2022-07-26 172 浏览
平日夜晚同屋企人去咗食呢間 268 加一 最後埋單1100左右 我哋平日夜晚去見到都算多人 成個餐廳環境好大 都坐滿曬人 但係就唔使排隊 啱啱好有得入去😂 首先服務態度五星星 員工服務態度好好 佢哋收碟收得好快 唔會驚好多嘢食啲碟對埋一齊 其次每次我出去攞嘢食或者去廁所嗰陣 就算佢哋推住個餐車收緊嘢 都會讓路先 係個個都會! 另外上菜速度 嗰日去個場都算多人 除咗刺身等耐少少 其他都算好快 食物質素來講 都算過關 唔會話食多啲好唔新鮮 炸物相對比較好食😋 個芝麻雞翼好香脆 值得一試 自助區啲都更新得好快 個人覺得嗰個湯幾好飲 不落去好多料雪糕種類都幾多 仲可以自己整雪糕 甜品有提拉米蘇 牛奶布甸等等 不過個人就覺得唔好食 應該都放得有啲時間不過可能因為夏天 去攞以飲嗰陣啲嘢飲全部唔夠凍😣
雪糕種類都幾多 仲可以自己整雪糕
不過可能因為夏天 去攞以飲嗰陣啲嘢飲全部唔夠凍😣
牛柳粒
芝麻雞翼
牛柳粒
芝麻雞翼
見天氣今日幾好,就拉埋另一半去食放題,之所以揀下晝食,係因為可以有多啲時間消化。呢間放題喺旺角已經屹立多時,質素保持高質,掃一掃QR code落單超級方便。講到食放題,第一樣必食嘅當然係刺身啦,三文魚、油甘魚、象拔蚌、帶子、赤蝦、希靈魚一應俱全,全部刺身都非常新鮮,而且有放喺冰盤上邊,並且擺放得非常精緻。每件刺身都毫不吝嗇地厚切,食落肥美,魚腥味一啲都唔重,三文魚更食落更加有啖啖肉口感。除咗刺身之外,燒物同埋炸物都係必點:蒜蓉扇貝,好香蒜蓉味,醉鮑魚雖然細隻,但質素唔差,食落鮮味彈牙。西京燒非常好味。芝麻雞翼炸得脆口,肉嫩滑,好香。鹽燒牛舌,面頭配上黑椒食落更香口惹味。燒菠蘿好甜,食完又想食,炸榴槤球係另一半的至愛,天婦羅全部都非常出色,食物炸得香脆可口之餘,亦唔會覺得太過油膩。仲有仲有仲有最名貴嘅花膠一定要試,一整塊,口感爽彈,醬汁唔會太鹹,夠晒滋補!一樣如果唔夠飽,出邊仲有自助區,今次真係又係捧住個肚,要喺旺角行返兩個鐘消化下!

2022-07-25 83 浏览
同一班朋友聚會唔知食咩好就揀咗大瀛喜放題一齊食放題食物種類多 總有野食岩每一位食餐廳採用手機點餐環保又方便👍🏻係等野食送到之前可以係出面既自助沙律吧同小食區拎啲嘢食先葡撻幾好食😋除咗小食仲有嘢飲黎得食放題 第一round當然要叫刺身啦!刺身肥美新鮮 推介三文魚同帶子好鮮甜之後我哋就叫咗一啲炸物芝麻雞翼幾香口估唔到放題都有酸菜魚食仲要味道幾正宗配料好多酸辣適中魚肉亦有口感!餐廳既燒海鮮亦都做得好出色沙律醬加上大蝦酸酸甜甜 好開胃我同朋友都encore 食左咁多野梗係要食埋雪糕啦呢個杯裝既雪糕係香港製造柚子乳酪味柚子好清新要黎解膩一流
同一班朋友聚會唔知食咩好

