2019-03-10 1844 浏览
#小秘書 感恩有一班好朋友,星期六晚又陪咗我出去 #烚吓烚吓 🥢 而家出去食餐飯動不動都要三四百蚊落樓,我就話比咁貴食裝修😪倒不如同大家慳返啲。所以呢晚我揀咗 大鍋口海鮮火鍋專門店 佐敦店,貪佢街坊價得嚟食物水準又唔差😋雖然我哋只得5個人,不過胃口認真唔差😋 #墨魚丸、#蝦丸、#桶蠔、#海蝦、#肥牛... 枱面上幾乎每個角落都佈滿食物🤩場面好震撼!#小秘書 好鍾意食 #蠔,所以呢畢一定唔可以慳😅 大大隻 #肥嘟嘟 嘅 #桶蠔 有成半隻手掌🖐️咁大👀 #小秘書 見到已經流哂口水🤤 加埋罐 #可樂... 正呀喂!

2019-03-09
2019-01-31 3825 浏览
自己另一餐生日飯局,好彩朋友有訂位,如果唔係真係要排長龍。豪俾佢,加$48先可以叫鴛鴦湯底,椰子滑雞湯底+鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底。不過湯底椰子味唔夠香囉,另一邊湯底都 ok,豬軟骨都夠淋。另加$148叫了極品肥牛,入口都即溶,真係要食多幾片。牛柳粒係送嘅,都夠鮮味。手切肥牛,雖然唔夠極品肥牛好,起碼啲牛肉唔會好梅;滋補花膠當係補吓;生猛海蝦,夠鮮。手打墨魚丸拼雞軟骨丸,鮮蝦滑,墨魚滑,金錢牛展,翠鯇魚腩,花雕醉雞件,九肚魚,白鱔片;黑松露水餃,食唔出黑松露;炸魚皮,夠脆;凍豆腐,冬瓜片,西洋菜,皇帝菜,唐生菜,其他都幾豐富,食到夠飽,食材都多選擇,如果唔加嘢,$168這價錢算CP值高。 但有自助甜品雪糕食,不過個雪糕質感似食冰,唔似食雪糕,算任食邊爐,人有我有果種按掣撳雪糕。
自己另一餐生日飯局,好彩朋友有訂位,如果唔係真係要排長龍。

另加$148叫了極品肥牛,入口都即溶,真係要食多幾片。

牛柳粒係送嘅,都夠鮮味。

手打墨魚丸拼雞軟骨丸,
2008 浏览

2019-01-06 4703 浏览
之前食過荃灣分店, 跟住近排網上好多食評都話呢間很好, 所以想試下, 都知一定很多人, 所以嘗試打電話book晚上9:15,2位, 接線生說 這個時段已爆要輪walk in, 都明白嘅因為間嘢 評論很好, 所以諗住上去輪walk- in, 當晚8:45分上到去 人不是很多, 但帶位接線生 十問九唔應, 諗住問他攞兩位 他很悔氣說 九點先派位 又沒有講幾時可以開始, 見到這樣已經先受曬氣, 立即走去了第二間了,其實都明白價錢係真係 抵食, 但冇理由未開始消費已經要受氣, 希望下次 可以遇到一個好少少嘅 接待員
, 希望下次 可以遇到一個好少少嘅 接待員
2019-01-05
2018-12-18 4181 浏览
近期天氣寒冷,三五知己聚聚,圍住個爐打邊爐是個不錯的選擇,今晚來到大鍋口海鮮火鍋店,任飲任食,吃得更多都有預算,不會out of budget。打邊爐熱氣上火,所以選了清熱去火的芫莤湯底,配料方面就點了美國肥牛、羊肉、蜆仔、雞子、響鈴卷、餃子等,去放題或是任食火鍋,除了食物質素和選擇多樣化外,上菜速度和數量也十分重視,大鍋口的上菜速度也快,數量也沒有漏單的情況。以平價的價錢能吃到食物和服務良好的任食火鍋,性價比也不錯👍🏼。

