大滾友火鍋 (紅棉大廈)

Big Boil's Club (紅棉大廈)
餐厅: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-29 729 浏览
前排搭小巴見到”大滾友“嘅招牌好搶眼,所以今日同朋友經過就決定入去試下佢咩料~🏮宮廷風格裝潢、雕刻龍紋鍋爐、青花瓷用具,好似置身宮廷享用美食一樣,環境舒適又別緻!🐓花膠雞湯鍋(半隻)人氣花膠雞湯鍋,香濃雞湯底,加上鮮雞同花膠再煮,啖啖精華,雞味極濃郁!店員奉上湯鍋後,會即場剪開花膠放入,建議湯滾起可以先飲一兩碗再落雞,食幾多落幾多,就唔怕滾到老晒😍🐂牛肉拼盤(細)牛肉拼盤有幾個唔同部位,包括牛頸脊、牛舌、牛柳粒,全部都好有牛味,擺盤又靚又特別,每片淥數秒可食,啱晒花心想試唔同牛肉嘅我!🐖伊比利亞橡果豬粉紅色超薄切,有大理石紋般的油花,肉味更芳香濃郁,而且唔油膩!🍡手打鵝肝墨汁墨魚丸及蟹子鮮蝦滑口感好豐富,好彈牙!🥗大滾友雜菜拼盤蔬菜拼盤好靚,真心夠三四個人食,包羅萬有!🥃竹蔗茅根渣打邊爐又點少得竹蔗茅根,大大壺,消暑又解渴!🔥火焰焦糖豆腐花店員喺豆腐花上面加啲黃糖,再加少少酒,然後點火,效果好似火焰雪山咁,真係睇得又食得,滿足!
🐓花膠雞湯鍋(半隻)

🐂牛肉拼盤(細)

🐖伊比利亞橡果豬

🍡手打鵝肝墨汁墨魚丸及

蟹子鮮蝦滑口感好豐富,好彈牙!
🥗大滾友雜菜拼盤
蔬菜拼盤好靚,真心夠三四個人食,包羅萬有!

🥃竹蔗茅根渣
打邊爐又點少得竹蔗茅根,大大壺,消暑又解渴!
🔥火焰焦糖豆腐花

2024-03-20
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 自家製足料竹蔗茅根
  • 手打蟹子鮮蝦丸
  • 出火豆腐花
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
雖然我哋好鍾意打邊爐,但我哋就好少喺屋企打邊爐。因為每次打邊爐都好大陣仗,又要買、又要洗,食飽仲有勁多碗要洗,所以每次想打邊爐,都係「請你滾滾出去」啦!講到出去打邊爐,最重要真係個湯底,其次係高質嘅食材,而荃灣嘅大滾友火鍋,就完全滿足到以上嘅要求。花膠雞鍋呢個花膠雞鍋落足本,夠晒真材實料!店員會將又長又厚嘅花膠剪細放入窩,滾起後再將五成熟嘅雞件放埋落鍋一齊煲滾。當再次滾起,就可以先品嚐一下湯底。花膠厚身軟綿,一入口就感受到充滿着滿滿嘅骨膠原;雞件亦非常嫩滑,兩者嘅精華令花膠雞湯充滿鮮甜味,真係令人飲完一碗又一碗!大滾友牛肉拼盤呢個大滾友牛肉拼盤包括頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛舌,估唔到食牛都食得咁International啊!而且每一塊牛都非常新鮮嫩滑,油脂甘香,充斥住濃濃嘅牛香。伊比利亞橡果豬呢個被譽為「豬肉中嘅和牛」,果然非同凡響!除咗有大理石紋嘅油花之外,肉味仲非常濃郁,絕對係嚟到大滾友火鍋嘅必食推介。新鮮鮑魚食得太多肉都要食吓其他嘢,所以就嗌咗海鮮嘅代表:鮑魚。鮑魚爽口彈牙,非常新鮮,而且價錢親民,食多幾隻都唔肉赤呀!大滾友雜菜

大滾友雜菜拼盤
呢度嘅雜菜拼盤,除咗蔬菜外仲有蕃茄、粟米、金菇、蓮藕、萵筍、木耳、仲有好特別嘅紫淮山。紫淮山比一般淮山有更高營養價值,打完邊爐咁肥膩,當然要食返啲補下脾胃啦!

