2017-12-25 448 浏览
前幾日鬼死咁凍唔知食咩好聽人講呢間啲嘢好似幾唔錯所以就約咗班朋友去試吓!我哋叫咗兩個湯底第一個係花膠雞第二個係麻辣首先講吓個花膠雞 佢真係原隻雞上上到嚟佢再幫我剪開入面再加埋啲菌類 睇落已經覺得好滋陰養顏 成煲湯未食之前已經飲咗兩碗 好鮮甜至於麻辣嗰個湯 辣味啱啱好唔會話太過重味食到口乾乾所以攞黎烚肉食 唔使點豉油都夠味 幾惹味下火鍋配料唔多講啦 啲牛肉真係勁正個人認為真係比出邊新鮮 食落口感鮮嫩今次除咗食火鍋之外仲叫咗個海膽刺身 唔使多講一到就已經被秒殺 而且個海膽刺身原隻即開 真係超級好食 入口即溶!
前幾日鬼死咁凍唔知食咩好

聽人講呢間啲嘢好似幾唔錯
所以就約咗班朋友去試吓!
我哋叫咗兩個湯底

2017-12-20
海膽刺身
花膠雞湯
2017-12-25 197 浏览
天氣凍一大班人最岩就係打邊壚喇,食開任食既質素參差,想搵高質少少既火鍋店 有朋友推介黎大紅袍!我地點左湯底係花膠雞腳燉原隻雞湯。 湯底真係好足料店員建議我地飲啖湯先 , 好鮮甜、一d 都唔油、仲好濃郁添。極上牛肉刺身第一次試牛肉刺身,估唔到係咁鮮味,口感好滑。蟹膏帶子刺身好新鮮既帶子!上面既蟹膏點綴左整個鮮味。頂級安格斯牛頸脊咁有仙氣既擺法 已經好呃like 啦,即刻忍唔住擺上網同朋友分享。 牛味好香濃 頂級澳洲和牛肉色澤好靚,咬落較諗身。大紅袍牛王拼盤有三種唔同部位既牛肉,雪花分佈平均。味道一流紫菜炸響鈴好特別既配搭,食得出係即時炸起既響鈴,因為好鬆脆,但等候時間較耐。必點!芝士蝦丸彈牙既蝦膠配濃濃既芝士,簡直無敵,咬落芝士湧哂出黎,滿滿芝士真係好幸福 黑松露蟹肉餃呢度用料一d 都唔慳,餡入面全部都係蟹肉,加埋黑松露又真係幾特別。

我地點左湯底係花膠雞腳燉原隻雞湯。

湯底真係好足料

極上牛肉刺身
第一次試牛肉刺身,估唔到係咁鮮味,口感好滑。

蟹膏帶子刺身
好新鮮既帶子!上面既蟹膏點綴左整個鮮味。

頂級安格斯牛頸脊

頂級澳洲和牛肉
色澤好靚,咬落較諗身。

大紅袍牛王拼盤
有三種唔同部位既牛肉,雪花分佈平均。味道一流

紫菜炸響鈴

芝士蝦丸

黑松露蟹肉餃
  • 極上牛肉刺身
今日放左工同一大班朋友黎左荃灣打邊爐,收左工真係好肚餓,所以我地叫左一堆野食😋醫一醫肚1.湯底花膠雞腳燉原隻雞湯-$268估唔到打邊爐都可以禁豪華😏仲要係用成隻雞🐔,花膠仲有雞腳煲成既湯,老闆話未打邊爐前可以飲下,冬天飲完好暖身,個湯金金黃黃,但唔會好多油,飲得出雞湯既清甜👍🏻2.刺身系列🌊加拿大海膽(1隻)-$55海膽好新鮮好鮮甜,顏色係漂亮既金色,好快俾大家清哂,一共叫左兩次😋🦀蟹膏帶子刺身-$88聽老闆講,佢地既帶子係來自加拿大,大大粒,好鮮甜,配埋蟹膏食一流🦀3.小食類🐟椒鹽九肚魚-$78估唔到連大排檔先有既小食都好出色,九肚魚好新鮮,炸得金黃香脆🐠🥢椒鹽豆腐-$68豆腐又係炸得好香脆可口,好滑溜,配上椒鹽食好好味😍4..牛肉類極上牛肉刺身-$138第一次食牛既刺身,估唔都係一d都唔會腥,仲好有🐮味,刺身配埋酸酸甜甜醬汁,好日式既感覺♥️極級本地手切肥牛-$298打邊爐一定要勁食牛肉,佢地牛肉好新鮮,帶有雪花❄️,牛肉味濃,真係食到唔停得口😋頂級安格斯牛頸脊-$298同手切肥牛望落好相似,顏色比較深,但仍然都有雪花,牛頸脊比較有咬口,貪哂唔鍾意食太肥膩嘅人😆而且最有牛味🐮頂級澳洲和

1.湯底
花膠雞腳燉原隻雞湯-$268

2.刺身系列
🌊加拿大海膽(1隻)-$55
🦀蟹膏帶子刺身-$88

3.小食類
🐟椒鹽九肚魚-$78
🥢椒鹽豆腐-$68
豆腐又係炸得好香脆可口,好滑溜,配上椒鹽食好好味😍

4..牛肉類
極上牛肉刺身-$138
極級本地手切肥牛-$298
頂級安格斯牛頸脊-$298
頂級澳洲和牛肉-$328
頂級和牛真係超級大推👍🏻,無論顏色上同口感上,都係一絕,佢嘅雪花分布得好平均,肉質呈現淡淡的粉紅色,食落去完全去入口即溶,成個口都係牛油牛肉的味道,就算不沾醬都非常好食🤗

💕餐廳好貼心,醬料都係自助形式,每一張枱都有,唔使走出去自己調教,仲多達成10款選擇🤤
💕另外發現到餐廳嘅爐係用紅銅既煲,當我地加生既嘢落去煮既時間,好快已經熟,唔駛等好耐已經可以食得😋
💕餐廳環境舒適,非常之整潔整齊,枱與枱之間好有空間
2017-12-20
  • 極級本地手切肥
  • 頂級澳洲和牛肉
  • 加拿大海膽
  • 花膠雞腳燉原隻雞湯
  • 蟹膏帶子刺身
2017-12-07 2067 浏览
常常聽見朋友介紹,最近發現荃灣開了分店,就去試下啦!一入到舖,環境設計中式得得來較型格,因為唔多人,反而感覺很好,靜靜地打邊爐。我兩個人叫左醉甲鍋酒味唔濃,我地都係想睇下點樣火艷,湯底嘅牛柳粒同花甲味道都很好,值得一提,我地都試左個牛拼盤,每款牛都有都有6至7件,全部都幾好味,三百幾蚊盤都抵食,另外仲有叫烏冬,聖子,魚鰾,響鈴,炸魚皮,菜,都還可以,菜就細盤左啲。總括嚟講,值得再去,雖然有啲侍應較新,但服務很好👍
常常聽見朋友介紹,最近發現荃灣開了分店,就去試下啦!
總括嚟講,值得再去,雖然有啲侍應較新,但服務很好👍
2017-12-07