2016-09-23 547 浏览
是日朋友生日 一早已經預訂了餐廳食飯 畢竟人數比較多當日八點開始食飯 起計兩小時 每人收費$218 加一 來到生意非常旺 所以場面都十分熱鬧當日唯一覺得不足是覺得稍微窄先講食物 種類繁多 但由於生日飯並沒有大費周章影menu但總之炸物、手卷、刺身、各小食 每種類都有7-1x 款多 相片只影咗刺身超級推薦是該店甜蝦 十分美味 如果要計 我哋一班朋友前前後後應該叫了100以上的甜蝦食到最後大家都說點解又叫蝦炸物來說 紫薯波波味道好過芝士波波 雖然兩款夾心都是我喜愛的 但同行友人都覺得紫薯味道更佳食到中途 餐廳話公司最近推出優惠送了整隻大蟹上台 雖然味道麻麻 但好細心每隻蟹腳都有切割 方便客人進食 見到附近都有其他客人一樣食緊活動送的蟹 飲品和甜品都是自行選擇款式都頗多 由於我哋有買蛋糕 所以便唔食到甜品總括而言 是次消費都十分滿意 食物上台速度快 清理空碟都快 而且雖然十分旺場 但服務員態度都不差 送蟹的男店員仲十分幽默會是再選擇的食店
是日朋友生日 一早已經預訂了餐廳食飯 畢竟人數比較多

食物上台速度快 清理空碟都快
而且雖然十分旺場 但服務員態度都不差
送蟹的男店員仲十分幽默
會是再選擇的食店
昨與友人去放題,服務人收單很快,他們的服務態度友善,又細心。出食物有效率,又美味,價錢合理。放題了兩小時,仍可坐下閒談。壽司精緻,有粥食,羊架熱騰騰,甜品不太甜又美觀
2016-09-20
庆祝纪念
纪念日
2016-09-12 717 浏览
平時都係食夜晚日式放題,因為感覺野食會多啲 抵啲 同感覺好feel啲 但難得閒日放假見到$178食三個鍾 身為日式放題愛好者緊係唔可以錯過機會其實旺角放題間間環境都差唔多 尼間都唔例外 個人覺得可以光啲 感覺乾淨點首先緊係叫剌身壽司啦 落完單唔洗5分鍾就送到 效率高 數量準 。三文魚好新鮮,脂肪比例適中,有鮮味。但個人認為蝦就比較腥 好似唔太新鮮 如果可以改善下尼樣真係perfect 我一個人仲叫左5件法式燉蛋 味道好足 好濃蛋奶味 唔會太甜 好想瘋狂食呀!飲品選擇多,但值得一讚係韓國好興既桃味果汁酒,比我搵到個陣感覺餐廳好in呀哈哈 話曬尼隻牌子近排韓國係香港好興 抵讚其實總括黎講百幾蚊食3個鍾係好抵,如果閒日放假你都一定要去刷番餐勁架

飲品選擇多,但值得一讚係韓國好興既桃味果汁酒,
2016-09-11 6726 浏览
我覺得兩三個月食一次放題岩曬 唔會厭又唔會吊癮所以我會試曬唔同地方既放題 今次就係大瀛喜 夜晚放題就食得多 午市真係未試過 呢間係朗豪坊對面 mr red上面 要搭電梯上2樓 再直行搭lip去5樓 我都搵左陣 所以大家可以睇下做參考入到去有d似地下密室 幾得意 食3個鐘 我梗係慢慢黎 放題好似黎黎去去都係三文魚 所以叫刺身個陣 我特登叫d貝柱 象拔蚌刺身 估唔到有驚喜 諗住只得三文魚刺身係新鮮 點知其他刺身都好fresh 唔會好難咬 壽司反面唔同放題會有唔同特別既款 呢間既壽司我敢講係我食過最好既其中之一 尢其係有芝士既壽司 陣陣芝士味好香 唔會太油膩但 所以會推介大家炸物黎講 整體都好食 而雞翼同榴槤炸彈都係高人一級 雞翼既調味好入味 比起平時食個d好好多 而榴槤炸彈就保持到一貫味道 唔會太油同太強烈我最估唔到係有唔同甜品 之前個d放題係放曬係出面自己揀 而呢間係專人送上黎 而款式比起其他多同高級 例如有個北海道3.6牛乳芝麻布丁 真材實料 而焦糖布丁都好好食 仲有其他款式可以揀 有時唔一定要夜晚先食放題既 晏就都可以試下 其實仲正 可能附近裝修所以有陣味 不過唔大影響架
我覺得兩三個月食一次放題岩曬 唔會厭又唔會吊癮

