2016-08-20 402 浏览
午市放題從來都係抵食得多,食物選擇同晚市一樣,但係價錢就平一大截,任食時間仲會長啲,食得舒服好多!  星期日午市黎到,舖頭入面已經人頭湧湧,好彩book左位!店員服務好周到,我地坐低之後就介紹返飲品櫃係入口處。本來想飲好多人推介既椰青水,不過個日見唔到…就揀左蘆薈汁!  平時既我食放題會直接skip左壽司個頁紙,因為食量唔大,俾舊壽司飯牙左啲quota好唔抵架嘛,不過見到好多人推介呢度既壽司,同埋最重要係飯量唔多,所以今次破例一試!果然冇令我失望呀,壽司細細件好精緻,但做得一啲都唔馬虎,唔會甩皮甩骨。帶子新鮮肥美;黑松露三文魚既黑松露醬絕對係點晴之作,食完滿口都係濃郁既黑松露味,聽到隔離枱都對佢讚不絕口;花之戀細細件岩晒眼闊肚窄既我;火炙系列都好吸引,被輕輕燒過既刺身變成入口即溶既狀態,魚油既香味特別突出,左口魚同葱燒三文魚都係必叫item刺身亦冇失準,樣樣都好新鮮,個人最鐘意劍魚腩,貝柱同甜蝦!我發覺大部份既放題都已經會提供有頭甜蝦,仲要大大隻,再唔係以前個啲每次夾5條一次過放入口既細細條甜蝦喇,食到我地愈黎愈嘴刁熱食方面,因為我地主攻壽司刺身,所以食得唔多。黃金蝦炸得非常香口,可以

就揀左蘆薈汁!

熱食方面,因為我地主攻壽司刺身,所以食得唔多。黃金蝦炸得非常香口,可以連殼食,成隻都俾鹹蛋黃包住,十分甘香!蜜糖雞翼甜就夠甜,不過唔知係咪攤凍左,少左份烤焗既香口感覺。炸蠔都夠大隻,如果呢度有埋芝士焗蠔就正喇…不過…呢度有炸芝士作為補償,好濃郁既芝士味,正呀!蕃薯仔每次食放題都要食返兩粒先滿足,香甜軟糯永遠唔會令人失望

最後甜品時間,心太軟的確做到軟心效果,不過都幾甜下…如果可以用黑朱古力會好好多。焦糖燉蛋同芝麻奶凍都要俾個讚
,又香又滑!最後食多個百福豆腐花完美作結!滿足!
2016-08-16 3791 浏览
這天又跟女朋友一起去吃日式放題了,這次選了旺角的大瀛喜,就是這麼交通方便卻又未嘗過的一間嘛。在openrice上評價很不錯的,所以就試試看吧!幸好當時不是很多客人,我們剛進去就得到店員主動招待和帶位,店員的服務態度也不錯的。我看了看餐牌,發現選擇也頗多的。常見的刺身、壽司、炸物、燒物等都有,也算齊全,最驚喜的莫過於甜品,因為不只是平日常見,於雪櫃中的雪糕。還有一些需下單的特式甜品,例如意大利芝士餅、法式焦糖燉蛋、意式奶凍等,深受女朋友喜歡。不過,我們還先點了第一輪刺身作基本動作了吧!刺身一到,我們馬上食慾大增,哈哈!三文魚比其他放題店的都算肥美,既新鮮又有魚味。另外油甘魚亦不俗,入口鮮味十足。至於壽司手卷方面,海膽手卷算是不錯。海膽新鮮,沒有腥臭味,而且體積較小,不易飽腹,可以有胃口吃其他食物。壽司中的牛油果醬吞拿魚壽司頗令我驚喜。因為很多時候在放題吃到的吞拿魚都是又瘦又乾的,總是失望居多。但在這壽司上的吞拿魚一放進口中,竟然有點半溶化的感覺,加上上面的牛油果醬微酸微甜,令整體味道更為豐富。比我預期中的好,不得不稱讚一番。燒物中,我個人最愛鹽燒雞軟骨。很酥香之餘,又算不太鹹。再加點旁邊

在openrice上評價很不錯的,所以就試試看吧!

