餐厅: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-09 1131 浏览
38婦女節 緊係要逼男朋友 請我請餐飯😈😈次次眾安街落車 見到呢間打邊爐 已經想食左好多次今日終於搵到人幫我埋單啦🤭🥘滋潤養神椰子雞番薯蜆濃湯鍋嘩嘩嘩!!不得了!不得了!上枱個下真係嚇親😂餐廳宮廷式既裝修 加埋個鍋飄出嚟既煙💨💨有一刻..我覺得自己係貴族 係皇宮內被服侍中👸🏻🫅🏻講返個鍋先 呢個鍋根本就係 椰子雞湯超足料 成個鍋鋪滿椰子🥥 仲有食唔完既雞件未開波食野 我地已經 每人飲左2-3碗湯😂真材實料 煲到金黃色 無味精 唔會愈飲愈口渴 只有愈飲愈想繼續飲😋😋雞件又唔會煲到老哂👍🏻平時唔會食湯底啲雞既我 都忍唔住食左幾舊唔夠湯時 職員係加湯 唔係加水架我可以繼續瘋狂飲湯🤭🎈頂級雪花牛肉又一番宮廷式享受😎🎈伊比利亞橡果豬幾有口感 可以一試🎈蟹黃餃・四粒蟹味重 但啲肉太實淨🎈大滾友響鈴拼盤·各三件呢個真係必食👍🏻👍🏻即炸響鈴 超脆 仲要好厚身吸哂個椰子雞湯🤤🤤🤤🎈牛黃喉爽口彈牙但唔記得咗自己煲湯 有滿滿既椰子佢地好似樣呀🤡🎈鴨血🩸賣相已經滿分💯 🎈大滾友雜菜拼盤🥬好大盤😦😦仲要勁有心機 砌得好靚最重要係所有菜都好新鮮 每款菜都吸哂個椰子湯味 樣樣都好好味😋🎈自家製足料竹蔗茅根🥤無改錯名
38婦女節 緊係要逼男朋友 請我請餐飯😈😈
次次眾安街落車 見到呢間打邊爐 已經想食左好多次
今日終於搵到人幫我埋單啦🤭

🥘滋潤養神椰子雞番薯蜆濃湯鍋
嘩嘩嘩!!不得了!不得了!
上枱個下真係嚇親😂

差啲想打包個湯底 返屋企繼續飲🫢
2023-03-08
午餐
2023-03-08 71 浏览
黑胡椒炒蜆雞湯鍋🥘滿滿都是蜆😍份量勁多,用左黑胡椒炒十分之惹味,好好好正👍🏻👍🏻👍🏻食完蜆之後加埋雞湯再打邊爐✌🏽頂級雪花牛肉🥩雪花分布好平均,薄薄一片六一六就食得,好濃牛肉味。伊比利亞橡果豬🍖食得出係高質豬肉,口感好好豬味又濃。蟹黃餃🥟咬落口滿滿都係蟹黃汁,必晒出嚟好正呀。即炸黃金響鈴沾滿鹹蛋黃嘅響鈴,熱辣辣又脆,冇得頂呀⋯⋯大滾友雜菜拼盤🥬🥒樣樣有d滿足晒我,最正更係個湯底夠味,個下先叫正。自家製足料竹蔗茅根🥤飲到係本身材料個d甜,啱啱好😋好好飲。
黑胡椒炒蜆雞湯鍋🥘