• 雪糕
  • 海鮮黃金燒
  • 黑松露三文魚壽司拼帶子壽司
2016-09-11 4080 浏览
好耐無同中學d friend出黎食飯,聽講旺角有間大瀛喜放題幾好食,所以今次聚會我就試試尼間啦,佢地個個都好贊成,哈哈!。一入門口就見到佢系牆度貼曬d 菜單出黎。除左普通放題常見既魚生、燒物、炸物之外,佢仲有d幾特別既甜品,例如焦糖燉蛋、Tiramisu、和果子、椰汁馬豆糕、桂花糕等等。我地一入去就忍唔住即刻叫左一round甜品喇!(A)d甜品好好食好有驚喜喎,每樣都細細份,的的式式咁,夠哂精緻,一黎可以相機食先,二黎最岩我呢d每樣都想試但胃口又唔夠大既人。同埋佢d甜品甜度適中,唔會死甜。我自己就最鍾意個意式奶凍,奶味香甜,好滑好正,一放入口就有好幸福既感覺!我d friend就最鍾意個焦糖燉蛋,蛋味又夠哂濃,蛋面個焦糖做得好好,甜甜地好香脆。(B)滿足左我條甜品癮之後就開始入正題喇。食放題當然唔少得魚生拼盤啦。真係唔係講笑,d魚生好新鮮,好似三文魚、油甘魚咁,塊塊都厚切架,大大件放入口,真係好滿足,話哂食放題就係要食呢種感覺嘛。另外d甜蝦都算鮮甜,肉質鮮嫩。特別推介果度既貝柱同象拔蚌,食過好幾間放題都無呢間咁新鮮好味,完全無腥味,又夠爽脆。(c)熟食方面都做得唔錯,試左好幾款,最欣賞
熟食方面都做得唔錯,試左好幾款,最欣賞佢d牛仔骨同燒菠蘿,牛仔骨醃料幾好,唔會太鹹但又好惹味,而且d肉醃得好入味,重點係唔會痴骨,食個時唔會好狼狽,啖啖肉咁濟,岩哂食肉獸!燒菠蘿睇落好似無咩特別咁,但食落竟然好juicy好香甜,唔會話燒到好老同好乾,幾Surprise!天婦羅方面,大部分都整得唔錯,炸粉唔會話好厚,入面既海蝦又保持到肉質,蕃薯仔又幾甜。(d)(e)
整體黎講,呢餐飯幾滿足,食到超飽但唔會話食得好趕。服務態度都好好,時不時會幫我地加茶。(我地有個friend飲熱茶)飲品選擇都幾多,除左普通汽水啤酒之外,連咖啡,涼茶都有,岩曬一家大細。另外,佢地上菜都好快,無咩漏單既情況,呢個值得一讚。
2016-08-02
2016-09-10 575 浏览
啱啱同朋友食左一餐,質素ok,選擇上冇想像咁多。基本預左係咁上下。唯有服務態度欠奉,不要說顧客係上帝般對待,起碼不要令人反感。居然周期性做出趕客動作,例如推你枱櫈,收拾附近枱面速度又急又吵,味夠鐘一分鍾催一次俾錢,找錢又奇慢。結論係下次吾會再去。
2016-09-10 576 浏览
睇食評見好好咁 夜晚經過就去試下,上到去,唔使等位。叫左刺身,但好唔新鮮 ,d蝦唔好食 ⋯雞翼就ok, 雪糕任食⋯但唔吸引我覺得唔值呢個價錢 ,唔會有下次 ⋯尖沙咀個d好食好多
睇食評見好好咁 夜晚經過就去試下,上到去,唔使等位。
叫左刺身,但好唔新鮮 ,d蝦唔好食 ⋯
雞翼就ok, 雪糕任食⋯但唔吸引
我覺得唔值呢個價錢 ,唔會有下次 ⋯尖沙咀個d好食好多