我看了看餐牌,發現選擇也頗多的。

常見的刺身壽司、炸物、燒物等都有,也算齊全,最驚喜的莫過於甜品,因為不只是平日常見,於雪櫃中的雪糕。

不過,我們還先點了第一輪刺身作基本動作了吧!
刺身一到,我們馬上食慾大增,哈哈!

至於壽司手卷方面,海膽手卷算是不錯。

壽司中的牛油果醬吞拿魚壽司頗令我驚喜。
比我預期中的好,不得不稱讚一番。

燒物中,我個人最愛鹽燒雞軟骨。
很酥香之餘,又算不太鹹。再加點旁邊附上的檸檬汁,味道更添層次。

女朋友則覺得香草燒紐西蘭羊鞍很不錯,肉香撲鼻。肉質幼嫩多汁,香草令羊鞍味道香濃同時又不會過鹹。

至於炸物,由於女朋友怕燥熱,所以我們不是點了很多,點了流心一口芝士和紫心香芋丸。
其水準也在預期之內,不錯不錯。

最後,不得不推介一下甜內的甜品,以下四種甜品是我和女朋友的最愛:
法式焦糖燉蛋的蛋漿蛋奶比例剛好,不但蛋味香濃,而且口感幼滑,與表面的香脆的焦糖形成對比,層次分明。

意大利芝士餅甜而不膩,亦帶有芝士的微香,份量剛剛好,女朋友點多了兩份來吃呢!

意式奶凍奶味濃郁,入口質感細膩嫩滑,甜味適中,不會過甜,是我個人最喜歡的甜品

3.5牛乳黑芝麻布丁亦同樣奶味濃郁,若芝麻味可再濃一點就更完美了,相信芝麻控一定十分喜愛呢!絕對值得加單喔!

溫馨小提示:由於甜品製作需時,大家記得預早點單啊!
午餐
2016-08-08 4038 浏览
平時食開個幾間都係創興兆萬個幾間,第一次食呢間放題,估唔到質素又幾好。今次朋友生日飯,一行三個女仔都好滿意咁讚好食首先拎左飲品先,選擇都幾多,同埋有d比較少見既飲品。我地就揀左兩隻味試下,幾好飲呀,荔枝味冇咁甜,當然仲有成日飲既忌廉溝鮮奶啦。食物種類都係同其他放題分別不大,但就幾多選擇。我地主攻魚生,點左好多款黎試~其實我最興奮係竟然有北寄貝刺身,唔係間間都有架,好多都凈係得北寄貝壽司,而我又唔想食埋舊飯,真係岩曬我。。。仲有壽司都好吸引!所以火灸加芝山都好吸引好想食,見到都流口水。Round 1 sushi 是我最愛的花之戀!三文魚都切得薄,食落唔會好厭,細細舊都易d食啦,又可以食多幾個款!帶子好鮮甜,都係細細舊咁,唔錯唔錯!Round 2 刺身黎啦~~個碟放得好靚,上既時候仲有乾冰d煙噴出黎架。甜蝦好似叫太多,不過我係甜蝦killer所以未驚過,肉質結實唔會鬆散同出好多水,而且又鮮又甜,大隻個種好似係珍寶赤海蝦冇咁甜,細隻個種係真甜蝦,比較甜,我都鐘意食甜d。另外三文魚非常肥美,魚腩部分個個位又滑,一食就係入口即融的感覺。象拔蚌同貝柱都好爽,食落去有聲哈哈。其他熟食都幾好味,牛柳粒
首先拎左飲品先,選擇都幾多,同埋有d比較少見既飲品。
1932 浏览
其他熟食都幾好味,牛柳粒同牛仔骨個汁好惹味,可以再叫。
芝麻雞翼我最愛,去到邊都要食,香脆又入味,好正好正。一口芝士建議食一粒就夠啦,如果唔係真係膩到食唔落其他野,炸蠔都非常出色,香脆不在話下,連入面粒蠔都超好食。
最後加多個鮮甜蟹粥同甜品做結尾,成件事非常完美呀~
2016-07-27
  • 甜品
2016-08-07 2715 浏览
因為見openrice評價好唔錯,就同屋企人去試試,結果令人頗失望!首先,講下環境,都好擠迫下,同旁邊一枱距離近到好似同枱,坐落見到枱面有油光,抹得唔系好乾淨,餐具有膠碟同筷子,枱下櫃桶有膠匙,擺位尚算整齊,無杯碗提供。跟著,講下食物:1. 刺身,壽司*三文魚 唔算厚切又細塊,亦唔夠新鮮*甜蝦 唔爽唔甜,有雪味*鮑片,鮮爽*黑松露三文魚壽司,口感軟滑,飯唔會過酸&量適宜*鰻魚壽司 中中挺挺*花之戀 普普通通2. 炸物 天婦羅 燒物*炸蝦 無味,炸粉唔厚*炸豪 鬆脆,但炸粉厚*芝士丸 好濟 拉唔到嘅*榴連炸彈 外脆內軟 爆漿 哈哈*羊架 中上*一口牛 中上3. 其他*蟹粥,有隻蟹腳 一隻蝦,粥身黏稠,缺鮮甜 薑味太重4. 甜品 - 迷你到呢⋯ *焦糖燉蛋幾嫩滑,有奶香*Tiramisu 味道普通5. 野飲任拎,可另叫上熱茶另外,收單快,上菜唔算快,落單至食物黎大約等15mins,有錯單!漏單!服務態度方面,樓面都算快手,但收碟頻率唔高價錢方面,1930前85折,1900 last order總括: 相比價錢差唔多嘅放題,性價比中下,無意欲再去