自家製竹蔗茅根
大滾友火鍋嘅竹蔗茅根係自家製,絕對係誠意之作。飲落非常滋潤解渴,而且唔算好甜,飲完即刻覺得冇咁熱氣啊,減少罪惡感。

火焰焦糖豆腐花
打完邊爐咁熱,當然要食返甜品,透心涼一下。呢個火焰焦糖豆腐花,唔好以為係熱嘅,其實佢係一個凍嘅豆腐花呢!頂層加上一層少量食用酒精,即場燒成焦糖。加上糖水同黃糖嘅陪襯,一碗滑捋捋又解暑嘅豆腐花就誕生啦!
2024-03-18
2024-03-10 564 浏览
之前生日食過一次已經心心念念今日同朋友收工再嚟食多次好彩book咗檯 入到去見到full晒咁濟餐廳設計好有古典風味 座位都好闊落醬汁有九宮格俾你自己自由配搭 好方便🤣🤣我哋兩個人叫咗花膠雞湯鍋湯底 半隻雞店員幫我哋剪啲花膠落雞湯佢叫我哋飲咗個湯先 湯底好清甜之後先放雞 啲雞係半熟 所以淥15分鐘就可以食雞肉好新鮮好嫩👍🏻牛肉拼盤 好吸晴 仲有乾冰係底 噴晒煙 打卡一流👍🏻有牛既唔同部位 個人最中意牛肉粒同牛舌😍伊比利亞橡果豬 係薄切😍淥幾秒就食得 大滾友雜菜拼盤 好多唔同款式嘅蔬菜紫色嘅淮山好特別 好爽口仲有萵筍 蓮藕 全部都好新鮮👍🏻脆炸芋頭魚 可以當小食咁即刻食但我地都浸一浸先食😆外脆內軟 好似芋泥咁手打鵝肝墨汁墨魚丸 入邊有一粒鵝肝仔 好香 好有咬口另外我哋叫咗stella 同hoegaarden 生啤👍🏻最後甜品叫左出火豆腐花店員倒少少酒同黃糖係豆腐花上面開火燒好香焦糖味👍🏻👍🏻👍🏻仲可以自己加糖水同黃糖又好食,又有得睇表演👍🏻必點!
之前生日食過一次已經心心念念

另外我哋叫咗stella 同hoegaarden 生啤👍🏻

最後甜品叫左出火豆腐花
店員倒少少酒同黃糖係豆腐花上面開火燒
好香焦糖味👍🏻👍🏻👍🏻仲可以自己加糖水同黃糖

又好食,又有得睇表演👍🏻必點!
  • 出火豆腐花
  • 手打鵝肝墨汁墨魚丸
2024-01-19 1280 浏览
呢度行宮廷風,裝修幾古色古香🤣。唔單止調味料,飲品叫咗竹蔗茅根都用雕哂花嘅宮廷風酒壺裝住,好有趣。話說先前見到佢個花膠雞湯覺得好吸引,不過一場嚟到緊係試下期間限定湯底❕🍲龍躉木瓜魚湯鍋木瓜好甜,龍躉片有一定厚度但食落都幾嫩,魚皮仲附有滿滿嘅膠原蛋白❤️好滋補,魚湯本身已經夠味,隨住時間加乘,加上木瓜、龍躉同其他配料越煲越清甜!不得了🔥好希望餐廳可以轉佢做Regular 湯底,好怕食唔返🙏大滾友響鈴拼盤響鈴同黃金響鈴各三件,全部即炸夠脆,黃金響鈴一上檯已經好香咸蛋黃味,咸蛋黃味濃厚仲要好脆,超邪惡😋🐮🥩大滾友牛肉拼盤(細)拼盤有牛小排、牛頸脊、和牛金錢展、雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花。 唔同部位嘅牛肉口感同肉質各有特色,但係牛味都好濃,今次牛舌花有驚喜,幾爽口😋 🐷伊比利亞橡果豬肉味濃郁,但口感嗰種柔軟有dd似食緊牛🤣食橡果大嘅豬原來真係唔同啲。🧀三重芝士腐乳牛丸(四粒)內餡芝士味幾濃,隨後再食得到腐乳味,兩樣嘢幾夾。牛丸嘅底味仍然夠濃冇被餡料搶味,出色。🍅🌽大滾友雜菜拼盤🥬超多種類,今次特別在有紫淮山,有花青素可以抗氧化、增強免疫力🙌 🔥出火豆腐花豆腐花原桶上仲要真出火 on fir

