2021-05-04 47 浏览
餐廳位於地鐵上蓋商場,位置很便利。餐廳光線充足,面積很大,座位闊落。在場有送餐機器人送餐,很有趣。放題有不同價錢,我們選擇澳洲和牛$258,一落單就會每人上盤澳洲和牛、特選雞腿肉和五花肉。澳洲和牛不是很薄,有一點厚度,偏瘦一點,入口有肉味。特選雞腿肉很嫩,入口滑溜溜。五花肉需要醬汁提味。火鍋湯底選擇了博多味噌湯和蘋果蟲草湯。湯底味道偏淡,比較健康。醬料味噌芝麻汁很正,味道比較重,適合沾蔬菜和肉類。火鍋配料有魚蛋、蒟蒻麵、菜苗、 迷你竹輪卷、仿海膽包心丸、貢丸、大將軍丸、龍蝦丸等。另外有咖喱飯、日本雞蛋、炸雞,炸雞很香脆,幾高質。還有自製窩夫,夠方便,味道也不錯。

餐廳位於地鐵上蓋商場,位置很便利。

餐廳光線充足,面積很大,座位闊落。

在場有送餐機器人送餐,很有趣。

澳洲和牛不是很薄,有一點厚度,偏瘦一點,入口有肉味。

特選雞腿肉很嫩,入口滑溜溜。

五花肉需要醬汁提味。

醬料味噌芝麻汁很正,味道比較重,適合沾蔬菜和肉類。

另外有咖喱飯、日本雞蛋、炸雞炸雞很香脆,幾高質。

還有自製窩夫,夠方便,味道也不錯。

2021-05-04 45 浏览
今日同朋友去咗將軍澳popcorn度行街 行完見有啲肚餓 於是就嚟咗呢間大將日式火鍋放題店度食午餐啦午餐時間都幾多人 餐廳入面好大部分嘅位置都採光十足 感覺好休閒餐廳入面有個自動化送餐機械人超可愛 小朋友黎一定好鍾意叫咗個蘋果蟲草花湯底 湯底嘅蘋果味同豬肉牛肉都好夾 感覺冇咁油膩丸類同甜品同飲品都係自取 澳洲和牛 油花好多 牛肉味濃郁 食落口一啲都唔韌 食肉獸可以食到好多盤都得美國srf和牛 肉同油花嘅比例啱啱好 牛肉味較為濃郁 仲更加有口感超級推薦呢度嘅窩夫機係自家製 仲可以配埋雪糕 味道調教得啱啱好 必食

餐廳入面有個自動化送餐機械人超可愛 小朋友黎一定好鍾意

丸類同甜品同飲品都係自取

2021-05-04 39 浏览
今日我哋去咗大將食火鍋,火鍋放題一向都可以自選牛肉質素,唔同價錢,我哋叫咗澳洲和牛放題$268位,任食90分鐘湯底方面我哋揀咗富士蘋果湯同埋博多味噌湯呢個湯底非常特別,係用水果作為湯底,食到一半,蘋果開始變成蘋果蓉,再加埋湯,非常清新除咗澳洲肥牛之外仲有特選雞腿肉同埋五花肉任食肥牛油脂分布平衡,而且牛味好重,質素當中唔錯!出邊仲有蔬菜同埋丸類,真係大滿足呢個放題除咗可以加牛之後,出邊仲有日式小食,另外仲有窩夫機,可以自製窩夫,真係又有得玩又有得食另外仲有自助雪糕機,有雲呢拿同埋朱古力口味,整完窩夫之後再將雪糕吱上窩夫上面,真係同出邊甜品舖叫嘅甜品一樣!
今日我哋去咗大將食火鍋火鍋放題一向都可以自選牛肉質素,唔同價錢,我哋叫咗澳洲和牛放題$268位,任食90分鐘

湯底方面我哋揀咗富士蘋果湯同埋博多味噌湯

除咗澳洲肥牛之外仲有特選雞腿肉同埋五花肉任食

肥牛油脂分布平衡,而且牛味好重,質素當中唔錯!

