2022-08-15 62 浏览
旺角食肆一直都多嘎啦,今次趁消費券落黎,一於食放題啦。店鋪位置都相當方便,出地鐵站就可以上樓入座。地方好大,可能因為消費券發放,真系好旺場,坐滿咗!裝修都差五多啦,乾淨企理。熟食區,甜品區,冷盤區,飲料區都應有盡有。落單掃code,唔使寫紙仔,方便又環保。刺身、壽司、手卷、燒物等等樣樣齊全。上菜都相當快,效率爆燈。放題就肯定唔少得刺身啦。食材都好新鮮,食落鮮甜又唔腥。三文魚,甜蝦,北寄貝同八爪魚刺身就系我最愛。距地壽司都好唔錯,最啱壽司發燒友。手卷有成只鮑魚,細細件,一啖落去就滿足啦。岩燒蝦極力推薦,只落少少鹽,保留翻蝦噶鮮味,落單可以叫多啲。蒜蓉燒扇貝都好唔錯。除左自己落單,外面仲有好多自助區。章魚燒同炸雞粒好好食。仲有凍蜆、凍蝦同凍青口添。服務好快手,吧枱位置雖然緊湊,但勝在收碟及時,可以食多幾轉。
旺角食肆一直都多嘎啦,今次趁消費券落黎,一於食放題啦。

落單掃code,唔使寫紙仔,方便又環保。刺身壽司、手卷、燒物等等樣樣齊全。上菜都相當快,效率爆燈。

距地壽司都好唔錯,最啱壽司發燒友。

手卷有成只鮑魚,細細件,一啖落去就滿足啦。

2022-08-15 55 浏览
舊同事聚舊話想食放題,我就主動提議食返呢間餐廳~呢度食飯真係要BOOK位,因為兩次黎都見到爆多人!!大家不約而同講返以前食限時放題成日漏單追單好勞氣,而家用QR Code真係方便又有效率好多~~呢度d刺身真係keep到個質素,上枱唔會話未溶好雪或者淡矛矛無魚味,款式選擇又多,我自己最鐘意食帶子同赤蝦~ 鮮甜又彈牙~熟食綜合大家意見覺得呢度燒物真心唔錯~其中最鐘意嘅係蒜蓉燒帶子同燒鰻魚,encore咗好多次,帶子肉燒起唔乾柴同唔會縮到細細粒~鰻魚細細件燒到香口,沾滿醬汁勁好味,食到停唔到口~更開心嘅係呢度有海量嘅飲品選擇,由咖啡、綠茶、檸茶、茶飲、汽水到清酒啤酒都係任君選擇,自助區仲有唔同款式嘅前菜、小食、甜品等任添任食,價錢又唔貴,真係同大班朋友聚腳好選擇~~

2022-08-14 72 浏览
消費券落左來梗係要快滴去食好西啦,今晚趁加班有同事陪,2個人收工之後一齊去食放題今日近近地來到旺角呢間放題,聽講大瀛喜放題都算性價比比較高既,一於過來睇下距咩料。因為無book檯,臨時入來就被安排到左比較邊的位置,又或者可能係因為實在太多人,五係週六日都甘多人,食物質素可想而知其實都幾好。來食放題肯定要點刺身先既,刺身種類都好多,虎蝦刺身都有添,食落感覺好新鮮,無腥味,刺身算屬於中上水平了。黃金大蝦即使外面裹蛋黃炸都可以食得出滴蝦係新鮮既,因為滴肉都實。開邊蝦係另一種做法,有滴甜味,都新鮮好食。蒜蓉燒扇貝,蒜蓉味五算重,味道偏淡。個一口牛味道都算OK,牛肉五韌。魚湯菜苗有少少腥,都可以接受既。呢個燒菠蘿真係好好食,好甜好juicy,之後仲叫左幾份。其實仲有好多野食,創意壽司味道都五錯,總體來講係性價比較高的日式放題,可以再來。
蒜蓉燒扇貝,蒜蓉味五算重,味道偏淡。
個一口牛味道都算OK,牛肉五韌。
魚湯菜苗有少少腥,都可以接受既。
呢個燒菠蘿真係好好食,好甜好juicy,之後仲叫左幾份。

