2011-05-22 26 浏览
首先,book左位都要在門口企半個鍾,唔知book黎做乜第二,叫既菜都係佢推介既,包括:咖哩牛腩農夫包、糖醋餅、三色骨同芝士焗法包,除了三色骨還可以外,都唔好食,我同朋友剩下很多,但連打包拿走都唔想。第三,最嬲既係初時以為d服務員好好,幫你剪個農夫包,點知久不久又行埋黎剪,阻住傾計,原來係想叫你走。在不通知的情況下上糖水,不久後見你唔走,又再問你係唔係未食糖水,又不停問你使唔使打包,最後直接俾張單叫你埋單,此時其實還有其他檯在食野,甘趕你都唔知為乜
首先,book左位都要在門口企半個鍾,唔知book黎做乜

2011-04-23 20 浏览
本人今次是想同尖沙咀大自然素食講句公道說話,我同老公喺呢個半月去個大自然素三間分店,分別係銅鑼灣、太子同埋尖沙咀,去既次數一定喺銅鑼灣最多,因較為近屋企!而佢俾我感覺都幾好,但啲女待應面口真係麻麻地, 無咩笑容, 好彩都有一至兩個姐姐都有笑容,唔係全部囉,但食物質素唔差!俾我感覺尚算可以囉!講到最差分店,我一定話係太子嗰間啦!食物種類已經比銅鑼灣同尖沙咀少啦,起碼冇壽司選擇呀!呢樣都唔緊要最離譜啲女待應,話說喺4月8日我同啲朋友一行10人訂了枱1930時食生日晚飯,我同老公早10分鐘到左攞位,並將蛋糕放於店舖雪櫃內! 起初感覺也不錯嫁!我有朋友要遲些少到,於是我們9人隨食隨等他!到了朋友到時,我們諗住再點多少少食物時,一位女待應已想將10碗糖水放下, 因我經常幫襯, 知道放低糖水表示要埋單, 我立即同姐姐講我地仲要叫野食,佢即刻面露不悅,並要我們立刻落單,我們已被她此行為嚇親!當時我即刻望一望錶睇下係唔係阻佢地收工啦!有唔係呀!當時只不過2100時都未到囉!當這一輪餸到左,嗰位阿姐又要我地即刻上埋個生日蛋糕,佢居然夠膽同我地講話我地個蛋糕阻住佢地個雪櫃喎,試問各位聽左會點呀!放心我地都

,試問各位聽左會點呀!放心我地都冇咩感覺淨係知道快啲食完離開, 以後以後都唔會再幫襯囉!呢句說話都唔夠過份呀! 佢仲要俾我地聽到一句; 收工一支箭!你地話佢咩意思呀!唉.........估唔到今時今日仲有啲咁差既服務能度呀!我真係要寫個服字俾太子大自然素食呀!
而最近一次幫襯大自然素食,就係4月21日啦!不過今次我同老公一行5人去左尖沙咀分店囉!起初我地都諗住招呼一定唔方好得去邊嫁啦! 但出乎意料之外喎!佢地啲女待應面露笑容,.態度好親切呀!食物質素都好好!
真係值得會再去幫襯呀!
2011-04-21
  • 壽司、羊肉串、 沙爹螺肉
愈諗愈嬲!!!!! 一定要話俾大家知!!!!琴晚請朋友食飯, 訂左六人位, 其中一個黎唔到, 我地四個人先到, 坐左係埋邊斜角位果三張拍埋ge台度 (其實坐6個人都有少少逼, 5個就OK), 然後叫左9個送, 跟住著黑衫ge 女waiter走黎問我地:「你地究竟幾多位嫁?」跟住我話訂左六位, 依家得五位到, 佢跟住就話:「你地可唔可以坐埋d, 俾返張台我呀?」我跟住就話:「下!? 呢度都好逼喇啵!! 我地仲叫左9個送, 得兩張台點擺9個送牙!?我地快d食, 俾返張台你仲好啦!!」(我望下周圍仲有台剩, 出面應該都無人等台) 佢最後轉身就走了, 無再講野了。我地五個人食左大約一個鐘頭, 果d送都只係食左大半, 都無食晒, 佢就想黎收碟了, 佢問:「仲要唔要嫁?」我就叫佢等陣先, 跟住隔左幾分鐘, 就問:「我依家上糖水俾你地好唔好?」我就話都OK啦, 但d送都未食完, 跟住又隔左幾分鐘, 佢又黎問:「可唔可以埋左單先?」我望下隻錶, 果陣時只係 "8點3, 4"個字度, 咁佢叫到, 我都要埋左張單先啦, 跟住, 佢又黎話要收晒d送, 收台了, 但係我地仲食緊!!! 收咩姐!!! 都未食完!