🍲龍躉木瓜魚湯鍋

大滾友響鈴拼盤

🐮🥩大滾友牛肉拼盤(細)

🐷伊比利亞橡果豬

🧀三重芝士腐乳牛丸(四粒)

🍅🌽大滾友雜菜拼盤🥬

🔥出火豆腐花
豆腐花原桶上仲要真出火 on fire🔥好有儀式感,啱哂我呢啲鐘意打卡📸嘅朋友🤪

2024-01-18
用餐时段
  • 黃金響鈴
2024-06-14 0 浏览
餐廳風格主題係復古宮廷,店舖營造出古代皇宮嘅華麗氣氛🤩另外連餐具都係青花瓷器,更加添古代感,啱晒打卡😗菜名就挽港式文字藝術,所以成間舖都幾有特色,非常值得一試🥳.🍲櫻唇半開·特色卜卜蜆鍋 $238湯底選擇十分之多,對於有選擇困難症嘅小編黎講,都真係揀左好耐先決定到邊個湯底😂最後揀嘅呢款絕對係清甜之選,鍾意鮮甜湯底嘅話呢個絕對會有驚喜🥰蜆肉鮮甜而且唔會有沙,而且份量係超級多,好似食極都食唔完😆.🐷 伊比利亞象橡果豬 $168平時小編一定係先介紹牛肉,但今次真係覺得佢哋嘅豬好高質,簡直係豬肉裏面嘅和牛級數😌呢款豬係西班牙嘅高級黑毛豬,食橡果長大,帶有獨特嘅香味😮每一片豬肉都好肥美,肉味芳香濃郁,油花好似大理石紋一樣🥹.🥩大滾友牛肉拼盤 (細) $418拼盤包括咗七種唔同嘅部位,連平時比較少見嘅,例如牛黃喉都有😈牛嘅雪花都一樣好高質,雪花均勻,肥瘦適中,牛魔王必點拼盤呀😜.💰人均消費~$ 500.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍲櫻唇半開·特色卜卜蜆鍋 $238
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2024-06-11 0 浏览
🐔🥘玲瓏浮凸-花膠雞湯鍋(半隻)$318呢個花膠雞湯真係超出色,小編再嚟都要揀佢一定有原因!雞湯湯底超濃郁,加埋勁大塊嘅花膠,真係不得不食👍🏻👍🏻🥩大滾友牛肉拼盤(細)$418有幾個唔同嘅部位,牛頸脊,牛舌,牛柳粒等等,牛味都好濃郁🥓伊比利亞橡果豬 $168伊比利亞橡果豬真係好出色,豬味濃郁入口軟滑,同平時食嘅真係唔同層次🍥手打蟹子鮮蝦丸$72蟹籽鮮蝦丸香味好濃郁,而且夠晒彈牙🥟黑松露蟹肉餃$78黑松露嘅味道唔會太搶,食溉時候都食到蟹肉嘅味道,算唔錯👅🥬🥦🌽大滾友雜菜拼盤 $98雜菜拼盤夠晒大盤,而且樣樣都有,唔使淨係叫一款,有多啲唔同嘅口味🔥招牌火焰豆腐花豆腐花好足料,份量都唔細,店員會喺度豆腐花上面淋上少少酒再點火,糖粉有少少焦糖嘅感覺,而且都做到不同嘅口感,幾得意😊🧉自家製足料竹蔗茅根 $78竹蔗茅根唔會太過甜,幾好👍🏻
🐔🥘玲瓏浮凸-花膠雞湯鍋(半隻)$318

