2022-09-01 2294 浏览
第一次去過果到,發現有間全紅色嘅舖頭,剩係得外賣,但有幾多人等緊,所以就一齊去試吓。佢嘅薄餅都係即叫即整,所以叫完一定要等如果好趕,就可能要下次先。最後同朋友買咗一個薄餅兩份食,佢嘅餐牌都有其他小食配搭,但我哋就冇叫。有得Order 淨薄餅或者薄餅套餐單人或者一班人食都可以佢係厚底薄餅上面仲要滿滿嘅芝士雞肉同火腿都好足料,有機會下次去一定會再買!

有得Order 淨薄餅或者薄餅套餐單人或者一班人食都可以

佢係厚底薄餅
上面仲要滿滿嘅芝士
雞肉同火腿都好足料,有機會下次去一定會再買!
20 分钟 (外卖自取)
2022-04-26 1948 浏览
幫襯完「玥茶」,不妨轉個彎,支持埋附近嘅「孖寶薄餅店」💛~餐廳由兩夫婦用心經營,即使疫情生意大減,經營成本上漲,仍然小本經營服務街坊👨‍👩‍👦‍👦。眼見日前老闆娘係社交平台專頁話老闆身體抱恙,家人們依然堅持經營。價錢實惠又好味🫰🏻,諗唔到唔幫襯嘅原因!————————————————👅抵食單人套餐6(外賣自取$38)👍🏻 薄餅一角加炸雞一件,固定口味係辣肉腸薄餅,港式Pizza麵包嘅厚批🍕,批底焗到脆脆地,芝士同茄汁夠多,酸酸鹹鹹,所以味道好突出👍🏻 新鮮炸起炸雞熱辣辣🍗,脆漿有調味,大雞髀鎖住肉汁———————————————— 🚩總結:平靚正!支持!———————————————— 🌟注意:營業時間由早上11點至售罄————————————————📍 孖寶薄餅屋地址:慈雲山毓華里28號萬寶大廈1A舖.🗺地區:#bem黃大仙📥分類:#bem甜品 #bem黃店日常💰人均消費:#bem_50蚊或以下

————————————————
👅抵食單人套餐6(外賣自取$38)

👍🏻 新鮮炸起炸雞熱辣辣🍗,脆漿有調味,大雞髀鎖住肉汁

————————————————
🚩總結:平靚正!支持!
🌟注意:營業時間由早上11點至售罄
📍 孖寶薄餅屋
地址:慈雲山毓華里28號萬寶大廈1A舖
🗺地區:#bem黃大仙
📥分類:#bem甜品 #bem黃店日常
💰人均消費:#bem_50蚊或以下
外卖自取
孖寶薄餅屋🍕可能係慈雲山最抵食嘅一人餐! 外賣自取嘅一人餐只係$37-$39🤩 但就可以揀🍝肉醬意粉、🐣炸雞、🍟唔同口味嘅薯條、🐤雞翼兩隻,呢四款食物,任揀兩款🙆🏻‍♀️ 全部都大大份、超飽肚㗎!2號餐:墨西哥風味薯條🍟+ 炸雞🐣 ($39)我叫咗呢個2號餐超豐富,墨西哥風味薯條即係肉醬汁薯條,再加上熱溶嘅芝士,正都暈🤤 炸雞都係必食!!!皮脆肉嫩又多汁,大推!🤭 間中邪惡一次喇🥳💛
抵食單人套餐2

2號餐:墨西哥風味薯條🍟+ 炸雞🐣 ($39)

2022-03-20
  • 墨西哥風味薯條
2022-03-13 812 浏览
呢間已經係喺慈雲山屹立多年嘅老店我每次都係食佢嘅肉醬意粉加雞髀雞髀其實就係普通生炸雞髀佢係食落去比較油d不過好脆肉醬意粉嘅醬汁好杰感覺上加咗好多茄汁肉醬意粉就一般般但其實呢一間舖頭好值得支持價錢合理
呢間已經係喺慈雲山屹立多年嘅老店