愈諗愈嬲!!!!! 一定要話俾大家知!!!!
我地五個人食左大約一個鐘頭, 果d送都只係食左大半, 都無食晒, 佢就想黎收碟了, 佢問:「仲要唔要嫁?」我就叫佢等陣先, 跟住隔左幾分鐘, 就問:「我依家上糖水俾你地好唔好?」我就話都OK啦, 但d送都未食完, 跟住又隔左幾分鐘, 佢又黎問:「可唔可以埋左單先?」我望下隻錶, 果陣時只係 "8點3, 4"個字度, 咁佢叫到, 我都要埋左張單先啦, 跟住, 佢又黎話要收晒d送, 收台了, 但係我地仲食緊!!! 收咩姐!!! 都未食完!! 見佢開始收了, 我地唯有放下筷子, 佢就好快咁清晒左台, 我地就諗住飲埋杯茶, 講多兩句, 點知佢又黎話要交台, 叫我地走, 我以為出面好多人等, 就快快趣趣執野走, 點知出度去門口, 一個人都無, 都唔知點解要趕我地走??
諗住介紹下俾d朋友黎食素, 點知咁無禮貌, 本來想同經理投訴, 但係費事係朋友面前失禮, 食齋食到要投訴~~ 唉~~ 真係都唔會再叫人黎食囉!!如果出面真係好多人既我真係無所謂囉.....但係根本一個人都無!!!
2011-04-16
2011-04-11 15 浏览
今日朋友帶我去食素,抱住無期望嘅心情去,因為始終覺得係去食大豆&麵粉....加州手卷&三文魚手卷: 第一次食素魚生,感覺係清新燉椰皇: 同飲平昤d椰皇分叮唔大,呢個素嘅反而更好焗牛油果法包: 全晚最好味嘅!沙嗲雞: 個汁好味3種味排骨: 入口幾似有肥油嘅排骨,口感好得意!係好味嘅!估唔到素食都會有呢種效果,唔錯!!!
3種味道排骨
沙嗲雞肉
牛油果焗法式麵包
加州手卷,三文魚手卷
燉椰皇

加州手卷&三文魚手卷: 第一次食素魚生,感覺係清新
燉椰皇: 同飲平昤d椰皇分叮唔大,呢個素嘅反而更好
焗牛油果法包: 全晚最好味嘅!
沙嗲雞: 個汁好味
3種味排骨: 入口幾似有肥油嘅排骨,口感好得意!係好味嘅!

估唔到素食都會有呢種效果,唔錯!!!
2011-04-08
加州手卷,三文魚手卷
燉椰皇
牛油果焗法式麵包
沙嗲雞肉
3種味道排骨
  • 焗牛油果法包
2011-04-11 28 浏览
信奉佛教的我, 初一十五是茹素的日子. 剛過去的初一就跟男友二人去了大自然素食吃素. 選這裡的原因是因為男友沒有茹素的習慣, 如果帶他去傳統的齋館怕他會因為不習慣而抗拒, 所以像這裡的一類新派素食館對剛接觸素食的朋友是很好的選擇因為菜牌上的菜色多得讓人花多眼亂, 男友很多東西都想試, 所以我們一共點了四道菜:-潮式糖醋麵(兩面黃): 大大份只賣40多元很抵吃, 味道也很不錯, 只是略嫌油多了一點.什菌竹笙小棠菜:吃素沒可能不點"真正"的蔬菜! 就這麼清清淡淡的, 不過不失.牛肉露荀卷:齋口不齋心的傑作 因信仰而戒食牛肉的我曾經是牛魔皇來的! 這個一入口, 已經讓我開心了一陣子 味道做得很像真的牛肉, 也很有質感! "牛肉"大塊得好像午餐肉一樣, 味道濃郁, 配上清新的露荀, 我跟男友二人都很喜歡呢!西檸鴨:男友很喜歡但我就覺得很一般的一道菜... 不過像真度也是很夠的! 尤其是那個西檸醬, 但我自己不太喜歡鴨件的口感...這裡的每度菜都很大份的, 二個人點四個菜真的有點太多了, 食素還是人多的好~!