2016-08-23
2016-09-06 611 浏览
作為一只愛吃甜品的布癲狗,選擇放題的時候都盡量選擇一間比較多款式甜品嘅地方。聽過咁多間放題地方,大瀛喜嘅甜品都算係最多野揀。甜蝦、大蝦、三文魚、希靈魚分量剛剛好,滿足到想食刺身但又唔受得太多刺身的我,甜蝦同大蝦比較起來還是甜蝦比較好味,主要係甜味同埋爽口嘅分別;三文魚比較深色,鮮味十足。海虎蝦、蟹棒、秋葵蝦、有機蕃薯仔天婦羅之中都係虎蝦最好味,最經典,又脆又爽口。另外兩個普普通通,秋葵蝦呢個配搭就比較奇怪。鹽燒雞軟骨之中又有少少雞肉,笑得好鹹但是又配以檸檬,又咸又酸幾清新。鐵板蒜香一口牛d牛幾鬆化,軟林林,蒜味比較香。黃金炒海蝦可以連埋個殻一齊食,好似酥酥地的感覺,幾特別!辣酒東風螺有幾粒,唔食得辣叫左嘅話都唔怕浪費好多,超級入味,夠晒香辣。燒菠蘿四件外面好乾身但係裏面好多水份,唔會好油,超好味。甜品先係重點,六款唔同嘅甜品我就叫左四個,其中一個係Tiramisu,幾層層次分明,好鬆軟。另外有一款係芝麻奶凍,食到少少芝麻粒幾得意,另外普通奶凍個奶味好香而滑,焦糖蛋嗰個又滑又甜,唔係死甜,都值得食!!如果為甜品而食放題嘅話,唔使去甜品放題都得,呢間算唔錯。另外仲有勁多支裝嘢飲同埋盒裝野飲

鐵板蒜香一口牛d牛幾鬆化,軟林林,蒜味比較香。
黃金炒海蝦可以連埋個殻一齊食,好似酥酥地的感覺,幾特別!
燒菠蘿四件外面好乾身但係裏面好多水份,唔會好油,超好味。
另外仲有勁多支裝嘢飲同埋盒裝野飲任飲,連果汁先生都有,都算幾齊全。
2016-08-28 5481 浏览
朋友生日食放題,問咗多人嘅意見選擇咗呢一間係朗豪坊對面嘅放題大瀛喜!見到餐牌有海膽手卷,細細件唔會質飽我,質素普普通通,只可說有得揀好過冇得揀。Q版心太軟唔知點解冇出現係甜品一欄,甜甜地燒過,味道都OK。蟹柳壽司、燒三文魚壽司、芝士蝦壽司算係比較出色嘅私家壽司,佢好味係蟹柳壽司甜酸個味調得好掂。泰式酸辣鳳爪原來係前菜,小小辣連啲軟骨都可以食,酸酸地幾開胃。三文魚、甜蝦、象拔蚌、玉子刺身,最值得一讚嘅係冇多冇少,剛剛好。特別係甜蝦真係夠晒甜,大部份都好新鮮除咗個頭比較黑的一隻之外。 三文魚位置一般不過口感都可以嘅,象拔蚌就夠爽口,玉子夾起來不會散所以評價不錯。牛油粟米杯有少少黑色,整得幾好味,本身選擇粟米比較甜,牛油味都香,好爽口。意式忌廉煮藍青口只有三粒,越細嘅份量可以令人食越多嘅食物,香港幾少放題做到咁,啲人可能覺得咁樣好小家,但係我又覺得唔浪費食物先係最好。忌廉好香,藍青口都爽,唔老。蟹粥入面有一隻蟹腳,入面啲蟹肉勁鉗,個粥入面有少少薑,鹹鹹地又甜甜地都幾健康。呢個午餐生日返每位加埋一$196,都係Lunch抵食d既。

