餐厅: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-12-05 62 浏览
呢一間荃灣朋友都話好出名㗎喇越夜越旺㗎真係㗎我 六點零鐘去到坐到七點幾八點門口已經排滿曬隊嚕 飲飽食醉二人特價套餐 涼涼哋梗係滋潤啲食”玲瓏浮特花膠雞湯鍋”有半隻雞🐥同勁多大大塊花膠, 首先等花膠雞湯滾起咗之後就緊係飲啖湯先,嘩😁個湯真係好濃好好味呀❤️跟住就落埋花膠同雞煮五分鐘就食得㗎喇👍👍因為啲雞已經係熟熟地㗎喇,所以碌一碌佢就好快食得喇😋😋Woo真係好滑捋捋好"正"呀仲好有雞味添! 好窩心呀啲雞咁快有得食就唔使餓親啦💯💯大滖友牛肉拼盤(細) 呢個細嘅拼盤簡直係好大份架👍 頂級安格斯牛小排 、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛皇喉、牛肉粒同牛雪花, 隻隻都滑捋捋件件都入口即溶😋簡直係抵食💯就算單叫都係418蚊但係可以食到咁多種牛,唔怪得知得咁多人呢😋😋伊比利亞橡果豬,碌一碌就食得仲好juicy添😋😋龍蝦墨魚丸(4粒), 嘩👍大大粒嘅手打丸😋咬落去真係彈牙㗎❤️裏面真係有粒龍蝦肉添💯脆鯇腩片 真係好脆同埋好厚肉仲有係冇骨㗎“正”喎👍👍大滾友雜菜拼盤, 嘩真係咩都有d菜同菇、芋頭蕃茄粟米仲有金針菇都勁新鮮丈爽甜💯九宮格醬料,辣椒、芫茜、蔥、麻醬、辣椒油...竹蔗茅根一渣,

飲飽食醉二人特價套餐

伊比利亞橡果豬,碌一碌就食得仲好juicy添😋😋

脆鯇腩片 真係好脆同埋好厚肉仲有係冇骨㗎“正”喎👍👍

九宮格醬料,辣椒、芫茜、蔥、麻醬、辣椒油...

竹蔗茅根一渣, 個壼都已經夠曬靚喇👍👍一渣每個人都飲到三四杯㗎💯

火焰焦糖豆腐花,成筒豆腐花落d酒再燒一燒,面層脆卜卜食落啖炎酒香,好特別又甜甜的😋😋

大滾友火鍋(荃灣)
地址:荃灣青山道125-133號紅棉大廈地下

• 飲飽食醉二人特價套餐
2023-11-28 51 浏览
我諗好多鍾意打邊爐的荃灣友都會知大滾友係屬於高質火鍋,走高質路線, 門面吸引內裡走宮廷feel 。表弟話好耐冇打邊爐,我就放手比佢發辦⬇️⬇️⬇️💗 龍躉片木瓜魚湯 ~ 呢鍋好高質, 龍躉片份量好足夠厚身,啖啖肉無骨,連同木瓜一同滾,先飲兩碗魚湯,食完滑滑龍躉再落材料打邊爐。💗 牛肉拼盤(細) ~ 愛牛人士絕唔可以錯過, 有齊七款靚牛包裝有頂級安格斯牛小排,本地手切牛頸脊,澳洲和牛金錢展,美國頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒,牛舌花,每樣都會令你有唔同的質感, 我就最愛牛小排的軟腍質感,值得一提牛舌花超靚。💗 三重芝士腐乳牛丸(4粒) ~ 一咬腐乳味會濃過芝士幾特別。💗 伊比利亞橡果豬 ~ 肉味濃郁,肉質超鬆軟肉汁豐沛。💗 大滾友雜菜拼盤 ~ 魚湯配蔬菜最鮮甜,大愛唐生菜那份爽脆。💗 大滾友響鈴拼盤 ~ 黃金和原味各3件, 即炸果然係正d , 就咁咬已經超鬆化, 如沾湯食又有另一番感覺。💗 竹蔗茅根一渣 ~ 食火鍋怕熱氣,飲返杯就清清熱氣。💗 火焰焦糖豆腐花 ~ 最後來個滑溜溜的豆腐花做完靚結尾, 加左火焰係香酒味d 。