出邊仲有蔬菜同埋丸類,真係大滿足

2021-05-04 34 浏览
食肉獸又來了!今晚同朋友叫咗美國SRF和牛套餐$218,可以任食90分鐘呢度有勁日本風嘅裝修,好似返咗日本咁呀。一入嚟就見到送餐機械人播住音樂咁送餐,好可愛呀!試咗兩個湯底博多味噌湯-甜甜哋唔點醬都好夠味富士蘋果湯-相對清淡好下火和牛-牛味濃一啲都唔um,食到好爽五花肉-肥瘦剛好特選雞腿肉-食落都好滑嫩豚肩肉-啱曬啲唔想食咁肥嘅人蔬菜-好多選擇,仲有秋葵炸物-炸雞炸豬扒玉子燒,正呢度最新奇得意嘅係有得自製窩夫!等分半鐘就整好,加埋雪糕朱古力碎碎勁開心!

試咗兩個湯底

博多味噌湯-甜甜哋唔點醬都好夠味

富士蘋果湯-相對清淡好下火

和牛-牛味濃一啲都唔um,食到好爽

五花肉-肥瘦剛好
特選雞腿肉-食落都好滑嫩
豚肩肉-啱曬啲唔想食咁肥嘅人

蔬菜-好多選擇,仲有秋葵

炸物-炸雞炸豬扒玉子燒,正

2021-04-30
2021-05-02 2837 浏览
今次森仔同女朋友去到將軍澳行街睇戲🎬食飯。行到肚餓就去到大將日式火鍋🍲店試下佢!餐廳🍴位置便利,係Pop Corn 商場。裝修新淨光亮,美美的!衛生100分!而座位間有足夠距離,讓人食得安心又放心👍🏻最搞笑🥸係佢有個送餐機械人係店入面周圍送餐。雖然唔係直接送到你枱面,也送到你餐桌附近由店員直接送抵上枱😜😜而佢係行日式高級仼食火鍋🍲路線😋😋一個價錢可以,讓客人仼食仼飲,正丫喂。食物質素方面,是日森仔叫左美國🇺🇸SRF和牛套餐😋😋😋($218位)而湯底叫左冬蟲草蘋果和日本🇯🇵味噌。一個清清地,一個濃dd😋方便食到食物原味道,又可以試下佢d湯味😍餐廳🍴提供眾多食物種類,例如:美國🇺🇸SRF 和牛,美國嚴選牛,美國特上牛,五花肉,豚肩肉,特選雞肉。而自選吧更有各種蔬果,丸類和麵食,如:一些炸物,泡菜,生菜,油麥菜,冬瓜,芋頭,海膽丸,蟹子丸,墨魚丸和稻庭烏冬等等。最正嘅係佢有好多特別嘅醬料,例如:味噌芝麻醬,柚子昆布醬,椰子🥥芫荽醬和各種正常火鍋配料如蒜蓉,炸蒜辣椒等等。森仔特別愛味增芝麻醬,比一般芝麻醬較為特別的地方是較為濃味,具味噌的香味。當日,森仔最鍾意嘅食物係美國🇺🇸SRF 和牛。一食
今次森仔同女朋友去到將軍澳行街睇戲🎬食飯。
行到肚餓就去到大將日式火鍋🍲店試下佢!
餐廳🍴位置便利,係Pop Corn 商場。
裝修新淨光亮,美美的!衛生100分!
而座位間有足夠距離,讓人食得安心又放心👍🏻
最搞笑🥸係佢有個送餐機械人係店入面周圍送餐。
而佢係行日式高級仼食火鍋🍲路線😋😋
一個價錢可以,讓客人仼食仼飲,正丫喂。

