2017-08-23 221 浏览
今日係旺角行街,見呢間放題好多人排隊,於是就忍不住試試一坐低,我地就急不及待點刺身啦! 雖然刺身沒有好似其他放題餐廳咁,用大大的魚生船裝住,但勝在十分新鮮,同我係日本時食的魚生差不多,好正!! 而且刺身的種類有好多,有我最愛的三文魚,油甘魚和劍魚腩,而赤海蝦都好大隻,成隻蝦放落口,海水味很重,good!熟食方面都很不錯。鹽燒牛舌牛舌切得好薄,所以好易咬,而調味都很入味,咸咸的,帶出牛舌的香味香草燒紐西蘭羊鞍羊鞍當然是放題的必食之選! 香草調味不會過咸,剛剛好,帶少少羶,好味! 天婦羅呢到的天婦羅比較特別,除了傳統的大虎蝦天婦羅之外,還有一口紫薯,炸奶。我最鍾意炸奶,外層香脆,內裹是鮮滑的奶,像豆腐花一樣花之戀正正常常,三文魚同沙津醬永遠係絕配醬燒珍寶蟹棒壽司呢個抵讚,因港蟹棒好大條,上面的沙津醬是火炙過的法式忌廉藍青口忌廉份量好多,將青口浸在滿滿的忌廉汁裹,好好味蕃茄湯烏冬媽咪想試下食蕃茄烏冬,估唔到都有驚喜。蕃茄香濃,烏冬彈牙,如果唔係驚飽我應該會食多碗吉列廣島蠔蠔好多汁,表皮脆卜卜,正仲有好多款甜品,有雲石芝士餅,macaron,意式奶凍,日式豆腐凍,泡芙,焦糖燉蛋,而時令水果是西
今日係旺角行街,見呢間放題好多人排隊,於是就忍不住試試

熟食方面都很不錯。

鹽燒牛舌

香草燒紐西蘭羊鞍

天婦羅

花之戀
正正常常,三文魚同沙津醬永遠係絕配

醬燒珍寶蟹棒壽司
呢個抵讚,因港蟹棒好大條,上面的沙津醬是火炙過的

法式忌廉藍青口
忌廉份量好多,將青口浸在滿滿的忌廉汁裹,好好味

蕃茄湯烏冬

吉列廣島蠔
蠔好多汁,表皮脆卜卜,正

仲有好多款甜品,有雲石芝士餅,macaron,意式奶凍,日式豆腐凍,泡芙,焦糖燉蛋,而時令水果是西瓜,爽甜

2017-08-23 215 浏览
想星期日晚喺旺角食放題,晏晝先訂位問左好多間一係full一係分兩輪,第二輪八點半又覺得太夜。大瀛喜咁多good comment 本身都無預會有位,但結果又book到七點半。好彩有訂位,去到見到好多人walk in企喺度等緊。飲品同雪糕任拎,雪糕係雀巢,但係垃圾盤見到有Haagen dazs,唔知係人地帶黎定點,唔見雪糕櫃有。仲有一版星級食物menu唔記得影,黃金蝦好香口好正,牛油虎蝦都唔錯,大大隻👍🏻想試埋個蟹粥,但都幾大鍋,兩個人食唔到咁多。最得意係有中湯飲,一盅盅咁上,都幾足料,有幾舊瘦肉。