呢個午餐生日返每位加埋一$196,都係Lunch抵食d既。
2016-08-28
庆祝纪念
生日
2016-08-28 692 浏览
久不久也會突然想吃吃放題, 這次就跟朋友下班之後到旺角覓食跟其他放題店一樣, 小食, 刺身, 卷物, 手卷, 壽司, 天婦羅, 串燒等也不缺; 香港人真的超幸福最欣賞的是連油甘魚和珍寶赤海蝦也有, 比平時的更豪華先吃刺身是常識吧, 我們只有三個人, 不敢點太多; 三文魚和油甘魚都厚切又油潤; 象拔蚌和北寄貝鮮甜有嚼勁; 赤海蝦大隻彈牙, 很推介壽司全都比一般的小, 多吃幾件也不會太飽, 最喜歡黑松露三文魚壽司, 吃罷滿口黑松露香和魚油香; 帶子壽司大粒又飽滿; 花之戀雖然是小朋友口味, 但我一直都很愛; 鰻魚壽司和火炙三文魚壽司則屬正常水準天婦羅蝦有點小, 炸得有點油, 幸好蝦肉也夠彈牙松葉蟹腳鮑魚粥有蟹鉗和蟹腳, 用料不錯, 粥底也軟綿, 可以多點鮑魚粒就更好 (好貪心) 整體中規中矩, 只有刺身最突出, 愛吃魚生的可以吃個夠
久不久也會突然想吃吃放題, 這次就跟朋友下班之後到旺角覓食

最欣賞的是連油甘魚和珍寶赤海蝦也有, 比平時的更豪華
天婦羅蝦有點小, 炸得有點油, 幸好蝦肉也夠彈牙
整體中規中矩, 只有刺身最突出, 愛吃魚生的可以吃個夠
2016-07-19
2016-08-25 3407 浏览
今日我同屋企人去慶祝生日,就揀左旺角既大瀛喜食放題。之前都聽朋友講過大瀛喜又得任叫甜品,對於食甜品有另一個胃既女士黎講,係必食推介,於是就打左電話訂位!一開升降機門就已經聽到門口既服務員一聲「歡迎光臨」,而且仲見到門口兩旁有兩個大雪櫃。放左好多飲品,你知啦好多時都剩係得康師傅同忌廉溝鮮奶,有得選擇就係唔同d。同埋,大瀛喜竟然仲有乳酪同埋豆腐花,真係好滿足呀!一坐低,我地二話不說就即使打開MENU點食物。大瀛喜既食物種類多元化,連我最鍾意既心太軟都有,實在正呀!但係首先當然係點刺身啦,呢樣係必食的!刺身賣相出色,件件鮮甜,講多都無謂,自己睇相啦!三文魚同吞拿魚係中上水準,完全對得住個價之餘,仲可以食到回本既感覺。另外,我特別覺得油甘魚係最正既!我地之後再叫左不同既小食﹑炸物﹑燒物﹑天婦羅等等我既特別推介係天婦羅有機蕃薯仔同燒羊架!天婦羅有機蕃薯仔其實我本身就唔太鍾意食蕃薯既,但係係屋企人既慫恿之下試左一件,連我都出奇地愛上它。甜甜地又得得意意咁!一口一粒好滿足!燒羊架個羊架燒到岩岩好,鎖住d肉汁,令到完全無肉汁流失到,而且仲要啖啖都係肉之餘又唔會騷!係一叫再叫之選呀!當然唔少得甜品,剩係
今日我同屋企人去慶祝生日,就揀左旺角既大瀛喜食放題

同埋,大瀛喜竟然仲有乳酪同埋豆腐花,真係好滿足呀!

但係首先當然係點刺身啦,呢樣係必食的!
刺身賣相出色,件件鮮甜,講多都無謂,自己睇相啦!

我地之後再叫左不同既小食﹑炸物﹑燒物﹑天婦羅等等
我既特別推介係天婦羅有機蕃薯仔同燒羊架!

天婦羅有機蕃薯仔

甜甜地又得得意意咁!一口一粒好滿足!

燒羊架
係一叫再叫之選呀!

當然唔少得甜品,剩係個MENU已經令人垂涎三呎!忍唔住都要Encore完再ENCORE!
我既特別推介係迷你心太軟同焦糖燉蛋!

迷你心太軟
平時d心太軟既伴碟都好靚靚,雖然呢個就無華麗既外表,但係佢有非一般既實力!
陣陣香濃既朱古力味加上鬆軟外層,而且迷你SIZE就可以食多幾個滿足曬,圖入面果3個我食曬!