2022-08-12 80 浏览
與友人相約在旺角,無所事事的到處走,行到餓了就決定食放題,因為款式多!夜晚8:30後晚市人均$273,非常多人,咁啱被安排坐係餐廳最入面角落頭位,幾好!餐廳都幾大,一入門就係自助飲品區同甜品區,最欣賞有飲品暖櫃同自家製泡茶!👉🏻刺身點了三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、虎蝦、甜蝦同大赤蝦!上菜速度快,而且無漏單!👉🏻壽司特別中意鵝肝壽司,京蔥拖羅蓉塔同芒果龍蝦沙律塔,好creative嘅料理,而且份量唔會太多,可以繼續食其他野!👉🏻燒物推介蒜蓉醬烤扇貝同燒有機新鮮菠蘿!前者蒜香十足帶岀鮮香味,後者酸酸甜甜,最適合解膩👉🏻煮物北海道牛乳豆腐鍋係大愛!個湯奶白色,唔會好鹹,真係好好飲,豆腐好滑,係想食嘅味道!與友人一起邊吃邊談心,很幸福滿足!

👉🏻刺身

👉🏻壽司

👉🏻燒物

👉🏻煮物

與友人一起邊吃邊談心,很幸福滿足!
2022-08-12 105 浏览
上次嚟完食放題真係有點念念不忘,成日都心思思想再食,今日趁放半晝捉埋屋企人黎食個早輪放題~剛到達時都無咩人可以周圍影下,入座無幾耐已經非常熱鬧,估唔到早輪都有咁多人,証明質素真係有咁上下~唔知點解由細到大見到刺身船併都係咁興奮!!雖然兩個人叫得唔太多,但見到個併盤都夠開心~今次覺得赤背同三文魚相對比較靚,其實各款刺身質素都依然出色,而且都有跟小量紫蘇葉,食落有獨特香氣,超鐘意~今次試咗D上次無食到嘅食物好似黃金醬蝦、榴槤炸彈同雞粥~~沙律蛋黃醬舖滿大大片蝦肉上面,食得好滿足! 榴槤炸彈一咬開就爆出流心醬,香味隨即飄來,榴槤控必點!!雞粥無特別太大驚喜,但我鐘意食放題時臨尾食返碗解膩~~食早輪飽到捧住個肚都唔會咁有罪惡感~ 依然覺得性價比唔錯,可以再嚟~~

2022-08-10 208 浏览
打唔成風就出旺角食日式放題。舖頭就喺旺角地鐵站隔離非常近,一入到門口就見到飲品雪櫃同埋熟食自助區,當然唔少得甜品同埋自助雪糕,種類都幾多!飲品亦都有驚喜!有自家製嘅凍頂烏龍茶同白桃烏龍茶,酒類除咗清酒同梅酒,仲有平時飲開嘅Asahi 同apple cider!食放題一定唔會少得刺身,叫左三文魚、吞拿魚、北寄貝、赤貝、帶子、虎蝦、赤蝦、全部都好新鮮,魚類厚切肥美,貝類鮮甜,蝦類自己都嗌咗兩次!京蔥拖羅蓉塔都幾特別,有吞拿魚mix黑松露,配搭一流!大讚呢個自助區嘅凍蝦同蟲草花烏雞湯,自己同友人都添咗兩次!熟食方面嗌咗吉列炸蠔、黃金醬燒開邊蝦、蒜蓉醬烤扇貝,天婦羅嗌咗虎蝦同蟹棒、鮮魚濃湯浸菜苗,入邊仲有幾滑嘅無骨魚片!自己最鍾意紐西蘭香草羊鞍同鹽燒牛舌!口感十足,味道唔會太鹹,加咗檸檬汁啱啱好! 最後仲加咗辣酒煮黃金螺、殿堂宴客醉鮑魚同鰹魚湯稻庭烏冬,大滿足!甜品方面,熟食有嗌咗紫心香芋丸同北海道牛乳鮮奶卷,外面炸粉薄內裏口感creamy !最後當然唔少得自助雪糕,有綠茶同雲呢拿味、包裝雪糕就太多選擇淨係食咗韓國朱古力脆皮雪糕,外脆內軟!餐廳上菜速度都算快,中間亦都冇漏單,員工清潔速度幾快,
打唔成風就出旺角食日式放題

刺身

大讚呢個自助區嘅凍蝦同蟲草花烏雞湯,自己同友人都添咗兩次!