表弟話好耐冇打邊爐,我就放手比佢發辦⬇️⬇️⬇️

💗 伊比利亞橡果豬 ~ 肉味濃郁,肉質超鬆軟肉汁豐沛。

💗 竹蔗茅根一渣 ~ 食火鍋怕熱氣,飲返杯就清清熱氣。

一年容易又冬天,自己最鍾意冬天嘅活動就係打邊爐🤣 呢間荃灣嘅火鍋係自己私伙珍藏,最近秋風起又可以到訪了🤍呢一間嘅湯底以足料見稱,今次揀咗玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)($318),店員幫我哋剪開花膠放落湯底,滾咗之後可以飲湯先,湯底真心超~濃郁,飲完暖笠笠,自己同朋友都一人飲咗幾碗~最正係啲花膠煮淋之後索晒湯底嘅精華,勁滿足~特別一讚呢間另外上半隻三黃雞畀我哋放落湯底,所以煮完之後雞肉仍然好嫩滑🤤呢到整體食材都幾新鮮😛牛肉拼盤($418/細)一份就有齊唔同部位,如手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、 頂級安排斯牛小排、牛肉粒,牛舌仲砌咗花形,一上枱仲有噴晒煙嘅打卡效果~雖然話係細份,但份量都幾多,兩至三個人食應該都冇問題~整體嚟講都幾有質素,牛味香濃,最鍾意係手切牛頸脊肉質鮮嫩,牛舌都幾彈牙,同埋牛黃喉都幾爽口🤣澳洲帶子片 ($98) 大約有8-9片帶子片,食落新鮮,煮兩至三分鐘都唔會老,都對得住個價錢~伊比利亞橡果豬 ($98) 肉質鮮甜,食落仲有一陣獨特嘅香氣,而且豬肉味都幾濃郁~除咗基本肉類,呢到仲有好多店家自家製嘅手打丸,今次嗌嘅蟹子鮮蝦丸 ($72/4)都唔錯,食落去夠

除咗基本肉類,呢到仲有好多店家自家製嘅手打丸,今次嗌嘅蟹子鮮蝦丸 ($72/4)都唔錯,食落去夠彈牙,仲會食到少少蝦肉嘅質感😆
大滾友雜菜拼盤 ($98) 都幾豐富,有木耳、生菜、油麥菜、金菇、番茄、蓮藕等等,整體都算新鮮,正正常常~
另外一定要嗌返枝竹蔗茅根 ($78) 清甜解渴,加埋佢個好ig-able嘅壺真心一流~

呢間環境走宮廷風,講緊係每個細節,由餐具、醬介,到每一道菜嘅擺盤都好有心思,另外呢到可以用QR code叫店員幫忙,呢個設計幾方便,整體都係一間頗有心思嘅精品火鍋,啱晒一班閨蜜過嚟打下卡咁🤪
  • 頂級雪花牛肉
  • 花膠雞湯鍋
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)
2023-11-25 1178 浏览
琴晚又去咗大滾友,地點就腳cp 值高嘅火鍋真非佢莫屬!今次叫咗:玲瓏浮凸-花膠雞湯鍋(半隻)$318店員幫我哋剪開花膠放落湯底,滾咗之後可以飲湯先,湯底好濃郁好鮮甜,三黃雞煮完之後好滑,真係好有雞味~花膠厚身,煮淋之後食好鮮好好味!牛肉拼盤(細) $418望落成份牛肉好靚,頂級安排斯牛小排、美國頂級雪花肥牛油花分佈平均,牛黃喉爽口,牛舌花牛味好濃,各款牛都切得幾厚,口感唔錯手打鵝肝墨汁墨魚丸 (4粒)$72墨魚丸有一粒粒墨魚粒,好彈牙~每粒丸都有粒鵝肝,好香同墨魚嘅味都幾夾伊比利亞橡果豬 $168肉質鮮甜,食落仲有一陣獨特嘅香氣,入口即化~份量多,CP值高大滾友響鈴拼盤-各三件 $88響鈴拼盤有即炸響鈴同即炸黃金響鈴,兩款都係即炸,我比較鍾意黃金響鈴,陣鹹蛋黃味好惹味好香口!大滾友雜菜拼盤 $98雜菜拼盤有好多款蔬菜,包括生菜、油麥菜、娃娃菜、金菇、雲耳、紫淮山、蓮藕、蕃茄、粟米,新鮮爽甜竹蔗茅根 $78竹蔗茅根好清甜,好解渴焦糖木筒豆腐花依個豆腐花係送嘅,份量都唔少~有成4-5碗,上枱之後店員幫我哋加酒同黃糖整焦糖,食落都唔錯☺️

