2018-11-26
🤗🤗今日突如其來的飯局,下午時我地部門啊頭叫今晚大家一起食餐飯 收到風應該係下個月要調去其他盤 本身小妹係做工程助理 職位低微😩上司叫到無得推 好在食飯地方都就腳係旺角 👍🏻我們一行五人早左收工6:30已到 不用等位直接就坐 👍🏻👍🏻環境幾特別主打懷舊風,佈置有舊式嘅剪髮店,綠色嘅鐵閘車仔麵檔,戲棚花牌,茶餐廳水吧,霓虹燈招牌,真係諗返以前,懷念過去嘅日子小食推介咖哩魷魚🦑比較乾身但好入味,呢個涼食充滿濃郁嘅咖喱汁味道小食係$148可以選擇三款小食,這是其中一款呢二款比較啱小妹口味 🥰蟹肉炒粉絲和黑松露🦐多士 😋😋 🤣蟹肉粉絲入邊配菜有雞蛋芽菜同蟹肉和蔥花,非常夠味,食落有不油膩,粉絲質感非常彈牙又幼身,口感我比滿分黑松露鮮蝦多士$68有三件,因為我哋人太多,所以要叫兩份先夠😁首先賣相非常靚炸到多士非常鬆脆香口用新鮮嘅蝦來做餡爽口既蝦肉,再加埋黑松露嘅香味提升左食物嘅味道☝🏻☝🏻椒鹽鮑魚 創新煮法 👅一流,而且鮑魚上面加一些蒜蓉粒,令到味道更加出眾美味可口☝🏻☝🏻☝🏻食肉獸至愛😜咕嚕肉甜甜酸酸,非常惹味,肉質又夠滑🤪加埋紅椒黑椒黃椒配搭,冇得輸飯後個個都飽肚回家,值得一👍🏻

飯後個個都飽肚回家,值得一👍🏻係上菜速度夠快 煎炸野比較出色,有冷氣的大排檔水準之上🥳🥳