2018-12-17 2729 浏览
12月睇完戲去佐敦揾嘢食……莊士敦廣埸揀了大鍋口; 2人坐4人枱、相當闊落!點了湯底跟住睇睇食物點單: 鲜牛肉最滑、蝦膠彈牙、鮮蝦新鲜……又有竹蔗茅根精……解熱良品!全2小時任點任食……底、正、靚!
  • 肥牛
2018-11-19 5597 浏览
一大班朋友話…..又要食野又要吹水又要開會, 又話要交通方便又話要平, 於是乎訂咗佐敦大鍋口打邊爐食放題, 滿足哂噤多要求!雖然從未幫襯過大鍋口,但其實打邊爐來來去去都係果D配料, 再加上上網睇膠口碑, 大鍋口唔太差, 所以唔太擔心中伏.最擔心肥牛, 如果肥牛唔得, 總覺得其他配料都唔掂.我點咗肥牛同滑牛, 慶幸兩款牛都唔差, 滿意.打邊爐黎講, 自己中意食滑牛多過食肥牛, 滑牛比較厚身, 入口有質感得多! 而大鍋口嘅滑牛完全合乎要求.再睇睇其他配料同湯底先,點咗鴛鴦湯底一邊麻辣一邊薯仔豬軟骨, 真係有大大件豬軟骨同薯仔, 又好味, 合格!炸魚皮脆嘅,午餐肉厚切,響玲脆嘅, 海蝦新鮮嘅,合格!重有任食軟雪糕添, 攪到我食到滿腹囉! 成班人一齊烚吓烚吓, 吹吓吹吓, 不經不覺食到凌晨一點半, 個場重有成7成客, 如果唔掂,都唔會噤多客掛..... ^(OO)^
雖然從未幫襯過大鍋口,
最擔心肥牛, 如果肥牛唔得, 總覺得其他配料都唔掂.
我點咗肥牛同滑牛, 慶幸兩款牛都唔差, 滿意.
再睇睇其他配料同湯底先,
炸魚皮脆嘅,午餐肉厚切,響玲脆嘅, 海蝦新鮮嘅,合格!
重有任食軟雪糕添, 攪到我食到滿腹囉!
2018-11-13 4019 浏览
想平食火鍋可以揀呢間,大人 $168, 小童 $108, 長者卡有九折$151。呢個價錢已經包湯底、火鍋配料任點任食,而且都幾齊全,手切肥牛、生猛海蝦、花膠、脆腩等等,成張 order 紙密密麻麻堅係應有盡有。仲包罐裝飲料任飲,甜品有軟雪糕。而食物質素係幾好的,新鮮靚料,唔算 cheap 野,大可放心。坐位大枱的話都幾迫,十五六人都係安排十二人枱咋,大家即時親密左好多。服務比一般更一般,不要抱期望。不過真係超級多人,多到連lift 口等候區都爆滿。想食請先訂位,咪諗住 walk in, 會餓死响門口,訂左位其實都有機會要再等一下。Good Luck !

1951 浏览
2018-11-06 2347 浏览
下班和五個同事諗住去佐敦區找晚餐地點 在OpenRice見到呢間餐廳幾好食評 於是一試雖然比安排坐門口位 但空間都算幾廣闊 上菜速度都算幾快 海蝦屬於免費任吃叫項目 非常新鮮 湯底都算幾有味買單六個人只需1096 真係平 而且大部份食物都有質素 有機會會再encore
雖然比安排坐門口位 但空間都算幾廣闊 上菜速度都算幾快