玲瓏浮凸-花膠雞湯鍋(半隻)$318

牛肉拼盤(細) $418
牛舌花牛味好濃,各款牛都切得幾厚,口感唔錯

手打鵝肝墨汁墨魚丸 (4粒)$72

伊比利亞橡果豬 $168

大滾友響鈴拼盤-各三件 $88

大滾友雜菜拼盤 $98

竹蔗茅根 $78
竹蔗茅根好清甜,好解渴

焦糖木筒豆腐花
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)
  • 手打鵝肝墨汁墨魚丸
天氣終於凍啦⛄️又係打邊爐嘅好時候~今次嚟湯底出晒名足料嘅大滾友食午餐😋叫咗花膠雞湯鍋 店員會喺你面前剪好一塊塊花膠擺落雞湯 煮滾之後可以先試下湯底超級濃味 感覺好養生 之後就可以慢慢加雞件落去🐓雞肉嫩滑 食得出係新鮮貨🙌🏻呢個個湯底極之推薦俾大家~.牛肉拼盤有牛舌 骰仔牛 雪花肥牛 黃喉 牛板鍵等等🐂牛舌非常之彈牙 骰仔牛咬落好juicy 牛味香濃雖然叫咗細份 但份量都幾多 兩至三個人食就最好伊比利亞橡果豬食落一啲都唔似豚肉 咬落好腍身好軟滑 肥美得來肉味濃郁 係豬入面嘅和牛級數😝蟹黃餃同手打丸喺出面食唔到 係店家嘅王牌全部都係餐廳自己整 食得出粒粒飽滿 真材實料🩷.食飽飽當然唔少得甜品 依家做大滾友會員迎新禮物係出火豆腐花💕店員會喺你面前表演會出火嘅豆腐花🤣係桶豆腐花上面加少少黃糖 再加少少酒精 點火類似火焰雪山咁 好睇又好食!!!
天氣終於凍啦⛄️又係打邊爐嘅好時候~
今次嚟湯底出晒名足料嘅大滾友食午餐😋
超級濃味 感覺好養生 之後就可以慢慢加雞件落去🐓
雞肉嫩滑 食得出係新鮮貨🙌🏻呢個個湯底極之推薦俾大家~

牛肉拼盤有牛舌 骰仔牛 雪花肥牛 黃喉 牛板鍵等等

🐂牛舌非常之彈牙 骰仔牛咬落好juicy 牛味香濃
雖然叫咗細份 但份量都幾多 兩至三個人食就最好

蟹黃餃同手打丸喺出面食唔到 係店家嘅王牌
全部都係餐廳自己整 食得出粒粒飽滿 真材實料🩷

店員會喺你面前表演會出火嘅豆腐花🤣
係桶豆腐花上面加少少黃糖 再加少少酒精 點火
類似火焰雪山咁 好睇又好食!!!
2023-11-12
午餐
2023-11-21 948 浏览
今晚同閨密去咗Hotpot慶祝 , 呢間火鍋店裝修好特別,古代宮廷風,好古式古香。我哋揀左 湯底:🌟龍躉片木瓜魚湯鍋🌟嘩~ 個鍋一上枱噴曬煙好有氣勢,奶白色的魚湯底,龍躉魚片份量好多,大大個木瓜外,仲有豆腐、金菇配料,店員細心幫我地切開木瓜後,提我地大滾後可以先飲湯。個湯底超鮮甜,魚片厚身而嫩滑,我哋每人飲咗兩碗湯先開始打邊爐。火鍋配料:🧡牛肉拼盤(細)🧡🧡伊比利亞橡果豬🧡🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸🧡🧡日本廣島蠔🧡🧡大滾友雜菜拼盤🧡火鍋配料每樣都好高質,必叫牛肉拼盤,有好多款唔同牛部位,我最鍾意牛小排 🥰仲有個牛柳粒都好正。份豬肉食落好有豬味,同平時嗰啲豬肉片係好唔同,食起上嚟唔會鞋。墨汁墨魚丸裡面包住有粒鵝肝,鵝肝味出,墨魚丸都好彈牙。廣島蠔好大隻,配落個魚湯底淥完唔需要點任何醬汁都好好食😋飲品& 甜品:💛竹蔗茅根一渣💛💛火焰焦糖豆腐花💛最後仲食埋個火焰豆腐花,店員會係我哋面前點火燒焦D糖,食落去會有點的冧酒味道,豆腐花滑滑的。呢餐真係食得好開心,好飽好滿足🥳🥳