跟著,講下食物:

1. 刺身壽司
三文魚 唔算厚切又細塊,亦唔夠新鮮
*甜蝦 唔爽唔甜,有雪味
鮑片,鮮爽
黑松露三文魚壽司,口感軟滑,飯唔會過酸&量適宜
*鰻魚壽司 中中挺挺
*花之戀 普普通通

2. 炸物 天婦羅 燒物
*炸蝦 無味,炸粉唔厚
炸豪 鬆脆,但炸粉厚
*芝士丸 好濟 拉唔到嘅
榴連炸彈 外脆內軟 爆漿 哈哈
*羊架 中上
*一口牛 中上

3. 其他
*蟹粥,有隻蟹腳 一隻蝦,粥身黏稠,缺鮮甜 薑味太重

4. 甜品 - 迷你到呢⋯

*焦糖燉蛋幾嫩滑,有奶香
*Tiramisu 味道普通

5. 野飲任拎,可另叫上熱茶

服務態度方面,樓面都算快手,但收碟頻率唔高

價錢方面,1930前85折,1900 last order

總括: 相比價錢差唔多嘅放題,性價比中下,無意欲再去

2016-08-07
  • 黑松露三文魚壽司拼帶子壽司
  • 香草燒羊鞍
  • 甜品
2016-07-31 925 浏览
朋友生日就黎左呢間放題到食,淨係揾都揾左一陣😂一入到去左右兩邊已經有野飲拎,呢到有好多平時放題冇既野飲!飲左荔枝紅茶同蘋果茶,好飲呀蒜香牛柳粒好好食!刺生呀甜蝦好大隻好甜!所有刺生都好好食!不過覺得三文魚有啲過厚,薄小小會好啲呢個牛仔骨黎到時大家都冇乜留意,直到我食左一舊講左句呢個好好食!大家都即刻食都話好好食我最愛既芝麻雞翼,不過不失炸蠔好大隻好正!蟹粥好綿,入面有蟹腳食蜜糖雞中翼又係要黎多轉既野!但個辣酒東風螺就麻麻地最後嗌左三個甜品,都係細細粒咁。嗌左心太軟,但黎到既係普通朱古力蛋糕,完全冇流出黎不過二百零有咁多野食,熟食刺生都好食已經係一個好抵食既放題了!
朋友生日就黎左呢間放題到食,淨係揾都揾左一陣😂
蒜香牛柳粒好好食!
刺生呀
我最愛既芝麻雞翼,不過不失
炸蠔好大隻好正!
蟹粥好綿,入面有蟹腳食
蜜糖雞中翼又係要黎多轉既野!但個辣酒東風螺就麻麻地

