大滾友火鍋

Big Boil's Club
餐厅: 大滾友火鍋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-25 8 浏览
元朗數一數二火鍋店,元朗大滾友!宮廷風裝修,佢哋嘅餐具好衛生會用滾水淥過同開封先至俾大家使用,六點幾去到已經坐滿晒花膠雞湯鍋真係好正,湯底香濃好似有少少南瓜咁嘅感覺,花膠同雞分開上,職員會即場剪啲花膠,服務感覺一流😀雞件已經少少熟淥一陣就可以食,肉質嫩滑,大大隻。牛肉拼盤有6款唔同嘅牛肉部位,包括牛腱、牛頸脊、安格斯、黃喉、牛舌仲有牛柳粒。我最鍾意牛腱,淥一陣就食得咬落去爽口,黃喉好得意咬落去好爽口,主要食佢嘅口感。橡果豬性價比高,脂肪比例豐富,食佢嘅油脂香。鵝肝墨汁墨魚丸🌟外面黑色墨汁,裏面真材實料有一粒鵝肝,都幾大粒😀最後甜品豆腐花真係好正,豆花上面加左糖同酒,之後竟然係點火形成焦糖!📍 大滾友火鍋 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

雞件已經少少熟淥一陣就可以食,肉質嫩滑,大大隻。

橡果豬性價比高,脂肪比例豐富,食佢嘅油脂香。

📍 大滾友火鍋 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

• 鵝肝墨汁墨魚丸
  • 鬼馬油炸鬼
2024-04-24 9 浏览
✨花膠雞湯鍋(半隻)湯底用三黃雞熬製而成,質地濃厚,鮮甜而不膩。花膠口感軟腍,份量十足。✨伊比利亞橡果豬油脂分佈均勻,鮮美多汁,肉味濃郁,肉質軟嫩。✨大滾友牛肉拼盤(細)拼盤包括安格斯牛小排, 手切本地牛頸脊, 牛展, 雪花肥牛, 牛黃喉, 牛舌花同牛肉粒。肉類牛肉味濃,厚薄適中有咬口,口感軟腍。輕焯後的牛黃喉同牛舌花口感爽脆,感覺新鮮。✨手打鵝肝墨汁墨魚丸手打丸咬落彈牙,伴以墨魚粒令口感更豐富。入面的鵝肝粒增添味道的風味。✨澳洲帶子片帶子片食落新鮮,口感彈牙。✨大滾友雜菜拼盤✨自家製足料竹蔗茅根
✨花膠雞湯鍋(半隻)
✨伊比利亞橡果豬
油脂分佈均勻,鮮美多汁,肉味濃郁,肉質軟嫩。
✨大滾友牛肉拼盤(細)
✨手打鵝肝墨汁墨魚丸
✨澳洲帶子片
帶子片食落新鮮,口感彈牙。
✨大滾友雜菜拼盤
✨自家製足料竹蔗茅根
2024-04-24 7 浏览
呢間火鍋店聽起來真係別具一格!感覺好似身處中國宮廷,享受美食中午時份行到累,又想吹水,就同朋友仔去打住邊爐吹吹水🔹玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)就咁睇個湯鍋,都吸引🤩龍紋既設計吸引到要影多幾張相!一盤滿滿花膠,店員會剪成一片片放係鍋內,叫我哋先飲湯湯底濃濃,湯融入雞同花膠入口帶點黏,係滿滿骨膠原!雞肉份量多,而且好大盤,灼熟入口鮮嫩!🔹大滾友牛肉拼盤(細)牛肉拼盤擺放好靚呀😍有牛頸脊、牛舌、牛柳粒等,每啖都散發著濃郁既牛肉香氣,鮮嫩多汁,令人回味無窮🔹櫻花蝦豬肉丸(4粒)豬肉內混有櫻花蝦,鮮味滿滿,每啖都有櫻花蝦嘅香味,增添獨特風味🔹伊比利亞橡果豬肉味細嫩,細心品嘗帶有橡果香而且脂肪分布平均😍私心最喜歡!(必食推介)🔹大滾友雜菜拼盤蔬菜有粟米、蕃茄、萵筍、金菇菜、黃芽白、小棠菜等🔹日本廣島蠔肉質豐滿夠大隻而且帶有鮮甜,令人愛不釋口🔹自家製足料竹蔗茅根:打邊爐配竹蔗茅根真係正呀清甜
呢間火鍋店聽起來真係別具一格!
感覺好似身處中國宮廷,享受美食
中午時份行到累,又想吹水,就同朋友仔去打住邊爐吹吹水

