餐厅: 大滾友火鍋
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
上次食過其他分店嘅大滾友🍲覺得好好味今次去元朗分店近近地試吓先!火鍋店門口裝修好靚,係中式路線設計,出面好似庭院咁樣,仲有一棵櫻花樹打卡影相📸️餐牌選擇種類好多就牛肉都有好多款,例如日本和牛仲有刺身添~我揀咗椰子雞番薯蜆濃湯鍋椰子🥥味好濃清香,椰子肉滾到淋哂配料仲有好多蜆,都好入味啊!連粟米🌽都充滿香甜椰子味必叫手切頂級安格斯牛肉安格斯牛肉非常新鮮,有光澤雪花比例分布平均🥰帶有少少脂肪最好味滾兩滾就食到,食得出牛肉味,好好味😋另一樣特別好食係 即炸響鈴響鈴皮薄,感覺非常香脆過下口癮啱哂🤤🤤大滾友火鍋 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
上次食過其他分店嘅大滾友🍲覺得好好味
今次去元朗分店近近地試吓先!

餐牌選擇種類好多就牛肉都有好多款,例如日本和牛
仲有刺身添~

我揀咗椰子雞番薯蜆濃湯鍋
椰子🥥味好濃清香,椰子肉滾到淋哂
配料仲有好多蜆,都好入味啊!
連粟米🌽都充滿香甜椰子味

必叫手切頂級安格斯牛肉
安格斯牛肉非常新鮮,有光澤
雪花比例分布平均🥰帶有少少脂肪最好味
滾兩滾就食到,食得出牛肉味,好好味😋

另一樣特別好食係 即炸響鈴
響鈴皮薄,感覺非常香脆
過下口癮啱哂🤤🤤

大滾友火鍋
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
2022-10-12 77 浏览
大滾友之前試過其他分店,呢次專登入元朗分店一試究竟。玲瓏浮凸膠雞湯鍋:湯頭用咗三黃雞熬煮多個小時而成,色澤金黃,未上檯都經已聞到雞湯嘅香味,而喺食嗰陣店員會細心將鍋中嘅雞肉同花膠撈起並剪開,方便食客享用,而雞肉仍能保持嫩滑多汁。花膠膠感十足,有滿滿嘅骨膠原。即炸響鈴:採用即叫即炸,所以需時等候,但完全係值得,金黃香脆,就咁食都好好食,擺埋落雞湯入面,吸哂湯嘅精華,味道會更好。手打蟹籽蝦滑、瑤柱干貝滑、手打黑松露墨魚滑。呢三款滑都用人手打製,所以仍能保持一定嘅咬口,蟹籽蝦滑嘅蝦味濃郁,加埋蟹籽可以增加口感,瑤柱干貝滑嘅瑤柱同干貝口感十足,而黑松露墨魚滑有陣陣嘅黑松露嘅香味,同墨魚滑嘅味道好夾。手切牛頸脊:打邊爐一定要有牛肉,而我哋呢次叫嘅係牛肉味最濃嘅牛頸脊。呢個部位油脂唔係好多,所以食落無咁油膩,肉嘅香味會更濃更香,口感會有咬口。
大滾友之前試過其他分店,呢次專登入元朗分店一試究竟。

手打蟹籽蝦滑、瑤柱干貝滑、手打黑松露墨魚

手切牛頸脊:
2022-10-11 55 浏览
大滾友火鍋,位於元朗鳳攸南街,餐廳以傳統中式佈置,座位尚算寬敞舒適。餐廳火鍋湯底選擇多,是夜選擇椰子雞蕃薯蜆濃湯,湯底材料份量十足,半隻雞加大量大隻蕃薯蜆,雞肉配蕃薯蜆令到湯底味道極濃鮮甜,而且蕃薯蜆亦不帶一點沙石,可算是屬於極高質素湯底。脆魚鯇配椰子雞蕃薯蜆濃湯火鍋確實一流,脆魚鯇新鮮帶有咬口,魚肉結實。蜂巢冰豆腐完全吸收湯底精華味道,與鬼馬油炸鬼同出一轍,而鬼馬油炸鬼有蝦膠蟹子,更加彈牙好食。

