2022-06-10
好耐冇打邊爐啦,於是約咗屋企人夜晚去呢間豪食一餐。呢度嘅裝修古色古香,一入座老闆就幫我哋開爐煲滾水洗碗碟,非常衛生👍🏻 同埋係用QR code落單,選擇好多,可以落咗個湯底先~日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698啱晒我呢啲牛魔王😈 擺盤幾靚,仲有乾冰出煙可以打卡📸 有特上牛小排、腹心肉、腹協肉、封門柳背、牛肋肉、牛空腹,每樣都有個牌仔標記住,方便識別。全部嘅牛味都好濃郁,油脂分佈均勻、好香口。其中我最鍾意嘅係腹協肉,肉質軟腍,真心回味無窮🤤玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298招牌湯底,好鮮甜香濃,所以我飲咗好幾碗😂 餐廳採用三黃雞,煮三分鐘就食得,新鮮嘅雞味濃郁,肉質嫩滑,而家半隻雞嘅份量都好多;花膠好厚身,口感一流,老闆會幫手剪成細塊。大力推薦💯新鮮蟶子(4隻)$198係來自蘇格蘭嘅蟶子皇,味道清甜,鮮嫩彈牙夠爽口。一分錢一分貨👍🏻羊肉片 $138份量唔少,冇乜肥膏我鍾意,羊味啱啱好唔會太難接受❤️ 基本上每次打邊爐都一定要食羊肉🙌🏻醬介 $22(2位)九宮格嘅醬料任攞,其中一個係香辣嘅涼拌青瓜,仲有一個醬料比較特別,叫乾蔥油,係餐廳自家製嘅🫶🏻好彩我哋早入座,去到七點幾嘅時候已經
日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698
玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298
新鮮蟶子(4隻)$198
羊肉片 $138
醬介 $22(2位)
好彩我哋早入座,去到七點幾嘅時候已經好爆場🙌🏻 整體嚟講呢度嘅食物質素高,6pm前離座全單68折,9:30pm後入座就85折💕 職員態度又好,一直主動幫我哋加湯。有下次💯