潮式糖醋麵(兩面黃):

西檸鴨
2011-04-03
牛肉露荀卷
2011-03-27 30 浏览
o係香港,素食仍然在唐人既圈子黎講仍然未成氣候,反之中環等一帶洋鬼子租界就已大力鼓吹有機及素食風。就連尖沙咀依個食肆熱區之一,大部分既素菜餐館居然係印度菜。選擇大自然素食,係猶勝於無既選擇。依間大自然素食看上去同一般餐館無異,除了主要菜譜外仲一個打摺既日本菜譜,再加幾張過膠推介菜單。跟一般港式餐廳一樣,以多元化既「FUSION」菜吸引顧客,以為越多越款就越會客似雲來。雖然當日係星期六晚,店內的確係幾多客。但係一食,就感到非常失望。基本上如果唔係個名寫住「大自然素食」,一般顧客的確唔會察覺到佢係素菜館。菜譜內有多款日本魚生、咕嚕肉、咖哩羊肉串等,當然餐廳既用意係令到人地唔覺自己食緊齋、驚訝佢每樣菜式都整得咁似肉為成功目標。事實上,又真係好似肉的,但係除左似肉之外,真係唔覺得依間餐廳有何可取之處。試菜如下:1. 鮮雜菌蕃茄濃湯: 因為本人極愛蕃茄,見到「蕃茄濃湯」四字已經二話不說去點。可惜來了個湯居然係白色,先知道菜名既解讀係: 鮮雜菌 / 蕃茄 / 濃湯。鮮雜菌方面係足料的,而且東菇片應該係炒香過的,幾香口。不過蕃茄少得強差人意。「濃湯」既意思,個人認為係指濃湯寶,因為飲左跟男友二人都

鮮菌蕃茄濃湯
1. 鮮雜菌蕃茄濃湯: 因為本人極愛蕃茄,見到「蕃茄濃湯」四字已經二話不說去點。可惜來了個湯居然係白色,先知道菜名既解讀係: 鮮雜菌 / 蕃茄 / 濃湯。鮮雜菌方面係足料的,而且東菇片應該係炒香過的,幾香口。不過蕃茄少得強差人意。「濃湯」既意思,個人認為係指濃湯寶,因為飲左跟男友二人都覺得有MSG既餘味。
雜錦壽司
2. 雜錦壽司:OKAY喎,三文魚除左聞上去冇三文魚味之外,口感同外觀都整得好似。食依個壽司拼盤真係會完全好似食緊肉咁。味道尚可。
咕嚐肉
3. 咕嚕肉:我真係幾乎覺得佢係肉,因為聞上去都覺得有肉味。酸、香,跟普通既咕嚕肉無異。
螺肉
4. 螺肉:形似螺肉,口感似大菜糕。完全冇味,靠有菠蘿既醬汁吊味。但係完全融合唔到,食左幾舊已經唔想食,可惜有一大碟。

5. 粉絲雜菜煲冇影相,因為同一般既粉絲雜菜煲無異,但係值得一讚既係雜菜好足。但係個湯,係同之前個濃湯一樣,似係濃湯寶。

食素本身係應該靜心健康的,但係個人認為依間素食館完全集中於整出形似肉食既菜式,完完全全忽略素菜既精神,而且因為過份港式而搞得好不倫不類。我想佢即使幾有噱頭,幾多人慕名幫襯都好,還是專心於整D真正係健康既菜式(例如唔好用MSG),同埋令人愛上食素菜既好味菜式吧啦。