頂級雪花牛肉🥩
雪花分布好平均,薄薄一片六一六就食得,好濃牛肉味。

伊比利亞橡果豬🍖
食得出係高質豬肉,口感好好豬味又濃。

蟹黃餃🥟
咬落口滿滿都係蟹黃汁,必晒出嚟好正呀。

即炸黃金響鈴
沾滿鹹蛋黃嘅響鈴,熱辣辣又脆,冇得頂呀⋯⋯

大滾友雜菜拼盤🥬🥒
樣樣有d滿足晒我,最正更係個湯底夠味,個下先叫正。

自家製足料竹蔗茅根🥤
飲到係本身材料個d甜,啱啱好😋好好飲。
2023-03-07 52 浏览
位於荃灣青山公路地鋪嘅大滾友係一間好有中國宮廷feel嘅火鍋餐廳,好有特色。打邊爐第一件事就係混醬啦,大家可以利用枱面上9格調味盒調配自己的醬料。同朋友一行四人叫咗個花膠雞湯底,店員介紹先飲碗花膠湯先再落雞。湯底非常濃郁,味道係好足料嘅花膠湯,十分推薦。手切牛肩脊配上特色瓷器,上碟時好有氣勢。牛肉味道濃郁,脂肪比例均勻鬼馬油炸鬼油炸鬼釀手打蝦滑,面頭仲有好多蟹籽,放湯煮好味炸魚皮,即叫即炸香脆可口,黃金響鈴配花膠湯底簡直係絕配,所以我哋叫完一碟再一碟

鬼馬油炸鬼
油炸鬼釀手打蝦滑,面頭仲有好多蟹籽,放湯煮好味

炸魚皮,即叫即炸香脆可口,

黃金響鈴
配花膠湯底簡直係絕配,所以我哋叫完一碟再一碟
  • 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)
2023-03-06 42 浏览
個人對這個集團旗下的火鍋店非常有信心,因此每次看到這個集團的食評,都會非常留意。今晚便專程來到這個集團旗下的一間分店。玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻),侍應將雞湯奉上的時候,同時會將花膠分割,並提醒雞件已經差不多熟透,只需雞湯煲滾之後,便可享用。雞湯味道適中,先喝兩碗雞湯,才開始打邊爐。雞肉肉質鮮嫩,最好將電爐的溫度調低,否則機件會越煮越老。頂級雪花牛肉,脂肪不算太多,肉味十足,帶點咬口。店長推介四伊比利亞橡果豬,這個伊比利亞豬屬於頂級的豬,肉味香甜無比,脂肪甘香,可媲美和牛級數。大滾友雜菜拼盤,有油麥菜、生菜、粟米、金菇菜、粟米、蕃茄和淮山。雞湯的味道, 10分配合用來焯蔬菜。蟹黃餃-四粒,蟹黃帶起了蝦肉和豬肉的香味,好像雲吞加了蟹黃,極具創意。日本廣島蠔,雖然只有四隻,不過尺寸十足,蠔味濃郁, 10分推薦。自家製足料竹蔗茅根,甜度適中,具降火作用。

頂級雪花牛肉,脂肪不算太多,肉味十足,帶點咬口。

自家製足料竹蔗茅根,甜度適中,具降火作用。

2023-03-06 60 浏览
呢排天氣涼浸浸,想打邊爐暖下。之前有朋友介紹話呢間唔錯,於是我地就試試佢😆平日8點幾去到都幾full,大家記住Book位!.有好多湯底可以揀,我地揀左美顏花膠雞😆店員首先幫我地落左啲花膠滾下先,跟住就飲湯。湯超級鮮甜🤩大家勿錯過!飲完湯再落雞,雞肉嫩滑!.兩個人嗌左一碟頂級雪花肥牛、伊比利亞橡果豬、雜菜拼盤、即炸響鈴、蟹皇餃同埋一渣竹蔗茅根。份量好夠飽,大家可以參考下!.肥牛同豬既味好香😍擺盤好靚,上黎果陣有啲仙氣飄緊.雜菜拼盤都有好多樣菜,有粟米、紫淮山、金菇、木耳、蕃茄、唐生菜、娃娃菜、萵筍、油麥菜😋全部都好新鮮!.即炸響鈴上面有啲鹹蛋黃🤩.蟹皇餃質地厚實,有少少似食緊丸,蟹味濃郁😍👍🏼.推介大家黎滾滾佢😋