🥩大滾友牛肉拼盤(細)$418
有幾個唔同嘅部位,牛頸脊,牛舌,牛柳粒等等,牛味都好濃郁

🥓伊比利亞橡果豬 $168

🍥手打蟹子鮮蝦丸$72
蟹籽鮮蝦丸香味好濃郁,而且夠晒彈牙

🥟黑松露蟹肉餃$78
黑松露嘅味道唔會太搶,食溉時候都食到蟹肉嘅味道,算唔錯👅

🥬🥦🌽大滾友雜菜拼盤 $98

🔥招牌火焰豆腐花

🧉自家製足料竹蔗茅根 $78
竹蔗茅根唔會太過甜,幾好👍🏻
2024-06-10 0 浏览
朋友最鍾意食火鍋🍲今晚約我出嚟呢間以古色古香裝修設計嘅「大滾友」打邊爐。我哋點咗火鍋店推介的花膠雞湯(半隻)店員將大大件嘅花膠剪成小塊放入濃郁雞湯裏面,店員好細心,教我們先飲完靚湯,才落三黃雞件及其他火鍋食材😘😘*火鍋配料*~牛肉拼盤(細)已經包括不同部位,有牛頸脊、牛舌、牛柳粒、牛黃喉、安格斯牛肉等等,牛味濃,肉質鮮嫩;~手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)彈牙墨魚丸放咗鵝肝粒係中間,味道好特別;~伊比利亞橡果豬 肉味濃郁又肥美;~瑤柱乾貝滑 每啖魚滑都充滿鮮甜瑤柱乾貝味;~大滾友雜菜拼盤 呢個拼盤份量足夠,超過十款不同種類蔬菜,正👍~竹蔗茅根一渣~火焰焦糖豆腐花 整體來講,呢度食材新鮮種類多,每道火煱配料擺盤精緻,打卡打唔停😁😁

*火鍋配料*
~伊比利亞橡果豬 肉味濃郁又肥美;
~瑤柱乾貝滑 每啖魚滑都充滿鮮甜瑤柱乾貝味;
~竹蔗茅根一渣
~火焰焦糖豆腐花

2024-05-29
2024-06-10 0 浏览
一直心癢癢 好想再食😋趁假期捉男朋友去埋單😎😌湯底:半隻花膠雞呢個湯真係無得頂 每次都要飲返兩三碗先開始打邊爐🤣飲到要加湯先夠水落雞🫣加湯仲要係加一樣味既湯 完全係鮮雞湯放題😍半隻雞份量都超多 仲要係超靚黃油雞💛🐥加埋兩隻手掌大嘅花膠呢個湯底 真係物超所值🥰🥩牛肉拼盤(細)打邊爐又點可以無牛所以呢個係必點☺️牛既質素/份量 都對得住價錢🐷伊比利亞橡果豬平時打邊爐 好少會揀豬肉但呢個豬真係超級出色 食幾多次都keep到個水準呢碟🐷幾乎好食過牛肉😋🐮手打鮮牛丸第一次試呢個肉質比較淋身 牛味都算濃不過牛肉拼盤會開心啲🫣🥬大滾友雜菜拼盤用雞湯滾菜 甜上加甜🥠即炸黃金響鈴食過最平嘅 「咸蛋黃響鈴 」🥤竹蔗茅根天氣熱 飲一啖就冰透心涼又唔會太甜 好正兩個人 抱住個肚腩出門口 太滿足 食飽就開始眼瞓🥱
一直心癢癢 好想再食😋