🔹玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)
就咁睇個湯鍋,都吸引🤩龍紋既設計
吸引到要影多幾張相!
一盤滿滿花膠,店員會剪成一片片放係鍋內,叫我哋先飲湯
湯底濃濃,湯融入雞同花膠
入口帶點黏,係滿滿骨膠原!
雞肉份量多,而且好大盤,灼熟入口鮮嫩!

🔹大滾友牛肉拼盤(細)
牛肉拼盤擺放好靚呀😍
有牛頸脊、牛舌、牛柳粒等,
每啖都散發著濃郁既牛肉香氣,鮮嫩多汁,令人回味無窮

🔹櫻花蝦豬肉丸(4粒)

🔹伊比利亞橡果豬
肉味細嫩,細心品嘗帶有橡果香
而且脂肪分布平均😍私心最喜歡!
(必食推介)

🔹大滾友雜菜拼盤
蔬菜有粟米、蕃茄、萵筍、金菇菜、黃芽白、小棠菜等

🔹日本廣島蠔
肉質豐滿夠大隻而且帶有鮮甜,令人愛不釋口

🔹自家製足料竹蔗茅根:
打邊爐配竹蔗茅根真係正呀
清甜
2024-04-18 14 浏览
屋企人最鍾意食呢一間火鍋店,覺得真材實料。復活節假期之後,就同一家三口嚟食個午餐。女士當然要滋補一下,食完皮膚又白又滑,半隻花膠雞。 成塊面咁大嘅花膠,加半隻雞每一嚿雞都好滑。牛肉拼盤(細),雖然係細,但份量都好多,又唔同部位。墨魚鵝肝打丸一款(4粒),一眼開就爆開鵝肝汁,好正。伊比利亞橡果豬,擺盤好靚又新鮮。大滾友雜菜拼盤,鍾意叫呢個雜菜拼本每款菜都有一啲,油麥菜娃娃菜淮山片蓮藕片。梗係要食鹹蛋黃脆響鈴啦。次次都食。竹蔗茅根一渣,味道啱啱好唔會好甜。火焰焦糖豆腐花,最後黎個甜品,好完美。
屋企人最鍾意食呢一間火鍋店,覺得真材實料。

復活節假期之後,就同一家三口嚟食個午餐。

牛肉拼盤(細),雖然係細,但份量都好多,又唔同部位。
墨魚鵝肝打丸一款(4粒),一眼開就爆開鵝肝汁,好正。

伊比利亞橡果豬,擺盤好靚又新鮮。
梗係要食鹹蛋黃脆響鈴啦。次次都食。
竹蔗茅根一渣,味道啱啱好唔會好甜。

火焰焦糖豆腐花,最後黎個甜品,好完美。

• 大滾友雜菜拼盤
  • 即炸黃金響鈴
  • 黃金響鈴
2024-04-12 12 浏览
復活節假期當然要食好啲🤭 同朋友去咗有幾間分店嘅大滾友打邊爐 元朗分店座位好寬敞👍🏻 坐低之後店員會幫你洗餐具 然後先落單🩵 今次食得好豐富 食咗以下咁多款食物:📌半隻花膠雞頭先揀湯底 掙扎咗好耐 最後都係揀咗花膠雞湯🥹 因為湯底實在太吸引 店員會提醒你先飲一碗湯 然後會幫你剪完塊花膠落湯底 最後食之前先至落雞 咁樣食雞件真係好嫩滑🤩 📌牛肉拼盤(細)估唔到細份拼盤有咁多款式嘅牛肉😍 一次過可以試晒唔同部位 而且賣相非常吸引 有乾冰做效果高級幾倍🤣 牛肉油脂分布平均 最鍾意食骰仔牛 好juicy🤭📌金屋藏嬌鮮蝦丸手打蝦丸 爽口彈牙 中間竟然仲有和牛餡料🤩📌伊比利亞橡果豬豬肉一啲都冇俾牛肉比下去 切成薄片嘅豬肉 口感爽脆 毫不肥膩 唔食牛肉嘅朋友一定要試吓呢個🙌🏻📌大滾友雜菜拼盤係我見過雜菜拼盤最大盤嘅火鍋店😆 各式各類嘅蔬菜包羅萬有 而且好新鮮 孖寶每個人都啱食👅📌鮮鮑魚超級新鮮 口感彈牙😋📌生啤 啤酒加火鍋 簡直係絕配😎📌火焰焦糖豆腐花最後當然要食返個甜品 估唔到豆腐花都做到咁吸睛🤩 店員會係你面前點火 冰凍嘅豆腐花啱晒打完邊爐做甜品🌟

