2020-04-19
最近出開旺角交收口罩順便喺朗豪坊食埋晚飯據聞天吉屋來自東京新宿連續六年蟬聯日本丼聯盟天丼金賞獎已經想試好耐難得經過唔使排隊終於試到沙律每枱落單之後都會奉送大盤菜絲沙律而且可以無限任添好正;椰菜翠綠清新配搭日本直送秘製柚醋酸爽醒胃天幕御膳天幕御膳總共三種食法而且可以自由添加白飯天婦羅日本總店獨創配方選用多種麵粉混合製成天婦羅粉而且嚴格調控炸油溫度保證金黃酥脆同時相對輕盈配搭天婦羅蘸醬以及蘿蔔泥同薑末減輕油膩感覺天丼越南雙黑虎蝦雙倍鮮甜而且賣相近似木筏夠哂獨特;海紅鯛魚肉嫩滑緊緻連同紫蘇葉以及四季豆適合配搭秘傳調配天丼醬油鹹甜香濃天茶泡飯洋蔥香甜而且魷魚質感柔軟揉合製成雜錦炸物配搭主廚秘製鰹魚高湯以及紫菜芥末點綴秒變天茶泡飯軟殼蟹丼 軟殼蟹丼寫明香港限定當然要試;餐廳選用越南產軟殼蟹肉厚鮮嫩;溫泉蛋半熟流心配搭日本北海道直送七星米飯粒晶瑩剔透同時米香滿溢;雜錦炸物基本就係成碗闊同成寸厚嘅皇帝菜以及櫻花蝦混合製成質感輕脆配搭茄子南瓜以及冷柚子皮消膩減滯
沙律
天幕御膳