我哋揀左 湯底:🌟龍躉片木瓜魚湯鍋🌟

火鍋配料:
🧡牛肉拼盤(細)🧡
🧡伊比利亞橡果豬🧡
🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸🧡
🧡日本廣島蠔🧡
🧡大滾友雜菜拼盤🧡

牛肉拼盤(細)

墨汁墨魚丸裡面包住有粒鵝肝,鵝肝味出,墨魚丸都好彈牙。
廣島蠔好大隻,配落個魚湯底淥完唔需要點任何醬汁都好好食😋

飲品& 甜品
💛竹蔗茅根一渣💛
💛火焰焦糖豆腐花💛

呢餐真係食得好開心,好飽好滿足🥳🥳

2023-11-20
牛肉拼盤(細)
  • 手打鵝肝墨汁墨魚丸
2023-11-12 96 浏览
🐽 龍躉木瓜魚湯鍋個魚湯真係濃郁而且鮮甜,我特別鍾意佢地嘅木瓜,木瓜嘅香甜味同魚湯完美嘅結合,令湯底更加豐富,龍躉肉亦都好結實新鮮🐽 牛肉拼盤牛肉切得好薄,入口即化,肉質肥美鮮嫩。拼盤仲有切得薄薄嘅不同牛肉片,每一種牛肉都有獨特嘅風味🐽 伊比利亞橡果豬肉片伊比利亞豬肉嘅豐富油花令肉質更加香濃,加上佢地嘅橡果飼料,豬肉更顯風味豐富🐽 和牛墨魚丸,日本廣島蠔和牛墨魚丸肉質細緻,入口即化,加上墨魚嘅香味,真係一絕。至於廣島蠔,佢地係新鮮直送,肉質好鮮甜🐽 竹蓆茅根火鍋必備嘅健康飲品,竹蓆水好清甜
🐽 龍躉木瓜魚湯鍋

🐽 牛肉拼盤

🐽 伊比利亞橡果豬肉片

🐽 和牛墨魚丸,日本廣島蠔

🐽 竹蓆茅根
火鍋必備嘅健康飲品,竹蓆水好清甜
最愛打邊爐既我,連lunch都要去打個邊爐想食咩就淥咩,一邊食一邊傾計💬以中式裝飾為主,輝煌既格調,座位寬闊又舒適,坐幾耐都唔會侷促😇▫️龍躉木瓜魚湯鍋🍲$298個龍頭鍋已經好有型,一上枱一直噴緊神氣🌬️,魚湯極為鮮甜,一定要飲返2碗先😋湯底仲有好幾舊大大塊龍躉魚肉,仲有金菇同木瓜,木瓜非常香甜。▪️牛肉拼盤(細)🥩$418有牛既唔同部位,每個部分都好出色👍🏻頂級雪花牛+ 手切牛頸脊,入口即溶、牛味香濃。安格斯牛肉+ 牛展,肉質豐富,結實有口感。牛舌片,薄薄一片,爽口牛柳粒,鬆軟,多汁牛黃喉,爽口,口感似牛柏葉▫️伊比利亞橡果豬🥓$168外貌似肥牛,其實係豬肉,肉質嫩滑,食落口一陣肉味衝入口,真係勁好食😋😋▪️三重芝士腐乳牛丸4粒🐮$72好特別既牛丸,一次過滿足你3個願望😂每個味都有獨當一面,好有驚喜▫️鬼馬油炸鬼🥖$68呢個係油炸鬼+蝦滑+蟹籽既結合簡單淥一淥熟蝦滑就食得架啦👍🏻👍🏻▪️ 雜菜拼盤🥬$98萵筍、生菜、油麥菜、金菇、蕃茄、超多種類的蔬菜▫️自家製竹蔗茅根水🧃$78個容器造型勁特別🤩,味道清甜,一邊打邊爐一邊飲,又消暑又解渴😌😌