📌半隻花膠雞

📌牛肉拼盤(細)

📌金屋藏嬌鮮蝦丸

超級新鮮 口感彈牙😋

📌生啤
啤酒加火鍋 簡直係絕配😎

📌火焰焦糖豆腐花

「大滾友」呢間元朗火鍋店口碑不錯,真材實料,必點花膠雞鍋,係招牌湯底,幾乎枱枱都嗌,好好味!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🧡醬介 @$24.0誠意十足!九宮格醬料,分別有醬油、木耳辣椒🌶️ 芫荽、手拍青瓜、香蔥等等!🧡牛肉拼盤$418.0牛魔王必食!一上碟就仙氣湧出來,夠晒吸睛!手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛肉粒牛黃喉、 頂級安排斯牛小排、同牛舌花。牛小排嘅味道最濃郁!牛舌柔軟,好滿足呀🧡大滾友雜菜拼盤$98.0皇帝菜、白菜🥬、番茄、蓮藕同埋生菜等等!健康、解膩,夠豐富!🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸4粒$72.0:👍🏻創意菜品!估唔到鵝肝,同墨魚肉好夾,咬落爆汁,味道濃郁。🧡伊比利亞橡果豬$168.0 👍🏻店長推薦!呢一款豬簡直豬肉中嘅嘅A 4黃牛,肉質鮮嫩,散發淡淡橡果香味!🧡半熟五花腩$98熟五花腩!真係估唔到有驚喜,質地柔軟, 滾一滾好快熟,入口油脂爆發,亦都唔會比湯底搶去風頭!🧡竹蔗茅根一渣🧡玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半只)$318.0👍🏻花膠雞湯鍋名不虛傳架!花膠份量慷慨!配上嫩滑三黃雞。認真骨膠原滿滿,女士福音,湯汁濃郁,滋補!🧡火焰焦糖豆腐花火焰焦糖豆腐花夠晒噱頭,亦都好打卡,雖然落咗

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🧡醬介 @$24.0

🧡牛肉拼盤$418.0
牛魔王必食!一上碟就仙氣湧出來,夠晒吸睛!

🧡大滾友雜菜拼盤$98.0
🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸4粒$72.0:👍🏻
創意菜品!估唔到鵝肝,同墨魚肉好夾,咬落爆汁,味道濃郁。