2016-07-27
  • 芝麻雞翼
  • 串燒
2016-07-28 6696 浏览
我地五點半已經嚟到食第一場既放題,餐廳未坐滿非常舒服,而且仲有85折!一般放題有既嘢佢都有:沙律,刺身,卷物,手卷,壽司,天婦羅,炸物,燒物,煮物和甜品!第一round我通常都會叫刺身同沙律,刺身非常新鮮!我好中意食三文魚,呢度既三文魚油脂分佈平均,又肥又香,正!甜蝦 甜蝦好新鮮,賣相不錯上枱前廚房已經剝殼剝淨個,味道鮮甜,好味!榴連炸彈炸物最愛是榴連炸彈, 榴連味很濃,脆卜卜既外皮包住熱騰騰的榴連餡,一咬落去個榴連餡流晒出嚟,口感一流!牛油栗米呢個牛油栗米有啲伏, 牛油落得太多而且太甜。三文魚粒手卷平時食放題我絕對唔會叫手卷,但係係大瀛喜食放題除外。因為大瀛喜的手卷比一般放題店的更迷你,而且飯又不多,食多兩個都唔會飽!雞軟骨串燒不過不失,值得一試。個雞軟骨串燒燒得好香,加埋檸檬汁令人好開胃。其實大瀛喜既放題唔係第一次食,隔左咁耐再食依然保持水準!好中意呢度店員既服務,收碟收得好快同埋會了解客人需要,希望大瀛喜可以keep住水準!
第一round我通常都會叫刺身同沙律,刺身非常新鮮!
我好中意食三文魚,呢度既三文魚油脂分佈平均,又肥又香,正!

榴連炸彈

牛油栗米
呢個牛油栗米有啲伏, 牛油落得太多而且太甜。

三文魚粒手卷
平時食放題我絕對唔會叫手卷,但係係大瀛喜食放題除外。

雞軟骨串燒
不過不失,值得一試。
個雞軟骨串燒燒得好香,加埋檸檬汁令人好開胃。
其實大瀛喜既放題唔係第一次食,隔左咁耐再食依然保持水準!
  • 芝麻雞翼
  • 刺身拼盤
  • 手卷
2016-07-26 4493 浏览
早前同朋友聚會4個人黎左呢度食要book位可快入啲我地臨時決定既 所以walk in 等左半個鐘至9個字度一入去我地望到雪櫃都幾多野飲同埋有甜品(迷你百福豆腐花同乳酪)去到我地個位度 座位同格離好近我身型唔敢入去坐梳花但朋友好瘦都要好小心好小心咁入枱同枱中間好少位置好啦 到食物喇一黎當然點刺身啦咩都點少少試下先三文魚切得幾厚 不過個人唔鐘意太肥既位仲有連頭甜蝦 不過味道一般冇咁新鮮 後尾先發現睇漏眼有大隻既蝦所以鍾意食蝦既你 建議就唔好晒quota食細一黎就嗌大的吧其餘做試左甜蛋 希靈魚 柱貝等等同出面普通放題差不多好抱歉係我地太肚餓 野食一黎就好快開動左都唔記得影 不過我會將我既記憶講返俾大家聽咁小食方面 佢提供既分量都係好細份(窩物除外)我覺得咁樣好好 可以試左好味再叫想要既份量唔會做成浪費咁我印象中好味既係個炸榴蓮波波(正確名唔記得左)一定要趁熱食呀! 要趁熱食呀! 要趁熱食呀!好重要所以講三次😂😂因為本身鐘意食榴蓮 諗住試試中伏的話都算喇 但因佢啲野都黎得幾快當佢黎左陣我都未食到 我之後食都仲暖暖地既佢一咬開好香榴蓮味呀 即刻真係😍左沉醉係佢既流心時格離枱都咁
早前同朋友聚會4個人黎左呢度食
要book位可快入啲
我地臨時決定既 所以walk in
等左半個鐘至9個字度