最愛打邊爐既我,連lunch都要去打個邊爐
想食咩就淥咩,一邊食一邊傾計💬

木瓜湯底

▫️龍躉木瓜魚湯鍋🍲$298

▪️牛肉拼盤(細)🥩$418
有牛既唔同部位,每個部分都好出色👍🏻
頂級雪花牛+ 手切牛頸脊,入口即溶、牛味香濃。
安格斯牛肉+ 牛展,肉質豐富,結實有口感。
牛舌片,薄薄一片,爽口
牛柳粒,鬆軟,多汁
牛黃喉,爽口,口感似牛柏葉

▫️伊比利亞橡果豬🥓$168

▪️三重芝士腐乳牛丸4粒🐮$72
好特別既牛丸,一次過滿足你3個願望😂
每個味都有獨當一面,好有驚喜

▫️鬼馬油炸鬼🥖$68
呢個係油炸鬼+蝦滑+蟹籽既結合
簡單淥一淥熟蝦滑就食得架啦👍🏻👍🏻

▪️ 雜菜拼盤🥬$98
萵筍、生菜、油麥菜、金菇、蕃茄、超多種類的蔬菜

▫️自家製竹蔗茅根水🧃$78
木瓜湯底
  • 木瓜魚湯底
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
中秋已經過咗,早晚都有點秋意,又係時候吃火鍋了🍂今次選擇位於荃灣的大滾友,鍾意佢地點方便。第一次光顧,來到餐廳門口,感覺有一種莫名嘅興奮心情,餐廳吸睛的裝修穿透我眼底,內裏更有驚喜!是中式宮廷風設計,木枱凳、屏風、紅燈籠,金色的龍頭鍋,還播着悠揚悅耳的中樂,氣氛很好。龍躉木瓜魚湯鍋 $298木瓜魚湯 平時都鍾意飲 ,仲要係龍躉魚,二話不說就揀咗呢個湯鍋。店員送來湯鍋即時幫忙切開木瓜,建議飲用魚湯後再打邊爐。真的沒有揀錯,魚肉厚切 鮮甜又嫩滑,木瓜都好甜,喜出望外!大滾友牛肉拼盤(細)$418頂級安格斯牛肉、本地手切牛頸脊、牛𦟌、頂級雪花肥牛、牛胸尖、牛肉粒、牛舌片捲成花嘅形狀,成個拼盤都好靚,上枱時更以乾冰製造漂煙效果,仙氣十足打卡一流🧡💛店長推介~伊比利亞橡果豬 $168望落去已經覺得好靚,食落口比想像中還要好,爽滑味美,肉味香濃。日本廣島蠔 $98脹卜卜飽滿大隻,淥完都冇收縮太多,蠔味十足啊!手打鮮牛丸.四粒 $72食得出好新鮮,好味又唔靭。大滾友雜菜拼盤 $98粟米、蕃茄、金菇、蓮藕、生菜、油麥菜、娃娃菜、萵筍、鮮木耳、紫淮山,有足足十款,五顏六色 😁自家製足料竹蔗茅根
中秋已經過咗,早晚都有點秋意,又係時候吃火鍋了🍂
今次選擇位於荃灣的大滾友,鍾意佢地點方便。

龍躉木瓜魚湯鍋 $298

大滾友牛肉拼盤(細)$418

店長推介~伊比利亞橡果豬 $168

日本廣島蠔 $98
脹卜卜飽滿大隻,淥完都冇收縮太多,蠔味十足啊!

手打鮮牛丸.四粒 $72
食得出好新鮮,好味又唔靭。

大滾友雜菜拼盤 $98

自家製足料竹蔗茅根 $78
清熱潤肺,打邊爐最啱飲,唔會好甜,足料好味😋

會員迎新甜品 ~出火豆腐花

2023-11-08 72 浏览
好朋友送我一個紅色炸彈又想搵個地方坐得舒服。二話不說,即刻推介大滾友。一如以往,湯底叫咗花膠雞,飲落湯底都係夠晒鮮甜😋個人建議食法係將花膠放係湯底入面滾耐d。等花膠索曬湯底嘅味道再食花膠,口感一流。黑松露蟹肉餃🥟,蟹肉餃🥟皮薄爆餡多,加上淡淡嘅黑松露味同啖啖蟹肉。食落非常滿足😌大滾友牛肉拼盤(細)🐮🐮🐮,牛肉紋理清晰,而且食落牛味香濃🐮。伊比利亞橡果猪🐷。堅果香味滲透肉質,口感嫩滑。😋大滾友雜菜拼盤🥗🥗,食左咁多肉,食個雜菜拼盤中和一下最適合不過🤣。生菜,油麥菜,娃娃菜,金針菇,木耳,蕃茄🍅粟米🌽等。三重芝士腐乳牛丸🐮🍡,腐乳味又真係幾突出,而且芝士仲可以做到拉絲效果😮。自家製足料竹蔗茅根🫖🫖,味道可口清甜。

