃燒肉,今次就選旺角的安平燒肉,就等我今日食豪d,食$358元任燒任飲120分鐘。旺角安平在創興廣場,安平佔地很大,地方舒適,地方淸潔衞生。一進去便看見整排的飲品櫃,內有自家茶品類,甜的有各式汽水,冬瓜茶。在飲品櫃旁的是各式蔬菜,有粟米,菇,台灣腸,甜不辣,菠蘿,秋葵,還有很新鮮的生菜,用來包燒肉來吃一流。我最喜愛澳洲和牛,牛舌芯,極黑牛板腱,牛肩肉,其實所有牛的部份我都喜愛。要提一提就是這兒的醃肉技術十分了得,醃過的牛仔骨超好吃呀!豬肉方面,我喜歡原住民燒肉,好好味,好似廣東燒肉。魚類方面有台灣鯛魚下巴,大虎蝦,扇貝,多春魚,雞泡魚乾。大虎蝦鮮甜爽口,我吃了多隻。熟食方面,有絲瓜煮蜆,涼拌小黃瓜,安平炸柯卷,鹽酥雞,滷水涼拌鴨舌。最後還可自選甜品一款,我選了檸檬愛玉。除了愛玉外還可以選Hagzen雪糕。
澳洲M5和牛好好食

旺角安平在創興廣場,安平佔地很大,地方舒適,地方淸潔衞生。

2021-08-11 146 浏览
聞名已久.略有dd 失望不過.可以做得更好澳洲M5和牛安格斯牛小排兩樣肉質都唔錯.唯獨孤寒左(細塊)個人覺得收得咁既價位.最底限度頭轉都比靚少少人.之後任食比尼個質素都可接受蝦…真心抵食.大隻.有蝦味.燒完都肉殼易分離.冇癡肉.讚扇貝.就真係.冇咩講.都係果句.第一轉比好d人食最驚喜係有我好耐冇食既.鴨舌👍🏻👍🏻👍🏻…正相中果到係last order 總括都係好食既.只係希望再做好d飲品:藍莓果茶.真係可隊4-5支.好飲.不過甜環境:都舒服既冇物大油煙👍🏻
聞名已久.略有dd 失望
不過.可以做得更好
澳洲M5和牛
安格斯牛小排
兩樣肉質都唔錯.唯獨孤寒左(細塊)
蝦…真心抵食.大隻.有蝦味.燒完都肉殼易分離.冇癡肉.讚
扇貝.就真係.冇咩講.都係果句.第一轉比好d人食
最驚喜係有我好耐冇食既.鴨舌👍🏻👍🏻👍🏻…正
相中果到係last order
總括都係好食既.只係希望再做好d

飲品:藍莓果茶.真係可隊4-5支.好飲.不過甜

環境:都舒服既
冇物大油煙👍🏻
安平燒肉 旺角,荃灣都有分店荃灣分店4點半就可以WALKIN排位想食早場平D又唔洗訂位可以試呢間又或者食午市,唔洗排隊$208起食足2小時,最平$208起,任食多款肉,海鮮台灣小吃,特色醃肉等等最高級係極黑霜降牛肉眼套餐 多款飲品放在自助雪櫃任取任飲仲有蘋果西打同無糖台灣茶飲另可樂等選擇打卡送一杯特飲,落單用QR碼落訂安平燒肉最好既地方係肉質唔錯,價錢唔貴同埋落2件肉就送2件,唔會扣數,送菜夠快極黑牛肉脂肪細密,入口脂香豐富肉味香濃,簡單配上鹽或黑椒已經好美味另有澳洲M5和牛片,安格斯牛肉另有多種醃好既肉,雞肉,豬肉選擇仲有扇貝,大蝦,款式夠曬多,大蝦爽甜夠大隻扇貝加牛油同鹽同黑椒食都唔錯仲有台式拌麵和特色櫻花蝦飯厚切牛舌條,台式鹽酥雞香口惹味花枝肉扒香脆可口,鴨舌超好食爐火力猛,燒肉一流易控火,食物有水準仲有蔬菜十幾款任食,放在自助區取埋單就有一杯雪糕或台式甜品食地址-眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓環境/設施-2個人坐4人座,位舒適,環境唔迫特色-台式小吃,台式燒肉放題人均價格-$300評分-8/10
安平燒肉 旺角,荃灣都有分店
荃灣分店4點半就可以WALKIN排位
想食早場平D又唔洗訂位可以試呢間
又或者食午市,唔洗排隊$208起