一入去我地望到雪櫃都幾多野飲
同埋有甜品(迷你百福豆腐花同乳酪)
去到我地個位度 座位同格離好近

野食一黎就好快開動左
都唔記得影
不過我會將我既記憶講返俾大家聽

咁小食方面
佢提供既分量都係好細份(窩物除外)
我覺得咁樣好好
可以試左好味再叫想要既份量
唔會做成浪費

咁我印象中好味既係個炸榴蓮波波

(正確名唔記得左)
一定要趁熱食呀! 要趁熱食呀! 要趁熱食呀!
好重要所以講三次😂😂
佢一咬開好香榴蓮味呀 即刻真係😍左
沉醉係佢既流心時

格離枱都咁岩食緊 聽到人地都讚

我自己不禁笑左
所以啦啦林嗌多份熱辣辣既黎食!
好想食多幾粒 不過太飽喇

所以記得有呢啲野食 想食就留定位食喇

2016-07-09
  • 炸榴蓮
2016-07-24 6751 浏览
前幾日同朋友係旺角行街突然「放題癮」發作 最後就簡左呢一間係朗豪坊附近既一間放題到食晚餐我同朋友無BOOK位 拎飛既時候7點左右 大概8點半先正式入座去到既時候已經人山人海 好多人都等緊位到8點半終於入座 入到去同一般放題形式大致一樣 每張枱既空間都比較小同朋友急不及待點野食!第一樣野講既當然係刺身拼盤啦同一般既放題有既刺身種類相若 我地叫左三文魚、海蝦、甜蝦、吞拿似、玉子等刺身都算係新鮮 最正係三文魚同海蝦! 兩款既肉都好厚實同好鮮甜!另外 呢到有仲有花之戀 不過係「一口版」既花之戀 味道都唔錯呢兩款壽司都唔錯饅魚壽司上面仲有好多饅魚汁令饅魚味更右濃郁! 食落好開胃!仲有後面既火焰三文魚半溶既三文魚壽司真係好正 食落去入口即溶!黑松露三文魚我就覺得一般黑松露味道怪怪的 同埋唔係好濃 不過三文魚幾新鮮呢個海膽手卷就真係幾失望就咁睇相都見到海膽既份量係有幾少。。。另外 我地仲叫左一個花蟹粥作完結!呢個粥比想像中好食粥既質感好綿! 食到有蟹味 但唔係話好濃個隻 不過清清地都唔錯啊!
前幾日同朋友係旺角行街
去到既時候已經人山人海 好多人都等緊位

同朋友急不及待點野食!
第一樣野講既當然係刺身拼盤啦
呢兩款壽司都唔錯
饅魚壽司上面仲有好多饅魚汁
令饅魚味更右濃郁! 食落好開胃!
仲有後面既火焰三文魚
半溶既三文魚壽司真係好正 食落去入口即溶!
黑松露三文魚我就覺得一般
黑松露味道怪怪的 同埋唔係好濃 不過三文魚幾新鮮
呢個海膽手卷就真係幾失望
就咁睇相都見到海膽既份量係有幾少。。。
另外 我地仲叫左一個花蟹粥作完結!
呢個粥比想像中好食
2016-06-30