肉醬意粉就一般般

但其實呢一間舖頭好值得支持
價錢合理
2022-01-28 1024 浏览
【#肥波的外賣生活 】🎈叫外賣又點少得好食過pizza hut嘅孖寶呢?我地通常都係叫二人餐,每次都會食到超飽!🎈我地最愛係呢度嘅咖哩牛腩焗飯,咖哩汁超香超濃,係椰汁咖哩嗰種,配埋芝士簡直係世一!而且佢啲牛腩嘅量超多,真係啖啖肉呀😆🎈今次我地揀左辣肉腸批,同春卷一樣依然都仲係咁好味!辣肉腸批係配茄汁,酸酸地好開胃!諗起就流口水,真係要搵日再食過先得~大家想食記得早啲落單,佢好受街坊歡迎架💛📍 孖寶薄餅屋📍 慈雲山毓華里28號萬寶大廈1A舖#慈雲山美食 #慈雲山黃店 #孖寶薄餅屋 #黃大仙美食 #黃大仙黃店 #黃店 #黃店系列
【#肥波的外賣生活 】
📍 孖寶薄餅屋
📍 慈雲山毓華里28號萬寶大廈1A舖

2021-11-08 988 浏览
有小學午餐情意結的我總是會掛念肉醬意粉孖寶的外賣自取 實在超低Set C 肉醬意粉加薄餅1角 只需$37!一打開外賣盒 看到最想發生的事..滿滿的肉醬呀! 食到最尾 仍然有肉醬伴意粉🥰🥰單純這一點 已足夠我比滿分💯味道方面 肉醬偏酸甜 吃多了不會覺得膩而意粉軟硬剛好 不會太淋 配搭得剛剛好薄餅 餅皮脆身 厚薄適中 熱辣辣 芝士味濃食完一次之後 可以肯定的 是我一直都會回購👍🏻如店長看到此文 敬請考慮推出肉醬薯蓉🙏🏻🙏🏻
有小學午餐情意結的我
總是會掛念肉醬意粉
孖寶的外賣自取 實在超低
Set C 肉醬意粉加薄餅1角 只需$37!

一打開外賣盒 看到最想發生的事..
滿滿的肉醬呀!

如店長看到此文 敬請考慮推出肉醬薯蓉🙏🏻🙏🏻

2021-11-08
  • 肉醬意粉
2021-10-28 726 浏览
以前係學校村番學 每逢Singcon、Christmas Party都會嗌孖寶🤤🤤 今日同朋友出街 突然興起就去咗叫外賣🤤❣️依家仲有8折外賣自取😍不過可能我岩咁撞正晚飯時間 個時要等25分鐘~ ① 4號餐:滿地可特色薯條+炸雞一件 🍟🍗$47薯條配牛肉汁 薯條我覺得似薯角多啲 質地偏淋 份量都幾多 加埋芝士食絕對係將佢昇華😍 可惜個牛肉汁偏咸 呢個位有少少減分😔炸雞超級大件!!肉質幾鮮嫩 雞皮係個外賣盒焗咗10分鐘都冇淋 好脆🤤 皮上面嘅七味粉係精粹 如果中意食炸雞嘅可以簡佢!② 2號餐:墨西哥風味薯條+炸雞一件 🍟🍗$47呢款係肉醬汁加薯條 個人覺得比牛肉汁好食好多!! 有啲似肉醬意粉啲肉汁 味道好濃郁 下次會翻叫❤️‍🔥P.S 食孖寶係一定要加埋隔離間開心菓園🤣

① 4號餐:滿地可特色薯條+炸雞一件 🍟🍗$47

② 2號餐:墨西哥風味薯條+炸雞一件 🍟🍗$47

P.S 食孖寶係一定要加埋隔離間開心菓園🤣
2021-10-24
2021-09-07 647 浏览
實惠pizza小店😆呢一間舖頭開咗好耐夠實惠🙈🙈佢哋個Pizza屬於半厚批 勝在夠多芝士 🤤🧀勝在佢有三種唔同size啱晒大家去揀🤏其中一個比較特別嘅係咖喱牛腩批 好特別 感覺好似食緊咖喱牛腩飯咁但又係pizza🍕嘅感覺 大家可以試吓🤤🤤佢嗰啲焗飯都落足料好多芝士佢哋堂食係冇冷氣架🙈大家要留意番啦或者可以嗌外賣仲有八折添🤩
實惠pizza小店😆

佢嗰啲焗飯都落足料好多芝士

佢哋堂食係冇冷氣架🙈大家要留意番啦
或者可以嗌外賣仲有八折添🤩
2021-07-25 796 浏览
好似中學到依家咁耐都無點加過價。記得以前同幾位同學到孖寶堂食個青蔥歲月。今次都依然食飯抵食套餐,揀左個最飽組合-意粉配pizza。依家外賣自取有八折,所以pizza加意粉外賣自取只係37蚊。多人嘅話可以試下佢其他唔同嘅套餐,佢嘅牛腩都相當唔錯架。可以見到肉醬意粉裝滿成個外賣盒。味道都唔錯架,可惜薄餅味道比以前差左,但係一個男仔黎講一定會飽。因為好想食佢個薯條,所以額外叫左一個滿地可薯條。佢個薯條唔係好脆,但係配埋芝士同牛肉汁就好好食。