2022-10-09
2022-10-11 61 浏览
.元朗有唔少好西食😋但印象深刻既一定係呢間大滾友!早1年前同朋友專登入黎gathering 已經覺得呢度既性價比好高 不論係鍋底定係火鍋料今次叫左玲瓏浮凸花膠雞湯鍋 龍頭火鍋盤好吸睛好靚🍲火膠同雞件係另上的可以自己慢慢加落湯 咁樣就唔怕啲雞件會煮太耐嚡口.即炸黃金響鈴係一定要點 因為加入大量咸蛋黃醬去脆炸!好入味!每口都係幸福😋.手切本地牛頸脊份量都唔少 肉既質素唔錯肉味濃 仲係冰震上枱 保持新鮮.手打丸拼盤有墨魚丸 蝦丸 牛肉丸 櫻花蝦丸同墨汁丸每款都係店家手打👍🏻超彈牙 我最愛係墨魚丸仲有墨魚粒粒架 好足料 彈牙到不得了 讚!.無食一排 估唔到都keep到質素啊❤️
元朗有唔少好西食😋但印象深刻既一定係呢間大滾友!
今次叫左玲瓏浮凸花膠雞湯鍋
龍頭火鍋盤好吸睛好靚🍲火膠同雞件係另上的
可以自己慢慢加落湯 咁樣就唔怕啲雞件會煮太耐嚡口

手切本地牛頸脊份量都唔少 肉既質素唔錯
肉味濃 仲係冰震上枱 保持新鮮

手打丸拼盤有墨魚丸 蝦丸 牛肉丸 櫻花蝦丸同墨汁丸
每款都係店家手打👍🏻超彈牙 我最愛係墨魚丸
仲有墨魚粒粒架 好足料 彈牙到不得了 讚!

無食一排 估唔到都keep到質素啊❤️
這天和朋友入到元朗都兩三點,在雞地搵野食,秋風起又想打下邊爐,「大滾友」之前叫外賣試過,佢哋的特色湯底做得相當出色,於是我地就選擇了「大滾友」來個午餐邊爐先。餐廳以古典中式宮庭設計,座位闊落,兩個人坐得好舒服,用QR code手機落單,落單後好快店員就會遞上九宮格的醬油配料,這個設計很配合餐廳古式古香的設計風,基本平時打邊爐的配料都有。//零爽衫試.泰式冬陰功湯鍋 $198//之前試過佢地嘅花膠雞湯好足料好入味,今次試下佢地嘅冬陰功湯底。這個冬陰功卜卜蜆鍋,足料到不得了!蜆多到接近滿瀉,一隻碟都裝唔曬!湯滾了首先當然要一人一碗試吓湯頭,非常惹味而不算很辣,好好味!湯底除咗有齊泰式冬陰功湯料之外,加入了不少菇菌,加上了大量蜆肉,令整個湯帶出了非常鮮甜的味道,正!//自家製炸魚皮 $68//必點!必點!必點!一上枱店員提我地要盡快食,輕輕烚了數秒,果然同平時一般火鍋店食到的好唔同,咬落非常之鬆脆。//牛舌片 $118//由於是午餐怕食唔曬,沒有點傳統的肥牛或靚靚的和牛,點了這個牛舌片。薄切的牛舌片肉質爽口,入口勁有牛味。//骰子牛肉粒 $128//份量兩個人食剛剛好,肉質嫩滑,一啲都唔韌。

//零爽衫試.泰式冬陰功湯鍋 $198//

//自家製炸魚皮 $68//

//牛舌片 $118//

//骰子牛肉粒 $128//
份量兩個人食剛剛好,肉質嫩滑,一啲都唔韌。

//手打鵝肝墨汁墨魚丸四粒 $68//
手打墨魚丸食得多,墨黑色的丸子裏面包含着一條長條型鵝肝,鵝肝令口感更加豐富,也不會搶走墨丸本身嘅味道,正!