餐廳上菜速度都算快,中間亦都冇漏單,員工清潔速度幾快,高質放題值得推介。
2022-08-10
刺身
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角🔻 大瀛喜日本料理旺角九龍旺角彌敦道655號5樓/🥳晚市放題 $248/🧃刺身/壽司全部刺身都有本身自己嘅食材鮮味,絕對唔會雪到硬骨骨乾爭爭,而且魚生都好厚切,最推介油甘魚、帶子、八爪魚同埋螺,油甘魚充滿油脂,帶子好鮮甜,八爪魚好爽口,螺就好彈牙。海膽手卷嘅海膽雖然份量唔係好多,但係冇怪味,正常。壽司飯唔會好鬆散。/🧃熱食/鍋物呢度嘅熱食質素都好高,有燒物、天婦羅、醉鮑魚等等,燒物上枱嘅時候都仲熱,非常惹味。必食呢度嘅芝麻雞翼,炸得超好,皮脆肉嫩,一共食咗四隻。呢度竟然仲有酸菜魚,以獵奇嘅心態叫咗一鍋,估唔到咁出色,魚片好多,酸菜湯酸辣平衡得好好,如果唔係太飽都仲想encore/🧃甜品/飲品甜品方面勁多選擇,紅色呢一粒仔好似雪凍咗嘅Kinder牛奶朱古力,好香濃嘅牛奶味。另外飲品方面有自家冷泡嘅白桃烏龍同埋桂花烏龍,茶味濃郁,健康之選。鍾意飲酒嘅朋友呢度都啱晒,嘉士伯同asahi 任拎,竟然仲有梅酒清酒任飲。/////#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角
🔻 大瀛喜日本料理
旺角九龍旺角彌敦道655號5樓
🥳晚市放題 $248
🧃刺身/壽司

🧃熱食/鍋物

🧃甜品/飲品

/////
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2022-08-08 105 浏览
又係時候清假喇 今日去旺角間銀行搞埋d手續 餓餓地 就一個人走左去食放題上到去 估唔到星期一ge中午都可以咁多人 個場好full下有雪糕機,杯裝雪糕,仲有乳酪等等每樣刺身都試下 有三文魚 帶子 蝦 八爪魚 等等都唔錯 特別鍾意帶子 要加單燒蒜蓉帶子好香 好味醉鮑魚好入味超大隻燒大蝦最有驚喜 燒得好香 一定要encore 海膽手卷海膽都幾鮮 好滿足 紫菜都夠脆出面都有d凍海鮮 蝦呀蜆呀 我都夾左d黎試 唔錯ge燒菠蘿好juicy 甜甜酸酸好開胃 必點之選壽司點左帶子同三文魚 又係我ge至愛Tiramisu細細杯 幾好 可以留肚食多幾款藍莓乳酪 健康之選總括而言 落左單 上食物ge速度都快 唔洗捱餓 同埋食物種類都多 價錢又抵 下次再約朋友再食先

