2017-08-23
今日係旺角行街,見呢間放題好多人排隊,於是就忍不住試試一坐低,我地就急不及待點刺身啦! 雖然刺身沒有好似其他放題餐廳咁,用大大的魚生船裝住,但勝在十分新鮮,同我係日本時食的魚生差不多,好正!! 而且刺身的種類有好多,有我最愛的三文魚,油甘魚和劍魚腩,而赤海蝦都好大隻,成隻蝦放落口,海水味很重,good!熟食方面都很不錯。鹽燒牛舌牛舌切得好薄,所以好易咬,而調味都很入味,咸咸的,帶出牛舌的香味香草燒紐西蘭羊鞍羊鞍當然是放題的必食之選! 香草調味不會過咸,剛剛好,帶少少羶,好味! 天婦羅呢到的天婦羅比較特別,除了傳統的大虎蝦天婦羅之外,還有一口紫薯,炸奶。我最鍾意炸奶,外層香脆,內裹是鮮滑的奶,像豆腐花一樣花之戀正正常常,三文魚同沙津醬永遠係絕配醬燒珍寶蟹棒壽司呢個抵讚,因港蟹棒好大條,上面的沙津醬是火炙過的法式忌廉藍青口忌廉份量好多,將青口浸在滿滿的忌廉汁裹,好好味蕃茄湯烏冬媽咪想試下食蕃茄烏冬,估唔到都有驚喜。蕃茄香濃,烏冬彈牙,如果唔係驚飽我應該會食多碗吉列廣島蠔蠔好多汁,表皮脆卜卜,正仲有好多款甜品,有雲石芝士餅,macaron,意式奶凍,日式豆腐凍,泡芙,焦糖燉蛋,而時令水果是西
熟食方面都很不錯。
鹽燒牛舌
香草燒紐西蘭羊鞍
天婦羅
花之戀
正正常常,三文魚同沙津醬永遠係絕配
醬燒珍寶蟹棒壽司
呢個抵讚,因港蟹棒好大條,上面的沙津醬是火炙過的
法式忌廉藍青口
忌廉份量好多,將青口浸在滿滿的忌廉汁裹,好好味
蕃茄湯烏冬
吉列廣島蠔
蠔好多汁,表皮脆卜卜,正
仲有好多款甜品,有雲石芝士餅,macaron,意式奶凍,日式豆腐凍,泡芙,焦糖燉蛋,而時令水果是西瓜,爽甜