//蟹黃餃 四粒 $78//
皮薄份量足,一咬開蟹黃吸睛,而且香味十足,濃味但不膩,二人份四粒剛剛好,比想像中好食有驚喜。

//1664 生啤 (500 ml) $88//
打邊爐又點少得啤酒呢,$88 有500ml 唔算貴,飲杯!
  • 自家製炸魚皮
  • 蟹黃餃
侍應會先上調味九宮格,等客人可以隨便調配調味醬料💕.📍$218 周公之禮·足料消暑冬瓜瑤柱鍋最近天氣實在太熱,所以我哋專登叫咗周公之禮·足料消暑冬瓜瑤柱鍋做湯底,實行消一消暑☀️湯底嘅材料非常豐富,有大量素翅、蝦肉、瑤柱同埋蟹柳等等而湯底亦清甜美味✨我地除咗當湯飲,仲不斷抔啲素翅、冬瓜粒上黎食🤗.📍$78 黃喉片因為上次打邊爐時食過黃喉,覺得幾好味,所以今次都專登再叫~一如以往,黃喉食落似爽口版嘅牛柏葉,口感豐富而黃喉下面都鋪滿牙菜,順便可以滾一滾食埋佢🥳.📍$118 牛舌片牛舌片嘅擺盤好靚,好似一朵玫瑰花咁🌹而佢食落牛味都幾出,同埋幾彈牙.📍$68 手打鵝肝墨汁墨魚丸墨魚丸啲size 偏向大粒而入面真係有一粒鵝肝口感上就比較爽口🤩.📍$78 蟹黃餃蟹黃餃睇落漲卜卜咁,好飽滿😝而食落除咗feel到皮好薄之餘,仲有香濃蟹皇味,味道不錯.📍$118 滑捋捋雙拼(手打蟹籽蝦滑、手打黑松露墨魚滑)手打蟹籽蝦滑同埋手打黑松露墨魚滑食落都幾彈牙前者嘅蝦味好出,而後者嘅黑松露味都幾濃郁🙆‍♂️🙆‍♀️

侍應會先上調味九宮格,等客人可以隨便調配調味醬料💕
📍$218 周公之禮·足料消暑冬瓜瑤柱鍋
湯底嘅材料非常豐富,有大量素翅、蝦肉、瑤柱同埋蟹柳等等
而湯底亦清甜美味✨
我地除咗當湯飲,仲不斷抔啲素翅、冬瓜粒上黎食🤗

📍$78 黃喉片
因為上次打邊爐時食過黃喉,覺得幾好味,所以今次都專登再叫~
一如以往,黃喉食落似爽口版嘅牛柏葉,口感豐富
而黃喉下面都鋪滿牙菜,順便可以滾一滾食埋佢🥳

📍$118 牛舌片
牛舌片嘅擺盤好靚,好似一朵玫瑰花咁🌹
而佢食落牛味都幾出,同埋幾彈牙

📍$68 手打鵝肝墨汁墨魚丸
墨魚丸啲size 偏向大粒
而入面真係有一粒鵝肝
口感上就比較爽口🤩
📍$78 蟹黃餃
蟹黃餃睇落漲卜卜咁,好飽滿😝
而食落除咗feel到皮好薄之餘,仲有香濃蟹皇味,味道不錯

📍$118 滑捋捋雙拼(手打蟹籽蝦滑、手打黑松露墨魚滑)
手打蟹籽蝦滑同埋手打黑松露墨魚滑食落都幾彈牙
前者嘅蝦味好出,而後者嘅黑松露味都幾濃郁🙆‍♂️🙆‍♀️
2022-09-20 110 浏览
約朋友食飯,朋友係火鍋控,成日都要食火鍋,今次帶去大滾友,佢真係名符其實既大滾友呀原來夜晚9:30入座全單會有85折,岩哂我地見到餐紙上面嘅原隻象拔蚌好吸引,好可惜同朋友得兩個人食唔哂就冇叫了menu上面既食品名都好有心思 最後我地叫左個玲瓏浮突花膠雞鍋,上個鍋果陣見到好大塊花膠同埋好多鮮雞件跟住再倒埋個雞湯落去,見到個顏色就知道呢鍋湯好足料,飲落去個味真係好濃郁叫左野食之後店員就會比調味盤我地,醬料都幾齊全配料叫左個手切頂級安格斯牛肉同埋黃金炸響鈴,牛肉肉味香又嫩,響鈴滿滿鹹蛋黃香,真係好正