2011-03-26
雜錦壽司
咕嚐肉
2011-03-08 21 浏览
潮流興素食, 看似感覺健康, 口味清爽, 而為了配合這潮流, 已看見有很多的素食店亦多加了日式的素食料理, 而日式的素食味道亦較普通素食店精緻可口得多,絕不會出現咬下去一口油或是因下味精而味道過濃的情況, 很多人都覺得素食菜式太過單調,味道不及肉類,但相信他們試過了日式的素食後便會改觀, 從此多了吃素食.素食 – 本人不會特意去食, 但有親朋好友話想食, 我也樂意去食的. 二月初一, book了尖沙咀的大自然素食, 但早到及book了也要等, 真無奈..蟹皇芙蓉翅 - 水準之作金沙南爪蝦–味道也很像真蝦, 但可能係喊蛋的關係, 油了些. 吞拿魚壽司, 三文魚壽司, 燻鵝片壽司, 鐵火卷 - 味道很像真的壽司, 朋友不愛吃壽司的, 也說好味. 而我們更追加了吞拿魚壽司, 三文魚壽司,及鐵火卷, 因太好味了. 加州風卷–水準之作. 瑤柱金菇炆伊麵–好吃過一些出名的大排檔. 叫個香草牛油野菌卷, 入了單, 但我們等了很久也沒見, 追問下才說沒有, 真是不會主動告訴給客人, 扣分……服務真係唔錯, 落單好快, 上菜都好快(可能人多快d食完快d走,想做多轉生意^^)

蟹皇芙蓉翅 - 水準之作
加州風卷–水準之作.
瑤柱金菇炆伊麵–好吃過一些出名的大排檔.

吞拿魚壽司, 三文魚壽司, 燻鵝片壽司, 鐵火卷
瑤柱金菇炆伊麵
加州風卷
  • 吞拿魚壽司
  • 三文魚壽司
這是長輩的生日壽宴,據聞原本打算在功德林擺,最終改到美麗華的大自然素食。在美麗華的二樓最深處,不易找,而入到去就看到店子根本就不太適合擺幾圍,因為太細了,勉強放到三張,其他的已經是卡位了,講地方,有貴賓房的尖沙咀功德林肯定是好些的。既然是壽宴,在下也不會在吃方面出什麼主意,等主人家決定好了,先來的是「原盅椰皇竹笙燉翅」,椰子的味道不濃,似把湯放進去燉,淮山龍眼肉等的料很足,更意外的是發現這一盎二十元也不用,平常叫個椰青都要三十幾吧?「大紅乳豬件跟自製掛包」,食法就像是北京填鴨那樣,賣相和味道可說能以假亂真,本來齋豬牛肉類就做得頗似,加上乳豬醬就更似了,不錯。「壽司拼盤」相反是在下認為素食中最難做得真的一個,魚生的鮮味實難代替,所以Pass。「沙嗲羊肉串」,再因為是豬牛類加上濃的醬汁,炮製出疑幻似真的效果,一般人未必可以分得出。「鮑參花菇一品煲」,就是小菜煲一個,沒什麼特別。來到招牌的「招牌三色骨」,由右至左是士多啤梨骨、椒盬骨、沙拉骨。首先賣相一流,吃下去,在下還是喜歡酸酸甜甜的士多啤梨骨,不過是偏甜了一點,但就最似肉質。椒盬骨有一點點像硬版椒盬豆腐,還可以,而沙拉骨因為沙律醬比較多,

原盅椰皇竹笙燉翅
大紅乳豬件跟自製掛包

沙嗲羊肉串

「鮑參花菇一品煲」,就是小菜煲一個,沒什麼特別。
招牌三色骨
來到招牌的「招牌三色骨」,由右至左是士多啤梨骨、椒盬骨、沙拉骨。首先賣相一流,吃下去,在下還是喜歡酸酸甜甜的士多啤梨骨,不過是偏甜了一點,但就最似肉質。椒盬骨有一點點像硬版椒盬豆腐,還可以,而沙拉骨因為沙律醬比較多,浸軟了豆做的肉,於是像真度就減低了。

「靈芝菇紅燒鴛鴦豆腐」,普通家常菜,沒什麼特別。
濃湯粉絲雜菜煲
「濃湯粉絲雜菜煲」,有在下最愛的西蘭花,但重點是湯夠濃,不理是用味精還是用什麼煮成了,結果整碗喝下肚。

「香椿瑤柱魚翅蛋白炒飯」,炒功是很好的,炒得乾身每粒飯分明不含糊,但炒飯這東西在下還是覺得有真正肉香才好味,或者下次試加入素肉的炒飯吧。
法式焗多士
教全桌人驚嘆的是這個「法式焗多士」,明明素食者是不能吃蒜的為什麼會有大埋蒜蓉包?原來代替的是芝士和牛油果,口感和香濃度雖然不同真貨但別具風味,是賣相味道俱全的必叫菜色。
芝士南瓜焗海鮮飯
「芝士南瓜焗海鮮飯」,全晚最西式的賣相,但也因而製作的水準和中式的菜有差別,如圖所見汁太多,完全覆蓋裡面的飯,所以有點像分層似的。