上到去 估唔到星期一ge中午都可以咁多人 個場好full下

有雪糕機,杯裝雪糕,仲有乳酪等等

燒蒜蓉帶子

點左帶子同三文魚 又係我ge至愛

Tiramisu細細杯 幾好 可以留肚食多幾款

藍莓乳酪 健康之選

2022-08-05 309 浏览
為咗結婚呢單嘢,本小姐已經半年冇食過放題了🥹上星期啱啱完婚終於開懷可以大吃大喝嘢喇😆今晚一於同老公食返餐放題,感受一下好耐都冇試過嘅飽到撐感覺😂🥢今日揀嚟呢一間放題店主要係因為➡️見佢負評相對其他放題店少🙈而且旺角呢一帶附近都好多嘢行,食完一餐咁滿足嘅飯,總要行吓街消化下😌星期一至四晚市放題 價錢$248 加一❗️入去嘅時候覺得價錢屬正常水平~食完之後覺得超值😆啲嘢嚟得超快,基本上落完單15分鐘內會到🤭食物種類都好多~有刺身、壽司、手卷、炸物、天婦羅、一品料理、燒物、串燒、鍋物等,連酸菜魚都有得食🫢不過我個人覺得好食比種類多更重要😌❣️而家已經可以用QR code落單,環保得來又唔怕漏單👍🏻落完嘢食即刻喺System見到自己落咗啲乜嘢,非常好❗️🌟除咗兩款自家製泡茶、飲品、啤酒、清酒、梅酒之外,Open area 自助區仲有:沙律吧、熱食、小食、凍海鮮、雪糕雪條等甜品💕刺身方面,大部份都好新鮮❣️係以下幾樣嘢特別想推介🤓➡️花海蜇入口冰涼爽口🤩尤其係呢幾日咁悶熱嘅天氣,食落真係好涼爽好滿足🥰➡️北海道帶子清新爽甜❗️咬落唔會有溶糊感👍🏻係細粒咗啲,因為佢係一粒開二🙈鍾意食帶子嘅可能要嗌多少少🤭➡️三文魚
為咗結婚呢單嘢,
本小姐已經半年冇食過放題了🥹
上星期啱啱完婚終於開懷可以大吃大喝嘢
喇😆
今晚一於同老公食返餐放題
感受一下好耐都冇試過嘅飽到撐感覺😂
今日揀嚟呢一間放題店主要係因為➡️
見佢負評相對其他放題店少🙈
而且旺角呢一帶附近都好多嘢行,
食完一餐咁滿足嘅飯,總要行吓街消化下😌
星期一至四晚市放題 價錢$248 加一❗️
入去嘅時候覺得價錢屬正常水平~
食完之後覺得超值😆
啲嘢嚟得超快,基本上落完單15分鐘內會到🤭
食物種類都好多~
刺身壽司、手卷、炸物、天婦羅、一品料理、燒物、串燒、鍋物等,
連酸菜魚都有得食🫢
不過我個人覺得好食比種類多更重要😌
❣️
而家已經可以用QR code落單,
環保得來又唔怕漏單👍🏻
落完嘢食即刻喺System見到自己落咗啲乜嘢,非常好❗️
🌟
除咗兩款自家製泡茶、飲品、啤酒、清酒、梅酒之外,
刺身方面,大部份都好新鮮❣️
係以下幾樣嘢特別想推介🤓
➡️花海蜇
入口冰涼爽口🤩
尤其係呢幾日咁悶熱嘅天氣,
食落真係好涼爽好滿足🥰
➡️北海道帶子
清新爽甜❗️
咬落唔會有溶糊感👍🏻
係細粒咗啲,因為佢係一粒開二🙈
鍾意食帶子嘅可能要嗌多少少🤭
➡️三文魚➕油甘魚
超級厚切😍而且夠肥美又大片💕
➡️希靈魚
爽脆魚油味香,但一啲腥味都冇👍🏻
鹽燒左口魚裙邊壽司
燒得岩岩好🌟有入口即溶感☺️
章魚小丸子
呢款係自助bar 度拎嘅,估唔到有呢個質素🫢
唔粉感又多咗醬汁👏🏻
因為有爐一直㷫住,所以食落仲係熱地,
味道同口感都唔差👍🏻
燒得超靚🤩
入口甘甜,肉質軟滑☺️
因為我自己喺屋企實在整唔到呢個質素🙈
所以出親街食都會試吓人哋整嗰啲,
配埋七味粉沙律醬仲滋味😋 🥢
鐵板京蔥燒汁牛柳粒
細細粒,兩個人分一份真係啱啱好😌
仲有啲蜜糖薯仔粒配埋🤓
🥢
特別菜式 酸菜魚 可以一試~
一客唔算好大份,有3-4片魚片➕少少薯粉係入面,
食食下都有啲椒麻感🤭

