2018-11-19 100 浏览
約咗朋友去旺角食飯 兩個女仔心血來潮突然之間想食d「佬野」,就一齊上左去一間「食飯公司」🧐 呢度嘅環境十分吸睛🤩 充滿着懷舊嘅色彩!因為係閒日過嚟 所以好快就有位~<<黑松露鮮蝦多士 $78>>炸到金黃色淨係賣相已經好吸引~ 口感鬆化 充滿蝦嘅鮮味 同松露嘅香味非常配合可以沾埋松露沙律醬 能更加突出黑松露嘅味道<<羅勒黃金軟殼蟹 $98>>黃金蝦就食得多喇~真係第一次食黃金軟殼蟹!一嚟到已經聞到香濃嘅鹹蛋黃味🤤 炸得非常香脆 但感覺又唔會好油膩而且不失軟殼蟹嘅鮮味~ 味道一流!最驚喜嘅係平時軟殼蟹通常都係得個殼 估唔到今次食到好多蟹肉仲要能保持到鮮甜~ 值得一試!<<家鄉炒米 $98>>炒得香口乾爽 又夠鑊氣~ 而且非常足料 絕對唔吝嗇d蝦仁同蝦乾~ 喜歡食辣的 可以再加辣椒醬 美味十足!時代變遷~已經好難做返以前嗰種係街邊食嘢嘅感覺。但係將呢個概念搬咗上樓仍能保持到香港原有大排檔特色 而且味道仲可以做到咁地道 絕對值得一讚!

<<黑松露鮮蝦多士 $78>>
炸到金黃色
可以沾埋松露沙律醬 能更加突出黑松露嘅味道

<<羅勒黃金軟殼蟹 $98>>
黃金蝦就食得多喇~真係第一次食黃金軟殼蟹!
而且不失軟殼蟹嘅鮮味~ 味道一流!
最驚喜嘅係平時軟殼蟹通常都係得個殼 估唔到今次食到好多蟹肉
仲要能保持到鮮甜~ 值得一試!

<<家鄉炒米 $98>>
炒得香口乾爽 又夠鑊氣~
而且非常足料 絕對唔吝嗇d蝦仁同蝦乾~
喜歡食辣的 可以再加辣椒醬 美味十足!

仍能保持到香港原有大排檔特色
而且味道仲可以做到咁地道