有好多湯底可以揀,我地揀左美顏花膠雞😆

肥牛同豬既味好香😍擺盤好靚,上黎果陣有啲仙氣飄緊

即炸響鈴上面有啲鹹蛋黃🤩

蟹皇餃質地厚實,有少少似食緊丸,蟹味濃郁😍👍🏼

推介大家黎滾滾佢😋
2023-02-27 50 浏览
今日同女朋友黎到荃灣天氣凍我地都想打邊爐經過見到呢間火鍋店裝修華麗有置身宮廷既感覺就決定入去試下餐牌有好多選擇,湯底款式多樣花膠雞湯鍋湯底好濃郁,呈鮮黃色代表好多雞油係入面成碗都係精華,仲有花膠好豪華雞件好嫩滑,皮香肉滑一開始就飲左幾碗,停唔到!頂級雪花牛肉牛肉底盤有乾冰效果,好吸睛牛肉亦好高質,油花均勻淥10秒就食得,油香十足好嫩滑,推薦伊比利亞橡果豬再試埋豬肉,都好嫩滑油香更濃,完全唔會有腥味點上醬汁食更惹味蟹黃餃中意食蟹既我見到又點可以錯過店家將蟹黃包滿做餡,實在太邪惡好好味竹蔗茅根用好宮庭式既壺裝,好飲又可以打卡
今日同女朋友黎到荃灣
天氣凍我地都想打邊爐
經過見到呢間火鍋店裝修華麗有置身宮廷既感覺
就決定入去試下

餐牌有好多選擇,湯底款式多樣

花膠雞湯鍋

湯底好濃郁,呈鮮黃色代表好多雞油係入面
成碗都係精華,仲有花膠好豪華
雞件好嫩滑,皮香肉滑
一開始就飲左幾碗,停唔到!

頂級雪花牛肉

牛肉底盤有乾冰效果,好吸睛

牛肉亦好高質,油花均勻
淥10秒就食得,油香十足
好嫩滑,推薦

伊比利亞橡果豬

再試埋豬肉,都好嫩滑
油香更濃,完全唔會有腥味
點上醬汁食更惹味

蟹黃餃

中意食蟹既我見到又點可以錯過
店家將蟹黃包滿做餡,實在太邪惡
好好味

竹蔗茅根

用好宮庭式既壺裝,好飲又可以打卡
2023-02-17 82 浏览
天氣凍,晚餐首選一定係打邊爐!我地就去左荃灣大滾友餐廳用左整具中國特色餐具,充滿中國宮廷氛圍,完全感受到中國古時皇宮嘅氣派。湯底我就揀左花膠雞濃湯鍋,佢地用左肥味嘅三黃雞,再配上厚身花膠,湯底充滿骨膠原,味道非常鮮甜,忍唔住飲多幾碗先開始打邊爐。配料方面佢地嘅頂級雪花牛肉份量好足!兩個人叫一份一定夠食雪花分布均勻肉質軟熟得來又唔會覺得好油我地仲叫左一份伊比利亞橡果豬肉片豬肉片入口即溶一啲都唔鞋而最具特色嘅就係佢哋嘅炸響鈴除咗有原味之外,仲有黃金炸響鈴龍蝦餃帶龍蝦肉碎甘香不膩,齒頰留香。蔬菜拼盤份量勁多!有娃娃菜、金菇、雞髀菇、冬菇、粟米等等,好豐富,配合埋雞湯好好食最後店員仲細心咁送上甜品
天氣凍,晚餐首選一定係打邊爐!
我地就去左荃灣大滾友