身邊有不少朋友都喜歡食放題,所以每逄見面我們都會熱話討論一番,而在昨晚我就去了朋友推薦的"大瀛喜日本料理"開餐,今次一行4人出動"搵食"BOOK 19:00pm,去到先取飛,等差不多20分鐘入坐一入到店內就看到飲品有很多選擇雖然開始繁忙時間,但上菜速度都幾快!一開始先點了一個4人份刺身拼盤,拼盤來到時賣相好精美,刺身件件厚切,味道亦都好鮮甜,是很有誠意之作~另外我們還點了手卷和壽司,手卷細細件,可以過口癮又不會立即把胃擠飽,令人還可以盡情試食到其他食物,而壽司賣相也同樣吸引沙律小食這裡的食物種類還滿多選擇,而且味道都是不錯!特別推介鹽燒雞軟骨,軟骨的口感爽脆,肉質不會太乾身,味道又不太咸,我覺得恰好,食完即刻又再點多串XD友人之後點了羊架,起初叫我試,不怕向來怕騷味就有點抗拒,但友人就話只得丁丁騷味,好吧,先淺嚐一口,真得如友人所說,是我能接受的程度,而且肉質鬆軟,最後將整件食完~到炸物了,天婦羅外脆內軟這份炸到脆一脆的黃金炸蝦,充滿蛋黃香,令人回味炸生蠔和一口芝士好香口,食完之後其實我還想試試榴槤炸彈和芝麻雞翼,不過可惜同行個個都話飽,唯有下次再試最後當然不能少得甜品環節,這裡有雪糕
一入到店內就看到飲品有很多選擇
沙律小食
這裡的食物種類還滿多選擇,而且味道都是不錯!
到炸物了,天婦羅外脆內軟
這份炸到脆一脆的黃金炸蝦,充滿蛋黃香,令人回味
最後當然不能少得甜品環節,這裡有雪糕和多款甜品選擇,完全滿足到愛食甜品的我,最後我們點了幾款甜品試試,賣相同水準都令人幾驚喜,好食程度我給高分,當中最喜歡焦糖焞蛋同tiramisu
2016-07-11
2016-07-09 1311 浏览
星期六長週收工後,同事建議到旺角擦餐勁,然後再去逛街。旺角實在有太多放題店,質素參差,每次都要上網看多一點評語,或聽身邊朋友的親身體驗後才去試,可減低中伏的機會。之前有另一同事提過大瀛喜的質素不錯,一於試試。餐廳面積大,容納到很多食客,雖然人多,但出食物的速度算快,沒有漏單的情況,而且侍應做事爽手。食物的選擇頗多元化。刺身分別點了三文魚、北寄貝、甜蝦、珍寶赤海蝦、象拔蚌及貝柱。每款刺身都頗新鮮,作為甜蝦迷,我與友人差不多清了三十多條甜蝦。雖然珍寶赤海蝦大大條又厚肉,但論鮮甜度及爽彈度,還是甜蝦更勝一籌。壽司壽司方面,除了北海道鮮帶子壽司、蒲燒鰻魚壽司等,亦有不少較為有特色的壽司,例如醬燒芝士蝦壽司、露筍和牛卷、鰻魚芝士卷、芝士軟殻蟹卷等等,質素不錯,飯粒煙韌。起初以為手卷應該有一定的份量,還擔心吃完會飽肚,誰知這個芥辣八爪魚手卷也真的很迷你,很可愛。一口手卷,試多幾款都不錯。沙律/小食柚子大蝦沙律很清新,不過採用的是冰鮮水晶蝦,雖然彈牙,卻欠缺鮮味。相反,大瀛喜冷醉蝦採用鮮蝦,而且帶少少酒味,更能突出其鮮味。泰式酸辣鳳爪及辣酒東風螺都很開胃。每款都細細碟,讓大家都可以嚐到更多款式。主食
食物的選擇頗多元化。