加湯仲要係加一樣味既湯 完全係鮮雞湯放題😍
半隻雞份量都超多 仲要係超靚黃油雞💛🐥
加埋兩隻手掌大嘅花膠
呢個湯底 真係物超所值🥰

🥩牛肉拼盤(細)
打邊爐又點可以無牛

不過牛肉拼盤會開心啲🫣

🥬大滾友雜菜拼盤
用雞湯滾菜 甜上加甜

🥠即炸黃金響鈴
食過最平嘅 「咸蛋黃響鈴 」

🥤竹蔗茅根
天氣熱 飲一啖就冰透心涼
又唔會太甜 好正

兩個人 抱住個肚腩出門口
太滿足 食飽就開始眼瞓🥱
2024-06-09
用餐时段
♡ 走進港式宮廷風火鍋店|大滾友 ♡-荃灣一向有好多打邊爐勝地😍而我今日就去咗朋友介紹嘅一間地道火鍋店 裝修以宮廷風格為主 呢間火鍋店嘅食材十分新鮮- ♡ 半隻花膠雞湯 ♡ $328雞已經半熟 碌4-5分鐘已經食得~ 雞件好滑 花膠都勁大塊😍大過成塊面個湯飲完好滋補 ~ 🥰-♡ 牛肉拼盤 ♡ $428牛肉用料新鮮👍🏻👍🏻✨入面分別有牛舌、牛頸脊、牛柳粒、雪花肥牛等等~ 而我最鍾意嘅都係牛頸脊🤣肥嫩又彈牙。-♡ 手打蟹子鮮蝦丸 ♡ $78鮮蝦丸口感好爽口彈牙 而且好多蝦粒起入面 鮮蝦味突出😋-♡ 伊比利亞橡果豬 ♡ $228👍🏻伊比利亞橡果豬以乾冰呈現大理石紋的脂肪均勻 肉質肥美 食落口感細嫩、柔軟、多汁-♡ 桂花蚌 ♡ $158好鮮甜 ~ 口感又好Q彈-♡ 大滾友雜菜🥬拼盤 ♡ $118呢個蔬菜拼盤十分抵食除咗有生菜、金菇、蕃茄,仲有蓮藕萵筍等等~ 一個價錢有多種選擇‼️-♡ 竹蔗茅根 ♡ $78打邊爐必飲首選 甜度適中 -♡ 火焰焦糖豆腐花 ♡ 豆腐花用木桶裝住~ 好有儀式感店員會用火槍燒表面 視覺效果一流👍🏻❥#⇢店鋪資料:大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)荃灣青山
♡ 走進港式宮廷風火鍋店|大滾友 ♡
荃灣一向有好多打邊爐勝地😍
而我今日就去咗朋友介紹嘅一間地道火鍋

裝修以宮廷風格為主

呢間火鍋店嘅食材十分新鮮
♡ 半隻花膠雞湯 ♡ $328

雞已經半熟 碌4-5分鐘已經食得~
雞件好滑 花膠都勁大塊😍大過成塊面

而且好多蝦粒起入面 鮮蝦味突出😋
♡ 伊比利亞橡果豬 ♡ $228

👍🏻伊比利亞橡果豬以乾冰呈現
大理石紋的脂肪均勻
肉質肥美 食落口感細嫩、柔軟、多汁
♡ 桂花蚌 ♡ $158

好鮮甜 ~ 口感又好Q彈
♡ 大滾友雜菜🥬拼盤 ♡ $118

呢個蔬菜拼盤十分抵食
除咗有生菜、金菇、蕃茄,
仲有蓮藕萵筍等等~ 一個價錢有多種選擇‼️
♡ 竹蔗茅根 ♡ $78
打邊爐必飲首選 甜度適中
♡ 火焰焦糖豆腐花 ♡