今日放題真係好滿意💕
唯一美中不足嘅係➡️
D飲品真係唔係太啱我自己口味🥹
不過我食放題都唔會飲好多嘢,
所以可以接受🤭
食物該熱嘅熱(即叫即製),
該凍嘅凍 (保存良好,確保新鮮)🌟
下次會同朋友嚟食☺️
2022-08-04
  • 刺身
好耐冇去食日式放題,今日專登放工後去旺角呢間<大瀛喜>日式放題店,食番餐飽嘅。呢度供應嘅食物選擇非常之多,無論刺身、壽司、手卷、燒物、天婦羅、雪糕、甜品、熟食……真係乜都有,要食到回本,真係冇難度。刺身非常新鮮,個人覺得必食帶子、油甘魚、三文魚、甜蝦、大虎蝦、北寄貝、八爪魚、吞拿魚等,全部都肉厚鮮甜。人客亦都可以出去熟食區,自己夾嘢食返嚟食,有青口、大蝦、中華沙律等等。呢度嘅手握壽司,全部都係即叫即製,飯嘅用量少,而且刺身肉多,肉質新鮮甜美,食十件八件已經回返曬本。北海道帆立貝壽司:超大隻帆立貝,肉厚鮮甜海膽手卷:海膽入口即溶京蔥拖羅蓉塔:拖羅肥美蒲燒鰻魚:燒得香口惹味鵝肝壽司:超級肥美好食羊架:又淋又嫩魚湯浸菜苗:魚湯香甜,菜苗爽口嫩滑殿堂宴客醉鮑魚:充滿酒香嘅醉鮑魚,非常美味養生仲有超甜粟米、沙律醬烤大蝦、牛柳粒、炸蝦天婦羅同蟹柳天婦羅都非常好食。花膠:手掌甘大,仲又厚又滑,用料非常高質素。蒜蓉烤扇貝:用上大量嘅蒜蓉來烤,非常惹味好食。仲有烤菠蘿同比目魚,烤菠蘿非常鮮甜多汁,比目魚魚肉非常嫩滑,煎得好香。整體嚟講,我覺得呢間放題絕對值得大家去食,價格不貴,人均消費都
好耐冇去食日式放題,今日專登放工後去旺角呢間<大瀛喜>日式放題店,食番餐飽嘅。呢度供應嘅食物選擇非常之多,無論刺身壽司、手卷、燒物、天婦羅、雪糕、甜品、熟食……真係乜都有,要食到回本,真係冇難度。