2017-07-30
2017-08-22 246 浏览
大班人聚會去左旺角食放題,而家周街都有得食放題,係OpenRice見到呢間好多走評就試下。一入門口就見到兩個雪櫃,除咗一般大路汽水雪糕雪條外,仲有啤酒,竟然連yogurt 都有一坐低指定動作梗係叫刺身啦,然後再慢慢畫畫畫,要讚一讚呢度上菜速度同準確度。平日食放題好多時都漏單,一係份量求其上。呢度真係寫幾多黎幾多,同埋無漏單,咁當然我地都唔係亂咁叫啦。剌身幾肥美,泰式生蝦都有。,除左帶子,其他都好新鮮肥美 。有迷你海膽手卷,的的骰骰,食多幾個都無問題壽司幾出色,舊飯好給細舊,同埋上面既魚生好新鮮,拍得住出面既板x。推介帶出同左口魚壽司,左口魚入口即溶芝麻雞翼叫左兩round ,皮脆肉嫩,好香口。蟹粥好足料,不過粥底淡左少少。最後到甜品,有好邪惡既榴蓮糯米滋,真係好重榴蓮味,隔離枱咁岩食緊榴蓮炸彈,附近充斥榴蓮味,其中兩個唔食榴蓮,不停出去吸新鮮空氣。整體好多野食,食物質素中上,特別剌身同壽司係好好食,熟食就推介芝麻雞翼,一口芝士同榴蓮炸彈。

剌身幾肥美,泰式生蝦都有。,除左帶子,其他都好新鮮肥美 。

有迷你海膽手卷,的的骰骰,食多幾個都無問題

芝麻雞翼叫左兩round ,皮脆肉嫩,好香口。

蟹粥好足料,不過粥底淡左少少。

2017-08-19 428 浏览
我都唔知點講呢間嘢。首先,星期二已經訂位,同佢講咗有人生日,問有咩生日優惠,電話入面服務生已經問咗要咩優惠,我話要一板海膽。星期五去到用餐時候同我講無紀錄,我話電話已經訂咗,最終搞一輪先俾返我地。跟住,上菜速度慢,好多點咗嘅嘢食無嚟到,漏單情況嚴重。第二,唔知做乜呢間餐廳好似催命符咁,19:30入座,20:55已經有拎張單嚟,大大聲喺人頭殻頂叫:last order喇,快啲叫嘢喇。OK,咁我地最後咪寫少少嘢食同甜品,結果等咗20分鐘,無一樣嘢嚟!其間服務生仲不停過嚟問我地張單埋咗未!火都嚟!跟住我話:落咗單啲嘢未嚟過囉。佢反問返我仲爭乜嘢,結果兩分鐘後佢就拎咗一堆唔係我地落單所叫嘅甜品俾我地,似係求其執啲甜品俾我地塞住把口快啲埋單!同埋last order落單叫咗嘅嘢食始終無嚟過,似係因為我地就夠鐘交檯,所以hold起晒啲單!21:28又喺人頭殻頂大叫:好喇,大家夠鐘交檯,執好自己嘢喇。到離開餐廳落樓,經過lift口,跟本無人等位。
题外话/补充资料: 迷你心太軟、芝麻雞翼係幾好食
2017-08-18
庆祝纪念
生日
  • 迷你心太軟
2017-08-18 350 浏览
朋友生日約食飯,話想食日本野,之前聽朋友講過呢間唔錯,所以就去左。一早book左位,早到左少少到但一入到去都即刻有位,呢樣抵讚,因為我地都已經好肚餓。入到座,咩都唔好講,點個刺身先,樣樣都點左少少,個刺身一黎到已經俾佢賣相吸引左,閃晒燈出晒煙有飄飄欲仙咁嘅感覺。其中我最鍾意既係三文魚、甜蝦、同泰國虎蝦,三文魚啖啖肉好肥美,一放底就俾我地掃晒,甜蝦就一向係我最愛,非常鮮甜,泰國虎蝦都唔錯,唔知邊個點左希靈魚,結果又係冇人食...食完刺身,就梗係要試下壽司,壽司舊飯細細粒非常易入口,當中蝦壽司特別正。冇錯又係蝦,個人感覺呢度啲蝦特別好食,連蝦天婦羅都好食啲。另外每次食放題都必食既燒羊架,呢度啲羊夠騷,啱晒我口味,不過可以咸多少少。如果唔鍾意食騷味既朋友可以加啲檸檬汁。食咗咁多大魚大肉最後我地點左一個蟹粥清一清腸胃。甜品點左好多,最深刻就梗係榴槤炸彈。啲榴槤味好濃,咬左半粒啲榴槤蓉已經填滿個口,一路食,我身邊啲朋友就一路XX我。服務黎講,我覺得佢地都算係咁,有位肥哥哥仲特別好人,百忙之中都幫我地調位。呢間價錢合理,食物質素高,可以一試。