原來夜晚9:30入座全單會有85折,岩哂我地

menu上面既食品名都好有心思

叫左野食之後店員就會比調味盤我地,醬料都幾齊全

2022-09-19 101 浏览
元朗特色打邊爐✨🦥有格調的環境,以舊式木材為主要佈置,像胡同的樣子。此外,餐廳湯底豪華及多選擇,食材種類多,十分豐富。《一親香澤·芫茜山鍋湯》$168超級夢幻的湯底,煙霧離漫的送上,讓人有驚喜。故名思義,芫茜山是充滿著非常多的芫茜,香味濃厚,配合皮蛋和豆腐,清清地亦不錯!《大滾友牛肉拼盤(細)》$398華麗的擺盤,優質的牛肉,包括有:頂級安格斯牛肉、手切牛頸脊、牛舌片、牛黃喉、金錢牛展、牛肉粒和美國肥牛,總共七款。同樣地,以煙霧彌漫的效果送上,華麗又充滿驚喜!《即炸黃金響鈴》$78即炸,熱辣辣,鹹蛋黃味非常濃郁,脆卜卜,令人食慾大增!《龍蝦餃》$78龍蝦肉混豚肉,外皮用上燒賣黃皮,吃起來像有龍蝦味的芝士一樣!《三重芝士腐乳牛丸》$78新鮮牛肉手打丸加入腐乳和水牛芝士、車打芝士和巴馬臣芝士,重口味的首選!《紫淮山》$48健康之選的蔬菜系列,罕見的紫淮山,顏色吸引,吃得健康!《脆鯇魚腩片》$98厚肉的脆鯇魚腩片,爽口又脆,咬下來時聽到爽脆的聲音,十分治癒。《自家製足料竹庶茅根》$68打邊爐想到解渴就必叫竹庶茅根,足料,降降熱氣!總結:特色打邊爐,食得滿足!
元朗特色打邊爐✨🦥

《一親香澤·芫茜山鍋湯》$168

《大滾友牛肉拼盤(細)》$398

《即炸黃金響鈴》$78
即炸,熱辣辣,鹹蛋黃味非常濃郁,脆卜卜,令人食慾大增!

《龍蝦餃》$78

《三重芝士腐乳牛丸》$78

《紫淮山》$48
健康之選的蔬菜系列,罕見的紫淮山,顏色吸引,吃得健康!

《脆鯇魚腩片》$98

《自家製足料竹庶茅根》$68
打邊爐想到解渴就必叫竹庶茅根,足料,降降熱氣!

總結:特色打邊爐,食得滿足!
2022-09-18 1297 浏览
我發覺好似成個夏天都冇打過邊爐🤔🤔今日突然好想食就搵吓元朗嘅火鍋店同男友黎左呢間大滾友試下~(經OpenRice訂座仲有68折🤗)❤️小食蔗蝦 💰6️⃣8️⃣啱啱炸起熱辣辣😍蝦肉爽口,啲蔗咬落去都幾甜,估唔到火鍋店會搵到呢樣特色小食!🤭❤️麻辣鴨腎 💰4️⃣8️⃣辣度夠,非常惹味!要黎做開胃菜或者送啤酒都一流👍👍❤️椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋 💰2️⃣9️⃣8️⃣鍋底超足料!一滾起就聞到勁香,飲落有蜆嘅鮮味又有椰子既清甜🤤雞肉嫩滑,蕃薯蜆鮮甜,淨係個湯底已經令人好滿足!🥰⭐️美濃水蓮 💰6️⃣8️⃣自從認識咗呢間台灣特色蔬菜之後就愛上了😍口感非常爽脆又唔會有渣~(不過個人認為都係炒出嚟有味啲好食啲😂)❤️竹笙 💰6️⃣8️⃣一樣好索湯底嘅食材😍個湯底咁好飲,唔使講都知好好食!🤤🤤❤️萵筍 💰3️⃣8️⃣口感爽脆,係一樣無論涼拌定係火鍋我都好鍾意嘅食材😋⭐️鬼馬油炸鬼 💰6️⃣8️⃣以前喺火鍋店食嘅都係小食,今次呢個因為裡面既肉係生既所以要掉落鍋度煮一煮,油炸鬼煮完變咗煙韌嘅口感~我都係比較鍾意脆卜卜既口感多啲😂呢間嘅湯底絕對係我食過嘅火鍋店三甲之內,絕對會encore!!💯
我發覺好似成個夏天都冇打過邊爐🤔🤔
今日突然好想食就搵吓元朗嘅火鍋
同男友黎左呢間大滾友試下~

(經OpenRice訂座仲有68折🤗)