而湯底叫左冬蟲草蘋果和日本🇯🇵味噌。

當日,森仔最鍾意嘅食物係美國🇺🇸SRF 和牛。
一食就知道係靚牛,唔係頹牛。
和牛味道香濃,肉質鮮嫩多汁。
單單烚熟數秒,已經超級好食😋
配埋特色醬汁,美味加倍👍🏻👍🏻😍

而另一個令森仔喜出望外嘅係餐廳🍴的窩夫機。
因為好多火鍋放題也沒有此個的。
而佢更提供原味和綠茶味🍵任君選擇,正丫喂!
窩夫🧇機方便易用,2分鐘就可以完成✅
森仔更加運用創意,把雪糕🍦加在窩夫🧇上,配上彩針和粟米脆脆片一絕。
熱愛甜食的你不可錯過😋😋😋😋😋

整體而言,餐廳食物種類繁多,價錢合理。而最正係餐廳不會準時趕客人離開,令客人能安心用餐後離去👍🏻👍🏻👍🏻讚!
  • 美國SRF和牛
成日都大排長龍嘅「大將」,終於有機會食到啦! 今次同朋友嗌左美國SRF和牛套餐放題,啱晒食肉獸嘅朋友仔!難得嚟到食,梗係試最新出嘅湯底-「富士蘋果湯」同「博多味噌湯」! 粒粒嘅蘋果加上蟲草花令成個湯變得好fresh ,啱晒夏天食!除咗套餐嘅和牛之外,仲可以出去出面以自助形式拎其他嘢食,包括丸、蔬菜、面類,熟食等! 喺醬汁配料方面,有多種選擇,當中更有芫荽添,啱晒芫荽fans!揀完其他嘢食返埋位後,就見到「機械人」派送啲肉去我哋張枱!啲肉好新鮮,SRF和牛嘅紋路非常清晰,牛味十足!就算淥耐咗少少,都唔會覺得好鞋! 最後去到甜品方面,有得自己整窩夫,只需要1分30秒就可以整到自製窩夫!仲有,雲呢拿同朱古力味雪糕,滿足晒所有願望!

2021-04-29 43 浏览
今日去了將軍澳我同朋友去行街 我們今日去食和牛放題!"大將火鍋放題"我們點了美國和牛放題!是門口店員介紹!話美國和牛感較滑!肥瘦均衡!我們入坐了!裝修簡潔明亮!有菜單上的肉可以同店員點!蔬菜,其他火鍋料都可以出去自肋區拿!有汽水,茶,咖啡...有甜品,有雪糕,有蛋糕,仲有格仔餅可以自己做!🤣😂🤣😂我們的美國和牛餐1.美國和牛2.美國極上牛肉3.美國特上牛肉4.五花豚肉5.豚肩肉4.雞腿肉美國和牛~肉質香濃,牛肉味濃。美國極上牛肉~比較有肉的質感,肉味都濃美國特上牛肉~肥肉較多!
今日去了將軍澳
我同朋友去行街 我們今日去食和牛放題
"大將火鍋放題"我們點了美國和牛放題
是門口店員介紹!話美國和牛感較滑!肥瘦均衡!
我們入坐了!裝修簡潔明亮!
有菜單上的肉可以同店員點!
蔬菜,其他火鍋料都可以出去自肋區拿!
有汽水,茶,咖啡...
甜品,有雪糕,有蛋糕,仲有格仔餅可以
自己做!🤣😂🤣😂
我們的美國和牛餐
1.美國和牛
2.美國極上牛肉
3.美國特上牛肉
4.五花豚肉
5.豚肩肉
4.雞腿肉

美國和牛~肉質香濃,牛肉味濃。

美國極上牛肉~比較有肉的質感,肉味都濃

美國特上牛肉~肥肉較多!
2021-04-28 43 浏览
下午時段食火鍋放題,價錢來講比晚市來講平,而且食物質素都唔係差好遠。牛肉嘅油脂分布來講唔算話好平均,但比起普遍嘅火鍋放題來講要好,員工嘅服務質素唔錯,好有禮貌。而且佢哋係一人鍋,所以係呢段時間食都比較放心