食完刺身,就梗係要試下壽司壽司舊飯細細粒非常易入口,當中蝦壽司特別正。冇錯又係蝦,個人感覺呢度啲蝦特別好食,連蝦天婦羅都好食啲。

食咗咁多大魚大肉最後我地點左一個蟹粥清一清腸胃。

呢間價錢合理,食物質素高,可以一試。

宵夜
  • 刺身
  • 壽司
  • 羊架
2017-08-16 277 浏览
選大瀛喜跟三五知己聚一聚,天文地理東南西北都吹一吹,要減肥的朋友都記得去一去,食完再減既不後悔又不後退。(店內任食任飲,價廉物美,用心擺設,打卡一流!)說到放題雖然有不少文章說三文魚是低價食材,不過作為香港人的我。。見到三文魚都一定要叫來。這邊的三文魚非常肥美,非常生鮮,重點推介誇啦啦,然後就是各種蝦:海蝦,甜蝦,生蝦,這邊一定要極力推薦給各位你我他。各種蝦啖啖肉,有咬口,食極都唔夠,添完再添,或許,除卻瀛喜的蝦不是蝦也是這個概念。MINI版的海膽手卷,本人於9成飽的時候,隨便吃了4件先覺得夠,好彩係任食唔係又要同個銀包鬥。放題基本壽司,炸物,中規中舉,個人重點推薦的是左口魚,入口即溶的感覺令人想一試再試。起初對甜品其實沒什麼好感,但其有心思的擺設,也令我嘗了當中的2/3,馬卡龍跟CARAMEL推介!匆匆掃蕩了幾幾幾盤食物,(無3不算幾,用幾幾幾應該就岩)驀言回首,才發覺沒肚腩的自己已經不復回,驟然間,才驚覺身上增添了幾幾磅。。。最後我們的結論是。。。食物款色多唔好慢麼麼擺得有姿色唔食就好PIG晚餐放題最岩KEY抵食爽快又平D
選大瀛喜跟三五知己聚一聚,
天文地理東南西北都吹一吹,
要減肥的朋友都記得去一去,
食完再減既不後悔又不後退。
(店內任食任飲,價廉物美,用心擺設,打卡一流!)

說到放題雖然有不少文章說三文魚是低價食材,
不過作為香港人的我。。見到三文魚都一定要叫來。

這邊的三文魚非常肥美,非常生鮮,重點推介誇啦啦,
然後就是各種蝦:海蝦,甜蝦,生蝦,
這邊一定要極力推薦給各位你我他。

各種蝦啖啖肉,有咬口,食極都唔夠,添完再添,
或許,除卻瀛喜的蝦不是蝦也是這個概念。

MINI版的海膽手卷,本人於9成飽的時候,
隨便吃了4件先覺得夠,好彩係任食唔係又要同個銀包鬥。

放題基本壽司,炸物,中規中舉,
個人重點推薦的是左口魚,
入口即溶的感覺令人想一試再試。

起初對甜品其實沒什麼好感,
但其有心思的擺設,
也令我嘗了當中的2/3,
馬卡龍跟CARAMEL推介!