焦糖燉蛋
真係好驚喜!雖然表面唔係話太焦...糖,但係放題既焦糖燉蛋上既焦糖仲可以保持脆脆的!
就真係值得比個讚佢呀!

放題途中,服務員留意到我地D碟開始污糟,所以主動行過黎話幫我地換碟,細心度同服務質素一流!
最後叫左個海膽手卷,同埋d壽司作為今晚既最後衝刺!
又係我既特別推介,壽司方面係吞拿魚牛油果壽司

薄薄既吞拿魚去除左以往既腥味!加上牛油果,味道清新!
2016-08-23 616 浏览
友人約食飯,碰巧大家都想食日本野,又好耐無食放題,變二話不說揀了就近既呢間放題。本人極度喜愛食三文魚,因為好肚餓,先黎一個手卷三文魚味道尚算新鮮,飯既粘度適中,最緊要係塊紫菜完全唔淋,我真係好怕食到淋既紫菜之後就到刺身喇,呢到既蝦好新鮮而且唔會無味得個凍字,所以同友人都有翻叫。個外相都唔錯呀之後黎既豆腐沙律都OK 無乜特別, 始終食放題好難要求樣樣都新鮮高質呢個雞肉應該係我全場最喜愛食既碟喇~燒得好香好有味,雞有雞味,同埋,佢係無黑焦架!!我同友人都嗌左好多串呢~~友人話條魚好食,我自己本身就一般般食魚~不過望落去都有汁唔係乾身咁DRY!最後想講樣野就係,呢間野係好 好 好 好多人食!我入到去係最後張台,之後果D人都要企出面等喇~~~最後要訂家位喇下次
2016-03-13
2016-08-23 521 浏览
刺身(唔夠新鮮)芝麻雞翼蜜糖燒雞翼法式焦糖燉蛋蟹粥中華沙律海膽手捲(手捲太細個,海膽超少)黑松露三文魚帶子壽司環境擠迫服務態度欠佳經常漏單就算book咗枱都要等食之前好有希望 食完之後好失望
刺身(唔夠新鮮)

芝麻雞翼

蜜糖燒雞翼

法式焦糖燉蛋

蟹粥

中華沙律

海膽手捲(手捲太細個,海膽超少)

黑松露三文魚

• 甜品
  • 芝麻雞翼
  • 黑松露三文魚壽司拼帶子壽司
2016-08-21 631 浏览
黑洞情侶唔食放題好蝕底,男朋友食過銅鑼灣極尚大灜喜讚口不絕,於是就book左旺角分別再食一次。價錢同一般放題差不多,去到登記左大概十分鐘就可以入坐。飲品選擇好多,而且都唔係不知明牌子。刺身種類都有十款,而且都好新鮮。超迷你海膽同龍蝦沙律手卷卷物炸物要極力推介芝麻雞翼同榴連,要添食!天婦羅粉漿不太厚。點餐紙係松葉蟹鮑魚粥,但係黎到變左松葉蟹蝦粥。不過粥底係好味嘅!甜品都好好味,不過掛住食無影到.除咗食物種類同質素好外,服務也值得一讚,店員非常友善。主動收碟同比碗仔我地食粥。二小時都好夠,食物黎得快,飲品又不停補。
價錢同一般放題差不多,去到登記左大概十分鐘就可以入坐。
飲品選擇好多,而且都唔係不知明牌子。
刺身種類都有十款,而且都好新鮮。
超迷你海膽同龍蝦沙律手卷
卷物
炸物要極力推介芝麻雞翼同榴連,要添食!
天婦羅粉漿不太厚。
甜品都好好味,不過掛住食無影到.

2016-08-21 484 浏览
叫得大眾化,當然係價錢大眾化。人均消費都係大約二百。加埋高級,食物質素都有返咁上下。刺身要新鮮里D基本野唔講,最緊要係款式多同冇走數(姐係叫十件上兩件)一般放題成日走數,食得唔過癮。里間就冇里問題!壽司細細件一啖一件,可以試多幾款。熟食都唔錯,蜜糖雞翼必試!食飽飯仲有甜品食,有我鐘意既佰福豆腐花。兩舊水,有咁既質素,真係邊度搵吖!
2016-08-14