🧡伊比利亞橡果豬$168.0 👍🏻

🧡半熟五花腩$98
🧡竹蔗茅根一渣

🧡玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半只)$318.0👍🏻

🧡火焰焦糖豆腐花
火焰焦糖豆腐花夠晒噱頭,亦都好打卡,雖然落咗焦糖,但係整體嚟講唔會太甜,豆腐花豆味夠晒濃郁,滑溜滑溜!值得推介

元朗一向都有好多美食,趁大家周圍去玩,我決定留港消費,光顧本地小店。-來了一間位於元朗,以宮廷風裝修的火鍋店,彷彿置身於皇宮中,每道菜式擺盤都充滿中國古典感特色。 坐得舒服之餘,服務態度真係一流。 -🔸瑤柱冬瓜湯這間店最出名的是花膠雞湯,由於夏天的關係,所以試了瑤柱冬瓜湯,,熬製的豬骨湯加上冬瓜甜味同超多瑤柱提鮮,未開始火鍋,已經忍不住飲一口再一口湯。🔸牛肉拼盤(細)幾款牛肉,有雪花牛肉、和牛粒、牛舌、牛喉,特別推薦牛喉,好爽口,口感好特別。🔸鵝肝墨魚丸自家手打墨魚丸,口感好彈牙,中間有鵝肝夾心,好特別,推薦!🔸澳洲帶子帶子很鮮甜,幾秒就煮好,沾上醬油更加提鮮。🔸伊利橡果豬聲稱比和牛更好食的豬肉,的確豬肉很嫩,一點騷味都沒有,有和口入口溶化的口感😍建議除了牛肉一定要點!🔸竹蔗茅根火鍋最適合飲清熱飲品,竹蔗茅根中和上火是最好的選擇,而且自家製又不會太甜。🔸焦糖豆腐花豆腐花上加上一層焦糖同酒,黃糖透過酒同火焰燃燒成焦糖,每啖豆腐花都有微微的焦糖同酒香。

🔸瑤柱冬瓜湯

🔸牛肉拼盤(細)

🔸鵝肝墨魚丸
自家手打墨魚丸,口感好彈牙,中間有鵝肝夾心,好特別,推薦!

🔸澳洲帶子
帶子很鮮甜,幾秒就煮好,沾上醬油更加提鮮。

🔸伊利橡果豬

🔸竹蔗茅根

🔸焦糖豆腐花

2024-04-07
2024-04-05 10 浏览
大滾友元朗分店位於鳳攸南街好順利大廈地下大滾友揉合中國古代宮廷主題以及港式火鍋花膠雞湯鍋花膠雞湯採用大量新鮮三黃雞熬煮湯底金黃濃郁油潤同時雞肉肉質柔滑鮮嫩配搭花膠膠原蛋白豐厚滋陰養顏首選大滾友牛肉拼盤牛肉拼盤齊集牛黃喉、牛舌片、骰子牛肉粒、澳洲和牛金錢展、頂級雪花牛肉、手切頂級安格斯牛小排以及手切本地牛頸脊七款牛魔王同埋肉食獸必點伊比利亞橡果豬西班牙伊比利亞黑毛豬選用橡果餵飼肉質軟嫩蘊藏堅果清甜同時脂肪豐腴油花細密媲美頂級穀飼和牛手打鵝肝墨汁墨魚丸墨魚丸混合墨汁手打質感爽彈創新配搭鵝肝內餡綿軟甘醇層次豐富即炸黃金響鈴自家油炸響鈴配搭鹹蛋黃醬快炒口感酥脆鬆化同時鹹香惹味大滾友雜菜拼盤雜菜拼盤齊集新鮮蕃茄、新鮮甜粟米、黑木耳、紫淮山、蓮藕片、萵筍、油麥菜、娃娃菜以及唐生菜九款蔬菜適合選擇困難症患者生啤提供三款生啤品牌選擇冰涼清爽圍爐必備火焰焦糖豆腐花木桶豆腐花水潤嫩滑配搭火焰焦糖甜度適中
大滾友元朗分店位於鳳攸南街好順利大廈地下

木桶豆腐花水潤嫩滑配搭火焰焦糖甜度適中
2024-03-19
  • 大滾友牛肉拼盤
  • 即炸黃金響鈴
今日終於同大西北朋友喺大西北相見了QAQ 發現同呢個朋友食飯真係會每餐都表現出色!呢間元朗嘅火鍋店無論嘢食、服務同裝潢都冇得彈,已經唔係一個「正」字咁簡單! 我哋首先嗌咗個半隻花膠雞湯,天啊⋯⋯好鮮!我哋首先將花膠放入雞湯煮一陣,食曬花膠再放雞入去煮,花膠真係好嫩!!雖然雞有幾嚿冇乜肉,但呢個碗/盆嘅份量令我懷疑佢放咗成隻雞入去Σ(・ω・ノ)ノ 大癲! 請大家認住牛肉拼盤、伊比利亞橡果豬,必嗌!!我實在冇乜可以評價,因為我全晚都喺度「哇呢個好好味」「呢個都好好味」!肉非常嫩,唔會係紙片肉,菜好fresh又大份,好似啱啱喺田摘過嚟咁,好正!所有嘢食俾我嘅感覺真係好新鮮好新鮮,非常推薦! 同埋誠意推介竹蔗茅根!好飲!唔會假甜!非常適合打邊爐時候飲!同埋服務態度真係超級好,店裏面嘅姨姨叔叔好詳細咁講解每樣嘢食點樣食會最好食,我哋走嘅時候仲會好熱情咁同我哋講拜拜,好warm!總之今次係非常good trip嘅一次邊爐,好評! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡

2024-03-26
2024-03-31 15 浏览
大滾友成日經過門口都覺得好有氣派,同埋成日都有唔同優惠,好吸引人😍入到去宮廷風既裝修,每個坐位間隔都非常闊落👍🏻裝湯底個鍋係龍盆,裝豉油就係酒鼎,所有器皿都好古色古香❤️🔸半隻花膠雞用料十足,花膠肥厚而且超大塊,雞肉鮮嫩。湯頭清澈濃郁,飲起非常滋補。🔸牛肉拼盤(細)牛肉拼盤(細)有成7款唔同牛既部位,牛肉味濃,肉質鮮嫩,特別推介黃喉,爽口彈牙,口感豐富。🔸鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)手打墨魚丸加入了鵝肝,口感更加鮮嫩滑爽,墨汁的味道濃郁🔸伊比利亞橡果豬豬肉肉質細嫩,油脂豐盈,入口即化🔸大滾友雜菜拼盤大滾友雜菜拼盤包括了多種蔬菜,蔬菜新鮮脆嫩,非常清甜。🔸雙拼響鈴包括了黃金響鈴和原味響鈴。黃金響鈴外層酥脆,內裡軟嫩,就算唔沾湯都好正👍🏻🔸竹蔗茅根都是清熱解毒的食材,非常下火,適合在打邊爐食用🔸火焰焦糖豆腐花豆腐花口感滑嫩,焦糖香甜可口,火焰的效果非常吸睛,讓人忍不住拍照打卡職員姐姐好主動幫手加湯,要讚加湯既湯底都係雞湯,唔會因為滾多左野食而走味👍🏻

🔸半隻花膠雞

🔸牛肉拼盤(細)

🔸鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)
手打墨魚丸加入了鵝肝,口感更加鮮嫩滑爽,墨汁的味道濃郁

🔸伊比利亞橡果豬
豬肉肉質細嫩,油脂豐盈,入口即化

🔸大滾友雜菜拼盤
大滾友雜菜拼盤包括了多種蔬菜,蔬菜新鮮脆嫩,非常清甜。

🔸雙拼響鈴

🔸竹蔗茅根
都是清熱解毒的食材,非常下火,適合在打邊爐食用

🔸火焰焦糖豆腐花

2024-03-30 5 浏览
今日同朋友去咗元朗食火鍋,間嘢叫大滾友。間餐廳裝修幾有特色,好似古代宮廷咁。我哋坐咗卡位,坐得幾舒服。我哋叫咗個伊比利亞橡果豬拼盤同埋大滾友雜菜拼盤。伊比利亞橡果豬嘅肉質好鮮嫩,食落去好有油脂香味。我哋最鍾意食佢個豬頸肉,入口即溶。大滾友雜菜拼盤嘅料好豐富,有成二十幾款。我哋最鍾意食佢個響鈴,炸得好脆。最後我哋仲叫咗個木瓜雪耳糖水,甜而不膩,好正。
今日同朋友去咗元朗食火鍋,間嘢叫大滾友。
我哋叫咗個伊比利亞橡果豬拼盤同埋大滾友雜菜拼盤。
最後我哋仲叫咗個木瓜雪耳糖水,甜而不膩,好正。
2024-03-11
2024-03-21 13 浏览
大滾友一直喺我心入面都係火鍋店嘅頭三位,今次就嚟到元朗分店,叫左花膠雞湯底,首先放花膠入喎,熬煮幾分鐘之後出嚟嘅湯底非常鮮甜,之後就可以將雞再放入鍋中,雞非常嫩滑,而且湯底會充滿雞味牛肉拼盤:食呢款拼盤就可以食到牛嘅各個唔同嘅部位,某啲部位比較結實,而某啲部位又充滿油脂香,滿足到唔同人嘅口味鵝肝墨魚丸:墨魚丸嘅中心係包住鵝肝,咬爆咗之後就有鵝肝嘅油脂香味伊比利亞橡果豬:呢款豬肉片嘅肉感比較大啲,少油脂,而且唔嚡口大滾友雜菜拼盤:包含咗各類嘅蔬菜,新鮮大份,最鍾意係黃芽白,索咗湯底之後更加鮮甜澳洲帶子片:帶子片厚實大塊,食落幾鮮甜竹蔗茅根:真材實料,打邊爐嗰陣可以清熱氣,同埋覺得唔會過甜