而且佢哋係一人鍋,所以係呢段時間食都比較放心
2021-04-26 57 浏览
呢間位於將軍澳popcorn嘅大將係食日式火鍋放題,一直都好受歡迎🔥,而今次終於都有機會試下佢嘅晚市放題😍。。套餐:美國SRF和牛放題今日揀左美國嘅SRF和牛😛,見佢嘅油脂分佈均勻🔥,而且厚薄都適中,而且牛肉味濃郁,真係要食多幾碟😍。而除左牛肉之外仲可以叫特選雞腿肉同五花肉🥳,雞腿肉夠曬滑,而五花肉都好肥美🔥。。湯底:富士蘋果湯🍎+ 博多味增湯🍲呢兩個湯底都比較特別😆,尤其係富士蘋果湯😜,都係第一次用蘋果湯食火鍋😌,估唔到蘋果本身嘅香味用黎火鍋又幾搭配👍。而博多味增湯都幾濃郁,做火鍋湯底就啱曬💕。。呢度嘅自助區真係好豐富🤩,淨係攞醬料嘅選擇都好多😜。而熟食區方面我幾鍾意佢嘅炸雞😋,同埋個一口豬扒真係好有趣😂,細細塊又圓形外表上完全唔似豬扒,但係味道又幾正😆。。不過最正嘅都係甜品嘅選擇😗,呢度有窩夫可以自己整❤️,有唔同嘅口味可以選擇😎,而且仲可以加雪糕同唔同嘅配料一齊食,夠曬滿足🤤。

套餐:美國SRF和牛放題

湯底:富士蘋果湯🍎+ 博多味增湯🍲

平時出街食飯都鍾意食下日式邊爐,無咁油膩又可以食啲菜健康啲!今次嚟咗將軍澳呢間大將,見到門面裝修都幾靚,入面都好大坐得好舒服!唔知以為嚟咗食自助餐,因為出面除咗火鍋嘅配料,仲有好多熟食,仲可以自己整甜品例如窩夫嗰啲咁!試左青瓜同泡菜,味道都正常!留意到啲熟食仲會轉款,本身係牛脷跟住就變咗燒雞,試咗兩件發覺雞肉都幾嫩滑!叫咗個澳洲和牛套餐,店員好細心咁一早幫我哋order 左啲牛,原來呢個設計係下面用嚟放肉,上面就放配料,極推介南瓜,好甜,超級好食!見到湯底有個富士蘋果湯,幾特別就要左黎試吓,味道酸酸地幾清新!朋友就要左博多味噌湯,味道都唔錯!和牛肥瘦適中,入口有牛味,蘋果湯酸酸地仲可以令到啲肉無咁膩,我同朋友都每人食左兩碟牛!五花肉雖然邪惡,但真係好好食,啲豬皮同脂肪好彈牙,好難抗拒!間餐廳仲有自動機械人傳菜,超級可愛,見到好多食客都忍唔住影相!相信小朋友一定超級鍾意!

朋友就要左博多味噌湯,味道都唔錯!

2021-04-24 48 浏览
是日同honey去將軍澳近CPU位置有間食日式火鍋的大將幸好去到唔太多人排隊,walk-in就有位最高的牛肉火鍋澳洲牛肉,另外有美國牛都系258未加一真係好抵食,所以同honey決定要個澳牛放題食除左出面的丸類,菜類,支裝飲品,汽水機仲有不同的雪榚,窩夫,醬料都有不同特別的醬料,另外有部好可愛的機械人送肉,湯式方面選擇左富士蘋果湯同埋味贈湯富士湯有少少蘋果的香味,味贈湯比較濃,心得honey歡心。澳洲和筆果然肉味香濃,唔多脂肪,另外美國SRF和牛,美國極上和牛,款款都唔錯,但當然澳洲和牛系最正的,另外佢地的丸類同菜都好新鮮,味道唔錯,另外佢哋的餐具都好特別,同其他火鍋店唔同,好細心。雞肉豬肉都唔錯甜品有自己整的窩夫,加埋不同的甜品同埋雪糕,真係好精采,honey都話下次再去食!
是日同honey去將軍澳
近CPU位置有間食日式火鍋的大將
幸好去到唔太多人排隊,walk-in就有位