「潮式涼瓜烙」,似是芙蓉蛋的涼瓜版,而在下是不吃涼瓜的。意外地吃了一口,還可以吧。
鰻魚牛油果卷及香芒吉列卷
再來是「鰻魚牛油果卷」及「香芒吉列卷」,因為不需要扮魚生所以水準回復了,口味清新,和在真正壽司店吃的分別不大。

十三道菜還有白飯,由十二個人吃,吃到撐不下,證明了素食是可以吃飽人之餘,味道也是有能力吸引讓食肉獸如在下不斷地吃,各肉食者不用擔心沒東西吃。

服務是不錯的,在下要一張點菜紙寫BLOG用,侍應也特意去電腦印一張出來給在下。當然,我們是包起三圍的大客仔,服務好也是應該的吧,散客不知如何了。

更多食評:http://kenshin.hk
招牌三色骨
濃湯粉絲雜菜煲
法式焗多士
2011-01-02 8 浏览
本來跟屋企人的生日飯由上年延至今年,去了尖沙咀美麗華商場內的大自然素食,打正旗號賣素食,其實是新派素菜,Menu很有趣,有一般的豬牛雞魚小菜,亦有不少日本菜壽司魚生。當然,全部肉食都是仿造出來的,令今晚的晚餐更添一份趣味。首先上場的是前菜:麻香珊瑚草,涼菜一碟,麻油及川椒麻的味道不錯,口感很實在很脆,但媽媽說那不是真的珊瑚草,可能是用蒟蒻或其他粉造出來的吧。再來是招牌三色骨,分別是椒鹽、草苺及沙律醬,味道不錯,是用黃豆造的仿豬肉口感很軟,比較接近吃豬肥膏的口感。雜菜燒汁鰻魚粒是完成度最高的一碟,無論味道、口感也和日式鰻魚相當接近,火候亦控制得宜,值得推介。然後是南乳燒雞片,不過沒有甚麼特別。瑤柱魚翅蛋白炒飯,平平無奇,乾濕度頗好,但是沒有甚麼味道,可能要再造海鮮味道難度較高吧。吃了很多「葷菜」,點了一碟炒雜菜,再點了一碟牛油果鰻魚壽司,吃得津津有味。最後竟然有糖水送,這碗紅豆沙非常不錯,陳皮和紅豆的味道也很突出,是日之驚喜也。值得一讚的是每款「葷菜」都有一些生菜、豆芽伴碟,唔通想做有營食肆?四人埋單五百餘元,價錢以尖沙咀來說不算昂貴,可以再試。圖片可參考我個人網頁: http://fa

圖片可參考我個人網頁: http://fatdomnote.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
2011-01-01
  • 雜菜燒汁鰻魚粒
2010-12-16 18 浏览
同事生日, 一行六人到公司樓下的大自然素食lunch. 午餐果然比晚餐抵好多.先講番一次晚餐的經歷. 話說有一次媽媽在放工前打給我, 話將會路過尖沙咀, 我便叫她過來陪我晚餐. 因為有同事說這裡好味, 我又好想試, 就帶媽媽去了. 在門口, 姐姐仔仲話6:45pm前埋單可以有九折. 因為我們早, 一定可以6:45pm前走. 我哋兩個人叫了一個蕃茄雜菇湯麵和一個麻油珊瑚草小食. 個麵都有點細, $48. 那小食, 反而頗大. $38. 但最後埋單竟然過百. 好奇怪. 我一心諗住七十多元便可以. 睇一睇單. 係有八折, 但原來晚巿要收茶介, 仲有個醬料(一小碟咸菜). 茶錢每位$12. 那碟咸菜好似$8. 超唔抵. 無啦啦食個咁簡單的dinner, 要過百. 激氣.不過今日的午餐就好得多. 佢哋每天都有不同的lunch set. 我哋六個人, 叫了三個sets($38), 再每人一盅椰皇燉翅(第一次lunch食翅)($20), 再叫了個胡椒咸菜大介菜雲吞湯, 同鬆餅.三個sets, 一個煲仔飯, 一個炒麵, 一個炒河, 都ok. 啲牛肉做得超似牛肉, 啲魚腩不止質感似, 連味道都似,