配料方面

佢地嘅頂級雪花牛肉份量好足!
兩個人叫一份一定夠食
雪花分布均勻
肉質軟熟得來又唔會覺得好油

我地仲叫左一份伊比利亞橡果豬肉片
豬肉片入口即溶一啲都唔鞋

而最具特色嘅就係佢哋嘅炸響鈴
除咗有原味之外,仲有黃金炸響鈴

龍蝦餃帶龍蝦肉碎甘香不膩,齒頰留香。

最後店員仲細心咁送上甜品
2023-02-16 1065 浏览
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】大滾友火鍋 【地區】#Dr_eat_荃灣【類型】#Dr_eat_火鍋【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】宮廷特色火鍋【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。全單68折(1-28/2/2033 12:00-16:45)。全單68折(1-28/2/2033 22:30-23:59)。全單85折(1-28/2/2033 21:15-22:15)────────────────────【環境/服務/衛生】。裝潢以滿清宮廷為主題。店內無論係雕刻鍋爐,古木椅凳定係瓷器餐俱。樣樣都透露出古時宮廷嘅皇室氣派。店員表現親切,上菜迅速.【周公之禮•消暑冬瓜瑤柱鍋 $218】。無論係炎炎夏日定係寒冷冬天。冬瓜瑤柱鍋一樣都咁適合。慢煮熬成嘅濃厚冬瓜湯底。鍋底材料勁豐富,有半隻冬瓜,魚翅,蝦肉,瑤柱,芹菜等。湯頭濃郁,味道清甜帶鮮香。建議先呷一碗湯頭再繼續打邊爐呢.【頂級雪花牛肉 $338】。牛肉雪花紋路色澤誘人。脂肪分布的均勻,口感絕佳汁水充足。入口細嫩幼滑,牛香味濃郁。做到入口即化嘅口感.【伊比利亞橡果豬 $168】。店長私心推薦。取自西班牙嘅高級黑毛豬。由

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳主打】宮廷特色火鍋
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。裝潢以滿清宮廷為主題
。店內無論係雕刻鍋爐,古木椅凳定係瓷器餐俱
。樣樣都透露出古時宮廷嘅皇室氣派
。店員表現親切,上菜迅速

【周公之禮•消暑冬瓜瑤柱鍋 $218】
。無論係炎炎夏日定係寒冷冬天
。冬瓜瑤柱鍋一樣都咁適合
。慢煮熬成嘅濃厚冬瓜湯底
。鍋底材料勁豐富,有半隻冬瓜,魚翅,蝦肉,瑤柱,芹菜等
。湯頭濃郁,味道清甜帶鮮香
。建議先呷一碗湯頭再繼續打邊爐呢

【頂級雪花牛肉 $338】
。牛肉雪花紋路色澤誘人
。脂肪分布的均勻,口感絕佳汁水充足
。入口細嫩幼滑,牛香味濃郁
。做到入口即化嘅口感

【伊比利亞橡果豬 $168】
。店長私心推薦
。取自西班牙嘅高級黑毛豬
。由於係食橡果長大
。豬肉帶獨特嘅橡果香味
。油花如同大理石般分佈均勻
。肉質鮮嫩,味清而不燥
。佢嘅脂肪主要都係不飽和脂肪酸
。稱得上係豬肉界嘅最高級和牛級數呢