澳洲帶子片:帶子片厚實大塊,食落幾鮮甜

竹蔗茅根:真材實料,打邊爐嗰陣可以清熱氣,同埋覺得唔會過甜
2024-03-18 14 浏览
曾吃過這家覺得不錯,這次再來吃東西吧😆,現在der鍋底和食物多了很多選擇。這次去元朗雞地店吃,中式宮廷風裝修挺美,環境舒適通風可以☺️。-▪︎花膠雞湯煲半隻 HKD$328原鍋花膠雞上賣相吸引,裡有很多膠質滿滿der花膠😍。先把花膠放去滾湯,熱辣辣味道真香,飲得到濃郁鮮味雞湯。後把雞肉放進去,肉質鮮嫰入味。-▪︎竹蔗茅根一渣 HKD$78吃火鍋會有點燥熱欵,點個涼茶滋潤一下唄,這個價錢有一大渣感覺可以。飲品賣相清澈,味道甜而不膩。在這個天氣飲感覺可以,溫和袪濕排毒😆,又可跟朋友分享。-▪︎自家製炸魚皮 HKD$78用了高碟子裝著挺美,即炸魚皮賣相吸引。口感香脆惹味,微咸的味道感覺挺香。放進鍋裡傳來“滋滋聲”,吸入湯汁更入味欵。-▪︎伊比利亞橡果豬 HKD$228用了中式盤子裝著挺美,肉肉色澤紅潤,肥瘦均勻的樣子。肉質鮮嫰入味,不會感到“鞋口”,配醬油吃味道更香邨。-▪︎牛肉拼盤(細) HKD$428一陣仙境的模樣可以打卡一下,一次過吃到多款肉肉,包括:頂級安格斯牛小排、美國頂級雪花肥牛、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢𦟌、牛肉粒、牛黃喉及牛舌花。肉肉新鮮鮮味,肉質嫰滑挺重牛味。-火鍋配料也有很多選擇

▪︎花膠雞湯煲半隻 HKD$328
原鍋花膠雞上賣相吸引,裡有很多膠質滿滿der花膠😍。

▪︎竹蔗茅根一渣 HKD$78

▪︎自家製炸魚皮 HKD$78

▪︎伊比利亞橡果豬 HKD$228

▪︎牛肉拼盤(細) HKD$428

火鍋配料也有很多選擇,點了手打鵝肝墨汁墨魚丸($78)和大滾友雜菜拼盤($118)。這口味手打丸較特別,平常較少見到的口味,味道濃郁口感彈牙😏。吃完肉肉要點蔬菜吃,拼盤有多款蔬菜,賣相挺新鮮的。

2024-03-14
2024-03-15 22 浏览
時凍時熱又潮濕的春天真係好難搞, 但都無助我和表弟鍾意打邊爐的熱情。🥘 消暑冬瓜瑤柱鍋 ~ 既然天氣唔太好,食返個冬瓜瑤柱鍋消下暑下下火🤣, 呢個鍋好絕, 冬瓜多到越食越有鍾意食冬瓜的記得叫🤭🤭不過又咁講個湯底真係好清甜。✡️ 牛肉拼盤(細) ~ 包括有頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒和牛舌花,牛小排軟腍的質感我很喜歡,牛頸脊肉味濃。✡️ 手打蟹子鮮蝦丸(4粒) ~ 手打果然彈牙d 。✡️ 伊比利亞橡果豬 ~ 肉質會帶有細緻核果香,肉味芳香濃郁。✡️ 大滾友雜菜拼盤 ~ 一盤滿滿的雜菜拼盤,內裡總有大家喜歡的蔬菜,叫一盤絕對滿足到喜愛食蔬菜的人。✡️ 澳洲帶子片 ~ 輕滾幾下,入口鮮甜。✡️ 竹蔗茅根一渣 ~ 清涼解熱的飲品又唔會過甜。✡️ 火焰焦糖豆腐花 ~ 木桶仔來到面前點火, 燒著左d 黃糖成為焦糖,下層係豆腐花和焦糖夾住一齊食好甜蜜。