係等野食送到之前
可以係出面既自助沙律吧同小食區拎啲嘢食先
葡撻幾好食😋

除咗小食仲有嘢飲

黎得食放題 第一round當然要叫刺身啦!
刺身肥美新鮮 推介三文魚同帶子

柚子乳酪味
柚子好清新
要黎解膩一流
2022-07-25 1710 浏览
朋友話好耐冇食過日本放題想食當然要揀一間又好食又抵食又方便嘅店鋪🤪所以呢日我就帶左佢黎大瀛喜食午市放題.💫午市放題 ($228)午市放題由12點食到3點都只係二百幾蚊 真係好抵而且長者仲有88 折優惠 又的確係一個幾好既節目下次都想帶埋屋企既長老食返餐好😁.仲記得以前食放題枱面個本好厚嘅點餐紙🫣依家已經轉左用QR code點單📱方便得黎又環保同衛生 唔使將張紙傳來傳去.刺身方面有好多選擇例如有三文魚、油甘魚、吞拿魚、北海道帶子、甜蝦🦐、赤蝦、虎蝦等等非常新鮮 仲好鮮甜添.朋友唔鐘意食咁多生冷野壽司及火焰壽司就啱晒佢🍣而且仲可以試下創意料理我地食左芒果龍蝦沙律塔🥭、龍蝦沙律多士、芝士鰻魚玉子燒 味道都唔錯 可以食到廚師嘅用心創作.我哋亦都有點海膽手卷同鮑魚手卷😳師傅做到細細件一口一啖 食完都唔會太飽肚食唔落其他野.燒物係另一樣吸引我地黎既主菜食得多刺身都想食熟食暖下胃😌味噌燒比目魚、蒜蓉醬烤扇貝、燒香草羊鞍都係我地既心水其中羊鞍大大件 肉質又腍 我地都Encore左幾次😋.除此之外仲有天婦羅、串燒🍢、炸物等等炸蠔非常好食🦪一啲都唔乾身咬落仲有蠔汁.大食既我地仲未飽肚 所以點左蟹粥🦀蟹粥非
朋友話好耐冇食過日本放題想食
當然要揀一間又好食又抵食又方便嘅店鋪🤪
所以呢日我就帶左佢黎大瀛喜食午市放題
💫午市放題 ($228)
午市放題由12點食到3點都只係二百幾蚊 真係好抵
非常新鮮 仲好鮮甜添
朋友唔鐘意食咁多生冷野
壽司及火焰壽司就啱晒佢🍣
而且仲可以試下創意料理
我地食左芒果龍蝦沙律塔🥭、龍蝦沙律多士、芝士鰻魚玉子燒
味道都唔錯 可以食到廚師嘅用心創作
我哋亦都有點海膽手卷同鮑魚手卷😳
師傅做到細細件一口一啖 食完都唔會太飽肚食唔落其他野
燒物係另一樣吸引我地黎既主菜
食得多刺身都想食熟食暖下胃😌
味噌燒比目魚、蒜蓉醬烤扇貝、燒香草羊鞍都係我地既心水
其中羊鞍大大件 肉質又腍 我地都Encore左幾次😋
除此之外仲有天婦羅、串燒🍢、炸物等等
炸蠔非常好食🦪
一啲都唔乾身咬落仲有蠔汁
大食既我地仲未飽肚 所以點左蟹粥🦀
蟹粥非常鮮甜仲有大大隻蟹喺入邊
壽喜燒牛肉鍋、鰹魚湯稻庭烏冬🍲都係好好嘅選擇
除咗自己點單之外
出邊仲有沙律吧🥗、幾款熟食檔、碗仔翅、中式湯同凍海鮮(蜆、蝦)可以自已拎
飲品除咗有一般罐裝飲品仲有啤酒🍺、清酒🍶等等
自家製冷泡茶大大杯非常解渴🍵
食完咁多野當然唔少得甜品
有軟雪糕🍦、迷你雪糕批、甜筒
食埋甜品之後認真滿足🥰
餐廳地方非常闊落 仲分咗好多區域
而且座位舒適 上菜非常快 仲竟然冇漏單😲
已經好想再黎食多次😆
2022-07-25 917 浏览
想食放題又唔想咁貴, 最好就係食中午放題, 今日去左旺角呢間大瀛喜, 之前食過都十分唔錯, 令我今日都充滿期待!去到餐廳, 店員好快已經為我地安排好座位, 我地兩個人坐高身BAR枱四人位, 坐得鬆動又舒服出面有自助區, 分別有各式飲品有啤酒添! 凍海鮮都有, 仲有雪糕任拎!餐廳用QR CODE落單, 當然唔少得有刺身, 壽司, 炸物, 軍艦, 天婦羅, 一品料理, 其本上每次落單 食物都好快送到, 真係有效率刺身: 款式真係好多, 仲要每一樣都好新鮮, 其中我最鍾意吞拿魚, 因為佢新鮮得黎仲要冇根! 連蝦都有幾款比大家揀 當中虎蝦夠晒大隻又多膏! 之後就到壽司同軍艦, 佢既飯細細舊, 可以試多幾款, 其中必推帶子壽司, 帶子夠晒厚身!仲有大量既日式料理, 好似炸蝦天婦羅夠熱, 蝦肉又夠爽口, 牛肉鍋同蟹肉粥, 我都認為係必點項目! 今日呢個放題真係大滿足!