因為好想食佢個薯條,所以額外叫左一個滿地可薯條。
佢個薯條唔係好脆,但係配埋芝士同牛肉汁就好好食。
2021-07-25
2021-04-06 1895 浏览
晏就肚餓去食lunch,佢有一個套餐係一件pizza加炸雞其實都幫襯咗幾年,但佢Pizza依然好足料,好厚芝士,啱晒我依個芝士控,而餅底都好厚,整體嚟講好非常之惹味而炸雞非常之好味,就算我外賣拎返屋企,都依然好脆,雞又嫰滑又有味,一人份量絕對飽肚我買pizza同炸雞時,見到係即叫即整,但等待時間都唔算好耐,所以啲食物全部熱辣辣,而且服務態度又好好,雖然疫情戴住口罩,但睇到老闆對眼係笑住咁招呼客人💛
晏就肚餓去食lunch,佢有一個套餐係一件pizza加炸雞

2021-03-08 1406 浏览
回憶系列🎉今次尼間係我讀中學時候放lunch最經常食嘅餐廳之一,果陣己經覺得佢啲野好好食😍隔左段時間再特登返去食佢,味道一樣甘高水準,老闆娘一樣甘nice,重點係一樣甘大份同抵食❣️最衰係依家無左堂食🥲☟非專業最真實食評☟6號抵食套餐:薄餅一角+炸雞一件($36)𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘼-: 薄餅一角我上次食到嘅係辣肉腸pizza❣️扺食套餐真心好抵食❗️佢所謂嘅一角係比左足足1/4個9吋pizza❗️❗️真心係一定夠飽❣️Pizza面全部鋪滿芝士,夾心果層係辣肉腸,超級足料❤️而最令我驚喜嘅係即使佢pizza係厚批,佢做到個批底咬落去好香脆,暫時我好少見到有厚批pizza做到甘出色❤️𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+:炸雞一件都係果句,抵食套餐真係好抵食🤣件炸雞係全隻雞下脾/上脾尼!炸出尼成隻手掌甘大❗️炸雞係原味,脆醬厚薄岩岩好,咬落去有肉汁,大大件食落足滿感爆曬登❣️❣️❣️唯一扣分位係我哋叫左三個抵食套餐,有三件炸雞,而三件入面有2件炸雞嘅脆醬炸得未夠耐,咬落去會無甘脆。但炸得夠透果件真心好出色,好香脆❤️4號抵食套餐:滿地可特色薯條+炸雞一件($38)𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+/𝘽: 滿地可特色薯條姐係牛肉汁加薯條👀重點係除咗牛肉汁,

☟非專業最真實食評☟

6號抵食套餐:薄餅一角+炸雞一件($36)
𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘼-: 薄餅一角

𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+:炸雞一件

4號抵食套餐:滿地可特色薯條+炸雞一件($38)
𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+/𝘽: 滿地可特色薯條
姐係牛肉汁加薯條👀重點係除咗牛肉汁,佢仲有芝士放咗落去❗️芝士迷表示好開心🤤薯條係淋身薯角尼(唔鐘意食淋身薯條嘅男朋友覺得扣左分),加埋牛肉汁食落感覺好特別❣️牛肉汁同芝士嘅分量都多,淋滿成堆薯角,好足料❗️但整體賣相就無甘靚,薯角會痴住啲汁,有少少一pat pat甘(所以男朋友比B)

私心推介:其實餐廳仲有墨西哥特色薯條,係肉醬加薯條!中學果陣成日食,我都覺得佢好好食🤤但今次無叫佢就無影比大家睇🥲

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❀總評❀ 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙜𝙧𝙖𝙙𝙞𝙣𝙜: 𝘼-
Pizza好有驚喜❣️我真心覺得出色❗️ 而且其他食物味道都好好👍🏻整體加分位係佢嘅性價比真係滿分🌟🌟🌟30幾蚊一個餐真心好抵食❗️❗️❗️平得尼佢嘅分量真係好多,而且超級足料❤️(身為一個芝士迷,睇到佢個pizza鋪滿芝士我己經心心眼左😍)大大力推薦大家去試❣️❣️❣️