❤️小食蔗蝦 💰6️⃣8️⃣
蔗蝦

啱啱炸起熱辣辣😍

❤️麻辣鴨腎 💰4️⃣8️⃣
麻辣鴨腎

辣度夠,非常惹味!
要黎做開胃菜或者送啤酒都一流👍👍

❤️椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋 💰2️⃣9️⃣8️⃣

椰子雞番薯蜆鍋

雞肉嫩滑,蕃薯蜆鮮甜,淨係個湯底已經令人好滿足!🥰

⭐️美濃水蓮 💰6️⃣8️⃣
水蓮

(不過個人認為都係炒出嚟有味啲好食啲😂)

❤️竹笙 💰6️⃣8️⃣
竹笙

一樣好索湯底嘅食材😍
個湯底咁好飲,唔使講都知好好食!🤤🤤

❤️萵筍 💰3️⃣8️⃣
萵筍

口感爽脆,係一樣無論涼拌定係火鍋我都好鍾意嘅食材😋

⭐️鬼馬油炸鬼 💰6️⃣8️⃣

竹笙
萵筍
鬼馬油炸鬼
2022-09-11 84 浏览
啱啱過去既一星期充實又忙碌,趁今個weekend連放3日假,於是約朋友去打邊爐兼傾下計update下大家既近況。點咗玲瓏浮凸花膠雞湯鍋,非常滋補。花膠份量非常大方,而且隻雞都幾厚肉。每次打邊爐都好期待碗湯,今次亦唔例外。金黃色既花膠雞湯味道濃郁又滋補,好啱秋天飲!我地飲咗兩大碗至落其他食材開始打邊爐。首先放手切頂級安格斯牛肉,牛肉脂肪雪白,油花豐富,讚!再食即炸黃金響鈴,響鈴既表層索哂d湯汁,內裏仲脆脆地,口感豐富。最後食埋油麥菜,為今次既晚餐增添健康感。

首先放手切頂級安格斯牛肉,牛肉脂肪雪白,油花豐富,讚!

最後食埋油麥菜,為今次既晚餐增添健康感。
2022-09-09 78 浏览
今日同朋友去打邊爐🍲大滾友荃灣分店食過一次覺得唔錯。今次試下元朗分店。玲瓏浮凸膠雞湯鍋🍲🍲湯頭色澤以金黃呈現,輕輕攪動就有一陣濃郁的雞油🐥香味聞到。果個味道,一聞就知道係好野😋。開吃前侍應會先把鍋中的雞肉、花膠剪開,咁樣食嘅時候更方便。一啖咬下去,雞肉🐥軟嫩,花膠膠質感十足,漿住成個嘴,好正。手切級安格斯牛肉🐮🐮切得方方正正的,牛肉紋理清晰,一口咬落去,軟軟嫩嫩的帶著一點奶香,汁水很足。即炸黃金響鈴,即叫即炸,上到嚟仲係超脆超鬆化! 輕輕係湯底浸一浸,已經食得。油麥菜夠新鮮,食落夠爽趣。

油麥菜夠新鮮,食落夠爽趣。

2022-09-09 159 浏览
有日去完元朗行完街,元朗地膽朋友話不如去大滾友醫肚大滾友裝修得好古典中式,啲位又闊落,兩個人都坐得好舒服未上菜之前就會放低一個九宮格自助醬油配料,大路嘅配料都有,醬瓶好似以前古代啲器皿咁,杯杯碟碟都好古式古香湯底都係誠意之選,有胡椒豬肚,又有卜卜蜆鍋,我哋就揀咗玲瓏浮凸花膠雞湯,又補身又養顏,湯底嚟到見到好杰身好深色嘅雞湯,一望就知足料,另外仲夾開一碟湯料,可以見到大大舊花膠,仲有好多雞,花膠煲得勁淋又入味,滑嘟嘟,雞件就算煲完都唔老,有雞味,兩個港女都勁鍾意呢個湯底,食完唔知會唔會變得玲瓏浮凸🤣🤣🤣之後仲點咗個手切頂級安格斯牛肉,一嚟到見啲牛肉顏色好靚,唔係一般貨色,份量都唔少,兩個人食夠晒,淥兩淥就食得,一咬就感受到啲牛味勁出,又唔韌,正呀因為湯料啲雞都好多,所以我地叫多個稻庭烏冬share就夠晒飽喇,烏冬扁身彈牙,唔係街市嗰啲一淥完就好淋嘅烏冬,個湯底咁正,我強烈建議大家要叫個烏冬或麵嚟配呢個湯呢度星期一至日9點半後入座全單八五折,食物咁高質又有折,真係要嚟多啲
有日去完元朗行完街,元朗地膽朋友話不如去大滾友醫肚