匆匆掃蕩了幾幾幾盤食物,(無3不算幾,用幾幾幾應該就岩)
驀言回首,才發覺
沒肚腩的自己已經不復回,
驟然間,才驚覺
身上增添了幾幾磅。。。

最後我們的結論是。。。
食物款色多唔好慢麼麼
擺得有姿色唔食就好PIG

晚餐放題最岩KEY
抵食爽快又平D
  • 所有蝦的刺身
2017-08-16 28333 浏览
終於食到你喇,係得奬熱店呀哈利!旺角嘅放題本身都食過幾間,有好食嘅有難食既,由於食過某一間好多好評嘅中咗伏所以今次食呢間之前都驚驚地,食完之後就發覺係抵你攞奬嘅大灜喜。三文魚脂肪分佈均勻,食落又唔會腥,甜蝦都好大隻唔會痴牙,超級適合刺身控。第二樣要推薦嘅一定係芝士焗虎蝦,好香嘅芝士加埋大大隻嘅虎蝦吸引程度爆燈啦,refill是常識吧?和風帆立貝味道還可以吧,但唔算係非常好食,好快就攤涼左喇芝麻雞翼嘅精髓相信一定係脆卜卜,呢樣野佢絕對做到,但係就有少少唔熟,入面有1/3肉仲係紅色,但整體來講味道真係唔錯,鍾意香芋嘅我亦不忘叫咗一個紫心香芋丸嚟食,其實香芋唔算好多,不過甜度恰到好處。天婦羅同埋炸金磚豆腐都幾新鮮,我冇預計到原來炸豆腐係甜架🤣友人話可能係因為日式豆腐所以係甜嘅,不過甜得黎入面質地好軟滑好鬼正蒲燒鰻魚每一次都好軟稔,醬汁入味,呢個我又系有refill的,確實有令人一試再想試嘅感覺。甜品方面,有意式奶凍、焦糖燉蛋、泡芙等等,意式奶凍好好味,奶味好重,好滑,重點推介焦糖燉蛋就麻麻地,吾算好滑。P.s. 如果一入去嗰陣係肚餓嘅一叫嗰陣記得叫多啲,因為侍應收完order紙後都要等一段時
終於食到你喇,係得奬熱店呀哈利!