刺身

沙律/小食

主食
三色炒鴨舌很惹味,微辣。而牛油粟米杯是穩陣之作。

燒物
簡簡單單用鹽燒牛舌及海蝦串,味道已經不錯。前者肉質較韌,後者咸香爽口。
燒有機菠蘿片酸酸甜甜,很開胃。

炸物
芝麻雞翼炸得非常香口,醃味夠,又帶芝麻香。流心一口芝士及紫心香芋丸雖然有點膩,但好好味。至於不是放題店常見的超級榴槤炸彈絕對值得推介,榴槤香甜濃郁!

甜品
和果子帶嚼勁,餡料是豆沙。焦糖燉蛋迷你,蛋味夠,不過略嫌焦糖脆面不夠。
飲品及雪糕都是自助形式,款式算多。

2016-06-18
2016-07-09 1205 浏览
近幾年市而上放題的質素愈來愈差,所以我食放題的次數愈來愈少,不過朋友推介一間位置方便又質素好的店就決定再去試下放題的食物選擇一向多。大瀛喜主要分為12個項目,分別是沙津小食、刺身、卷物、手卷、壽司、天婦羅、炸物、燒物、主食、、煮物、甜品及其特別限定的星級海鮮除了食物選擇多外,大瀛喜的飲品選擇亦製豐富,滿滿的兩大雪櫃超過20款不同的飲品。前菜共叫了四款,分別是冷醉蝦、中華沙津、柚子大蝦沙津及泰式酸辣鳳瓜。值得稱讚的是每碟主菜都是一人份量,只有半隻手掌的大少,令o可以品嘗更多種類的美食。冷醉蝦-食不出有酒的味道,但好在肉質仍嫩實。中華沙律-青瓜與沙律的比例剛好,配上爽脆魚子,不俗柚子大蝦沙律-推介柚子酸酸甜甜,配上彈牙蝦肉及生菜,味道清甜開胃泰式酸辣鳳瓜-比一般外面食開的味道較淡放題的靈魂當然是刺生,分別叫了三文魚、北寄貝、象拔蚌、赤海蝦及甜蝦。厚切三文魚口感一流,而且鮮味足。赤海蝦每隻都有一隻手掌大少,爽口彈牙。甜蝦是至愛,鮮甜嫩滑。壽司及卷物,質素上乘,每份剛好是一口份量。其中最推介的是鰻魚芝士卷,鰻魚薄身燒得什香,飯中包著鮮甜的肉子及濃厚的半溶芝士,一流。最後當然少不了甜品,叫了焦糖
冷醉蝦-食不出有酒的味道,但好在肉質仍嫩實。
中華沙律-青瓜與沙律的比例剛好,配上爽脆魚子,不俗
柚子大蝦沙律-推介
柚子酸酸甜甜,配上彈牙蝦肉及生菜,味道清甜開胃
泰式酸辣鳳瓜-比一般外面食開的味道較淡
壽司及卷物,質素上乘,每份剛好是一口份量。
最後當然少不了甜品,叫了焦糖布丁及菓子品嘗。
焦糖布丁-味道較淡,不會太甜
菓子-包著紅豆蓉,口感煙煙韌韌
2016-07-05 1193 浏览
等左好耐冇嘢食。催左多次,一个钟过去,仍然好多餸冇上!等都等饱了!食材質素有d仲可以,有d鱼生唔係幾新鲜。烤肉的味道倒是不错,只是等得太耐已經飽咗,上时已冇心情再食。
2016-07-05 1324 浏览
同朋友去旺角行街,打算食埋dinner先返去,朋友話要食日本野,咁就不如食放題啦,多食物款式選擇,飲品又任飲!我地行左去文華商場,就搵左呢間大瀛喜日式放題,任食兩個鐘! 佢地服務好好,好有禮貌! 跟單跟得足,叫幾多都黎齊!刺身最好味,好新鮮,份量夠!壽司都多款式!有飲品櫃多款飲品選擇,仲有雪糕雪條櫃!
我地行左去文華商場,就搵左呢間大瀛喜日式放題,任食兩個鐘!

佢地服務好好,好有禮貌!