)($20), 再叫了個胡椒咸菜大介菜雲吞湯, 同鬆餅.
三個sets, 一個煲仔飯, 一個炒麵, 一個炒河, 都ok. 啲牛肉做得超似牛肉, 啲魚腩不止質感似, 連味道都似, 有陣陣鯹味.
跟住到燉翅, 好重椰子味, 但好甜, 最緊要夠熱.
熱辣辣好似好正

真係有一條條的翅, 同埋淮山,龍眼肉

跟住個胡椒咸菜大介菜雲吞湯, 好好味. 比得上潮州餸的咸菜胡椒豬肚湯, 夠辣, 好重胡椒味, 咸菜亦夠咸
食晒先記得影 :p

最後上的係鬆餅, 有個同事食過, 話好味. 不過在menu佢係跟個咖哩雜菜. 我哋唔要雜菜, 只要鬆餅, 就$44客. 但有16件. 好強. 好鬆, 好好味. 鍾意食牛角包的人一定鍾意.
我哋五個人請一個. 每人$76. 抵食過我果次的dinner. 最重要係lunch唔收茶. 東亞咭仲有九折, 即係免埋加一.
2010-12-16
庆祝纪念
生日
熱辣辣好似好正
真係有一條條的翅, 同埋淮山,龍眼肉
食晒先記得影 :p
2010-08-13 522 浏览
I am not a vegetarian, and I usually think that vegetarian diet sucks. But I would say this is an exemption. Not only do the food taste like the real deal, me and my friend had a great time, guessing what sort of things we are eating exactly.I am most impressed by the Avocado Toast (MUST TRY), as well asthe Seafood Pizza. Both of them tasted heavenly. We gave the Salmona try. It looked alike but it tasted like fish ball. Though I personally thinkthey did quite an amazing job already. The Pumpkin

they did quite an amazing job already. The Pumpkin Rice tasted pretty
good as well.

Conclusion: It's fun. It's hip. Worth giving it a try.
Avocado Toast - SOOOOooooooooo Good!
Seafood Pizza
Pumpkin Rice
Lamb Skewer
Salmon
2010-08-12
Seafood Pizza
Pumpkin Rice
  • Avocado Toast
食過哂3間大自然,CWB果間味道同服務都唔錯,旺角味道就最差,服務可以呢間味道個人認為最好,但服務就最差,唔會有下次!食左:- 意大利海鮮PIZZA, 超好味- 軟殼蟹卷, 味道唔錯,都幾似- 原隻南瓜飯, 普通,南瓜太乾,無咩特別- 尖椒棉花茄子,普通,太咸!!!朋友訂左台,我地7點入座,佢地8點未夠就問都未問就放低糖水「自動自覺」擺低張單食左300幾蚊野,唔係咁趕人走呀訂台果陣都無講交台時間!! 個部長物體態度唔好,3番4次想收返張單大佬,人地未食完野架,食完先俾錢唔係好過份呀?結果換來一句「就一就」 定唔知「走一走」係咪想趕我地走呢又話訂台時有講到明交台時間當然無啦結果臨走前隔離台都出現同一情況又係無端端走埋佢同人講:Booking台已經黎左但人地台又係話訂台時無講交台時間喎!結果8點3走人臨走前同部長理論,仍然堅持有講交台時間問佢係咪間間分店都係咁佢話應該係仲話2個人的話係食1個鐘喎野食唔係平,座多陣都俾人趕大家想同親朋好友食餐好既話就唔好去喇除非你想以百幾蚊per head既價錢食「快」餐啦

呢間味道個人認為最好,但服務就最差,唔會有下次!

食左:
- 意大利海鮮PIZZA, 超好味

- 軟殼蟹卷, 味道唔錯,都幾似
- 原隻南瓜飯, 普通,南瓜太乾,無咩特別
- 尖椒棉花茄子,普通,太咸!!!

朋友訂左台,我地7點入座,佢地8點未夠就問都未問就放低糖水
「自動自覺」擺低張單

食左300幾蚊野,唔係咁趕人走呀
訂台果陣都無講交台時間!!

