2025-08-14
之前一見到有人介紹大滾友有個卜卜蜆鍋😍作為蜆嘅愛好者,放假梗係叫男朋友一齊去食,一鍋裏面有大量沙白蜆,隻隻都鮮甜飽滿😋火鍋一上枱,仲煙霧彌漫咁💨 (因為鍋裏面放咗啲氮氣)超級有儀式感!牛肉拼盤(細)🐮一次過可以試晒多款牛嘅部位,手切吊龍、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、黃喉、牛胸尖,骰仔牛肉粒,充滿濃郁嘅牛味!珊瑚蚌貴妃蚌雙拼,打邊爐我最鍾意食珊瑚蚌,口感非常爽口!蟹黃餃🧡 餃子皮下包住滿滿的蟹黃,真係真材實料,每啖都好香嘅蟹黃味!龍蝦墨魚丸,呢度有好多特色嘅手打丸,我哋就嗌咗份龍蝦墨魚丸,咬完一啖真係見到入邊有龍蝦肉,口感豐富,推薦!自家製足料竹蔗茅根,完全啱晒配打邊爐飲,即時覺得清減左熱氣感覺,夏天飲亦都好清涼解暑!呢度嘅豆腐花充滿儀式感,原個木桶上,食完仲會喺豆腐花表面嘅黃糖上點火🔥充滿火焰效果!啱晒打卡📸
珊瑚蚌貴妃蚌雙拼,打邊爐我最鍾意食珊瑚蚌,口感非常爽口!