【龍蝦餃 $78】
。龍蝦餃個個都包含住新鮮肉嫩的龍蝦肉
。金黃色的外皮看著都食慾大增
。一口下去,外薄餡多,口感嫩中帶彈

【厚切午餐肉 $68】
。午餐肉經油炸至酥香
。加上厚實嘅厚度
。中間仲有金華火腿
。食落酥香脆口

【大滾友雜菜拼盤 $98】
。綠油油嘅蔬菜拼盤,可見新鮮度過關
。拼盤有生菜,粟米,金菇,蕃茄,荀片,蓮藕,白菜等

【自家製足料竹蔗茅根 $78】
。邊爐必備嘅竹蔗茅根
。自家製嘅材料更係落到足
。味道香醇濃厚

甜品
。最後仲每人一杯自家製嘅楊枝甘露布甸

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖
【分店】元朗|荃灣
【℡】23832268
【營業時間】星期一至日 12:00-01:00
☀️一年四季都係打邊爐嘅好日子☃️呢兩日天氣涼番啲,要去滾一滾。裝修帶點古風,無論係竹蔗茅根定打邊爐嘅器皿宮廷造型都充滿霸氣😎 上菜方式「浮誇」,煙霧離漫,相當打卡。最欣賞係會加返原味雞湯,而唔係是但比清湯,越煲越濃郁,超級好飲🥹🥹❤️✨✨椰子雞番薯蜆濃湯鍋👍🏻👍🏻每人飲咗三四碗湯,好享受🤤 香甜濃郁既湯底,吸收晒雞肉同椰子嘅精華。✨伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻食橡果長大嘅黑毛豬,稱為「豬肉中的和牛級數」的確並非虛言。入口唔肥膩,無羶味,味道比普通豬肉多咗一重層次,口感一啲都唔乾柴,我好欣賞🤤✨頂級雪花牛肉比起豬肉,牛肉相對地就冇咁驚喜,食打邊爐例牌叫份牛肉是常識吧。✨手打鵝肝墨汁墨魚丸-四粒墨魚丸爽口彈牙,口感非常好,鵝肝味唔突出,只有輕輕點綴嘅作用。✨黑松露蟹肉餃-四粒蟹肉味突出,粒粒餃子飽滿。✨大滾友雜菜拼盤蔬菜種類豐富,有齊蕃茄、粟米、金菇、萵筍同幾款蔬菜🥬 擺碟整到成朵花咁,剩係個造型已經感受到誠意🤭總括嚟講,賣相同質素令人滿意,尤其係湯底同豬肉有驚喜,值得支持嘅餐廳。
☀️一年四季都係打邊爐嘅好日子☃️

✨椰子雞番薯蜆濃湯鍋👍🏻👍🏻

✨伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻

✨頂級雪花牛肉

✨手打鵝肝墨汁墨魚丸-四粒

✨黑松露蟹肉餃-四粒
蟹肉味突出,粒粒餃子飽滿。

✨大滾友雜菜拼盤

2023-02-12 58 浏览
呢排天氣涼涼地,好適合食下啲滋潤既火鍋,之前成日聽同事介紹間大滾友位於荃灣既火鍋店,今晚終於去試左。原來店舖由外面到裡面到用具都係好宮廷式,非常用心。湯底選左滋潤養神既椰子雞番薯蜆濃湯,飲左幾啖湯,好甜好濃既雞味。我地叫左個頂級肥牛$338,啲牛肉好大塊,兩個人都食唔晒,岩晒啲食肉獸。另外,推薦伊比利亞橡果豬,好好食,豬肉味好香,有種似你食到高級和牛果種level,只係$168,幾抵食。我地仲叫左竹蔗茅根,佢用左個古代器皿裝住,真係好特別。

2023-02-11 102 浏览
大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖玲瓏浮凸花膠雞湯鍋 花膠雞既有養顏美容與養生滋補屬性,又帶有火鍋的特點。 湯底以多種健康食材長時間熬煮慢製,口感獨到、湯色清亮,每一勺都膠質爆棚。厚厚的花膠有五六塊,半隻雞,雞肉滑嫩 雞湯滋補鮮甜。豆苗色彩鮮艷又爽口美味手打黑松露墨魚滑瑤柱乾貝滑夠滑夠彈已經係滑類既基本,啖啖墨魚,加入埋同黑松露提升,獨特香味口感完全吸引。瑤柱乾貝好少見,夠滋陰補腎。大滾友牛肉拼盤(大) 頂級安格斯牛肉 手切牛頸脊 牛舌片牛黃喉 金錢牛展 牛肉粒 美國肥牛 日本和牛 陳年花雕浸牛肉想食牛唔同位置嘅肉質,一定唔可以錯過牛肉拼盤。高質牛脂分佈十分平均,口感豐富,牛控不能錯過。擺盤賣相好靚,牛肉雪花️均勻,肥瘦適中入口嫩滑,厚薄得宜,有咬口之餘又唔會過靭。
大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖

玲瓏浮凸花膠雞湯鍋

豆苗

色彩鮮艷又爽口美味

手打黑松露墨魚滑
瑤柱乾貝滑

瑤柱乾貝好少見,夠滋陰補腎。

大滾友牛肉拼盤(大)
頂級安格斯牛肉
牛肉粒
美國肥牛
日本和牛
陳年花雕浸牛肉

今年既冬天好似特別凍咁 晏就唔係咁想食放題形式既打邊爐之前行過佢舖頭門面咁有氣派宮廷式咁,bookmark左食佢,點知有驚喜😍🔻黑胡椒炒蜆雞湯鍋大癲,黎到蜆量滿滿😱😱 望落色澤已經好入味咁,之後店員再現場火起炒炒,滿滿氣勢😍😍蜆肉果然超級入味,無乜沙洗得幾乾淨😙黑胡椒咸香帶少少辣好惹味,炒完更帶出蜆肉鮮味,相當香口🤞🏻我地食無止境咁食極都仲有😂勁抵食‼️食到咁多下店員再幫我地倒上招牌雞湯入鍋,個湯底夾埋蜆肉既精華非常濃郁惹味😍🔻頂級雪花牛肉牛也有仙氣💨上碟儀式感一啲都唔馬虎雪花紋理均勻,口感細膩,好香牛味,夾埋湯底既精華唔點調味醬都已經好好食😍🔻伊比利亞橡果豬呢個店主推介,食落口感唔知點解好似食緊牛咁😂一啲都唔嚡,無我平時我最唔中意既豬蘇味~同埋呢類豬既營養價值較高,佢地係食橡果,其脂肪相對健康,肥美濃郁😙🔻大滾友雜菜拼盤個份量都幾大,只係$98,樣樣都有啲(食菜食到飽左😂😂)基本上一放左落呢個湯底 蔬菜索晒d啲汁真係無得輸~🔻黑松露蟹肉餃四粒🥟非常驚喜! 好少打邊爐既餃子會驚艷到我😂有好濃烈既黑松露味同埋滿滿既蟹肉口感十足,餃子皮唔厚但又包得好好唔會散晒,如果唔係飽呢個想再手encor
今年既冬天好似特別凍咁

牛也有仙氣💨上碟儀式感一啲都唔馬虎

🔻伊比利亞橡果豬

🔻大滾友雜菜拼盤

🔻黑松露蟹肉餃四粒🥟
非常驚喜! 好少打邊爐既餃子會驚艷到我😂有好濃烈既黑松露味同埋滿滿既蟹肉口感十足,餃子皮唔厚但又包得好好唔會散晒,如果唔係飽呢個想再手encore!‼️🤣

🔻三重芝士腐乳牛丸四粒
呢個一咬即刻爆晒d芝士醬出黎,腐乳味就唔係好出,本身上碟係紅紅地色,熟左就會變返平時牛丸既色,都幾特別,如果芝士再多d就好啦😍

🔻自家製足料竹蔗茅根
容器別具氣勢,清甜可口,甜度適中,解膩不二之選~

天氣乍暖還寒,火鍋的情節味道總是縈繞著,即約飯腳到大滾友開餐!門面有特色,甚是吸引!座位舒適,環境企理,富中國風特色的裝潢,氣氛很好!是夜豐富的火鍋之夜,盡情吃個痛快!湯底選了藥膳麻油雞鍋,雖然有點燥,但雞湯香濃,忍不住先渴兩碗再行火鍋。湯鍋中肥雞,肉質鮮嫩,有雞味,為免煮太久,影響雞肉嫩滑口感,先吃雞件,再慢慢滾煮其他食材。頂級雪花牛肉,騰雲駕霧的出場氣勢,一時無兩!卷起牛肉更易夾起,免得黐疊一起👍,美觀又實際。大大片雪花牛,在熱湯中拖兩、三下,轉色即起,嫩滑無比!菜苗帶子餃(4粒),吃起來像是雲吞皮包裹著肉丸似的,味道還不錯。伊比利亞橡果豬,沒有半點羶味,口感不錯!但碰上強勁肥牛,也得甘拜下風!🤣🤣🤣大滾友雜菜拼盤,有生菜、金菇、蓮藕、蘿蔔、窩荀、雲耳及粟米等,五彩素食,健康有益。香煎厚餐肉,午餐肉一向是大愛,炸過的可以即食,也適合火鍋,因不會一下鍋便散掉,抵讚!降火下燥,竹蔗茅根是佳品,一般都用透明玻璃壼奉客,這店用上中國風滿滿的龍壺,秉承一貫中國風特式。很愉快的火鍋晚餐,氣氛好,份量夠,滿足矣!