刺身

芝士焗虎蝦

和風帆立貝味道還可以吧,但唔算係非常好食,好快就攤涼左喇

和風凡立貝

芝麻雞翼、紫心香芋丸

天婦羅、炸金磚豆腐

蒲燒鰻魚

焦糖燉蛋就麻麻地,吾算好滑。
甜品

P.s. 如果一入去嗰陣係肚餓嘅一叫嗰陣記得叫多啲,因為侍應收完order紙後都要等一段時間先至有野食黎,同埋坐角落位嘅我實在成日侍應忽略😭明白佢哋都忙,但真係可以留意角落位多啲。
刺身
芝士焗虎蝦
芝麻雞翼、紫心香芋丸
天婦羅、炸金磚豆腐
蒲燒鰻魚
甜品
晚市放題 $228+10%刺身都新鮮 味道鮮甜 質素不錯炙燒三文魚壽司係必點😋 比生的三文魚更好吃而且有沙律醬 配在一起很夾👍🏻而且鰻魚壽司也很欣賞 鰻魚也嫩滑豬軟骨也不錯 牛舌也爽嫩不韌👍🏻 必點之選炸雞翼不油膩 外脆內嫩 肉質很嫩滑一口芝士也不錯 做到拉絲效果炸蠔也很新鮮 配上沙律醬很好吃 所有炸物都是即叫即炸熱辣辣上枱 榴連炸彈也是必食之選❤️內面滿滿的榴槤😍😍抹茶餅就不推介 一般般 榴連雪米糍也不錯 但榴連炸彈交好吃🤤😋💦海膽手卷是一口的size 很貼心而且方便吃海膽也鮮甜🤤 必食甜品有一口心太軟 甜度剛好也有流心效果 但經常漏單 不太滿意😟炸鮮奶也是期待已久的 但經常漏單到我們吃時是冷的 也太粉 不好吃 有點失望😞有泡芙 牛奶布甸 焦糖燉蛋 馬卡龍等甜品 款式也多 味道不錯而且我們有生日優惠 每人有一杯Häagen-Dazs總括而言 食物質素不錯 惟環境有點狹窄 服務大致不錯 員工也很有善 但在處理單時要多加注意 不要常常漏單😟評分: 8/10🌟
晚市放題 $228+10%
到我們吃時是冷的 也太粉 不好吃 有點失望😞
而且我們有生日優惠 每人有一杯Häagen-Dazs
評分: 8/10🌟
2017-08-15 191 浏览
野食方面真心唔錯,服務都好貼心,做到顧客至上,上次攞野飲,有個訓練生放緊啲汽水入去,咁我諗住等一陣啦,之後另一個職員鬧佢:你冇野呀,更係俾客人攞先啦同埋佢甜品都幾多選擇,雪櫃有普通雪糕同雪米糍都好好味,除左呢啲仲可以另外叫,連榴蓮糯米糍都有
2017-08-14
2017-08-11 211 浏览
放題尼講好中1意食呢間,相比其他,呢個質素比差唔多價錢既放題尼講算好唔錯嫁啦D選擇又夠多,食物尼到都好快,又不會一次過上晒,不過都會有經常錯單問題,其他都OK啦!!
2017-08-11 235 浏览
生日又來到我最中意既放題店,裝修後大左又方便左。 服務態度依然好好,來野食都好足而且好快,佢地仲會問有冇漏單。今次一定要提大家食佢地既海膽同軟殼蟹手卷,鮮甜又美味,忍唔住一人食左兩個。之後仲有好好味既日式蛋,最緊要食完所有野就係甜品啦,這裡好似甜品店一樣,有窩乎雪糕,大家可以試下。下次要食更多美食,今次真係太飽了。
2017-08-10 228 浏览
又食放題啦!!!呢間放題的自助區包括飲品及雪糕雪條櫃,其餘的刺身,壽司,卷物,炸物,燒物,粥,鍋都是在一本厚厚的點心簿揀!除了生食出色,熟食都好好食,炸物,燒物,火鍋都是有水準的。炸物的面層不厚,咬落鬆脆可口,那即炸熱騰騰的口感好正!連一口牛都做到7成熟,唔會韌,勁!牛舌好香好爽口!炒蜆辣辣o地,夠洒野味!蟹粥都真係有蟹食,粥底有粟米。呢間放題真係唔讚唔得!有效率之餘,每款食物都唔錯,飽到呢!!!
又食放題啦!!!
呢間放題的自助區包括飲品及雪糕雪條櫃,其餘的刺身壽司,卷物,炸物,燒物,粥,鍋都是在一本厚厚的點心簿揀!

2017-08-10 243 浏览
晚市時段很多食客,如沒有訂座,便需要在商場四樓先行取票。食店在五樓,一進內便見到自助飲品區。除了雪糕櫃,其餘的食物都是用點心紙落單。上食物及收碟速度快,就連侍應的步速都很快!基本上常見的刺身及壽司都有,新鮮鮮甜,款式包羅萬有。炒田螺及炒蜆帶有少辣,很香口,encore再encore! 羊架,一口牛,芝麻雞翼都冇得輸!最喜出望外的是炸鮮奶呀!!!估唔到食放題都有炸鮮奶食,炸面好薄,內裡像淡淡的燉奶,不太甜。炸紫芋超好食,好香少少煙韌,必吃之選!甜品在點心紙落,雖然款式唔算好多,但款款都精緻好味!最後可以食埋雪糕及雪米糍,豐富滿足!

基本上常見的刺身壽司都有,新鮮鮮甜,款式包羅萬有。炒田螺及炒蜆帶有少辣,很香口,encore再encore!
羊架,一口牛,芝麻雞翼都冇得輸!