豆腐花用木桶裝住~ 好有儀式感
店員會用火槍燒表面 視覺效果一流👍🏻

#
⇢店鋪資料:
大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖
#
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 花膠雞湯鍋
  • 自家製足料竹蔗茅根
2024-06-03 13 浏览
約咗混血兒朋友食飯🧑🏻‍🦰book咗呢間中式古典風格嘅火鍋店同佢打邊爐~無論餐廳裝潢定食物擺盤都充滿打卡位~佢不停影相兼食得好開心吖🤩🤩另外可以問番店員餐廳仲有做緊咩唔同優惠如: 半價花膠雞、半價生啤等等🤝🏻🤝🏻.✨玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 (半隻)超濃郁雞湯加入片片花膠~滾起記得先飲頭啖湯😍其後再放入鮮嫩雞件~令湯底昇華至另一層次~滋陰養生又好味!!!.✨牛肉拼盤(細)拼盤可以一次過試勻幾個部位🐂包括有牛舌片,一口牛肉粒,牛頸脊肉,牛胸爽 等等🤗🤗有牛味兼肉質軟嫩~牛控表示勁滿足呢!!.✨半熟五花腩🐽五花腩切得夠薄身~焯一焯已經可以食~爽口又唔嚡~.✨金屋藏嬌和牛墨魚丸 (4粒)咁創新嘅組合都係第一次試🤫🤫食落爽口彈牙!!.✨伊比利亞橡果豬推介!冒煙擺盤好有睇頭👍🏻👍🏻睇紋理已知肉質非常優質~食入口比普通豬肉更爽口更鮮甜🐷.✨大滾友雜菜拼盤非常多種類🥬🍅🌽🥒有蕃茄,金菇,芋條,蒿筍,雜菜…新鮮又纖維十足!!.✨自家製足料竹蔗茅根飲得出真材實料🤝🏻🤝🏻清熱解渴好選擇🥤.✨火焰焦糖豆腐花📸相機準備注意!!木桶豆花送到上枱之後~店員會灑上黃糖及少量酒精再點火🔥🔥打卡必備!!熄火之後糖份化為焦糖
✨玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 (半隻)
✨牛肉拼盤(細)
✨半熟五花腩
🐽五花腩切得夠薄身~焯一焯已經可以食~爽口又唔嚡~
✨金屋藏嬌和牛墨魚丸 (4粒)
咁創新嘅組合都係第一次試🤫🤫食落爽口彈牙!!
✨伊比利亞橡果豬
✨大滾友雜菜拼盤
✨自家製足料竹蔗茅根
飲得出真材實料🤝🏻🤝🏻清熱解渴好選擇🥤
✨火焰焦糖豆腐花
📸相機準備注意!!木桶豆花送到上枱之後~店員會灑上黃糖及少量酒精再點火🔥🔥打卡必備!!熄火之後糖份化為焦糖面~配以豆花同食係幾過癮☺️
✨醬芥
✨加一服務費
2024-05-27 14 浏览
大滾友係我其中一間打邊爐至愛!食物質素keep到水準,賣相精緻!而且價錢又唔會太貴!⭐️花膠雞湯鍋首先店員會幫手剪花膠,金黃色嘅湯滾咗,先試一試個湯頭,再落雞。雞已經7成熟,再煮多4,5分鐘就可以了👍🏻👍🏻⭐️大滾友牛肉拼盤呢個係必點,乜都有啲,牛質素高,夠新鮮,而且份量都唔少,值得推介!⭐️伊比利亞橡果豬呢個超好味,口感好溶化👍🏻👍🏻好似食緊和牛咁,第一次食,留下深刻印象,下次都會一定叫!😋😋⭐️手打蟹籽鮮蝦丸好彈牙,好多蝦打到起膠,非常足料,唔會食到好多粉,真材實料👍🏻👍🏻⭐️玫瑰花龍蝦餃賣相好靚!😍😍好大粒,感覺幾特別,好似食緊粒大燒賣咁!⭐️蔬菜拼盤份量好大,每樣都有啲,特別喜歡食紫薯,好香👍🏻⭐️豆腐花最後仲有甜品豆腐花,真係飽到上心口😂😂

⭐️花膠雞湯鍋

⭐️大滾友牛肉拼盤

⭐️伊比利亞橡果豬

⭐️手打蟹籽鮮蝦丸

⭐️玫瑰花龍蝦餃
賣相好靚!😍😍好大粒,感覺幾特別,好似食緊粒大燒賣咁!