今日呢個放題真係大滿足!
2022-07-21
午餐
2022-07-22 85 浏览
因為之前疫情唔敢出街食,唔經唔覺都好幾年無食過放題個胃仔細晒喇~係時候俾d訓練佢大瀛喜放題都有好幾間分店, 覺得佢地與別不同就係座位比較寬鬆d,台面又夠空間放食物, 唔會因為無位要食好急俾位黎落菜以家放題用app落都幾好, 可以睇番record咁就唔洗怕重複落order,叫左食唔晒,浪費食物真係罪大惡極呀!黎到放題當然要點番一盤靚靚既刺身先啦~最愛既芝麻雞翼, 又脆又juicy性價比高海膽手卷, 一口一個!除左APP裡面落單既, 出面既熱葷選擇都超過十款咁多選擇都唔知食咩好燒左口魚裙邊壽司~蟹粥有鮮味之餘都幾多蟹件~
因為之前疫情唔敢出街食,唔經唔覺都好幾年無食過放題
個胃仔細晒喇~係時候俾d訓練佢
台面又夠空間放食物, 唔會因為無位要食好急俾位黎落菜
以家放題用app落都幾好, 可以睇番record

黎到放題當然要點番一盤靚靚既刺身先啦~

最愛既芝麻雞翼, 又脆又juicy

性價比高海膽手卷, 一口一個!
除左APP裡面落單既, 出面既熱葷選擇都超過十款
咁多選擇都唔知食咩好

燒左口魚裙邊壽司~

蟹粥有鮮味之餘都幾多蟹件~
2022-07-19
2022-07-22 130 浏览
是日和爸媽嚟呢間新開嘅大瀛喜,舊鋪係「吉壽」,相信大家都知係同一個集團,只係店名唔同。而我就經常撈亂大X喜和大X屋,真係好搞笑!點解會嚟呢間大瀛喜食午市放題呢?最大原因係因為呢度有長者88折優惠,我覺得呢一點對長者嚟講好貼心。甫坐低,我地就即刻用手機order食物啦。最開心就係見到一盤盤砌得好靚嘅魚生刺身。呢度俾嘅份量算唔欺場。最正嘅都係油甘魚和甜蝦,三文魚只敢淺嚐,唔敢食太多。其餘嘅熟食都係正正常常,蒲燒熳魚係最好食嘅。爸媽食得開心,我就最開心啦!