最高的牛肉火鍋澳洲牛肉,另外有美國牛都系258未加一
真係好抵食,所以同honey決定要個澳牛放題

除左出面的丸類,菜類,支裝飲品,汽水機

湯式方面選擇左富士蘋果湯同埋味贈湯
富士湯有少少蘋果的香味,味贈湯比較濃,心得honey歡心。

雞肉豬肉都唔錯

2021-04-23
2021-04-24 47 浏览
話說系社交媒體碌碌下見到「大將」🦸🏻‍♂️即刻上黎search 下見訂位仲有85折二話不說就book左,因為2隻🐒第日要返學所以就book 6點早早地🕕揀左職員叫我地揀埋個湯底🥘系哩度見到有人嗌富士蘋果🍎睇menu好似唔見有就問職員話有咁就試下啦..冇乜特別..😑麻辣味噌睇到好似又話幾好味又嗌左一個..都唔麻系得辣🌶去過咁多邊爐放題第一次見檯面有個座座上面放左個透明兜(出去拎野食🥬🌽🍥)嗌左湯底就梗系出去睇下夾咩啦菜既種類都算多有生菜🥬娃娃菜.椰菜花.粟米🌽紅蘿蔔🥕白蘿蔔.脆肉瓜🥒秋葵.蕃茄🍅冬瓜.南瓜🎃冬菇.雞髀菇.金菇.雲耳.芋絲.......好多好多丸類就普遍既都有.眼前黃色既唔系玉子仲有出面少見既仿鮮魷片.都系魚蛋果類野麵類🍜都有5種...有出前一丁.年糕.烏冬仲有果2樣唔記得系咩..因為系食肉獸🍖麵類比較少接觸有一種系啲乾身既麵條醬料🧂出面會有3格既長碟我揀左椰子🥥芫茜汁(芫茜味唔會好重.我將啲雞點哩個汁食.就系椰子雞.幾夾幾好味)芝麻汁(又唔系平時日式酸果隻)麻辣紅油(唔會好麻.紅油好香)拎晒醬料配料返黎每人都上左兩碟(一碟牛🐮一碟五花腩🐷拼雞🐔)順帶一提既系個碗好細心🥣平時
話說系社交媒體碌碌下見到「大將」🦸🏻‍♂️

咁就試下啦..冇乜特別..😑
麻辣味噌睇到好似又話幾好味
又嗌左一個..都唔麻系得辣🌶

去過咁多邊爐放題第一次見檯面有個座
座上面放左個透明兜(出去拎野食🥬🌽🍥)
嗌左湯底就梗系出去睇下夾咩啦

麵類比較少接觸
有一種系啲乾身既麵條

醬料🧂出面會有3格既長碟
我揀左
芝麻汁(又唔系平時日式酸果隻)
麻辣紅油(唔會好麻.紅油好香)

拎晒醬料配料返黎每人都上左兩碟
(一碟牛🐮一碟五花腩🐷拼雞🐔)

順帶一提既系個碗好細心🥣

一開始提到有85折.原來小童都享有
出面好多折扣只系for成人

最後真系要再講多次個窩夫真系好食

🐒明明話飽,但最後整左2件黎食都話唔夠喉
好食...好食...好食...