⭐️蔬菜拼盤
份量好大,每樣都有啲,特別喜歡食紫薯,好香👍🏻

⭐️豆腐花
最後仲有甜品豆腐花,真係飽到上心口😂😂
2024-05-26 8 浏览
距離荃灣站B1出口行5分鐘嘅大滾友係朋友推薦嚟食嘅~舖頭嘅裝修同埋擺設都好型自從去完澳門食卜卜蜆之後,我就超鍾意食呢個咁鮮味嘅鍋,呢度竟然有得食😍個鍋手柄位置有兩個龍頭,加埋醬料嘅九宮格盤,好似食緊宮廷式火鍋咁,今次我同朋友食嘅櫻唇半開·特色卜卜蜆鍋,有大量沙白蜆同埋芽菜,再吸收咗沙白蜆嘅鮮味,食到停唔到口啊!伊比利亞橡果豬係每次去打邊爐必點~佢係豬肉界嘅和牛級數,肉質非常肥美,咬落去嘅肉味芳香濃郁,啲網格紋仲要好靚,好似大理石咁~肥瘦適中,食落油脂感滿分呢隻西班牙嘅高級黑毛豬係食橡果大,所以咬落有啲好Nutty嘅感覺另外叫咗一個大滾友牛肉拼盤,入面有多達七款嘅牛,包括好鐘意食嘅牛胸爽~就算淥耐啲都唔會變咗橡筋嘅口感,一樣係咁爽牛味非常香濃嘅頂級牛小排,淥咗5秒就食得,入口即溶❤️而卷狀嘅雪花肥牛,油脂嘅分布較少,口感軟腍腍,牛腱就偏向有咬口,每款牛嘅擺盤都非常精緻大滾友雜菜拼盤由多款菜組成,有紅菜頭條、萵筍、娃娃菜、金菇粟米蓮藕蕃茄,加埋卜卜蜆咁鮮味嘅湯真係超滿足最後嘅火焰豆腐花,先倒上黃糖,然後加上酒~視覺效果一流!豆味香濃又幼滑,good~

2024-05-23 5 浏览
今日朋友帶我黎呢間火鍋店打邊爐,佢地d湯底嘅款式都幾多同特別,仲有佢地牛同豬嘅質素都幾高,唔錯。玲瓏浮凸花膠雞鍋半隻 上枱果時係即倒雞湯落鍋,再加即剪花膠同雞件,真係原汁原味,店員叫我地飲咗雞湯先,再打邊爐,呢個雞湯真係好正,好濃郁,好重雞味,花膠都整得好淋,吸晒雞湯嘅味道,勁正,而雞肉都好嫩滑,呢個湯底真係勁足料。牛肉拼盤(細)包括有手切外裙肉,本地手切牛頸脊,澳洲和牛金錢展,美國頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒,牛舌,所以呢個拼盤,一次過滿足晒食牛唔同部位,d牛勁新鮮,好重牛味,d牛都好淋,好重油花,勁正。手打鮮牛丸一款(4粒)都好新鮮,手打丸都味道好鮮味,好重牛味,勁爽口彈牙。伊比利亞橡果豬都係第1次食,d肉好嫩滑,一d都唔鞋,油花分佈均勻,好味。鬼馬油炸鬼係將d蝦滑釀入油炸鬼入面,放落雞湯打邊爐,d油炸鬼吸晒d雞湯,好正,而d蝦滑都好爽口彈牙。大滾友雜菜拼盤份量都幾多,d菜全部都好新鮮,種類都幾多款。竹蔗茅根一渣佢地用個古色古香嘅壺裝住,都幾有風味,飲落唔錯太甜,飲完覺得冇咁熱氣,打邊爐飲一流。火焰焦糖豆腐花原來係原桶豆腐花,份量都幾大桶,店員將黃糖同酒倒入豆腐花,然後點火,將d黃

玲瓏浮凸花膠雞鍋半隻

牛肉拼盤(細)