其餘嘅熟食都係正正常常,蒲燒熳魚係最好食嘅。

爸媽食得開心,我就最開心啦!
2021-11-22
2022-07-22 64 浏览
心血來潮想食放題,就拉咗個朋友一齊嚟大瀛喜,主要貪佢夠方便,一出地鐵站行多兩步就到。我哋提前十分鐘去到,估唔到佢哋排隊入座既客人已經排到去lift口。一坐低之後我朋友就叫嘢食,我就出去拎飲品。飲品都幾齊全,凍既、熱既、有酒精既基本上應有盡有。地方都算闊落,拎野食唔驚撞到其他人。刺身方面,啲食材都幾新鮮。我地叫左既赤蝦&虎蝦特別鮮甜。芝麻雞翼無令我失望,炸得外脆內軟,啲肉夠粉嫩。吉列炸蠔,一咬落去,蠔既汁咇晒入口腔,值得一試。海膽手卷同埋鮑魚仔手卷都整得好精緻,可以一啖吞落肚。鵝肝壽司嘅油脂香味同壽司幾夾,食落唔會太膩。龍蝦沙律多士同埋鰻魚玉子燒都係酸酸甜甜,食落更加開胃。蒜蓉扇貝連埋醬汁一齊烤,帶出蒜香同扇貝嘅鮮味。羊鞍幾淋,食落又唔會太騷👍🏻牛舌都唔錯,但佢哋嘅牛柳粒更加有驚喜。佢啲牛柳粒特別有咬口,蒜香味又正,忍唔住一粒一粒咁食晒。黑松露赤蝦壽司,既有蝦既鮮味又有黑松露獨有香味,層次分明😋佢地甜品都唔少,可惜我食得太飽,最後只係食左呢款迷你朱古力蛋糕批,份量夠細亦唔會太甜😂
芝麻雞翼無令我失望,炸得外脆內軟,啲肉夠粉嫩。
吉列炸蠔,一咬落去,蠔既汁咇晒入口腔,值得一試。
海膽手卷同埋鮑魚仔手卷都整得好精緻,可以一啖吞落肚。
蒜蓉扇貝連埋醬汁一齊烤,帶出蒜香同扇貝嘅鮮味。
羊鞍幾淋,食落又唔會太騷👍🏻
黑松露赤蝦壽司,既有蝦既鮮味又有黑松露獨有香味,層次分明😋
今日去咗旺角食日式放題,呢間其實都已經食過好多次,地點就腳價錢經濟食物👌🏻嘢食太多種類,真係不能盡錄🤣🤣🙌🏻一入門口就係自助小食、飲品🥤🧃🍺甜品雪糕🍦🍮仲有冷盤例如:螺肉、中華沙律、青口、蜆、鮮蝦等等,小食有葡撻、章魚燒、話梅豬手、滷水雞翼,‼️推介豬手同雞翼,因為非常入味又非常淋👍🏻👍🏻我次次都會拎一大碟😛😍飲品區咩種類都有😆而我甜品全部都係一口size,軟雪糕🍦自己唧又得😯壽司🍣全部整到細細件咁😌可以食多幾款😋芒果龍蝦沙律卷、花之戀🌸煙三文魚牛油果🥑多士同埋火炙壽司都係必食‼️燒物🔥又係幾正💯香草羊鞍、西京燒比目魚都係必叫😋😋兩款都又嫩又入味🙌🏻😛仲有黃金醬燒蝦、蒜蓉扇貝都好惹味👌🏻燒鰻魚都唔錯!💪🏻仲有仲有,一品料理,真係食極都停唔到口,我超鍾意牛油🧈粟米🌽食左幾兜❤️仲有黃金炒蝦🦐好香咸蛋黃味連殼都脆卜卜可以食埋!牛柳粒都幾好食👌🏻最後仲食左巨量既燒菠蘿🍍又甜又多汁💦仲有燒牛舌翠肉瓜同埋燒海蝦都可以試下,全部都係熱辣辣😆仲有肚可以試埋雜錦天婦羅😍炸蝦🍤南瓜🎃甜薯🍠都好食!榴連炸彈不得了😉😚炸香芋丸同埋芝麻雞翼,係絕對唔會失望🤣 我食左十粒波波都係lamlam脷🥳😋臨尾走個陣仲順手食多
臨尾走個陣仲順手食多個豆腐雪葩同埋甜筒🤣🤣就咁渡過一個美好又滿足既晚上🥰呢度有2人枱又有卡位,坐得都舒服,地方乾淨企理,侍應有禮貌又爽口,重點係唔會漏單,叫幾多就泥幾多,抵讚😛💯
2022-07-21
  • 牛油粟米
  • 豬手
  • 雞翼
  • 燒菠蘿
  • 魚生
  • 壽司
2022-07-21 58 浏览
其實我都好耐冇試過食放題。因為放題每況愈下真係有時為咗填飽個肚但又唔知食咗啲乜。有一日行完山,太肚餓,就決定要食餐好飽嘅。魚生我哋一開始點左每樣幾件,試吓咩味道。吞拿魚味道唔錯,我哋再加第二批,不過冇第一批咁好味,真係睇彩數,但係都OK好食。油甘魚同帆立貝係我哋嘅至愛。之後熱食一啲都唔失禮,有蒜蓉燒帆立貝、燒翠玉瓜、天婦羅蝦、魚湯浸菜苗、煙三文魚多士,總之好多款啦。嘢飲同埋雪糕都有好多選擇,可以自己出去拎。