刺身拼盆
黃金炸蝦
各式甜品
刺身拼盆
黃金炸蝦
各式甜品
2016-07-01 9994 浏览
試過同一集團既其他放題,今次就試下呢間刺身拼盤,三文魚、油甘魚、玉子、北寄貝、甜蝦、鮑片、貝柱等,樣樣刺身都好新鮮,又夠厚身大隻,又夠多種類選擇其中炸物都有唔少,我地叫左以下呢啲芝麻雞翼,好大隻,肉質嫩滑,冇雪藏味黃金生蠔,好鬆化,亦好大隻杏仁蝦球,蝦球痴滿杏仁片,熱辣辣紫心香芋球,香芋夠甜,個餡搞到好滑天婦羅雖然係炸,但食咁多都唔覺油膩,而且好香好凍豆腐配芝麻汁,好食,食完涼浸浸醉蝦,好香酒味,但又唔會好啃沙律既配菜好新鮮,個汁酸酸咪咪咁好開胃鰻魚芝士壽司,好味,配埋燒汁無得頂花之戀,三文魚同蟹子比俾配搭啱啱好黃金蝦,外脆內軟,滋味無窮三文魚子同海膽一口手卷,細細件又容易食,又唔洗食咁多飯,可以留肚食其他美食羊架一啲都唔羶,肉質鮮嫩蜜糖雞翼,好惹味,啲蜜汁包住隻雞翼每一口都咁juicy蒜香牛仔粒,蒜香一聞到已經流晒口水,正!最後緊係要食埋甜品先啦,焦糖布甸甜而不膩,黑芝麻布甸充滿濃濃的芝麻味,無得頂!
試過同一集團既其他放題,今次就試下呢間
其中炸物都有唔少,我地叫左以下呢啲
芝麻雞翼,好大隻,肉質嫩滑,冇雪藏味
黃金生蠔,好鬆化,亦好大隻
杏仁蝦球,蝦球痴滿杏仁片,熱辣辣
紫心香芋球,香芋夠甜,個餡搞到好滑
天婦羅雖然係炸,但食咁多都唔覺油膩,而且好香好
凍豆腐配芝麻汁,好食,食完涼浸浸
醉蝦,好香酒味,但又唔會好啃
沙律既配菜好新鮮,個汁酸酸咪咪咁好開胃
鰻魚芝士壽司,好味,配埋燒汁無得頂
花之戀,三文魚同蟹子比俾配搭啱啱好
黃金蝦,外脆內軟,滋味無窮
三文魚子同海膽一口手卷,細細件又容易食,
又唔洗食咁多飯,可以留肚食其他美食
羊架一啲都唔羶,肉質鮮嫩
蜜糖雞翼,好惹味,啲蜜汁包住隻雞翼
每一口都咁juicy
蒜香牛仔粒,蒜香一聞到已經流晒口水,正!
最後緊係要食埋甜品先啦,
焦糖布甸甜而不膩,
黑芝麻布甸充滿濃濃的芝麻味,無得頂!
2016-06-28
  • 天婦羅
  • 海膽手卷
  • 羊架
2016-06-29 8137 浏览
平時人少少就會選擇食西餐、韓菜、日式等等嘅料理,不過要餵飽一大班人,最好緊係食放肆嘅任食放題啦~~星期二嘅晚上都有好多人聚集係呢間日式放題餐廳到,想去呢間餐廳都幾曲折離奇,首先係地下搭升降機去2樓拎位同等位,等咗45分鐘之後終於有位喇,就再搭另一個升降機直到5樓,跟住要落十級以內嘅樓梯,就到達餐廳任飲包括有咖啡、烏龍茶、汽水、荔枝味Jolly Shandy、檸檬茶等等,由於我坐入面嘅位置,所以係由朋友拎飲品俾我,我就無影到相喇任食嘅野都係啲大路野,唔係好覺得有啲好特別嘅食品,但係選擇都唔算少嘅落單無耐,終於有刺身食喇~~刺身分別係三文魚、油甘魚、北寄貝、甜蝦、珍寶赤海蝦、象拔蚌同貝柱。三文魚刺身感覺幾鮮,雖然唔係魚腩嘅部份,但係口感都算滑溜,我都encore咗三文魚;珍寶赤海蝦都幾大隻,口感都係嫩滑嘅,不過我有少少敏感,我只係食咗一隻姐;象拔蚌刺身都唔錯,有啲爽口嘅質感,我都有encore到呢個另外叫咗海膽手卷,一上到枱面,真係令全枱人震驚,跟住大笑,原因係因為無諗過餐廳會咁孤寒,係一細個手卷入上面,就只有一細塊嘅海膽,味道係唔錯嘅,唔覺有腥味 (亦都可能係太細舊,食唔出啲咩味……..

任飲包括有咖啡烏龍茶汽水荔枝味Jolly Shandy檸檬茶等等,由於我坐入面嘅位置,所以係由朋友拎飲品俾我,我就無影到相喇
1918 浏览
落單無耐,終於有刺身食喇~~刺身分別係三文魚油甘魚北寄貝甜蝦珍寶赤海蝦象拔蚌貝柱三文魚刺身感覺幾鮮,雖然唔係魚腩嘅部份,但係口感都算滑溜,我都encore咗三文魚;珍寶赤海蝦都幾大隻,口感都係嫩滑嘅,不過我有少少敏感,我只係食咗一隻姐;象拔蚌刺身都唔錯,有啲爽口嘅質感,我都有encore到呢個
另外叫咗海膽手卷,一上到枱面,真係令全枱人震驚,跟住大笑,原因係因為無諗過餐廳會咁孤寒,係一細個手卷入上面,就只有一細塊嘅海膽,味道係唔錯嘅,唔覺有腥味 (亦都可能係太細舊,食唔出啲咩味……...)
壽司類都有啲可取嘅選擇,例如黑松露三文魚壽司北海道鮮帶子壽司,黑松露味同三文魚嘅味道配合得都唔錯,略厭黑松露份量多咗少少,所以輕微蓋過咗三文魚嘅味道;而由於刺身到無帶子呢個選擇,所以唯有叫番個北海道鮮帶子壽司黎補番數,口感都幾滑身,不過醋飯味道爭啲,如果有得揀帶子刺身就好喇
熱食方面,大部都係啲中規中矩嘅野,所以我覺得就唔係好需要介紹喇,但係呢個松葉蟹腳鮑魚粥都算唔差嘅,入面有蟹腳同蟹鉗,同一粒細嘅鮑魚,蟹味就唔係太出,勝在粥嘅口感有啲黏稠,唔會太稀,都算係咁