手打鮮牛丸一款(4粒)
都好新鮮,手打丸都味道好鮮味,好重牛味,勁爽口彈牙。

伊比利亞橡果豬
都係第1次食,d肉好嫩滑,一d都唔鞋,油花分佈均勻,好味。

鬼馬油炸鬼

大滾友雜菜拼盤
份量都幾多,d菜全部都好新鮮,種類都幾多款。

竹蔗茅根一渣

火焰焦糖豆腐花
原來係原桶豆腐花,份量都幾大桶,店員將黃糖同酒倒入豆腐花,然後點火,將d黃糖燒到變卜卜脆嘅焦糖,好有儀式感,

2024-05-20 11 浏览
今晚好想食火鍋,走進餐廳好有懷舊感,每枱都有自己空間,九宮格醬料好精緻先送上welcome drink,今日有熱情果特飲,好好飲嘅開胃特飲🍸湯底半隻花膠雞,還有足料花膠,好大片又滋味,湯底用上6小時特別餚製烹調雞湯,可以先飲雞湯後,再拾下拾下火鍋🥓牛肉拼盤(細)手切外裙肉本地手切牛頸脊澳洲和牛金錢展美國頂級雪花肥牛牛黃喉牛肉粒牛舌花🥟玫瑰花龍蝦餃自家手打丸,外皮好似玫瑰花般🥟金屋藏嬌和牛墨魚丸和牛墨魚丸好爽口美味🐖伊比利亞橡果豬肥美又濃香橡果豬肉🌽🥬大滾友雜菜拼盤一籃蔬菜有金茹,青菜,瓜類、粟米等,款式好多🥃竹蔗茅根飲品清熱飲品配火鍋😊🍧火焰焦糖豆腐花傳統豆腐花,店員用火燒焦豆腐花上面糖醬脆脆,再加黃糖糖醬份外好味道火鍋湯底鮮味,肉類好新鮮,今晚真係大滿足,還可以食飯後甜品😋

🥓牛肉拼盤(細)
手切外裙肉
本地手切牛頸脊
澳洲和牛金錢展
美國頂級雪花肥牛
牛黃喉
牛肉粒
牛舌花

🥟玫瑰花龍蝦餃
自家手打丸,外皮好似玫瑰花般

🥟金屋藏嬌和牛墨魚丸
和牛墨魚丸好爽口美味

🐖伊比利亞橡果豬
肥美又濃香橡果豬肉

🌽🥬大滾友雜菜拼盤
一籃蔬菜有金茹,青菜,瓜類、粟米等,款式好多

🥃竹蔗茅根飲品
清熱飲品配火鍋😊

🍧火焰焦糖豆腐花

2024-05-20 6 浏览
中國風格裝潢的港式火鍋店!環境裝修以傳統古代的設計為主,古代風格鮮明有特色!火鍋湯底都好吸引!有花膠雞湯鍋/香滑豆乳濃湯鍋/特色トト蜆鍋/消暑冬瓜瑤柱鍋:樣樣都好想試!今次揀左卜卜蜆鍋!🔻櫻唇半開卜卜蜆鍋個鍋滾左好耐出左好多「鮮」氣😂!真係見到都好興奮!D蜆真係好大隻好新鮮 食極都有真係好抵!🔻牛肉拼盤好抵食嘅拼盤 一共7款新鮮手切牛肉 仲有埋好冇口感嘅牛胸爽!好屈機的拼盤!🔻 伊比利亞橡果豬好靚嘅豚肉片,擺盤全部都仙氣飄飄住咁上~睇得又食得!食慾大增啊!🔻雜菜拼盤呢個拼盤真係夠晒2-3人食!菜式又多!一定滿足到你嘅蔬菜大雜燴💚🔻招牌火焰豆腐花必須要食嘅甜品~最後一定要黎個又嫩滑又有視覺享受嘅甜品作結啊!

中國風格裝潢的港式火鍋店!
環境裝修以傳統古代的設計為主,古代風格鮮明有特色!

🔻櫻唇半開卜卜蜆鍋

🔻牛肉拼盤