食足2小時,最平$208起,任食多款肉,海鮮
台灣小吃,特色醃肉等等
最高級係極黑霜降牛肉眼套餐
多款飲品放在自助雪櫃任取任飲
仲有蘋果西打同無糖台灣茶飲另可樂等選擇
打卡送一杯特飲,落單用QR碼落訂

安平燒肉最好既地方係肉質唔錯,價錢唔貴
同埋落2件肉就送2件,唔會扣數,送菜夠快
極黑牛肉脂肪細密,入口脂香豐富
肉味香濃,簡單配上鹽或黑椒已經好美味
另有澳洲M5和牛片,安格斯牛肉

另有多種醃好既肉,雞肉,豬肉選擇
仲有扇貝,大蝦,款式夠曬多,大蝦爽甜夠大隻
扇貝加牛油同鹽同黑椒食都唔錯
仲有台式拌麵和特色櫻花蝦飯

厚切牛舌條,台式鹽酥雞香口惹味
花枝肉扒香脆可口,鴨舌超好食

爐火力猛,燒肉一流易控火,食物有水準
仲有蔬菜十幾款任食,放在自助區取
埋單就有一杯雪糕或台式甜品
地址-眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
環境/設施-2個人坐4人座,位舒適,環境唔迫
特色-台式小吃,台式燒肉放題
人均價格-$300
評分-8/10
2021-08-09 157 浏览
今日去了荃灣!大鴻輝中心的"安平燒肉"是一間台式燒肉食到飽!今次好豪呀!我們點了最貴的澳洲M5和牛餐!$358/位毎位送牛舌心好好味好淋滑澳洲M5和牛餐比其他餐海鮮部分比較多海鮮~蝦,扇貝,青口,中卷=魷魚,青魚......牛肉有,美國的spf牛肉,安格斯牛肉...牛肋條,金錢肚,牛舌......仲有豬肉,五花肉,雞肉,三杯雞...有特色燒物!豬肉乾,雞泡魚乾,麻糬~好特別一定要試!有台灣小食炸花枝,鴨舌......好好味!出面有飲品櫃,蔬菜和飯可以自己拿!總結價錢合理質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道好好好有特色!
今日去了荃灣!大鴻輝中心的"安平燒肉"
是一間台式燒肉食到飽!
今次好豪呀!我們點了最貴的澳洲M5和牛餐!$358/位

毎位送牛舌心

好好味好淋滑
澳洲M5和牛餐比其他餐海鮮部分比較多
海鮮~蝦,扇貝,青口,中卷=魷魚,青魚......

牛肉有,美國的spf牛肉,安格斯牛肉...
牛肋條,金錢肚,牛舌......
仲有豬肉,五花肉,雞肉,三杯雞...
有特色燒物!豬肉乾,雞泡魚乾,麻糬~好特別一定要試!
有台灣小食炸花枝,鴨舌......好好味!
出面有飲品櫃,蔬菜和飯可以自己拿!
總結
價錢合理
質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
味道好好好有特色!
因香港呢年幾多因疫情影响,冇得出外旅行,所以同家人成日鐘意出街搵不同地方既餐廳食晚飯。今晚同家人想放肆一下食任食🥳每次任食都有特別嘅節慶感覺。而且日本烤肉店就成日試,今次揾到有間食台灣烤肉吃到飽。我地放工就約係荃灣等,上到去烤肉店,時間尚早,但已經有好幾枱客人食緊,坐低冇幾耐,已見到好多客人陸陸續續入坐,餐牌種類有好多,我地喜歡食海鮮同和牛,於是就揀咗澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐~除咗燒肉,仲好驚喜有好多款台灣夜市小吃,叫了好幾款,份量細細份剛剛好,可以試多幾款,而且質素都唔差咖,唔會話因為係燒肉為主,而小食就會馬虎啲。例如台灣香腸,雞泡魚干,豬肉干,小枕頭(麻糬)...等等,家人最愛吃台灣香腸,一食就話要encore✨主打食材有牛,猪,雞,海鮮,燒烤爐火力剛好,不大不細,和牛,豬腩肉,同海蝦,都係我推介嘅👍材料新鮮!飲品亦相當健康和種類繁多,有玄米茶,藍莓果茶...等等,一路食已急不及待介紹俾屋企人同朋友,係下次聚會既好地方😊👍
因香港呢年幾多因疫情影响,
冇得出外旅行,
所以同家人成日鐘意出街搵不同地方既餐廳食晚飯。