2021-02-20 1482 浏览
今日睇完OpenRice各食評就試一試啦,估唔到仲晒伏,從來未試過咁難食嘅Pizza;我食Pizza成世人都超過1000個以上,今日呢兩個最最最難食,差過街坊麵包舖嗰啲Pizza麵包!其實店主可能冇薄餅焗爐,但可以加啲誠意,將餅底煎一下,令個外皮脆一點點。佢個餅食落去真係完全冇個薄餅嘅味道,極可能芝士同埋醬汁都唔係pizza 配方,另外啲餡都唔係Pizza嘅餡料。我形容得正確D,應該就係將香港快餐店食品擺落去個Pizza包上邊,但係不倫不類極之差,我再講一次極之差!大家如果對食物有一點點要求都千祈唔好幫襯👎👎👎👎👎👎👎

大家如果對食物有一點點要求都千祈唔好幫襯👎👎👎👎👎👎👎
2021-02-20
呢間小店係由Shirley中學時期已經開始食緊架啦,品質保證!疫情期間,大家不論午餐晚餐都要周圍買外賣,食悶左茶仔就不妨試下新野啦😎順帶一提,外賣自取仲有8折優惠!•🍗滿地可特色薯條 + 炸雞1件 (優惠價HKD 38)滿地可嘅意思其實係指牛肉汁,牛肉汁味道非常濃烈,幾乎啖啖都食到!薯條表面鋪滿厚厚嘅芝士,完美演繹到拉絲效果😍店舖嘅薯條係由焗薯整成,會較淋身,仔細食會食到焗薯嘅薯皮,薯條份量更多到食唔曬!一個字,抵👍🏼至於炸雞方面,亦不遜色於薯條,炸雞表面香脆可口,雞肉肉質嫩滑仲好Juicy,配埋牛肉汁又唔會太油膩,表面仲灑上淡淡嘅調味粉,為炸雞帶來點綴,同時唔會蓋過牛肉汁嘅味道😀店舖入面嘅套餐都非常抵食,有小食、薄餅、焗飯或意粉等等,大家可以因應人數而選擇不同組合嘅套餐,值得推介!❤️
順帶一提,外賣自取仲有8折優惠!

•🍗滿地可特色薯條 + 炸雞1件 (優惠價HKD 38)
滿地河特色薯條+炸雞1件

滿地河特色薯條+炸雞1件
買少見少嘅薄餅小店❤️💛❤️外賣自取有8折,$238已經有四人餐(快樂時光套餐),大份到嚇親😝套餐內有:1. 9"標準風味pizza~ 揀左夏威夷味道,材料算多,每啖都食到d 料。薄餅厚度適中,而且好軟熟👍2. 炸雞4件~ 非常非常大件,成隻手咁大😂 雖然粉漿厚左少少,但調味唔錯,雞肉尚算嫩滑~女仔食左一件炸雞,已經飽左大半🤣3. $60焗飯/意粉一款~揀左"芝士焗豬扒意粉" 個盒勁重😆 意粉多到好似唔駛錢咁~調味同樣唔錯,d 蕃茄醬唔會過酸,反而帶甜(自己不是偏好蕃茄,咁樣反而仲咁好味😝)4. 包4罐飲品~ 唔一定揀罐裝汽水,當日仲見佢有樽裝茶同果粒橙☺️,問過老闆樽裝都揀得!總體黎講:實而不華,味道一點都唔會遜色過連鎖店,價格公道,份量多!希望多d 人支持❤️
買少見少嘅薄餅小店❤️💛❤️

快樂時光套餐  (4人份量)

2020-08-23
外卖自取
快樂時光套餐  (4人份量)
  • 夏威夷批
2020-08-12 2198 浏览
外賣自取有20%off!打電話落單先 就唔洗企喺到等📍28 Yuk Wah Cres, Tsz Wan Shan✨辣肉腸芝士批 🍕hk$170雖然係厚批 但嗰餅底係手拉 仲要好soft!!一大啖咬落去超滿足 面頭芝士好多! 因為我鐘意食辣 拎到返屋企自己再加tabasco🔥✨炸雞 hk$48/2朋友全部都話佢地嘅炸雞係必食!!!我都認證真係好好食🤤炸雞件件都好大隻🍗細食嘅食一件都飽飽地😂不過我地覺得嗰炸粉係厚咗啲 但裏面啲肉好滑好多汁~
外賣自取有20%off!打電話落單先 就唔洗企喺到等

✨辣肉腸芝士批 🍕hk$170