2025-02-26
之前去過元朗嘅大滾友打邊爐覺得好正😍最近再去咗,絕對係打邊爐嘅好地方😚🍲有多款特色火鍋湯底,同埋多種類多選擇火鍋配料👍🏻上次試咗花膠雞濃湯鍋好出色🐔今次我試咗特色卜卜蜆鍋😝有超級多卜卜蜆啊,放滿晒成個鍋,粒粒蜆肉都好大粒,味道鮮甜🤤湯底再加入蒜蓉、辣椒、芫荽、芽菜,味道濃郁充滿鮮味🍲令到火鍋配料都好入味👍🏻牛肉拼盤牛肉拼盤有多個唔同部位嘅牛可以試到🐄分別有安格斯、牛頸脊、牛胸尖、牛邊抓、牛肉粒、牛舌粒同牛展🐮非常豐富😆牛肉味濃,肉質嫩滑juicy💦伊比利亞橡果豬擺盤豪華,係皇帝頂帽啊😍送上嚟有飄煙嘅效果🌬️打卡一流📸伊比利亞橡果豬以食獨有嘅橡果🌰令豬肉帶獨特香味,脂肪滲透肉内🐷豬肉清晰程大理石紋般嘅油花,肉味芳香濃郁,口感嫩滑🐖大滾友響鈴拼盤分別有鹹蛋黃味同原味, 響鈴即叫即炸嘅,香脆可口😛黃金味用上自家製鹹蛋黃醬快炒而成,充滿鹹蛋黃香味🤤就咁食都好好味😚大滾友雜菜拼盤雜菜拼盤每樣疏菜都會有,包括紫淮山、唐生菜、萵筍、娃娃菜、金菇、粟米、蕃茄、蓮藕、油麥菜🥬🌽🍅吸盡湯底精華,非常鮮甜😛金屋藏嬌鮮蝦丸丸類全部都係手打✊🏻每一粒都口感彈牙😛鮮蝦丸入面係和牛粒🐮非常特別,真係金屋藏嬌🤣火焰焦糖
牛肉拼盤
伊比利亞橡果豬
大滾友響鈴拼盤
大滾友雜菜拼盤
金屋藏嬌鮮蝦丸
火焰焦糖豆腐花
上次食過覺得好正😚店員將酒放上木桶豆腐花,再加入火做出火焰效果🔥令到面層焦糖有脆脆口感😍豆腐花軟滑,豆味香濃,散發陣陣酒味😛