部長物體態度唔好,
3番4次想收返張單
大佬,人地未食完野架,食完先俾錢唔係好過份呀?

結果換來一句「就一就」 定唔知「走一走」
係咪想趕我地走呢
又話訂台時有講到明交台時間
當然無啦

結果臨走前隔離台都出現同一情況
又係無端端走埋佢同人講:Booking台已經黎左
但人地台又係話訂台時無講交台時間喎!

結果8點3走人
臨走前同部長理論,仍然堅持有講交台時間
問佢係咪間間分店都係咁
佢話應該係
仲話2個人的話係食1個鐘喎

野食唔係平,座多陣都俾人趕
大家想同親朋好友食餐好既話就唔好去喇
除非你想以百幾蚊per head既價錢食「快」餐啦
2010-04-21 13 浏览
本人是很喜歡吃素的。以前因為在其他的 "大自然素食" 分店光顧後覺得菜色不錯,所以當天特別介紹朋友到此進餐,希望可以給他們一個好印象。可能因為不是熟客,受到職員不友善待遇。明明很早到 (6pm),有很多吉檯,但偏要被安排角落頭最窄的檯。我們要求轉檯 (因為其實真的不能好好坐下3人) 但職員擺出愛理不理的態度。當晚的經歷有點失望,沒有下次了。

本人是很喜歡吃素的。

當晚的經歷有點失望,沒有下次了。
2010-04-02 68 浏览
係BOOK左枱都要等45MINS 有點唔滿意,其他都OK。軟殼蟹壽司 - 招牌菜,味道勁似,蟹是炸紫菜,但質感好似。芋頭魚 - 無乜芋頭味,粉較多咖哩羊肉串 - 又係好似,個汁好好味,又似羊肉喎,應該是麵筋瑤柱金菇西蘭花 - 金菇腳扮瑤柱,但都幾好味南瓜炒飯 - 份量太少,而且無乜持別法式多士 - 用牛油果整,好好味壽包 - 好淡糖水都一般,送既都唔可以要求太多。這間野雖然每碟粉量都唔多,但都幾好味,值得一試,最好6-8個人,可以試多D野。
係BOOK左枱都要等45MINS 有點唔滿意,其他都OK。

軟殼蟹壽司 - 招牌菜,味道勁似,蟹是炸紫菜,但質感好似。
芋頭魚 - 無乜芋頭味,粉較多
瑤柱金菇西蘭花 - 金菇腳扮瑤柱,但都幾好味
南瓜炒飯 - 份量太少,而且無乜持別
法式多士 - 用牛油果整,好好味
壽包 - 好淡
糖水都一般,送既都唔可以要求太多。

軟殼蟹壽司 - 必叫
咖哩羊肉串 - 必叫
瑤柱金菇西蘭花
法式多士 - 必叫
2010-03-03 84 浏览
今次喺第2次去,因為上次冇影相,所以冇出食評。上次星期二去,訂左位吾使等即入,今次星期五去,訂左位都要等半小時。不過咨客姐姐好好人,見我大大隻,等有卡位先安排入座,吾使坐得咁迫夾。而且在等候期間,介紹我地有咩好食。我同女友二人共点左三個菜,分別有三色骨,欖油什菌什菜,涼瓜烙,再加個牛油果焗法包。兩個人食分量略多左,不過都食曬!三色骨分別有士多啤梨骨,椒盬骨,沙拉骨!士多啤梨骨略甜,而椒盬骨同沙拉骨就味道啱啱好。(三色骨在菜牌上是沒有的,不過可直接同待應姐姐落order)欖油什菌什菜中規中矩,味道略清,吾太油又吾太咸。涼瓜烙熱食冇問題,湅左就偏硬,較難入口。牛油果法包就至正,味道一流,下次會再返叫。整體地方環境都乾淨舒適,不過略為嘈吵,不過中式食店係咁上下。待應姐溶態度都吾錯,當見到另一枱有奇特菜色時,問佢地都好有禮貌回答!
今次喺第2次去,因為上次冇影相,所以冇出食評。

欖油什菌什菜中規中矩,味道略清,吾太油又吾太咸。
涼瓜烙熱食冇問題,湅左就偏硬,較難入口。
牛油果法包就至正,味道一流,下次會再返叫。

牛油果焗法包
三色骨