✡️ 手打蟹子鮮蝦丸(4粒) ~ 手打果然彈牙d 。

✡️ 澳洲帶子片 ~ 輕滾幾下,入口鮮甜。

✡️ 竹蔗茅根一渣 ~ 清涼解熱的飲品又唔會過甜。

2024-03-12 20 浏览
大滾友火鍋 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖天氣 又突然 變凍 🙈當然想食火鍋🙈🙈🙈元朗站一出行多幾步就會見到 呢間大滾友🙈其實我係聽朋友講佢嘅湯底好出色🙈🙈所以黎試一試佢🙈🙈叫左玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻) 湯底一滾起 職員就推介 滔起一碗 試一試 😏😏的確好鮮甜嘅味道👍🏻到湯底滾左 就見到職員開始上唔同嘅食物🙈🙈大滾友牛肉拼盤(細)伊比利亞橡果豬大滾友維菜拼盤自家製足料竹蔗茅根手打蟹子鮮蝦丸(四粒)芝士獅子狗本身點完餐就諗🙈會唔會點得太少呢?🙈🙈到食完發現自己諗多左 🙈呢到係多到食唔曬🙈🙈大滾友牛肉拼盤(細)拼盤有5-7款嘅牛部位每款牛都好有牛味得黎 唔會話好多肥膏🙈🙈唔洗擔心你食到好多膏🙈🙈成口油每款嘅量都幾多👍🏻😏伊比利亞橡果豬每一塊都頗大塊🙈🙈肉黎講嘅質素都👍🏻👍🏻加埋個湯食落覺得更鮮甜👍🏻芝士獅子狗我自己覺得幾驚喜 真係會爆芝士🙈食左2粒都係係入面爆左好多芝士🙈🙈🙈甜品 火焰焦糖豆腐花係幾有驚喜 職員送到黎 後 就用火槍點火 糖同火嘅化學作用🙈令到 d 糖會硬左 同更甜 我自己就比較鍾意無糖嘅版本 甘就食到佢地嘅豆味🙈最加分嘅係 由前菜到甜品 每
大滾友火鍋 (元朗)

元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
天氣 又突然 變凍 🙈
當然想食火鍋🙈🙈🙈
元朗站一出行多幾步就會見到 呢間大滾友🙈
其實我係聽朋友講佢嘅湯底好出色🙈🙈
所以黎試一試佢🙈🙈
叫左玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)

湯底一滾起 職員就推介 滔起一碗 試一試 😏😏
的確好鮮甜嘅味道👍🏻
到湯底滾左 就見到職員開始上唔同嘅食物🙈🙈
大滾友牛肉拼盤(細)

大滾友維菜拼盤

自家製足料竹蔗茅根
手打蟹子鮮蝦丸(四粒)

芝士獅子狗

本身點完餐就諗🙈會唔會點得太少呢?🙈🙈
到食完發現自己諗多左 🙈
呢到係多到食唔曬🙈🙈
大滾友牛肉拼盤(細)
拼盤有5-7款嘅牛部位

係幾有驚喜 職員送到黎 後 就用火槍點火
糖同火嘅化學作用🙈令到 d 糖會硬左 同更甜
我自己就比較鍾意無糖嘅版本
甘就食到佢地嘅豆味🙈

最加分嘅係 由前菜到甜品 每樣嘅量都頗多 唔擔心 唔夠食🙈🙈

職員態度好👍🏻👍🏻 會不停問洗唔洗加湯
有冇咩 可以幫你收一收食得舒服d 👍🏻
#karlee90s #元朗 #元朗大滾友 #大滾友 #ighk #hkig #bloggerhk #hkblogger #打邊爐 #火鍋 #花膠 #花膠雞湯鍋 #元朗美食 #鳳攸南街美食 #朋友聚會 #大滾友 #元朗 #元朗美食 #火鍋 #生啤 #打邊爐 #手切牛肉 #花膠雞湯鍋 #卜卜蜆 #火鍋 #yoho
  • 大滾友牛肉拼盤