海蝦屬於免費任吃叫項目 非常新鮮
湯底都算幾有味
2018-10-23 2854 浏览
平日收工收得夜又想同同事食得好d,一定會黎呢度,又抵食又多選擇,而且食物質素仲要唔係差,無野係唔放得入口。加上任飲同有雪糕食,係深夜放䦉既好地方。上次去要左個蕃茄豬骨湯,唔係流既湯,真係有好多茄同豬骨,湯底好甜。基本打邊爐既材料都有,最推介就係台灣腸,比想像中有口感,加上黑椒辣辣地好野味,又細細食多幾條都唔怕!另外牛肉都係一定要,平價邊爐好少有d牛肉係唔既,中意食牛既要叫多幾次!不過不時會有漏單情況發生,記得要追!
2018-10-21 2831 浏览
入秋了,係時候烚下烚下🤤之前食過旺角分店,今次試下佐敦店~結果係比旺角個間好食既👍🏻🍲2.5小時任食邊爐$168+1/位🍲食物質素幾好,叫左咁多樣野都完全無伏😍首先係呢間分店有得唧雪糕(旺角無),仲要有抹茶味🍵質感味道都合格有餘,無乜回甘但都有茶味,唔會hea你👍🏻雪呢嗱味都ok,而配料就有4款,最正一定係麻糬粒🙈.湯底叫左椰子雞湯,雞肉好嫩滑又厚肉😍火鍋料方面👇🏻✅花膠: 大推!份量多,成個口充滿骨膠原🤤✅手切肥牛: 大推!唔肥又有肉味,質素真係唔差👍🏻✅黑松露餃、韮菜餃: 我食左5隻🙈兩款都好香好夠肉汁❤️.黑豚肉片唔錯,另外蔬菜類好新鮮好爽甜!(食左3大碗haha)丸類就唔太特別,當中芝心丸最好食👍🏻炸芋頭都夠粉,食得出芋香,唔會無味~另外有得叫湯圓,放落火鍋湯到烚係有少少怪💩😂.整體黎講幾抵食,質素仲幾好,又有雪糕唧,可以encore😌150分鐘任食,吃完飽到上心口啦🤣.食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌑食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑性價比: 🌕🌕🌕🌕🌘回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌘
入秋了,係時候烚下烚下🤤
之前食過旺角分店,今次試下佐敦店~
結果係比旺角個間好食既👍🏻
🍲2.5小時任食邊爐$168+1/位🍲

食物質素幾好,叫左咁多樣野都完全無伏😍
首先係呢間分店有得唧雪糕(旺角無),仲要有抹茶味🍵
質感味道都合格有餘,無乜回甘但都有茶味,唔會hea你👍🏻
雪呢嗱味都ok,而配料就有4款,最正一定係麻糬粒🙈
湯底叫左椰子雞湯,雞肉好嫩滑又厚肉😍

火鍋料方面👇🏻
✅花膠: 大推!份量多,成個口充滿骨膠原🤤
✅手切肥牛: 大推!唔肥又有肉味,質素真係唔差👍🏻
✅黑松露餃、韮菜餃: 我食左5隻🙈兩款都好香好夠肉汁❤️
丸類就唔太特別,當中芝心丸最好食👍🏻
炸芋頭都夠粉,食得出芋香,唔會無味~
另外有得叫湯圓,放落火鍋湯到烚係有少少怪💩😂
整體黎講幾抵食,質素仲幾好,又有雪糕唧,可以encore😌
150分鐘任食,吃完飽到上心口啦🤣
食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌑
食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌘
回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌘
  • 花膠
  • 手切肥牛
2018-10-01 2838 浏览
一年四季都啱食火鍋,諗唔到食咩,好多時都會選擇去打邊爐!🤣 一班人去食就最爽,可以熱熱鬧鬧聚會之餘,又可以試多d唔同嘅食品!🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️😋·👑 任食火鍋(每人$158 + 10%)9.5/10分·個人覺得呢度嘅「超厚切午餐肉」同「芝士丸」最出色!雖然唔特別有益,但每次嚟都會食好多!🤤·好多醬料選擇,如果有埋麻醬就滿分了 😎·個人特別鍾情嚟「大鍋口」打邊爐,因為食物多選擇、質素唔差,而且價錢適中!😛·💡 嚟之前最好book定枱,曾經試過walk in排隊,等咗差不多1個鐘,餓住等都幾辛苦...
👑 任食火鍋(每人$158 + 10%)9.5/10分

好多醬料選擇,如果有埋麻醬就滿分了 😎
2018-08-20 4600 浏览
講到打邊爐,我既首選一定係大鍋口。任食得黎,又平、選擇又多、質素都ok,好抵食!基本上每款都會叫啲試下,肉類、海鮮、丸類、蔬菜、粉麵都會叫啲食。個人推介手切肥牛:不會太多肥膏,而且好香牛肉味,我一個人可以食到十塊😂是日海鮮係墨魚:好新鮮又爽口!而且大大舊,真係一啲都唔吝嗇萵筍:平時好少有機會食,黎親尼到都必叫,新鮮又爽口至於元貝:個人麻麻,唔知係咪整得太熟,好硬好難咬仲有,飲品係任拎咖,有自家街既竹庶茅根,不會太甜又解熱氣,配打邊一流😌佐敦分店好好,仲有得任食雪糕!配料仲有麻糬任落!!再黎既話一定食去番佐敦分店🤤