北海道帆立貝壽司:超大隻帆立貝,肉厚鮮甜
海膽手卷:海膽入口即溶
京蔥拖羅蓉塔:拖羅肥美
蒲燒鰻魚:燒得香口惹味
鵝肝壽司:超級肥美好食

羊架:又淋又嫩
魚湯浸菜苗:魚湯香甜,菜苗爽口嫩滑

殿堂宴客醉鮑魚:充滿酒香嘅醉鮑魚,非常美味養生

花膠:手掌甘大,仲又厚又滑,用料非常高質素。

蒜蓉烤扇貝:用上大量嘅蒜蓉來烤,非常惹味好食。

整體嚟講,我覺得呢間放題絕對值得大家去食,價格不貴,人均消費都唔需要三百蚊一位,二百幾蚊就食到咁多嘢,就連雪糕,甜品,同埋飲品都係任攞任食,真係食幾隻鮑魚加花膠,已經回曬本,乜都抵返曬,絕對係回本之選。另外值得一讚嘅係,呢度上菜非常之快,而且仲要完全冇漏過單,抵讚吖!!~下次再食日本放題,我一定會再嚟呀!!~
  • 花膠
  • 帶子刺身
  • 殿堂宴客醉鮑魚
2022-08-02 447 浏览
收工嚟旺角同同事食日式放題,呢間放題喺旺角地鐵站樓上,好方便。入到嚟個場好大,見到好多人來食。餐牌款式都幾多,除咗日式放題常見嘅刺身,壽司,手卷,燒物,串燒,炸物,仲有鍋物,一品料理,另外自助區有各類冷熱飲,酒類,雪糕,甜品,熱食等等。自助區:熱食唔錯,出晒煙夠哂熱,炒芥蘭好香,夠晒爽脆刺身&壽司:- 刺身整體新鮮,三文魚肥美,赤貝爽脆,北寄貝鮮甜- 🍣壽司size適中,一口一件,賣相精緻,配搭有心思- 黑松露吞拿魚蓉卷:吞拿魚蓉細滑,帶有淡淡的黑松露香- 芒果龍蝦沙律塔:芒果配龍蝦沙律酸酸甜甜好開胃燒物:- 🦐鹽燒海蝦:海蝦夠晒肥美大隻,爽口彈牙,燒到好香脆,加上海鹽鹹鹹地更能突出蝦肉嘅鮮味- 🐠西京燒比目魚:外皮燒得好香,肉質細嫩,醬汁焦香,配埋沙律醬同七味粉好開胃- 鹽燒鯖魚:外皮燒到香脆可口- 🍍燒菠蘿:酸酸甜甜,開胃消滯,juicy多汁- 牛油翠玉瓜:好香牛油味,加咗椒鹽更惹味,燒到外脆內軟一品料理及鍋物:- 🧄蒜蓉醬烤扇貝:扇貝爽口鮮味,配上夜魅蒜蓉醬同牛油,燒烤風味濃郁- 🍤黃金炒大蝦:金沙蝦好有鑊氣,外殼脆到可以連殼食,蛋黃味好香濃- 殿堂宴客醉鮑魚:好大隻鮑魚,有花雕

餐牌款式都幾多,除咗日式放題常見嘅刺身壽司,手卷,燒物,串燒,炸物,仲有鍋物,一品料理,另外自助區有各類冷熱飲,酒類,雪糕,甜品,熱食等等。

自助區:
熱食唔錯,出晒煙夠哂熱,炒芥蘭好香,夠晒爽脆

刺身&壽司
- 刺身整體新鮮,三文魚肥美,赤貝爽脆,北寄貝鮮甜
刺身

- 🍣壽司size適中,一口一件,賣相精緻,配搭有心思
- 黑松露吞拿魚蓉卷:吞拿魚蓉細滑,帶有淡淡的黑松露香
- 芒果龍蝦沙律塔:芒果配龍蝦沙律酸酸甜甜好開胃

燒物:
鹽燒海蝦

- 鹽燒鯖魚:外皮燒到香脆可口
- 🍍燒菠蘿:酸酸甜甜,開胃消滯,juicy多汁
- 牛油翠玉瓜:好香牛油味,加咗椒鹽更惹味,燒到外脆內軟
牛油翠玉瓜

一品料理及鍋物:
蒜蓉醬烤扇貝

黃金炒大蝦

- 殿堂宴客醉鮑魚:好大隻鮑魚,有花雕酒香,鮮甜又彈牙
殿堂宴客醉鮑魚

- 鰹魚湯烏冬:烏冬爽口彈牙,不過湯底有啲鹹
鰹魚湯烏冬

炸物:
- 🦪炸蠔:炸得酥脆,裏面熱到燙口,不過如果有沙律醬會再好食啲
炸蠔

- 🍤天婦羅炸蝦:炸得好香脆,粉漿厚度適中,夠晒熱

✏️食物:味道,賣相,新鮮程度都不錯,食物種類多,份量細細份,可以試多啲唔同款式
✏️環境:餐廳地方大,座位舒適,不過張枱太細,要食快啲先可以趕得上上菜速度
✏️衛生:整體乾淨衛生,自助區食物有蓋住,執枱同上菜都各自有不同職員負責,感覺衛生
✏️服務:上菜同執枱速度都幾快,食物齊單,服務態度良好
✏️性價比:人均消費唔使三百幾蚊,款式多又可以任食
2022-08-02
殿堂宴客醉鮑魚
炸蠔
  • 黑松露吞拿魚蓉卷
2022-08-02 86 浏览
未睇餐牌,門口個放題櫃已經超級多嘢食,小菜、炸物、滋潤湯水、甜品、前菜咩都有,炸魷魚圈同埋章魚小丸子都好好味,魷魚圈即炸出爐,非常鬆化,壽司刺身系列全部都好新鮮,赤蝦非常juicy, 蝦頭好多蝦膏,味道濃郁,辣汁煮螺十分惹味,翡翠螺超級大隻,另外作為海膽粉絲既我緊係要叫海膽手卷,我中意佢細細個一啖食得曬,海膽味都有重,大大力推介火炙壽司,入口即溶,鹽燒左口魚邊同埋火炙芝士三文魚都必定要叫,至於熟食就一定係蒜香牛柳粒,啖啖肉,唔怕成口筋痴牙,醉鮑魚都超正,平時放題一定冇得食,呢到真係任你叫仲要大隻又彈牙,食到好滿足捧住個肚走😆😆