• 炒蜆
  • 田螺
  • 炸物
2017-08-05 401 浏览
同朋友一月一聚,一早book定食放題😋😋見到呢間野咁多好評,實無死去到真係人山人海勁多人,book左位都仲要等多10分鐘左右先有得入入到去d位好逼,坐得略嫌唔多舒服不過服務員d態度係咁忙碌既情況下都保持得非常好,真係好抵讚丫👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻刺身新鮮又厚切😋食落魚味重可以再叫多round 榴連炸彈,香芋丸,一口芝士,芝麻雞翼d炸物炸得好出色真係即炸,入口仲係熱辣辣,勁好味丫我係為左榴連炸彈而黎😳我同朋友兩個人total 食左8粒真係超滿足丫😆蒜味芝士蝦,勁重蒜味,再食多左隻🤤一口牛,肉質好淋,勁易咬,味道都好好,一碟已經有好多舊壽司飯仔細細唔驚食到好飽,不過我個人鐘意刺身多d鰻魚好細舊,要叫多幾次如果大舊d就好啦黃金蝦,蛋黃包住d蝦,剝殻比較麻煩剝完又無乜味,所以麻麻地海膽手卷唔係間間放題都有,細細舊個樣好得意,不過味道普通啦焦糖布丁滑,和菓子好煙un ,豆沙唔太甜榴連糯米糍好好味,我地又啪左好多粒😋😋😋今餐真係好滿足!價錢公道,服務好,食物好食會再黎食
同朋友一月一聚,一早book定食放題😋😋
見到呢間野咁多好評,實無死
入到去d位好逼,坐得略嫌唔多舒服

刺身新鮮又厚切😋食落魚味重
可以再叫多round

榴連炸彈,香芋丸,一口芝士,芝麻雞翼
d炸物炸得好出色
真係即炸,入口仲係熱辣辣,勁好味丫

蒜味芝士蝦,勁重蒜味,再食多左隻🤤

一口牛,肉質好淋,勁易咬,味道都好好,一碟已經有好多舊

壽司飯仔細細
唔驚食到好飽,不過我個人鐘意刺身多d
鰻魚好細舊,要叫多幾次
如果大舊d就好啦

黃金蝦,蛋黃包住d蝦,剝殻比較麻煩
剝完又無乜味,所以麻麻地

海膽手卷
唔係間間放題都有,細細舊個樣好得意,不過味道普通啦

焦糖布丁滑,和菓子好煙un ,豆沙唔太甜
榴連糯米糍好好味,我地又啪左好多粒😋😋😋

今餐真係好滿足!價錢公道,服務好,食物好食
會再黎食
2017-07-25
2017-08-04 389 浏览
今日系好朋友的生日,好開心,我能陪她正日度過生日,當然食好野啦~三文魚有足夠厚度,甜蝦鮮甜,所有刺身都好新鮮卷物和壽司好好味,又甜又鮮,天婦羅炸到好香脆芝士和蒜蓉好夾,帶出牛油香味,虎蝦焗到又香又爽,蝦炸到好香,蝦肉好抱實炒帆立貝好香,又大粒,鰻魚又好多汁芝麻雞翅炸到好香脆,當然要食5隻,炸蠔外脆外軟,咬一口,爆出蠔汁,好好味食主菜後,當然去食甜品啦,飲品任飲,雪糕多款選擇,好滿足好開心其實燒物,煮物,手卷都值得一試

三文魚,甜蝦,赤海蝦,北寄貝,墨魚片等等

三文魚有足夠厚度,甜蝦鮮甜,所有刺身都好新鮮

黑松露赤蝦,三文魚腩,北海道鮮帶子 醬燒珍寶蟹棒,香蒜牛油燒大蝦,鹽燒左口魚

虎蝦天婦羅,花之戀,忌廉芝士鰻魚卷

卷物和壽司好好味,又甜又鮮,天婦羅炸到好香脆

芝士蒜蓉牛油焗虎蝦

和風帆立貝,鰻魚

炒帆立貝好香,又大粒,鰻魚又好多汁

芝麻雞翅,炸生蠔,一口芝士

時令水果,忌廉泡芙,雲石芝士餅,法式蕉糖燉蛋

其實燒物,煮物,手卷都值得一試
2017-08-02
和風帆立貝,鰻魚
芝麻雞翅,炸生蠔,一口芝士
時令水果,忌廉泡芙,雲石芝士餅,法式蕉糖燉蛋
  • 芝士牛油大蝦
  • 黑松露赤蝦,三文魚腩,北海道鮮帶子醬燒珍寶蟹棒,香蒜牛油燒大蝦,鹽燒左口魚