今晚同家人想放肆一下食任食🥳
每次任食都有特別嘅節慶感覺。
而且日本烤肉店就成日試,
今次揾到有間食台灣烤肉吃到飽。

我地放工就約係荃灣等,上到去烤肉店,
時間尚早,但已經有好幾枱客人食緊,
坐低冇幾耐,已見到好多客人陸陸續續入坐,
餐牌種類有好多,我地喜歡食海鮮同和牛,
於是就揀咗澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐~

除咗燒肉,仲好驚喜有好多款台灣夜市小吃,
叫了好幾款,份量細細份剛剛好,
可以試多幾款,而且質素都唔差咖,
唔會話因為係燒肉為主,而小食就會馬虎啲。
例如台灣香腸,雞泡魚干,豬肉干,
小枕頭(麻糬)...等等,家人最愛吃台灣香腸,
一食就話要encore✨

主打食材有牛,猪,雞,海鮮,
燒烤爐火力剛好,不大不細,
和牛,豬腩肉,同海蝦,都係我推介嘅👍
材料新鮮!

飲品亦相當健康和種類繁多,
有玄米茶,藍莓果茶...等等,
一路食已急不及待介紹俾屋企人同朋友,
係下次聚會既好地方😊👍
2021-08-02 1847 浏览
今晚約了朋友在荃灣吃飯,餐廳面積很大,座位寬闊,有足夠空間。只要平日7點半前離座一個人只需$358。自己可以掃QR code,另外蔬菜、飲品、少量食品可以在自助區拿取。飲品以茶和汽水居多,例如蕎麥茶、藍莓果茶、蘋果汽水等。手機下單可以選擇冬瓜茶、水果茶等。另外只要點讚餐廳ig就可以免費得到柳丁汁。首先會送一客牛舌芯,入口爽脆,牛味很香,十分推薦。蔬菜區的蔬菜有菠蘿、粟米、菜肉瓜、甜不辣、香菇、玉米筍等。肉類我們點了澳洲M5和牛、安格斯牛小排、秘製牛肋條、嚴選牛仔骨等。我自己較偏好牛肉,和牛和牛小排油脂較多,也較香口。秘製牛肋條和嚴選牛仔骨醃製過,所以味道更好。魚類也十分出色,例如屏東燒魚腹,入口沒有魚骨,魚肉嫩滑。鯖魚大大條,魚味較香,不過較容易烤焦。另外老虎雞翼和安平私房雞翼也很容易烤焦和黏底。最後燒菠蘿解膩,入口很清爽。之後還有雪糕,結束愉快的一頓飯。