2022-07-31 103 浏览
環境都算幾大,有4個大嘅飲品櫃,飲品種類繁多,另外一邊亦擺放左一啲冷盤海鮮好似有蝦、青口、蜆等等,而熱盤方面佢個瑞士雞翼我就覺得整得幾好食,側邊亦有日本既冷熱清酒提供,主打嘅刺身類,都有幾多唔同選擇,好似有赤貝、吞拿魚、大大隻既赤蝦同埋我覺得幾唔錯既海蜇剌身,至於熱食方面,佢亦有一啲燒物炸物,好似有我最愛芝麻雞翼同榴連波波,壽司就以佢嘅海膽手卷吸引到我,無諗過放題有海膽食,佢另外有一啲特色小食,好似醉鮑魚,原隻鮑魚仔,用酒醃製過,有陣陣酒香,非常好食,食完一輪,緊係要食甜品,佢有個甜品櫃,入面有唔同嘅甜品,好似有木糠布甸、芝士蛋糕,如果唔夠皮重有雪糕機俾你整雪糕食,亦有多款雪條俾你揀,野飲方面,佢個自家製白桃烏龍茶非常好飲,清清地,飲落非常舒服,整體而言,呢間放題餐廳食物嘅種類多,而且質素高,有機會真係要去試吓。
2022-07-28 116 浏览
想平平哋食日式放題,咁啱就搵到呢一間~ 八點幾收工就同同事一齊去食 原來佢8:30pm之後入座係248一位未加一 而且環境又唔差 坐得幾闊落同舒服首先梗係必點刺身啦!我同同事都比較鍾意食貝殼類同埋三文魚,有驚喜既係海蜇!超級爽口同彈牙 另外我哋都嗌咗啲北寄貝同埋赤貝刺身 都唔會太腥~ 另外好好食係花之戀!除左用魚腩之外 佢每件都係迷你size 包保唔會太大罪惡感🤣另外必食嘅就係牛舌串燒同埋佢啲炸物!佢係即燒即炸,上菜嘅時候都係熱辣辣㗎!佢個芝麻雞翼好好食😋另外野飲都有幾多選擇,個人幾鍾意飲白桃烏龍茶,仲有得任食雪糕

講起食放題,一定係揀大瀛喜🤭咁多年嚟都係揀佢!最緊要係佢價錢非常抵玩,選擇超級多,自選任何兩小時都只係$𝟐𝟔𝟖。✤ 自選魚生刺身 呢度有小編最愛嘅赤貝刺身🐚 ,冰涼、鮮甜、好fresh 呀🌊 少有食到咁有鮮味嘅赤貝,真心要表揚下🤪 仲有少有嘅冰鎮海蜇刺身添!三文魚、帶子、吞拿魚全部都拍得住酒店standard 😎夠曬厚實肥美!✤ 炭燒牛舌 牛舌燒得香噴噴,外脆內軟,每咬一啖油香都散發成個口腔 🤪好難得係放題可以搵到啲高質嘅燒牛舌 👀 正 😎✤ 酒煮鮑魚 每份三塊開左既鮑魚,連內臟都刮得一乾二淨,一勺佢就原粒鮑魚起到🫡 加埋花雕酒既醺香,同杞子既甜味,真係同三五知己食到飽時高談闊論既佐物 🍶✤ 蒜香帆立貝 🐚牛油香蒜脆脆,再加埋大大粒、肉實實既帆立貝,真係搞到小編食指蠢蠢欲動👆🏽帆立貝肉質豐富,絲絲條理分明 😝 最緊要係啪N粒都唔會撐大個胃 🥹 誠意推介 🤓

✤ 自選魚生刺身

✤ 炭燒牛舌