2021-04-20
用餐优惠
優惠券
  • 美國SRF和牛
星期五下晝1:30 ,已經上網book晒位食飯,但係可以去到時話冇晒牛,只係得最平嗰個有雞肉嘅餐,同埋最貴嘅和牛餐,我完全唔知呢間公司做緊乜嘢生意,但係嗰個侍應第一句答我話唔得閒切牛,講多兩講就同我講啲牛未返貨,前言不對後語,一個不可信的商舖。
2021-04-21 44 浏览
大將 Taisyou+日本菜+火鍋+日式放題🏠overall/環境/ 服務:+ 裝修好新淨 有少少似日式無印風格+ 有好得意嘅日本機械人運送D肉 感覺上好似好高科技咁+ 旁邊仲有個細細哋嘅market可以買嘢✳️ 看似普通嘅火鍋放題 但暗藏特色嘢我就點咗 美國SRF和牛放題 $218‼️ 美國SRF和牛好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 主角 輕輕灼十秒 就食得 少少紅 就perfect✅ 和牛就係食佢個油脂感 反而呢個肉味都重 有少少驚喜 我比較鍾意唔落醬咁食 食原味✅ refill 好快 唔洗怕會拖你時間 唔出牛肉‼️ 五花肉好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 不得不提 配角 五花肉 ✅ 食落好爽脆 又唔會有蘇味 ‼️ 其他火鍋配料好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 有二三十款配菜 全部望落都新鮮 靚仔✅ 我個人就最鐘意豆苗 夠嫩 食落唔會起渣 草青味唔太強烈‼️ 雪糕機/ 坎飯/ waffle 機好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️

大將

✅ 我個人就最鐘意豆苗 夠嫩 食落唔會起渣 草青味唔太強烈

‼️ 雪糕機/ 坎飯/ waffle 機
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 有D特別野可以玩 坎飯就冇玩過 不過跟住佢做應該幾好食
✅ waffle 機先係重點 佢有抹茶味同原味蛋漿 跟住佢做就得 成餐 食咗五個
✅新手都整到 絕對輕易做到外脆內軟 食唔停口
✅ 配料同醬都有好多選擇 真係可以整到好多款waffle

📍將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
Shop F10, 1/F, PopCorn, 9 Tong Yin Street, Tseung Kwan O

⏰ 星期一至五
11:30 - 16:30
17:30 - 23:00
星期六至日
11:30 - 23:00

☎️ 電話號碼 26683370

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2021-04-20 45 浏览
在門外已經見到將軍肅立,大將的名字應該解作大將軍吧~環境充滿日式氣氛的木系設計,入面有點園林感覺,非常舒適。門口右邊有個小超市「大將超市」,有不少食品食材售賣,在等位期間可以先逛逛。我們選擇了「澳洲和牛」放題 $258。這個套餐是餐單上最高級的,選擇有74款。坐低的時候點選埋湯底,上餐的速度好快。我選了「蕃茄海老濃湯」,朋友的是「山葵鹽骨膠原湯」。職員會首先端上1 份 「澳洲和牛」,「雞腿肉」,「五花肉」。澳洲和牛脂肪平均,淥一淥入口夠牛味,肉質纖維厚,頗具咬感,口感十分豐富。雞腿肉肉質嫩滑。五花肉也很出色,薄切,碌熟後感覺依然好嫩,肥瘦適中。湯底方面,蕃茄海老濃湯味道真的好濃,不止蕃茄味,還有海老的鮮香。山葵鹽骨膠原湯入口味道偏淡微甜,好特別。自助區有丸類,蔬菜類,調味區,甜品區,飲品區。最後我動手整了一個綠茶窩夫。朋友就整了個混合口味雪糕。用甜品作結,好滿足好飽!用餐期間見到有機械人送餐,在人群中行走,身有感應器避免與行人相撞,非常智能。

在門外已經見到將軍肅立,
大將的名字應該解作大將軍吧~
環境充滿日式氣氛的木系設計,
入面有點園林感覺,非常舒適。
門口右邊有個小超市「大將超市」,
有不少食品食材售賣,在等位期間可以先逛逛。

我們選擇了「澳洲和牛」放題 $258。
這個套餐是餐單上最高級的,選擇有74款。
坐低的時候點選埋湯底,上餐的速度好快。
我選了「蕃茄海老濃湯」,朋友的是「山葵鹽骨膠原湯」。