魚生我哋一開始點左每樣幾件,試吓咩味道。

嘢飲同埋雪糕都有好多選擇,可以自己出去拎。
2022-07-21 57 浏览
好耐無食過放題,旺角呢間係朗豪出面,約friend勁方便。.放題就梗係咩都食啦!刺身我覺得油甘魚同帶子最正,所以encore左。咁多人食,去貨去得快,所以好新鮮。仲唔到放題都有鮑魚咁正!.燒物都好多選擇,放題食串燒我覺得最抵!炸物我勁鍾意芋泥丸,有一層糯米係出面,好邪惡呀!.食返d養生ge野,魚湯同埋花膠都可以滋補下。.雪糕佢又係好多選題,我地簡左豆腐同柚子乳霜都幾特別。仲有雪糕機可以自己加料!.呢個價錢食到咁多野,質素都唔錯,我地都覺得好抵。
好耐無食過放題,旺角呢間係朗豪出面,約friend勁方便。
食返d養生ge野,魚湯同埋花膠都可以滋補下。
呢個價錢食到咁多野,質素都唔錯,我地都覺得好抵。

2022-07-19 85 浏览
答應小朋友的事情一定要做,我就遵守承諾,因之前同佢地講,兩位小朋友考完試後,我地就去食日式放題慶祝的,所以就同佢地來到旺角的大瀛喜。小朋友來到已經急不及待去拎飲品呢到有玫瑰花茶,白桃烏龍茶好特別呢!當然仲有平時果d 汽水飲品啦!我地大人就負責用qr code 落單✌🏻唔洗多講緊係叫一round 刺身和壽司先啦! 三文魚、帶子、蝦、赤貝、八爪魚、希靈魚、油甘魚咩都叫d ,成盤都好新鮮, 壽司款式都多,我每款叫d因謙謙好喜歡食壽司。熟食方面, 我自己喜歡芝麻雞翼炸的好酥脆又夠入味, 牛舌燒得唔錯好爽口, 銀雪魚好滑溜不過味道甜左dd,牛柳粒都幾juicy , 羊架唔羶喎,燒得剛剛好入口軟腍鮮嫩。我覺得呢到放題食物選擇都幾多,質素亦比我係荃灣食過的幾間高,下次會再幫襯。

我地大人就負責用qr code 落單✌🏻唔洗多講緊係叫一round 刺身壽司先啦! 三文魚、帶子、蝦、赤貝、八爪魚、希靈魚、油甘魚咩都叫d ,成盤都好新鮮, 壽司款式都多,我每款叫d因謙謙好喜歡食壽司

2022-07-19 72 浏览
刺身依然係厚切。創作壽司細細件容易食。收送食物速度快。係音樂聲太大。冷盤有蒜味螺肉,無骨鳳爪,納豆,生果等等。飲品方面,汽水,果汁,茶類,酒類,咖啡,美祿,日本茶,清酒。雪糕方面就普通一點,沒有貴價雪糕!整體方面有80分
刺身依然係厚切。
創作壽司細細件容易食。
收送食物速度快。
係音樂聲太大。
冷盤有蒜味螺肉,無骨鳳爪,納豆,生果等等。
雪糕方面就普通一點,沒有貴價雪糕!
整體方面有80分
2022-07-19 49 浏览
近排同朋友傾開好耐冇食放題,明明以前讀書時成日都約食任食任嗌真係好開心傾傾下就約埋黎大瀛喜食!我地鐘意呢到位置又就腳,又多食物款式黎到之後果然冇令我地失望,單單係出面既小食bar已經有沙律區,中式熟食區,海鮮冷盤區,雪糕甜品呢d就緊係唔少得la~!雪糕有包裝雪糕雪條甜筒,仲有軟雪糕機,品種好多,亦有外國牌子既雪條!有啤酒,茶,亦有自製既冷泡茶炸物燒物方面亦都好多選擇,例如燒鰻魚,炸雞翼,連炸榴槤都有 亦有比目魚西京燒,牛舌,扇貝等,品種款式好多好少地方會有西京燒食 羊架大大份當然唔少得刺身啦! 三文魚,吞拿魚,帶子,甜蝦,八爪魚呢d就唔少得既鍋物有壽喜燒,酸菜魚等,我地嗌左牛肉壽喜燒,好好食,又多料最驚喜既一定係酒浸鮑魚!真係原隻連殼上,鮑魚仲會痴住個殼燒菠蘿好甜好正雪糕方面有gelato! 有柚子,豆腐,芋頭味自家製既白桃烏龍茶總結係都幾抵食好在品種多,總有你鐘意食既野可以嗌
近排同朋友傾開好耐冇食放題,明明以前讀書時成日都約食
任食任嗌真係好開心