伊比利亞橡果猪🐷。堅果香味滲透肉質,口感嫩滑。😋

自家製足料竹蔗茅根🫖🫖,味道可口清甜。

2023-11-05 112 浏览
Ooo荃灣邊爐世一ooO天氣開始涼 當然要再訪我的邊爐世一👉🏻大滾友今次中午去滾 全單原價有68折😎大滾友以中國宮廷風設計 坐位舒適我最喜歡佢的鍋爐是以金銅龍頭設計有氣勢🤜OooooO🔸招牌花膠雞湯底 $318🫶🏻雞湯香濃美味以三黃雞熬煮 店員會提大家先飲用雞湯稍後店員會加大大量的花膠 及足料的鮮雞入湯滾真係超足料 只食呢個湯底都已經飽左一半🥰OooooO🔸牛肉拼盤 (細) $418超美的花型擺盤 包括7款不同部位牛肉當中特別要讚牛舌片 非常爽口其他牛肉的油脂分佈都很平均 肉質算是頂級💕首次食牛胸尖 爽爽的幾得意OooooO🔸伊比利亞橡果豬 $168伊比利亞橡果豬以橡果作飼料 較一般的豬肉片爽口😋亦沒有慣常吃豬時食到的騷豬味OooooO🔸手打蟹子鮮蝦丸 $72全蝦肉手打 混合蟹子彈牙爽口 鮮打沒雪味很鮮OooooO🔸大滾友雜菜拼盤 $98大量蔬菜包括金菇、萵苣、黑木耳、 紫准山等等OoooO🔸火焰焦糖豆腐花 $88以RUM 酒加入木桶豆腐花上 再灑上紅糖用火槍燒焦豆腐花帶有薄脆的焦糖 美味又香滑👍🏻
Ooo荃灣邊爐世一ooO

🔸手打蟹子鮮蝦丸 $72
全蝦肉手打 混合蟹子
彈牙爽口 鮮打沒雪味很鮮

🔸大滾友雜菜拼盤 $98
大量蔬菜包括金菇、萵苣、黑木耳、 紫准山等等

OoooO
🔸火焰焦糖豆腐花 $88
以RUM 酒加入木桶豆腐花上 再灑上紅糖用火槍燒焦
豆腐花帶有薄脆的焦糖 美味又香滑👍🏻
呢間大滾友絕對係我打邊爐嘅首選因為佢地湯底足料 食材高質 服務一流花膠雞湯鍋 (半隻) ($318)花膠大過我塊面 由店員剪細加入湯底雞件半熟 煮多5分鐘食得 肉質嫩滑牛肉拼盤(細) ($418)擺盤精美 一放上枱仲有乾冰效果 打卡一流有七個不同部位 其中我最愛牛頸脊同雪花肥牛鵝肝墨汁墨魚手打丸 ($72)墨魚丸包住原粒鵝肝 十分過癮 伊比利亞橡果豬($168)肥瘦適中有獨特嘅肉香日本廣島蠔 ($98)肥美飽滿有鮮味 烚熟依然係大大粒火焰焦糖豆腐花呢款甜品亦係另一亮點 原個木桶上 仲有火焰 視覺效果一流
呢間大滾友絕對係我打邊爐嘅首選
因為佢地湯底足料 食材高質 服務一流