是日海鮮係墨魚:好新鮮又爽口!而且大大舊,真係一啲都唔吝嗇

萵筍:平時好少有機會食,黎親尼到都必叫,新鮮又爽口

至於元貝:個人麻麻,唔知係咪整得太熟,好硬好難咬

2018-08-07 4726 浏览
平時一大班朋友出街食野,book好曬枱是常識吧!但有時一對對情侶,或者3、4個朋友突然餐敘,要搵個位食好野,真係一位難求。好彩的可以慢慢排隊,唔好彩的,可能直接被拒絕(因為full booking)呢間火鍋店都幾出名好食,過往試過book位食,唔book位無得食,今次諗住食早場(17:30),唔book位都應該有位食掛!只差一點點就無機會食,好彩仲有幸運之神眷顧,俾我walk in到最後一個位,否則就無得食(見到之後有數對朋友上黎問一問就走)。其實唔知係唔係book左無人黎,佢地俾左門口果張大枱我,本身可以坐8人的俾我兩個人坐,呢餐食得特別舒適講完自己ge好彩,講講火鍋內容湯底有好多款,款款都唔駛特別加錢呢個係椰子滑雞湯底,個湯好香,當然唔及果d賣湯底出名,賣成~200蚊個果d比。但任食火鍋黎講絕對高質素,唔係清湯加色就算。混醬款式唔多,係得基本野,但可能火鍋料掂,其實唔太洗醬料都可以。火鍋料有太多選擇,而我又十分肚餓,所以想睇清楚有咩食,去試一次仲好。任食的果款牛唔係膏肉分明果種,唔駛太擔心中伏。呢度同其他都一樣,有任飲,唔駛擔心又要俾多筆。除此之外,而家仲有雪糕同toppings俾
平時一大班朋友出街食野,book好曬枱是常識吧!

講完自己ge好彩,講講火鍋內容
湯底有好多款,款款都唔駛特別加錢
椰子滑雞湯底

任食的果款牛唔係膏肉分明果種,唔駛太擔心中伏。
呢度同其他都一樣,有任飲,唔駛擔心又要俾多筆。除此之外,而家仲有雪糕同toppings俾大家自己整甜品,真係係度食完就搵掂曬。
2018-07-21
椰子滑雞湯底
2018-05-31 6268 浏览
一輪辛苦之後就去食~ 朋友介紹去大窩口,咁遠由尖沙咀去荃灣? 有無咁好食呀?點知原來我地誤會咗,其實係佐敦嘅大鍋口一大班朋友打邊爐最開心我地一行12人入到去,最正係去到剛好特價時段,仲俾我發現呢度有冬陰公湯底,大愛呀雖然呢度係任飲任食,但食物質素唔差,而且唔會漏單,份量都算大碟,最好笑係竹庶茅根可以成樽攞,正~另外我地自己帶咗枝紅酒嚟,呢度係無收開瓶費架~ 佢仲話切餅費都無👍🏻👍🏻同埋呢度有間房,好似VIP Room 咁,可以private d~總之今餐就食得開心啦~ 一定有下次
一輪辛苦之後就去食~

一大班朋友打邊爐最開心

,大愛呀

總之今餐就食得開心啦~ 一定有下次
今晚約左我一個中學同學聚一聚,但因為我要加班,所以約左晚上十點係同學仔公司附近佐敦等,想下次再約過,但我依個同學仔真係好忙架,可能佢嘅職業啦,佢從事金融行業,我地下班時佢才上班,因為佢要經常睇住美國個股市.我與同學仔會合了,商量不如打邊爐丫,打邊爐可以一邊吹水一邊食野,係佐敦都唔想諗咁多,一於去莊士倫敦廣場睇下有咩好食呢?夜媽媽,睇下樓下廣告,不如試下這間大鍋口,於是我地上去,好快已經有位,但咁夜都有唔少人係到,我地選擇左蕃茄湯底,醬油就有阿姐遞過來,任君選擇,汽水果汁啤酒都係任你攞的,都有好多選擇啊!之後我地係火鍋紙到劃飛,好得意有是日海鮮,今日嘅是日海鮮係貴妃蚌,好正!好新鮮啊!最特別係依到有白鱔片,唔係好多任食場有白鱔片呢~D白鱔好肥美啊,其他野都好新鮮啊!而且個蕃茄湯底越煲越濃味呢~整體e間大鍋口值得推介俾大家~
整體e間大鍋口值得推介俾大家~