2015-06-11
咁我朋友就想同我慶祝生日專登帶我黎食素,一食就伏到不得了。首先因為熱到不得了就飲啖茶先啦,其實幾好飲既,有少少玄米茶feel, 夠香口既,雖然冇得自己嗌飲咩茶仲要收我茶介呢點令我有被屈既感覺,不過去到酒樓就預左嫁啦,我忍。第一碟就係侍應姐姐推介既黑松露炒飯,份量的確係十足既,但味道認真麻麻,同一般炒飯冇乜分別,只係更加油,松露味坦白講真係咩都食唔出。第二碟就係甜酸魚啦,值得欣賞既係堅持素食既決心,呢碟魚一食就食到係面粉整嫁啦,基本上冇口感可言,只有終極重口味、典型功高蓋主既甜酸醬覆蓋左個d「魚」味,撈飯食都仲嫌佢重味得制。第三個都係最火既,稻庭烏冬。一擺低即刻想叫佢回水,稻庭烏冬佢整到米線咁既樣,不倫不類。我地諗住算啦可能食落好好食,一食落去個湯底就好似有陣粟味,唔係真係粟左既,但陣味真係好唔討好囉,面質係幾彈牙既,但係湯底唔好已經直接謀殺左呢碟稻庭米線仲要乜餸都冇。D侍應服務態度又差,都唔知點解可以係尖沙咀呢d地段撐咁耐
D侍應服務態度又差,都唔知點解可以係尖沙咀呢d地段撐咁耐