花膠雞湯鍋 (半隻) ($318)
花膠大過我塊面 由店員剪細加入湯底
雞件半熟 煮多5分鐘食得 肉質嫩滑

牛肉拼盤(細) ($418)
擺盤精美 一放上枱仲有乾冰效果 打卡一流
有七個不同部位 其中我最愛牛頸脊同雪花肥牛

鵝肝墨汁墨魚手打丸 ($72)
墨魚丸包住原粒鵝肝 十分過癮

伊比利亞橡果豬($168)
肥瘦適中有獨特嘅肉香

日本廣島蠔 ($98)
肥美飽滿有鮮味 烚熟依然係大大粒

火焰焦糖豆腐花
呢款甜品亦係另一亮點 原個木桶上
仲有火焰 視覺效果一流

✨一開始一定一定要推介呢個高質湯底!強烈推薦!龍躉木瓜魚湯鍋!$298好足料,大約有10塊大大塊的龍𧄌,而且新鮮彈牙,再加埋非常甜的木瓜,熬出雪白湯底😍個湯好好飲,我飲左幾碗,唔捨得停🤤另外一個必推係大滾友牛肉拼盤(細) $418總共有7個唔同的牛肉部位,每一個部位都好好食!係好新鮮!好香牛味,肥瘦剛剛好!食出質素!👍🏻除左牛好食!個豬都好好食!伊比利亞橡果豬($168)超出預期地好食!好少食到有咁香濃的豬肉味,而且紋理相當靚,食落口感一流,又富豬肉香!大推!不得不提的是龍蝦餃($108)用龍蝦肉同豬肉夾製的餡料,加燒賣皮包製,食落彈牙,而且同一般餃子唔同,絕對值得一試!另外我仲食左和牛墨魚丸4粒($72)同埋雜菜併盤($98),一樣高質,好欣賞呢間店重視食物質素,小至每棵菜都係新鮮好食,而餐廳環境亦都係好舒適,乾淨,每個餐具都用得安心!
✨一開始一定一定要推介呢個高質湯底!
強烈推薦!龍躉木瓜魚湯鍋!$298

另外一個必推係大滾友牛肉拼盤(細) $418

除左牛好食!個豬都好好食!
伊比利亞橡果豬($168)

不得不提的是龍蝦餃($108)

• 龍躉木瓜鮮湯底
  • 龍蝦餃
2023-10-27 79 浏览
天氣終於涼番少少❄️❄️就好有意慾打邊爐🍲😂😂大滾友一直都有bookmark!心動不如行動,即約朋友去食!半隻花膠雞湯底,個湯頭超濃雞湯味,金黃色的!大大塊花膠😍😍,侍應服務好好,幫我哋剪細啲花膠,仲建議水滾後先飲啖湯再落雞!半隻雞份量一啲都唔少,好大隻!肉質好鮮嫩!😋😋日本廣島蠔,有4大隻,每隻都肥美新鮮,煮熟後都唔會縮到好細,啖啖蠔肉🤤🤤牛肉拼盤(細),上盤時有乾冰,即時升級😍😍擺盤好靚!有7款唔同牛嘅部位,份量一啲都唔細!肉質靚👍🏻👍🏻有牛味,推介!蟹籽蝦手打丸,蝦味好重,彈牙又爽口!呢個值得推介👍🏻👍🏻伊比利亞橡果豬,豬肉一啲都唔”鞋”口,好彈口👍🏻👍🏻好重豬味!大滾友雜菜拼盤,份量好多,有金菇、萵筍、生菜、油麥菜、娃娃菜等,3至4人份量,我哋得2個人完全食唔晒😂😂竹蔗茅根一渣,打邊爐飲竹蔗茅根可以下火,每人有兩杯,個壺都非常有特色!👍🏻👍🏻

蟹籽蝦手打丸,蝦味好重,彈牙又爽口!呢個值得推介👍🏻👍🏻

2023-10-24 82 浏览
。今日黎到荃灣紅棉大廈嘅大滾友打邊爐,就起千色匯隔離,位置好方便,餐廳裝潢古色古香,非常典雅。另外,臨近萬聖節,店員裝扮都好鬼馬。-我地叫左花膠雞湯鍋,個湯底好清甜,一d都吾膩,花膠大大塊,份量都吾少,食得好滿足。雞肉又滑又嫩,食落好有雞味。-另外叫左細嘅牛肉拼盤同伊比利亞橡果豬,肉質非常好,脂肪分布均勻,食落好有肉味。伊比利亞橡果豬特別好食,薄薄地但係咬落好有口感。我地仲叫左廣島蠔,一份有4隻,隻隻都好肥美,味道相當鮮甜。-食飽飽最後再黎返個甜品,出火豆腐花,賣相好驚人,店員會當場加上糖之後就再倒上點著左火嘅酒,經過火燒之後,酒香即刻出哂嚟,香氣撲鼻,除咗好食,仲好打卡able。

2023-10-12