大滾友裝修得好古典中式,啲位又闊落,兩個人都坐得好舒服

• 手切頂級安格斯牛肉
2022-09-08 64 浏览
好耐無入黎元朗,黎親搵元朗之友都請我食野🤤今次帶我食呢間大滾友,係荃灣都食過!好多野食湯底又特別😁-九種選擇、好多配料自己可以整既醬汁😁-花膠雞湯鍋,好濃好香雞湯味,又重花膠,夠哂滋潤,雞件又夠滑身又好肉🤤打邊爐前忍唔住飲左碗湯👍🏼-手切頂級安格斯牛肉,雪花分佈又夠均勻,啖啖牛肉味 ,入口即溶☺️-日本稻庭烏冬,食太多肉都要食返啲澱粉質嚟中和返😁-油麥菜,又爽又新鮮,打邊爐最愛既菜😍

-九種選擇、好多配料自己可以整既醬汁😁

-日本稻庭烏冬,食太多肉都要食返啲澱粉質嚟中和返😁

-油麥菜,又爽又新鮮,打邊爐最愛既菜😍
2022-09-01
2022-09-06 63 浏览
嚟到元朗梗係要滾一滾😏講緊打番個靚邊爐 滾一滾難得入到嚟元朗,都特登搵定唔少美食同掃街資料,見網上面唔少人都推介呢間大滾友火鍋🍲,反正香港人一年四季都可以打邊爐湯底選擇都幾多,同埋都好貼切佢哋成個餐廳主題,湯底命名到成個裝修都好match,我哋叫咗佢嘅個鎮店湯底 玲瓏浮凸 花膠雞湯鍋 ($298)咁隻雞嘅份量都唔少,同埋睇得出係真材實料,湯底勁金黃色,好香濃!!飲都唔停口,跟住先捨得開始打邊爐😜牛肉點咗手切安格斯牛肉,佢唔係其他火鍋店刨到好薄好薄嗰種質地,食落係有咬口,有少少厚度,而且安格斯牛肉味幾濃郁,又淋身🥰🥰花膠大大塊,睇住店員逐塊逐塊剪落個湯底到一齊煲,不得了。食完之後原本仲諗住掃街,不過已經食到好飽🥲
嚟到元朗梗係要滾一滾😏講緊打番個靚邊爐 滾一滾

花膠大大塊,睇住店員逐塊逐塊剪落個湯底到一齊煲,不得了。

食完之後原本仲諗住掃街,不過已經食到好飽🥲
最近秋風起心思思想打邊爐,同男友經元朗站突然諗起呢間一直都想試嘅邊爐鋪,所以就去咗試~ 🧡特色卜卜蜆鍋($198)個鍋一上枱煙霧瀰漫,視覺效果一流!店員就介紹先飲咗個湯同食咗啲蜆先,之後再落料打邊爐~個湯飲落都幾舒服,落料超足勁多蜆,應該都有接近一斤半至兩斤,食極都有而且都幾鮮甜,唔錯! 🧡大滾友肉丸拼盤($128)肉丸拼盤有五款,每款兩粒共有十粒,兩個人食啱啱好!個人就比較鐘意墨魚丸同櫻花蝦丸,櫻花蝦嘅丸平時真係少見!每款嘅味道都好出,唔似有啲餐廳做到食嚟食去都覺得差唔多咁,推介! 🧡大滾友餃子拼盤($128)每款餃有兩粒,共八粒,款款個味道都好出!個人特別鐘意紅色蟹黃餃同黑松露餃,味道夠哂鮮! 🧡豬頸肉($58)豬頸肉嘅造型係一朵玫瑰,勁靚!出場嘅時候騰雲駕霧,好有氣勢!咬落去好爽口,有得睇有得食夠哂過癮! 🧡美濃水蓮($68)水蓮大大份,入口爽甜,正! 🧡自家製竹蔗茅根($68)打邊爐咁熱氣當然要飲竹蔗茅根下下火喇,呢到嘅自家製竹蔗茅根大大枝,一定夠飲!

🧡特色卜卜蜆鍋($198)

🧡大滾友肉丸拼盤($128)

🧡大滾友餃子拼盤($128)

🧡豬頸肉($58)

🧡美濃水蓮($68)
水蓮大大份,入口爽甜,正!

🧡自家製竹蔗茅根($68)