有啤酒,茶,亦有自製既冷泡茶

炸物燒物方面亦都好多選擇,例如燒鰻魚,炸雞翼,連炸榴槤都有
亦有比目魚西京燒,牛舌,扇貝等,品種款式好多

好少地方會有西京燒食
羊架大大份

鍋物有壽喜燒,酸菜魚等,我地嗌左牛肉壽喜燒,好好食,又多料

最驚喜既一定係酒浸鮑魚!真係原隻連殼上,鮑魚仲會痴住個殼

燒菠蘿好甜好正

雪糕方面有gelato! 有柚子,豆腐,芋頭味

自家製既白桃烏龍茶

總結係都幾抵食
好在品種多,總有你鐘意食既野可以嗌
旺角呢間🤩大瀛喜地方都幾大👍,自助區有沙律🥗吧、凍熟海鮮🦐、章魚🐙燒、炸雞🍗等等。呢度仲有清酒🍶、梅酒🥃、咖啡☕️、果汁🍹、熱飲🤤。食🇯🇵日式放題🐟,各式刺身🤤當然係重點,呢度款式多質素亦👍唔錯,我特別😍鐘意油甘魚🐟同埋帶子刺身😋。另外佢哋仲有🏯日本🗾空運✈️吞拿魚🐟添,雖然只係赤身,但都幾鮮味🥰亦都有少少🤏肥。特色壽司🍣款式都唔少,我個人就推介🤤京蔥拖羅蓉塔、芒果🥭龍蝦🦞沙律塔、鹽燒🔥左口魚🐟裙邊壽司🍣同埋🧄蒜香🐂牛肉壽司,另外海膽手卷😋都係必食嘅。呢度三款🍞多士:海鮮🦐沙律多土、龍蝦🦞沙律多士同埋牛油果🥑煙三文魚🐟多士都各有特色。佢哋熟食款式🤩亦都唔少,吉品鮑汁扣花膠🤤都幾大塊,又淋又滑😋,西京燒比目魚🐟香滑入味,😍黃金醬🔥燒開邊蝦🍤味道酸甜開胃, 🧄蒜蓉醬烤扇貝亦係我心水之一。令我好驚喜🤩嘅係竟然有🥬酸菜魚🐟!用日式金屬鍋上枱,🔥熱力十足,味道😋夠酸又夠麻香,🐟魚肉十分嫩滑🥰。炸物同埋🔥燒物選擇多,亦都不過不失🤤。壽喜燒🐂牛肉鍋🍲牛肉都幾嫩,而且豆腐同冬菇🍄好入味😋。甜品🍮櫃有多款大福、布甸🍮、蛋糕🧁,另外仲有軟雪糕🍦同埋各款雪糕雪條添😋。其中我最鍾意❤️香橙芝士杯同埋 tiramis

炸物同埋🔥燒物選擇多,亦都不過不失🤤。

壽喜燒🐂牛肉鍋🍲牛肉都幾嫩,而且豆腐同冬菇🍄好入味😋。

其中我最鍾意❤️香橙芝士杯同埋 tiramisu 🤤,另外各口味嘅 da dalce 🍨雪糕亦都十分之高質!