座位舒適,環境企理,富中國風特色的裝潢,氣氛很好!

是夜豐富的火鍋之夜,盡情吃個痛快!

大大片雪花牛,在熱湯中拖兩、三下,轉色即起,嫩滑無比!

很愉快的火鍋晚餐,氣氛好,份量夠,滿足矣!
2023-02-09 61 浏览
之前元朗分店已經試過,覺得好唔錯🙂今日經過荃灣分店見過,決定又食多次🤣每枱都有一個九宮格既醬料,可以根據自己口味調醬汁,又唔使出去拎,好方便💕☑️玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 $318呢個好似係佢哋嘅招牌湯底,職員會係你面前落啲花膠落去,水滾咗就可以食,花膠嘅份量有好多,厚身彈牙😋職員叫我哋飲啖雞湯同食咗花膠先至落啲雞,雞湯好濃郁😌半隻雞嘅份量都幾多,雞肉質厚實得黎嫩滑🐤☑️頂級雪花牛肉 $338一上枱啲牛肉出晒乾煙,超級吸精😍牛肉嘅紋路好靚,牛味十足同嫩滑🐮☑️伊比利亞橡果豬 $168見到海報介紹哩款豬,食橡果大既黑毛豬🐷肉香十足得黎又嫩滑,哩個價錢黎講性價比好高😆☑️菜苗帶子餃 $78餃子皮好薄,帶子打成咗膠既質地,爽口彈牙,仲食到好香既菜味🥬☑️手打黑松露墨魚滑 $108墨魚滑超級爽口彈牙,加埋黑松露既香味,十分推薦😋☑️大滾友雜菜拼盤 $98食左甘多肉叫左個雜菜拼盤中和返先🤣雜菜拼盤入面有好多唔同種類既菜,生菜🥬油麥菜,娃娃菜,金針菇,木耳,蕃茄🍅粟米🌽等等。。。☑️竹蔗茅根 $78新鮮嘅竹蔗茅根用黎中和打邊爐既上火岩岩好,甜度亦適中👍🏻

☑️玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 $318

☑️頂級雪花牛肉 $338

☑️伊比利亞橡果豬 $168

☑️菜苗帶子餃 $78

☑️手打黑松露墨魚滑 $108
墨魚滑超級爽口彈牙,加埋黑松露既香味,十分推薦😋

☑️大滾友雜菜拼盤 $98

☑️竹蔗茅根 $78
新鮮嘅竹蔗茅根用黎中和打邊爐既上火岩岩好,甜度亦適中👍🏻
2023-02-08 47 浏览
除左堂食,仲有外賣自取同送貨,外賣有78折,但邊爐我就鍾意堂食用料靚食材高級,餐廳推薦龍躉片木瓜魚湯鍋,營養豐富又養顏,一舉兩得。今次就試左花膠雞湯湯底,菜名好搞鬼,叫玲瓏浮凸花膠雞湯鍋,有半隻雞,雞肉皮彈肉質嫩滑,仲有層膠原蛋白,唔知食完會唔會玲瓏浮凸🤣今餐火鍋係食海鮮為主南非鮑魚鮑魚好大隻,影完睇番啲相都覺得好新鮮,一隻兩個人share都夠秘制香醋涷蟶子第一次食凍嘅蟶子,口感更加爽口彈牙,醬汁幾特別而家象拔蚌刺身做緊promotion,平左$400。不過今次食得太飽,試唔到🥲

今餐火鍋係食海鮮為主

南非鮑魚

秘制香醋涷蟶子
第一次食凍嘅蟶子,口感更加爽口彈牙,醬汁幾特別