只要平日7點半前離座一個人只需$358。

另外只要點讚餐廳ig就可以免費得到柳丁汁。

首先會送一客牛舌芯,入口爽脆,牛味很香,十分推薦。

蔬菜區的蔬菜有菠蘿、粟米、菜肉瓜、甜不辣、香菇、玉米筍等。

魚類也十分出色,例如屏東燒魚腹,入口沒有魚骨,魚肉嫩滑。

鯖魚大大條,魚味較香,不過較容易烤焦。

另外老虎雞翼和安平私房雞翼也很容易烤焦和黏底。

最後燒菠蘿解膩,入口很清爽。

之後還有雪糕,結束愉快的一頓飯。
2021-07-31 171 浏览
相約友人聚會,佢提議食燒肉,即刻諗到呢間燒肉吃個飽😋,餐廳環境寬敞,木質裝修感覺放鬆舒適。最緊要緊係食物都非常正,無論食物同飲品都有多款選擇。自助區有一排凍櫃,飲品除了汽水、麥茶等,最喜愛係透明膠樽嘅冷泡茶(有桂花烏龍、藍莓果茶、玄米茶等)。另有多款新鮮蔬菜 (見冰櫃吹出嘅冷氣,感覺新鮮)。還有比較少見嘅秋葵同燒菠蘿,即心心眼。😍仲有台灣滷汁,可配白飯海苔。蛤仔湯亦好鮮甜。叫咗澳洲M5和牛餐。雖然都可選豬類同雞類,今日主要食牛同海鮮,都已經有很多必食選擇;澳洲M5和牛、安格斯牛小排、極黑和牛、三角牛肩肉等,除賣相好、肉質鮮紅,肉味濃亦好嫩滑。牛仔骨、牛舌芯,都好有咬口又juicy,好好味。虎𧎚大大隻,新鮮又彈牙👍🏻。鯛魚下巴好嫩滑👍🏻更加有不少台灣燒烤及夜市小食。個人特別喜愛雞泡魚干,好香好食。台灣涼拌鴨舌好入味,真係食唔停。最後加上一杯 Haggen daz 雪糕,超完美滿足,愉快的晚餐。
最緊要緊係食物都非常正,無論食物同飲品都有多款選擇。

仲有台灣滷汁,可配白飯海苔。蛤仔湯亦好鮮甜。

鯛魚下巴好嫩滑👍🏻
2021-07-30
2021-07-30 116 浏览
This restaurant offers all-you-can-eat buffet in Hong Kong that you don’t want to be missing out, totally worth the price. All the grilled items are in good quality, from wagyu to marinated fish. Along with side dish of local Taiwanese street food or rice, there was also a free buffet bar with drinks and vegetables. If you like BBQ this is a good place to try it out.They have a name tag on each raw beef you ordered, helps you to identify the one you want to reorder.Their interior is new and spac

Their interior is new and spacious, with Taiwanese decorated lantern.
2021-07-29 1577 浏览
星期四放假同舊同事一齊食午餐,我地去左荃灣安平燒肉食澳洲M5和牛120分鐘吃到飽,每位$358。首先送上一碟牛舌芯,厚切又彈牙。我地主力叫牛同海鮮,全部都好有質素,我最鍾意三角牛肩肉同虎蝦。第一輪叫左澳洲M5和牛肩胛肉、SRF極黑牛肩胛肉、三角牛肩肉、安格斯牛板腱、安格斯牛小排、安平私房牛腹肉、烤金錢肚、烤豬肉乾。海鮮叫左帆立貝、虎蝦、中卷、屏東燒魚膜、台灣鯛魚下巴、絲瓜煮蜆。另外仲有台灣小枕頭(麻糬)、花枝甜不辣、墨魚香腸、起司鵪鶉蛋。餐廳亦有熟食可以叫,叫左個櫻花蝦乾拌手工麵,麵質同味道都唔錯。台灣夜市小吃方面,叫左南部章魚卷、懷念鹽酥雞、澎湖花椒排、梅山酥炸薯、安平炸蚵卷。我最鍾意梅山酥炸薯同懷念鹽酥雞。出面有自助區: 蔬菜類、澎湖蛤仔湯、滷肉飯。飲品有自家製既茶,茶係無糖架,舊同事叫左杯檸檬阿里山紅茶。Last order叫埋安格斯牛板腱、三角牛肩肉、鹽選牛舌、厚切上選牛腹肉、原味上選牛腹肉、安平私房牛腹肉、秘製牛肋條、冬瓜茶。最後仲有Häagen-Dazs 雪糕食添,要左曲奇同士多啤梨味。
首先送上一碟牛舌芯,厚切又彈牙。

出面有自助區: 蔬菜類、澎湖蛤仔湯、滷肉飯。
飲品有自家製既茶,茶係無糖架,舊同事叫左杯檸檬阿里山紅茶。

2021-07-29